Evo jos par slika
Pogled za štampanje
Evo jos par slika
I zadnja slika
lepo...nema sta
Pomazu donekle, hvala. A sta oznacava ski-put?
Jel su ovo ovogodisnje slike?Ima li najava kad je otvaranje sobzirom da se najavljuje sneg cele nedelje?
http://vesti.krstarica.com/media/ima...ra-planina.jpgZimska sezona na Staroj planini počela je bez većih padavina, tako da u okolini Babinog Zuba ovih dana ima oko 15 centimetara snega. Vreme neuobičajeno za ovo doba godine u planini pogoduje građevincima, koji ubrzano završavaju rekonstrukciju puta do skijališta.
Za zimsku sezonu su spremni i u svim smeštajnim objektima na tom području.
“Imamo već dosta rezervacija”, kaže Slaviša Ćirić, vlasnik pansiona u Baltaberilovcu. “Uglavnom su to gosti koji su već boravili kod nas u letnjem periodu. Vila je popunjena za Novu godinu i zimski raspust.”
Hotel “Stara planina”, čija se gradnja privodi kraju na lokalitetu Jabučko ravnište, u okolini Babinog Zuba, svoje prve goste primiće za doček nove godine.
Objekat, površine 26.000 kv. metara, imaće 147 soba sa 454 kreveta, dva restorana, tri konferencijske sale, restoran sa domaćom kuhinjom, piceriju, velnes i spa centar i zatvoreni bazen.
detaljnije
http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=20432
Kad je otvaranje sezone na Staroj Planin 2011/12? Pada sneg uveliko danas. Bilo bi dobro da moze da skija ovaj vikend. Na sajtu Skijalista Srbije nema informacija ili ja nisam video pise samo za Kopaonik.
-
-http://temska.rs/wp-content/uploads/...rb-240x300.jpg
U Nedelju 27.11.2011.sa početkom u 20h Udruženje Temska održalo je sastanak na temu razmatranje elaborata o opravdanosti izgradnje žičare od Temske preko Rudinja do Jabučkog ravništa na Staroj planini.:yay:
-
detaljnije http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=16232
Nego ljudi, pada li nesto ovijeh dana gore? Bilo bi lepo da ima i neka web kamerica pa da moze da se vidi uzivo situacija (kao sto ima za Kop i Zlatibor..) Trebalo bi da sam za docek gore, pa se nadam da ce biti skijanja :)
на околним брдима изнад Пирота има, што значи да има и горе, а пошто Пироћанци не воде ски центар, онда су и топови радили (бар се сви надамо)... а у суботу...
kakva je zvanicna informacija.....jer krecu zice sa radom sad za vikend..ima li neko konkretne vesti sa skijalista....?????
Bas su neozbiljni, ja sam cak zvao danas telefonom da pitam i niko se ne javlja. Hvale se sa 5 meseci snega a sa ovakvim ponasanjem sezona ce da im traje 90 dana i onda se cude kako nije isplativo ulaganje u Staru planinu.
Otvaranje je u nedelju ali je pitanje dali ce startovati i suncana dolina ili samo konjarniik.
Evo ti iz prve ruke ima 10-15cm prirodnog snega. Za ,,topove,, nisam siguran jer sam bio preko dana a bilo je u plusu... Pretpostavljam da cepaju nocu kada obori ispod nule.
јел отварање сезоне 24, ил 25. ?
иначе Влада019 обично каже да има 15-20 цм снега кад копни... значи да је око нуле... ;)
Vlada samo prenosi podatke sa meteo stanice na babinom zubu i trenutno je visina snega 25 cm.A pojedincima koji prespavaju ski sezonu spremili smo kolaz sneznih slika ......:sm018:
Bio bi red da bude otvaranje ovaj vikend. Vidim da je otvaranje Tornika u subotu. Cim sazna neko neka pise pa da dodjemo na otvaranje.
наградно питање за милијун куна гласи: кад на југу нема снега и веза гондола- тањир- нови четворосед не ради, како ће се људи из хотела пребацити до северних стаза? јел организован превоз из хотела, ил су препуштени сами себи?
Organizatori su obećali gostima prevoz od hotela do žičare, videćemo kako će se odvijate.Apsurdno je da gost koji debelo plaća smeštaj u hoteli sa 4 zvezdice sam pod punom skijaškom opremom ide uz uspon od preko 15 %.
