A verovatno i u petak zbog priprema staza:sm022:
Pogled za štampanje
A verovatno i u petak zbog priprema staza:sm022:
jel ima neki kontakt telefon da vidimo dali će raditi ostale staze za vikend, da ne dolazimo za džabe.....
Zvao i pitao, radice staze normalno (kaze coek) to su trke za decu i bice samo pregradjena staza Cigota po duzini.
031-3150004
Tako je bilo i ranije kad su trke za decu, donji deo staze cigota je uzduz pregradjen ogradom sto ne smeta za normalno skijanje
Cool, dakle onda se verovatno vidimo na pisti u subotu :)
Na Torniku je odlicno! Palo je oko pola metra snega, uzivacete sigurno. Meni sad zao sto ujutru krecem na Kopaonik. :(
Danas bilo odlichno, sad nisu tabali zmajevac i tornik od juce, ali najbolje skijanje do sada na torniku.
Ima li guyve na skijalistu ?? Cujem da se u Nedelju odrzava neko takmicenje, zna li ko sta u vezi toga??
ski vikend na Torniku (26/27),plan uspešno realizovan, u subotu krenuli u 5h iz Beograda, uz poštovanje ograničenja Ibarskom magistralom na Tornik stigli u 8,30h. Na ulazu plaćamo parking kartu 100 din, za ceo dan. Uzimamo opremu, kupujemo dvodnevni ski pass i krećemo prema šestosedu. Vožnja do vrha traje čitavih 12 minuta, rekao bih malo sporo.Staza "Čigota" uzdužno pregrađena na pola zbog održavanja dečije trke, staze dobro pripremljene, tvrde, ali kako je dan odmicao tako se pojavljuju i hupseri, ali samo na prvoj polovini staze "Tornik" i na levoj strani "čigote". Druga polovina staze Tornik kao i ceo Zmajevac bez hupsera do kraja dana. Ceo ugođaj malo pokvarila magla na samom vrhu, ali nista strašno. Odlazimo u centar na prenoćište u privatni smeštaj kod "Jeremića",sve pohvale za ovog domaćina. -Nedelja-, ustajanje, doručak, i ponovo smo na Torniku koji nas je obradovao sunčanim jutrom, dan perfektan, gužva malo veća posle 13h, verovatno što su mnogi došli na poslepodnevni termin, staze iste kao i prethodnog dana,ali pošto je gužva bila veća i hupseri su bili veći ali ponavljam ne na svim stazama. u 17,00h krenusmo za Beograd, sve u svemu nama odličan ski vikend na Torniku.
(sve slike će biti u galeriji slika)
Meni se drustvo porazboljevalo, pojeo sam se ziv... :(
Ako bi mogao da uporedis sa nekim stazama na Kopu, ili Jaorini, bio bih ti zahvalan. Jako davno sam tamobio, pa bar d malo mogu da zamisljam.
Bas sam razocaran sto nisam stigao...
evo, ova može za razglednicu :ski:
pa mi smo lepo pitali, ko hoće s nama, bila su slobodna još dva mesta. A da uporedim, pa evo ovako, "Zmajevac" kao "crna Duboka", a "Tornik" kao "Krčmar", a "Čigota" ona je u početku "malo" plava pa posle crvena, eto to je moja uporedba.:dontknow:
-evo jedna slika "Zmajevca"
MA ja sam do zadnjeg trenutka ocekivao da cu otici, nego neki virus vlada i svima se slosilo.
Ajde valjda cu biti bolje srece naredni vikend, pozdrav i hvala na izvestaju.
Na slikama izgleda bas privlacno..
Zmajevac je za mene laksi i bezbedniji od crne Duboke, jer sirina uliva neku sigurnost i prav je, a samim tim pregledniji. Na crnoj Dubokoj mi zbog straha, skije ne rade, tj. zbog povucenosti nazad, skije ne seku, nego otklizavaju, a na Zmajevcu to ide glatko.
Zmajevac je mnogo lepa staza, steta sto je kratka.
... danas je bilo dosta magle tako da je bila prava nevidjiva avantura skijanje :)
Cena poludnevnog ski kere je 750 din ( 12:30 - 16:30 ).
