Originalno postavljeno od
ecentar
Informacije koje ja imam za ovu putanju su da je ovaj put u redu ako nema snega, ali ako ga ima (kao sada) da postoji opasnost da vozač promaši put jer na dalu puta postoji čistina gde put nije obeležen, a vetar pravi zaravan pa se lako sleti ili promaši put. Nisam išao, ali su mi svi savetovali da ne idem tim putem nego da idem preko Knjaževca. Inače kumovi matorci žive u selu Burdimo koje se nalazi na tom putu Svrljig - Kalna, a kumov ćale je profi drajver u penziji. Tako da verujem da je njegovo zapažanje merodavno. Ja sam ga poslušao bez razmišljanja.
Pitanje vezano za gondolu... Koliko vidim ta gondola je napravljena samo da bi se reklo da na nekoj našoj planini postoji gondola, ona ništa ne spaja, nego praktično zamenjuje klasičan lift. Onaj ko je koristi može da skija samo na toj jednoj stazi, right? Praktično spustiš se stazom, skineš skije, uđeš u kabinu, popneš se gore, staviš skije, spustiš se dole, skineš skije, uđeš u kabinu, popneš se gore, staviš skije.... I tako u krug. Jel sam ja to dobro zamjetio? Tamo gde sam ja koristio gondole ista služi da spoji udaljene tačke skijališta ili neko podnožje planine i skijalište, a ne služi umesto lifta. Ako je tako kako sam opisao, to nema mnogo smisla...