Cao Miki!
Interesuje me kakvi su uslovi za pg u divcibarama zimi?
Pogled za štampanje
Cao Miki!
Interesuje me kakvi su uslovi za pg u divcibarama zimi?
Jel ima snega trentno?
Kakvo je stanje?
Hteo bih sutra da dodjem pa me interesuje kakava je situacija...hvala unapred
@ulcaita
Pa vidi iskreno ja nikad nisam bio odusevljen jer na Divcibarama imas samo jedan start,onaj desno od pecurke na vidikovcu i on odgovara za jug,jugoistok.Zimi je jako mirno na ovom terenu i fino se pegla ali u sezoni kad ima termike zna da radi rotor od brda ispred-desno pa ume da bude jako turbolentno i neprijatno.Komunikacija poletiste-sletiste je odlicna,moze da se pridje kolima skroz ali se dosta obilazi paje u jednom letu otprilike tura od nekih 30 km.Sve u svemu ako ti je merak da napravis neki desant fino je ;).
Ovo jedna slika sa poletista otprilike.
http://i37.tinypic.com/153wcyg.jpg
Ako imas neka dodatna pitanja samo izvoli.
Pozz Miki :dziveli:
Hvala Miki na informacijama!
Izgleda da neću ni poneti glajder, vremenska prognoza ne obećava za sledeću nedelju.
Poz.
A ima li skijanja, pustite te glajdere i tako to :)
Danas radila velika zicara (dvosed) na Divcibarima.
Padao sneg kao lud i naocare su bile neophodne za skijanje...
Radice i sutra, verovatno...:yay::sm018:
a jel radi ona mala staza u centru,i ako radi koliko kosta ski pass?
Snega imao oko 50cm na Divcibarama tako da verovatno rade sve staze ipak proveri na 014/277-154 014/277-198 (hotel Pepa) a dnevni ski pas na maloj stazi je 600 dinara.
:sm018:
mala staza radi od 01.01.2012.
Nema na cemu i drugi put :ok:
:dziveli:
Zna li neko kakva je prohodnost puteva do Divcibara?Od Valjeva i od Pozege?
Danas super skijanje na "novoj stazi" !!!!
Preporucujem svima da narednih dana dodju i dobro se zabave na snegu :jester:
Vecini nas je blizu da dodjemo na dan,zasto da to propustimo ?!
Vidimo se drugari!
Putevi prohodni!!!!
Evo fotka od juce
Prilog 8395
danas je to bila :sm008:dobra:sm008: vožnja po hupserima....., snega sasvim dovoljno, pitam se šta može ovaj malecki ratrak onolikoj stazi...
Nazalost, tabac je mali,nista ne moze da uradi,a i iskreno, ne znaju da rade sa njim:)
Neorganizovani su,kada bi kako treba utabali stazu,sneg na njoj bi im bas dosta potrajao,ovako..... do prvoj otopljenja ...manjeg !
Definitivno je na Divcibarama lose skijanje posle velikog snega. Mora da prodje neki dan, da se sneg sam od sebe slegne i malo odjugovi, da bi tabacic mogao da ga utaba.
Hvala na slikama. Imam jedno pitanjce za poznavaoce.
Kako prvi put dolazim busom, (čitaj, gamad konfiskovala vozačku), sa dvoje dece 9 i 11, potrebna mi je informacija, postoji li neka pešačka prečica od centra ili hotela Maljen, do "nove staze?:sm017:
Najblize je doci do nove staze iz centra ovako:
Pored Pancevackog odmaralista uzbrdo 150m, pa levo kroz sumu 250m i banes na sredinu nove staze
Da li neko zna da li na Divcibarama ima da se iznajmi oprema i koja je cena? U kakvom su stanju staze i vredi li doci na dan? Planiram da dodjem prekosutra, ali mi nedostaju ove informacije.
Unapred hvala.
evo još par slika ...
mapa da se lakse snadjesh
http://www.skijanje.rs/forum/showthread.php?t=4425
U subotu savrseno bordanje, dan divan.. Malo uvrnut, jer se na svakih pola sata smenjivalo sunce, sneg, sunce, sneg.... :D
Staza super, bila fenomenalna za daskase, puno powder-a, posle 2h popodne je imalo hupsera ali po sredini staze..