Naravno i tako punih 6 km ....:dontknow:
http://wwww.novosti.co.rs/upload/thu...ne_310x186.jpg
Za cenu dobrog provoda na Zlatiboru, Kopaoniku, Javoru i Staroj planini mnogi nisu ni pitali. Novogodišnji aranžmani u turističkim agencijama planuli su još u novembru VIŠE od 26.000 turista dočekaće Novu godinu na planinama u Srbiji. Za cenu dobrog provoda na Zlatiboru, Kopaoniku, Javoru i Staroj planini mnogi nisu ni pitali. Tako su najskuplji aranžmani za doček 2012. godine, od preko 1.000 evra, planuli još pre mesec dana.
detaljnije http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=20539
U nedelju 25.12.2011god. otvaranje sezone na Staroj Planini. Radiće staza Konjarnik. Vidimo se!!!
Otvaranje ski sezone u ski centru Stara planina
Zvanicno otvaranje ski sezone u ski centru Stara planina je u nedelju 24. decembra. Skijašima ce na raspolaganju biti staza Konjarnik a visina utabanog snega na stazi je od 10 do 25 cm.
Preuzeto sa:
http://www.skis.rs/strana/vesti-view...-Stara-planina
Samo nije 24-ti u nedelju :sm022:
isto kao sto pise da se tornik otvara u subotu 23eg:sm022:
Nekom je pomeren kalendar za jedan dan :sm022:
то ја сад баш гледам; дал је некст ставио неку дрогу у сок од јабуке, ил сте се ви побркали...
дакле организован превоз комбијем са рецимо 20 места (а хотел има 400 кревета) хммм :)
субота је 24, а недеља 25 :)
а и даље нико не зна кад је отварање...
само Коњарник? :/
мрзи ме да се свађам, не пишем због тога овде...
позвах друга из ГСС, рече ми да је отварање 25. у недељу
читах претходне странице, има један путић са врха Сунчане долине лево (гледајући ка подножију Сунчане долине), није много стрм, али треба бар пола метра снега да би могло да се вози: први део је одличан, док се не уђе у шуму, у шуми малко слалом (хахаха) док се не скупи неко дрво; изађе се, зависно од тога како сте окретали, ил ближе планинарском дому, ил ближе Коњарнику; кад се пређе пут, е тад да су вам јака м*** излази се на пола стазе Коњарник 2 (ал није за скијаше, јер је пре тесно и пре стрмо, уз густу борову шуму, плус вас на крају чека пад метар, метар и по ) :) ко је заинтересован, може да се јави, ја ћу вероватно да будем горе сваког викенда :)
Pre 15-tak dana na expozimu sam slično pitanje o problemu sa snegom na novim stazama postavio čoveku koji se predstavio kao domaćin štanda Skijališta Srbije. Kaže da orijentacija staza spada već u tehničke detalje?! Isti odgovor mi je dao i još rekao da je on tu samo da predstavi mapu kada sam ga pitao koja je svrha praviti gondolu ako posle nje moraš da hvataš veze da bi došao do ostatka skijališta.
Ne deluje mi dobro osmišljeno mada ne mogu ja iz fotelje da govorim da li su oni to dobro uradili ili ne. Ipak se nadam pozitivnim utiscima na temi od ljudi koji budu proskijali ceo sistem kad zaživi.
савршено је јасно да је та гондола направљена да би неко ил опро паро, ил ставио у џеп...
ал кад смо овце и треба да нас шишају...
гондола је једино била разумна из Б. Бериловца: заштита животне средине (смањена употреба возила на планини) и из Темске или из Топлог Дола, али...
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:A...kP88Uw0wumCjXg
Na Staroj planini, u istoimenom turističkom i skijaškom centru, sutra će biti otvoren hotel “Stara planina” u koji je država uložila skoro 30 miliona evra.
Hotel kategorisan sa četiri zvezdice nalazi se na Jabučkom ravništu na 1.350 metara nadmorske visine, smeštajni kapaciteti su 380 kreveta u 146 soba na 26.000 metara kvadratnih.
To je prvi od šest hotela čija je gradnja planirana u budućem planinskom odmaralištu na Staroj planini, a koji će se nalaziti na pola puta između Pirota i Knjaževca.
