Pa taj drug bas i ne moze da im se ucini pogodan za to jer je visok 2 metra i ima 110 kg, gromada od decka, sportista... No da ne kenjamo ni mi vise, mnogo vode ce proteci dunavom dok se ne srede te stvari
Pogled za štampanje
Pa taj drug bas i ne moze da im se ucini pogodan za to jer je visok 2 metra i ima 110 kg, gromada od decka, sportista... No da ne kenjamo ni mi vise, mnogo vode ce proteci dunavom dok se ne srede te stvari
Moja greska. Izvinjavam se.
U stranim ski centrima samo navode da freerideri treba da vode racuna o prirodi i ne unistavaju biljni svet.
Nemojte me pogresno shvatiti nisam protiv freeridera, vec je cilj ubediti ss da obezbedi oblasti za freeride.
I uvek me je interesovala jedna stvar. Jel se desava da vam se nekada skija zakaci o neku zavejanu jelu ? Vidim da puno ljudi skija off-spiste i pretpostavljam da je uzbudjenje veliko, ali meni kada gledam sastrane to deluje poprilicno opasno. Ja se uvek u sebi mislim, boga pitaj sta se nalazi ispod tolikog snega, stena, jela, mozda cak i neka rupa,...
Gledam snimke gde ljudi voze kroz dubok sneg u sumi i voze izmedju jela i bukvalno ocekujem svakog trenutka da ce zakaciti neku jelu koja je je zakopana u snegu.
Nevezano za temu
Freeride sa GoPro hero 3 kamericama
http://youtu.be/-pNPbuCzpXc
http://youtu.be/A3PDXmYoF5U:hair::sm017::sm017:
Nevidjeno dobra kamerica i snimci.
O cemu vi pricate ljudi: kakvi navijaci, duvanje, lomljenje ekstremiteta, mrstenje..?
Evo, Zakon o Javnim Skijalistima, usvojen 25.05.2006.
Zakon je objavljen u Sl.glasniku Republike Srbije br.46 od 02.06.2006.
stupa na snagu 10.06.2006.:
Član 54.
Redar u vršenju svojih dužnosti ovlašćen je da:
1) privremeno obustavi, do konačne odluke šefa staza, upotrebu skijališta ili nekog njegovog dela na kome održava red, ako postoje okolnosti u kojima upotreba staze nije dozvoljena;
2) upozori, odnosno udalji sa skijališta ili njegovog dela lica koja se ne pridržavaju pravila utvrđenih ovim zakonom i pravila o redu na skijalištu, koja ne raspolažu ispravnom skijaškom opremom, koja prave nered na polaznim stanicama žičara ili su pod uticajem alkohola ili droge;
3) prekine rad žičara ski - liftova dok se ne uspostavi red na ulaznim ili izlaznim stanicama žičara;
4) obavesti turističkog inspektora ukoliko se skijaš ili drugi neposredni korisnik skijališta u korišćenju skijališta ne pridržava utvrđenog reda na skijalištu;
5) oduzme, trajno ili privremeno, kartu za vožnju žičarom skijašu ili drugom licu koje se i pored opomene redara ponaša suprotno odredbama ovog zakona, vozi na nizbrdici ugroženoj lavinom, ne poštuje znake zabrana i uputstava, postupa suprotno nalozima službe spasavanja ili ponovljeno čini povrede utvrđenih pravila ponašanja na skijalištu;
6) uskrati jednu ili više vožnji žičarom licu koje svojim ponašanjem ugrožava ili može ugroziti bezbednost upotrebe skijališta, odnosno žičare (pijana lica i lica pod uticajem droge, lica koja se ne pridržavaju utvrđenih pravila o ponašanju na skijalištu, lica koja sa sobom nose nedozvoljene predmete i sl.).
Kada skijaš ili drugo lice na skijalištu postupi suprotno nalozima redara ili pruži fizički otpor, o tome se bez odlaganja obaveštava ovlašćeno lice organa unutrašnjih poslova.
Interesantne delove sam vam obelezio. Ako neko ne zeli da postuje zakon, ima i za to leka, posebno u poslednjoj recenici ovog clana.
P.S.
@ftj
To je to. Cao-zdravo.:sm018:
Elem, Redar mora imati samo srednju skolu i polozen ispit za redara - ovaj sa potvrde je polupismen ocigledno, vidi se dole desno - tu je mozda kljuc vecine nepotrebnih razmirica i problema na koje nailazite sa redarima SS na stazi i oko nje...