Bilo je i voznje kroz sumu, gde je metar snega, znaci milinaaaa :sm021:
Evo i koja fotka:
Prilog 8531
Prilog 8532
Prilog 8533
Prilog 8534
Danas ludilo na Divchi. Juche sam doshao iz Fr(Valtho-Orelle) i nije me uopste smorila ova nasha mala staza. Snega je bilo do kolena a ljudi na prste jedne shake da se prebroje...savrsheno. Poceli su da tabaju na kraju radnog vremena pa kome to odgovara sutra ce biti ok. Divci vidimo se kad opet padne sneg :D
Jelkice daj neku sliku:dziveli:
Evo bacam:
Prilog 8592
Prilog 8593
Prilog 8594
Prilog 8595
Prilog 8596
Ako se vec nisi snasao, prosle godine sam ja trazio iste informacije, pa mi je Jelka pomogla. Ima neki lik koji na parkingu pre nego sto ces doci na novu stazu ima kamp kucicu sa skijama i pancericama za iznajmljivanje. A ako ti to ne odgovara, imas tamo na putu ka centru jos njih. Cene su bile pristojne, oprema osrednja. I vredi doci na dan i te kako. Ja sam prosle godine bio kada snega takoreci nije ni bilo i bilo je bas lepo, sada verujem da je vrhunski...
Kod tog lika sto izdaje opremu na parkingu kod nove staze, videh da su skije 450din ceo dan...
toliko je i na zabljaku, 5eur ceo dan, a komplet oprema 8-10eur... (koga zanima to...
Cool
Ovde na Divchi svi rentiraju za 500din MAX i skije i pance(sto kazesh komplet) Kvalitet je ocajan ali sta cesh tako je kod nas...Mrzi ih da podesavaju vezove(jer verovatno to je visha matematika za njih) u fazonu samo teraj bice ti to ok...
Edit
na maloj stazi i pored nje na putu su malo ozbiljniji....
ima srafciger kod ovih na zici. ima svakakvih skija ne znam sad na parkingu nove staze kakav je izbor ali ako si kolima spichi do centra do stare staze i tamo imash 4-5 "rentala" Kod hotela Balkanija ili kako se vec sad zove pored one trafike basket terena nisam zadovoljan sa izborom i mogucnostima a najvishe sa strucnosti tako da zaobidji to...
Pozdrav skijaši,
Želeo bih ćerkicu od 8 godina da dovedem na Divčibare kolima vikendom. Interesuje me zbog sigurnosti, kako se rašćišćava put kada dolazim iz BG-a. Ne mislim naravno da krenem po kijametu.
1. Da li su mi potrebni lanci?
2. Ako bi se baš desilo da padne sneg dok sam tamo, da li ima ljudi što pored puta stavljaju lance, nisam baš vičan toj tehnici?
Pozzz
lanci za sneg:
http://www.youtube.com/watch?v=C6VqK...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=OzY45...eature=related
(ovaj snimak odlicno pokazuje KAKO, ali ne i KOJU velicinu lanaca montirati na tocak! Malo su veci, ali nema veze, princip je ok )
samozatezuci lanci (princip je skoro isti):
http://www.youtube.com/watch?v=Wd6ax...eature=related
(premotaj na 1:58)
Lance moras imati kod sebe, a u slucaju potrebe, savetujem montazu, naravno.
mozda ima i neki bolji snimak, ovo je na brzaka :D
Kakvo je vreme na divcibarama,da li je nevreme?
Da li su potrebni lanci?
I kakav je put da li je ociscen i staze da li dobro utabane?
Pozz...:)
lance moras da imas po zakonu kad krenes van naseljenog mesta.Put ciste dobro mada ako je skoro padao sneg ima ga i na kolovozu.Ako auto ima prednju vucu i imas dobre zimske gume i jos ASR lanci ti sigurno netrebaju a ako ne bolje sam da uvezbas da montiras jer nema ko da ti pomogne.
Sto se tice ciscenja puta dobro se odrzava i osim ako ne pocne da pada bas kad budes dolazio/vracao se dovoljne su zimske gume,a sto se tice pomoci oko namestanja lanaca ,dobro bi bilo da provezbas sam pre nego ti zatrebaju ali bez brige uvek ce se naci neko stati da pomogne ako bas zagusti.
;)