:ski:
detaljnije http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=20565
Da li ce sutra da bude besplatan ski pass na dan otvaranja sezone? Cim nista nisu spominjali u obavestenju cisto sumnjam ali reko ajde da pitam. To nije razlog da se ne poseti sutra SP :sm004:.
недеља, 25. дец 2011, 15:14
САТ
Патрола до Старе планине
Гледаоци емисије САТ биће у прилици да на дан отварања хотела „Стара планина", једног од најлуксузнијих у Србији, пре свих виде ексклузивне снимке његових соба, апратмана, спа центра и свих осталих садржаја. Те снимке направила је прва САТ-ова зимска патрола на 337 километара дугој деоници од Београда, преко Ниша, Сврљига, Књажевца и Калне, па све до врха Старе планине.
Патрола је путовала за време снежних падавина па ће возачи видети како заиста изгледа вожња у зимским условима, какво је стање на путевима и где се налазе критична места и опасне тачке. И овога пута, екипа емисије САТ детаљно је проверила снабдевеност пумпи горивом и течним нафтним гасом, а сазнаћете и на којим местима можете да се одморите и освежите.
Реприза емисије је понедељком од 15 часова на Другом програму РТС-а, а аутор и водитељ је Мирко Алвировић.
http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/1...%90%D0%A2.html
сад редом: Бабин зуб није највиши врх Старе планине!
данас није било 50 цм снега, већ 50 мм, Влада019, крајње ти је време да престанеш да лажеш народ!!! сад сам озбиљан!!!
званично са сајта ЈП Скијалишта Србије, сезона се отвара 1.11. тако да, НЕ, данас ски пас није био џабе, већ 1000 динара (скупљи део сезоне), за само једну стазу!!!
гондола је у фази тестирања (претходно тестирање је обављено на агрегату, што није довољно за лиценцу)
топови су премали и активни само на Коњарнику, који је пун камења и на пар места земље...
на крају бих да се захвалим свим возачима који су данас у селу Балта Бериловац стали и помогли возачу у невољи!!!
ово последње је било иронија, а захваљујем се пријатељу, који се нашао у невољи и помогао нам да оправимо квар!
П.С. пре ћу да седим кући и др*** к**** него да дајем 1000 динара и да се возим по камењу на једној јединој стази ;)
Sto se tice komentara o otvaranju skijalista u potpunosti se slazem sa pirocancem.Staza je bila nasminkana ko bugarska pevaljka.Sneg u miksu sa sitnim i krupnijim kamenjem+malo lisca,trave i sl.Iskreno nikad losije sredjena staza do sada.Imali su 15 dana debelog minusa a na stazi jedva 10-25cm snega.Cena ski passa pravi bezobrazluk.Soma dindzi za 1km sodera izmesan sa snegom,nemam komentara.Da ne komentarisem ono politicko promovisanje u hotelu.Nisu nam dali da popijemo naravno i platimo pice jer zaboga otvaranje je bilo zatvorenog tipa...Pa sta ga koj moj najavljujete na sva usta kad je zatvorenog tipa...Jedva cekam da puste ostatak staza u nadi da cu popraviti misljenje.
знам да ово неће да прочита ни Динкић, ни било ко може да промени цену ски паса, али рецимо да с оваквом ценом и таквом услугом, мени је јефтиније да одем на Витошу на један дан, ко што идем на Бабин зуб, чак је Витоша ближа, јер се стиже аутопутем...
једино умете да будете конкурентни са ценом, а шта је са квалитетом?
шта је са попустима за студенте, ђаке? зинуло вам дупе за паре, па дај што више док сам на власти... од кога ли ћете да узимате кад нас не буде било?! ;)
Ja mislio da je Kopaonik izvikan sa cenama (intimno mi je bilo milo oko srca sto im je sezona posle skidanja viza skoro pukla), ali ovo je stvarno kretenizam. Pa ne dovlace se ljudi sa Kopaonika, Zlatibora, Italije i Austrije (za one iz BG-a) tako sto ces u promotivnom periodu biti skuplji od konkurencije.
A nije da nisu krenuli kao da rade deset godina, 55-60 eur za HB, jesu dobri uslovi, ali, aman, tek pokreces biznis, ne mere to tako. Kada posle mesec dana prodaje nije islo onda spustili cene. Nista dok se Srbin ne lupi po dzepu.
Boze zdravlja, sredinom februara idem tamo, valjda ce se situacija popraviti...