Slusaj te ovako,ovde se pisalo o freeride voznji,a ja sam vam napisao neke cinjenice koje znam,to sto su nekom uzeli ski pas,sto je vozio izmedju stubova zicare,je moguce,ako je to zemljiste ispod zicare u domenu SS,veoma moguce,a mislim da je i to protiv zakonito,jer bih to uporedio sa JP Parking Servis,koji ti posalju kaznu u nekom iznosu,pa ti ako platis platis,uvek ima onih koji placaju i ne bune se,a sa druge strane i da ne platis ne mogu ti nista,jer javna preduzeca po zakonu ne mogu da sprovode te stvari,dakle ovaj papiric o oduzetom ski pasu,verujem da je verodostojan,ali verujte tako nesto bar ja, i ljudi koje poznajem necemo dobiti,bar ne na nasim skijalistima.
To za parking servis reseno odavno, bilo je neustavno jer NIKO ne moze da te kaznjava sem SUDA, ali je promenjeno u "placanje doplatne karte", sto NIJE VISE kazna, mozes da ne platis, ali te dobijaju na sudu, pa placas troskove, doplatnu kartu i kamatu...:sm023:
A Zakon o javnim skijalistima MORA da se postuje kao i svaki drugi zakon u pravnoj drzavi, zna se koje su posledice za nepostovanje zakona, nije to nista novo.. :dziveli:
Imam ih barem 5,zadnja je pre vise od godinu,ni jedna nije dosla do suda...ali to je zato sto sam u navijackoj grupi:smoke:...davno sam naucio da je kod nas i ono sto pise u nekim "propisima", veoma cesto samo glumatanje pravne drzave,jer ih i drugi zakoni sami pobijaju.
Zasto bi vozili po free ride kada sad rade skoro sve staze i zicare?!
Sta ako skijas van staze i povredis se?
Parking servis nema veze sa ovim, parking servis od oktobra prosle god funkcionise drugacije i ja imam dve neplacene od pre vise nego 2 god ali sad je drugacije i sad se sve brze na sudu zavrsava i mora da se plati... Nevezano za pricu, radim u jednoj telekomunikacionoj firmi koja se naravno susrece sa neplatisama. Do skora nismo mogli nista neplatisama koji odu na sud i sve to predugo traje ali od skora je donet zakog gde sad za neplatise koji odu na sud dobijamo bez problema i oni ako ne plate sudske troskkove, izvrsitelju odu na vrata i popisu robu i zaplene u iznosu koliko je presuda... Tako da se desava da imamo na aukcijskoj prodaju stvari iz necijih stanova i tako naplacujemo dugove... Dakle, sve se moze ako neko hoce i ako ima dobre veze...
e sad, ima jedan interesantan momenat za sve one koji vole off-piste kod nas, iz Zakona:
5) [COLOR="yellow"]Neobezbeđene staze[/COLOR]
Član 26.
Na divljim ski - stazama, neobezbeđenim stazama i van skijaških staza skijaši se skijaju na sopstveni rizik.
Skijaški centar skijašima na neobezbeđenim stazama pruža uobičajene informacije o vremenu, snežnim padavinama i opasnostima od zavejavanja.
U cilju sprečavanja korišćenja divljih ski - staza, skijaški centar je obavezan da u okviru skijališta postavi odgovarajuća upozorenja i znake.
--------------a sa druge strane:
Član 4.
...
[B]Alpsko[/B] i nordijsko skijanje, snoubord, kao i podučavanje skijanju se može obavljati samo na ski - stazama.
...
Pitanje za nekog pravnika ili advokata: sta sad, jel dozvoljeno skijanje ili nije dozvoljeno skijanje VAN SKI STAZE (clan 4), odnosno po NEOBEZBEDJENOJ, DIVLJOJ SKI STAZI, ODNOSNO VAN SKIJASKE STAZE (?!?!?!?) (clan 26) ??? Ili je i "divlja, neobezbedjena ski staza" ipak i dalje SKI STAZA, pa je ipak dozvoljeno... ?!? I sta je sad off-piste- jel to "van ski staze" ili je "divlja, neuredjena ski staza, odnosno VAN skijaske staze"?!? Dakle, eto vam slamka spasa da osporavate oduzimanje ski pass-a od strane SS - "skijali smo ne van ski staze (clan 4), vec po neuredjenoj, divljoj ski stazi (clan 26) gde Zakon kaze da je dozvoljeno AKO nije znakom na skijalistu eksplicitno odredjeno da je ZABRANJENO".
Ako ima neki dokoni pravnik, bilo bi super..:sm011:
Izgleda da iz Skijalista Srbije pomno prate ovaj forum,evo sada na njihovom zvanicnom sajtu,postavljeno objasnjenje o voznji van staza,sada tvrde da mogu da oduzmu ski pas,i da smo o tome obavesteni prilikom kupovine istog,jer voznjom van zvanincnih staza,ugrozavamo sopstvenu bezbednost.Ja tvrdim da ne mogu,jer prosto se namece pitanje kakvo pravo imaju oni na "kaznjavanje" oduzimanjem ski pasa,ako se ja na primer skijam po terenu,koji nije pod njihovom jurisdikcijiom,ili je cak u mom vlasnistvu,oni nisu ni vlasnici zvanicnih staza,a kamoli okolnih terena,vec samo idu na kartu ne upucenosti ljudi.
Ako se samo setite pre neku godinu je doslo do lavine na gobelji zbog voznje van staza...jeste na sopstvenu odgovornost ali je jako opasno jer je prethodnih godina bilo dosta povreda i to teskih...a svi znamo da van staza osiguranje ne vazi ...nije to tako bezazleno..a ako neko zeli po sumi...pa zasto dolazi na skijaliste da kupi kartu...suma koliko hoces pa udri....ovako kupujes kartu da te Skijaliste izveze a ti vozis gde hoces i usput mozez da se povredis,ne dobijes od osiguranja nista i da ugrozis druge ako dodje npr. do lavine...
Naravno,ali to je izbor svakog od nas,ja sam skijalistima uredno platio za njihovu uslugu...a napisao sam,da ako nikoga drugog ne ugrozavas,ili samo skijaliste,to sa lavinom ima logike,sve ostalo je zamazivanje ociju,sa nekim propisima,a postavlja se pitanje da li su i sama skijalista, regulisana zakonom kako treba.
Ne vidim da postoji neki interes Skijalista da oduzima ski -pas i da stvara nzadovoljstvo i navlaci hejtere na forum...osim da stvarno zeli bezbednost za sve...naravno da svako punoletno lice odlucuje o tome kako ce se ponasati ne samo na stazi vec uopste...adrenalin je ok ...to nas pokrece ali zamislite da desetak ljudi upadne u dubok sneg ..pokrene lavinu...i neko strada ..pa recite mi da li mozete da zamislite kako bi se hejteri tek tad okomili na Skijaliste...pa ne bi ih oprao Dunav..zato sam kao rekreativac koji sa porodicom izlazi na skijanje apsolutno za to da se takav vid voznje spreci...uostalom vidim da se Skijaliste i za to pobrinulo i da ce imati staze za free ride koje nece tabati...pa adrenalinski zavisnici izvolite..
Naravno i ja sam za to da se regulisi stvari na nasim skijalistima,ali treba poci prvo od samih Skijalista,resiti imovinsko-pravne odnose,i jos dosta toga,pa tek onda neke druge stvari,na primer odbrane od lavina i slicno,ja opet ponavljam pitanje,a sta ako je zemljiste po kojem skijam van staza,moje vlasnistvo,ili vlasnistvo nekog drugog,to sto ja skojam po mojoj livadi,ne znaci da neko moze da mi oduzme ski-pas,koji sam uredno platio,ili da mi uzme mesecnu kartu za javni prevoz i sl,kapirate?
Sad ozbiljno...bio sam prisutan prosle godine kada je covek van staze pao i kanta mu prerezala arteriju i tetivu na nozi...uopste nije bezazleno....a pritom je ski-pas na imae Cak Norisa....uvek polazimo od toga da nam se nista nece desiti pa teramo segu...ali uvek treba poci od toga da moze da se dogodi nepredvidjeno i da nas to puno kosta...ne mislim na novac vec na zdravlje...
HEROES, moram da te pitam, koliko si ti razreda završio?
MUP ti izda pasoš, može li ti ga oduzeti? Može.
Vozačku dozvolu? Može.
Autoprevoznik ti izda mesečnu, godišnju, nebitno kakvu kartu za prevoz, može li ti oduzeti? Može.
Banka ti izda platnu karticu, može li oduzeti? Može.
Fakultet ti da indeks, može li ti oduzeti? Može.
I o čemu ti pišeš?
Skijališta Srbije izdaju ski pass i naravno da mogu da ti oduzmu kad je to lepo propisano Zakonom o javnim skijalištima.
Ako ti imaš vikendicu u privatnom posedu i na privatnom zemljištu npr. na Kopaoniku i skijaš off do nje, pa normalno je da ne može redar da uđe kod tebe u vikendicu i kaže: Daj ski pass. Ali zato ako te je zapamtio i kada se vratiš na staze koje jesu skijalište može ti oduzeti jer si skijao off.
Kada odeš kod dede na livadu ili u šumu, to nije javno skijalište već privatan posed i tamo možeš da voziš kuda hoćeš, osim ako ne kršiš neke druge zakone.
Što se tiče izgovora:Ali ja idem na sopstvenu odgovornost, glupost, pa ko si ti da procenjuješ da li nekome ugrožavaš život ili ne.
Npr. možeš da ideš od među stanice na Dubokoj ka Crvenoj Dubokoj i kažeš idem na svoju odgovornost, a da izazoveš lavinu i zatrpaš dole nekog na Crvenoj ili ubiješ, da ne bi iz SS rizikovali takve stvari lepo su sve to zabranili.
Mislim da nisu baš tolike cepidlake pa sad da ako izađeš 1-2m van utabanog snega da će ti oduzeti ski pass, ali za totalnu vožnju off ili ispod žičare hoće.
Da li treba napraviti još off i divljih staza, prostora, da, ali da prvenstveno budu bezbedna u smislu da ne može da se izazove lavina, ili da bacaju dinimit kad ima dosta snega kao što rade po nekim skijalištima da bi se sneg spustio niz padinu.
I još jedna stvar, ako voziš na obeleženom divljem delu, GSS zna da tu ima ljudi, a i verovatno još neko će proći, ako odeš sam negde i desi se da nije mob kod tebe, ili da nema dometa što je vrlo moguće, a ne daj Bože polomiš nogu ili se nekako povrediš, ko zna šta bi bilo sa tobom.
Ma ajde ljudi, vi što pišete da skijanje van staze na Kopaoniku ugrożava druge verovatno ne znate kakve su obaveze skijališta. Pa ako ima i 1% šanse da negde krene lavina u blizini žice ili staze postavljaju se "tarabe" od šina koje SPREČAVAJU pokretanje lavina a ako je daleka zona onda se namerno pokreću lavine dok je manja količina snega. Ne može se računati da lavina neće krenuti ako nema skijaša, 99% lavina krene sama bez skijaša.
Normalna skijališta to rade i obeležavaju sa znacima delove gde ima opasnosti od lavine - i na tim delovima je isto dozvoljeno skijanje, samo obaveštavaju skijaše o opasnosti. Tamo gde je zabranjeno kretanje postavljaju se mreže/ograde da ne može da se prodje.
Šta znači na sopstvenu odgovornost? Pa prosto to znači da ne možete da tužite posle SS i tražite odštetu. Zdravstveno osiguranje koje uplaćujete mesečno vam pokriva sve, pa i ako testerišete šumu pa vam stablo padne na glavu.
Pa zašto onda SS zabranjuje skijanje van staza? Prosto: zato što im je tako jednostavnije, to su fazoni kod nas, seljačka metoda je najjednostavnija, zabraniti i problem rešen.
Zato ja više i ne idem na Kopaonik, ne interesuje me da idem i da razmišljam o tome. Idem samo sa decom, kada sam sa njima idemo crveno-plavim stazama i ni ne gledam van staze.
Kakve ima veze koliko sam ja razreda zavrsio,koliko si ti!?za sve sto si naveo o oduzimanju,mora da postoji zakonski razlog,a sta ako uopste nemam ski pas,nego planinarim sa na primer jos pet drugara,i idemo po stazama,i samim tim ugrozavamo skijase,sta ce povodom toga da uradi redar SS,a pri tom staza po kojom planinarim nije vlasnistvo SS,mnogo je tu ne regulisanih stvari zakonski,sam zakon o skijalistima ne moze da regulise kuda ja mogu da se krecem i po kojim terenima,jer ti tereni nisu u vlasnistvu skijalista,tako da redari skijalista nemaju nikakvo pravo na delovanje,na istim.Ovde je sustina u samim zakonima koji su nedovrseni,i nedoreceni,i ne mogu se kod nas tek tako primenjivati,jer su u suprotnosti sa drugim zakonima,o imovini,svojini itd,ako je zemljiste koje je na primer u mom vlasnistvu,podlozno lavinama,a te lavine ugrozavaju zvanicne staze skijalista,pa valjda bi skijaliste trebalo da napravi i obezbedi svoje staze,branama,zidovima ili sta vec,a ne da "kaznjavaju" mene,sto sam se kretao ili skijao po tom terenu,oduzimanjem ski pasa,ako ga uopste i imam,kada se budem skijao na zvanicnim stazama.U inostranstvu je sve to jednostavno,jer se znaju vlasnicki odnosi,i ko moze da uvodi pravila na odredjenom skijalistu,a nasi bi nesto hteli a ne umeju.Blackoholemix...ja moram tebe da pitam,umes li da citas?
Wlad...bravo,to sve vreme pokusavam da objasnim,kao sto sam i prethodno negde napisao hvataju ljude na ne upucenost,seljacki fazon,a prvo treba da pociste u svojoj kuci,pa da tek onda glume strana skijalista,sa svojim "propisima",koja su samo prepisali,a milion stvari nisu resili,da bi mogli da uvode takve propise.
e ljudi, jel dobra prohodnost puta od Brzeca prema Kopu? Stizem sutra...
Izvinite sto se mesam u raspravu
a citate li vi sta vama gazda ski centara
kazu u vezi cele te rasprave
http://www.skijalistasrbije.rs/sr/sk...elezenih-staza
Gore sam vec napisao da "gazde" skijalista veoma prate ovaj forum,pa odatle i ovo danas na njihovom sajtu.
Na pricu o ruskim skijasima kojima je oduzet ski pas, poslao sam pitanje skijalistima Srbije DA LI JE ISTINA ILI LAZ DA SE SKI PAS ODUZIMA ako se vozi van obelezenih staza, po kom zakonu i kom clanu (ovo je ukratko moje pitanje njima) NJIHOV ODGOVOR na moj mejl je stigao 11.1.13. u toku dana ovako:
Poštovani,
Skijanje van obeleženih staza je jako opasno i sam Zakon o javnim skijalištima reguliše i dozvoljava vožnju skija i borda na isključivo obeleženim ski stazama (član 4, stav 3). Takođe, propisano je i da skijaš ili border svakom vožnjom na neobezbeđenim stazama i van skijaških staza vozi na sopstveni rizik. S obzirom da imamo iskustva sa veoma opasnim povredama, ovakva vožnja je u našim ski centrima zabranjena i svima koji se ne pridržavaju ovog, biće oduzeta ski karta. Ovu informaciju dobijate prilikom kupovine ski karata, nalazi se u ski informatoru u okviru Pravila ponašanja na skijalištu, tačka 14 i vidno je istaknuta na prodajnim mestima.
Ova zabrana je uvedena prvenstveno i isključivo zbog bezbednosti skijaša, jer iz iskustva od prethodnih godina, znamo koliko je to opsano i kakve povrede su usledile nakon takvog neodgovornog ponašanja, kao i kakvi prirodni i vremenski uslovi mogu da vladaju na skijalištu (na primer lavina koju smo pre par godina imali na Gobelji).
Takođe, obuku podučavanja skijanju na skijalištu imaju pravo samo one škole sa kojima Skijališta Srbije imaju potpisani ugovor i koje imaju licencirane učitelje skijanja. S obzirom da su skijaši iz Rusije bili sa nelegalnim instruktorom i dovedeni su u zabludu, a da nisu znali propise i pravila, njima će biti vraćen ski pas, dok će instruktoru, koji je vršio obuku bez dozvole i koji je svesno kršio pravila ponašanja na skijalištu biti trajno oduzet ski pas. Instruktor je istu vožnju van staza mogao da pokaže skijašima i na novoj stazi na Gobelji koja je upravo predviđena za free ride, pa se dovodi u pitanje i njegova namera s obzirom da su pravila jasna i opšte poznata i da se dele prilikom kupovine ski karte.
Nadamo se da razumete situaciju da Skijališta Srbije moraju da poštuju pravni akt na osnovu koga su osnovana i da se na ovaj način brinemo o bezbednosti svojih korisnika.
S poštovanjem,
Na kopaonik sam dolazio na skijanje od 1983. sa povremenim prekidima. Poslednji put sam bio 2005. Ovaj sajt pratim svih ovih godina kao i skijanje.rs i forum na njemu. U svrhu istinitog informisanja sam pisao skijalistima srbije i od njih kao sto vidite dobio tacnu i istinitu informaciju, jer ne verujem da je nekome ski pas oduzet iz obesti. Takodje podrzavam svako uvodjenje reda na skijalistu. Kako na ski stazama tako i van njih. Posebno apelujem na nadlezne da se pocne raditi na regulisanju svega onoga sto jos nije adekvatno uradjeno, kako se bar pise ovde na forumu. Prvenstveno mislim na parking i cuvene lopatare jer nije im tu mesto. Ako se ne dozvoljava "DIVLJIM"instruktorima rad (sto apsolutno podrzavam) onda ni lopatarima i slicnima tu nije mesto. Takodje apelujem da se uvede ponovo autobuska veza hotel Srebrnac - sruseni hotel Baciste - vikend naselje. Devedesetih godina je veza hotel Srebrnac- baciste bilo u funkciji (starijise toga secaju). Takodje raditi na razvoju Brzeca, Josanicke banje i sl kako u pogledu gondola tako i po pitanju dr, infrastrukture. POZDRAV ZA SVE LJUBITELJE ZIMSKIH SPORTOVA,
Ova predhodna dva sam prebacio sa drugog foruma zato su mozda neke stvari nejasne.
Pozdrav za macka011, Romana i sve ostale forumase, uzivao sam uz vase "izvestaje" i komentare, kako od prosle tako i od ove god. Osecam se kao da nisam propustio ni jednu godinu skijanja i sve novitete na nasim skijalistima. Jedva cekam da ponovo krenem sa skijanjem i da i sam proverim novotarije.
Sad teh videh trendo-v komentar. Upravo su na moju konstataciju da treba da se oglase skijalista Srbije to i uradila. Treba reagovati na vreme da se zna prava istina, a ne da se plasiraju poluinformacije ili lazi.
Legenda Kopa šef staza Marijana oduzimao je ski pass svakom ko se približi stubu žičare u krugu od 100 metara. Ne bez raloga.
Nažalost svuda u svetu, svake godine na razne načine strada ogroman broj skijaša. U 90% slučaja krivci su sami skijaši. O tome moramo da pričamo. Svako od nas mora da povede računa. Naša bahatost, neprilagodjena brzina, ne poštovanje signalizacije i pravila, pa i vožnja na terenima gde postoji zabrana po pravilu se završava sa teškim povredama. Nije to slučaj samo kod nas nego i napolju. Sankcije i kazne su tamo mnogo veće. Ulazite u centralni registar i tu nema mnogo polemike sa redarima.Pišu se i prekšajne novčane kazne pa sve do zabrane skijanja u regijama. To svi vi dobro znate pa zato dok još nije kasno ajde daj te predloge da se nadju najbolja rešenja. Geometrija skija, njihova veličina, tvrde staze, ali i ne uredjene staze (po pravilu zatvorene) zahtevaju pravovremenu akciju i tu ima malo mesta za praštanje grešaka.
U ovom zadnjem slučaju u ne poštovanja pravila koliko sam čuo uključeno je i lice koje je baš prvo trebalo da poštuje pravila, a to je ski instruktor. Pa on treba da edukuje skijaše, da ih nauči i o ponašanju na skijalištima pre svega zbog njihove sigurnosti. Da to čuje Inter ski ode mu licenca za sva vremena.
A evo SS-ovaca,da nam objasne kako stvari stoje:yay:,a ja sutra testiram taj zakon o Skijalistima u Srbiji:smoke:
Uči, sine, uči ....treba će ti.......znanje glavu čuva.
Heroes, ako ti pridju slobodno ih prebij... Tako tuku i komunalce u Beogradu, ali tebi se može pa ih udri.
NE znam u čemu je problem više. U zakonu piše da ne sme i tačka. Ako ne možeš auto da voziš po trotoarima, jer zakon tako kaže, ne možeš da voziš ni van staza jer isto zakon kaže da ne sme. Ukoliko voziš sami su ti rekli da će posledica biti oduzimanje ski pasa.
Uvek sam voleo ove price tipa moj tata je jaci od tvog tate :) Hahahahah
evo frke na severnoj tribini hahahaha
Ajde, javi kako je bilo