Staze su odlicno pripremljene, nije bilo guzve ni na stazi a ni na zicama, tako da smo se lepo naskijali.
Steta sto sunca nije bilo, ali ga ocekujemo krajem sedmice i za vikend ;)
Ala vejeeeee... jedva čekam vikend :)
Samo može da se desi da vikendom parkirate auto skoro 1km od staze. :dontknow:
Spremite se i za takvo iznenađenje. :sm008:....
Na stazi je sve ok. :ok:
Guva na parkingu?
Jel ima redova na zici, tj koliko se ceka, vikendom?
Nema gužve na žici..kao što rekoh na stazi je ok:ski:
Koja je cena parkinga, i od koliko sati se otvaraju zice, planiram u petak da dodjem pa me zanima ima li guzve pre podne? pozdrav svim skijasima
Prelistaj malo forum ;) Cijena parkinga je 100e za cio dan, a zice se otvaraju u u 09:00 koliko sam ja upucen :)
Cena parkinga je 100 din, zicare od 9h, ja nisam do sada naleteo na guzvu radnim danom pre podne, pa cak ni vikendom u toj meri da se ne moze pristojno skijati.
ovo će vam se desiti ako dođete na onaj poslepodnevni termin od 12,30h, ako dođete ujutro u 08,30h parkirat ćete normalno na parking koji je udaljen svega 100m od šestoseda :ok:, malo poranite i nema problema sa parkiranjem:ski:
evo ja sad ponovo idem gore u subotu i najkasnije u 08,45h sam na parkingu.
Hvala svima na informacijama, sutra palim gore, nadam se dobrom skijanju :ski:
Ima li ko od vas što dolazite za vikend da baš dobro karvinguje? Da se malko podučavamo međusobno. :)
Pozdrav svima,
napokon sam, posle vise od 20 godina stigao na Tornik!
Posle neke promene plana u zadnjem momentu, ipak smo odustali od Kopa, i opalili za Uzice i Zlatibor.
Opsti utisci...
Put je OK, lagano se stigne do tamo za oko 3,5h, prilaz je dobro resen, i nema nekih problematicnih mesta, manje vise ravnicarska konfiguracija terena...
Sto se tice vremena, subota maglovita, i mali plus, staze dobre do oko 12h, posle kacamak. Nedelja bolja vidljivost, skijao sam do nekih 13h, staze su se OK drzale, a na ruku je isla temp u blagom minusu.
Pokusacu da opisem ukratko.
Sama konfiguracija staza je fenomenalna, i prvih 2-3 sata rada je prava uzivancija. Ja nikad brze u zivotu nisam peglao karving.
Velika sirina, konstatan pad, dobra priprema, piste su prava rec koja im pristaje.
Zmajevac tj, crna staza, nije toliko strma kao najstrmiji delovi Kopa, ali je cela staza jako homogena i siba se iz cuga.
Nema puno ljudi, i dugo ostaje u odlicnom stanju, nju skijate sa sidrom, pa se zaobidje spori sestosed.
Crvena staza koja ude uz sestosed. Ona se sastoji iz dve onako lepe padine, i sporim delom izmedju njih, prvih nekoliko voznji po otvaranju zica je fenomenalno, ali ova staza dosta brza strada zbog velike frekvencije skijasa.
Postoji i kombinacija crne i crvene, koja je vrlo kvalitetna i treba i nju cekirati.
E sad lose strane, ko placa smestaj, prevoz i ski pas, nema neku racunicu da iz BG ode ovde umesto na Kop, premala je razlika u ceni.
Objektivne mane ovog skijalista su malo staza, na zalost brzo dosadi, kao i losiji kvalitet snega, jer je klima poprilicno slicna BGu.
Ali za Uzicane je ovo fenomenalan vikend provod uz poludnevni ski pas ispod 1000din, jel je to neka mera.
Vreme od 9 do 12:30 je ono sto ovde sa uzivanjem moze da se odskija...
Pozdrav za Tornik, osvezenje u ski ponudi.
Baxpa što se nejavi u petak,da ideš na Tornik, mogli smo se upoznati danas gore, i ja bio juče ceo dan i danas, danas me iznenadio onako mali broj skijaša s obzirom da je nedelja, ali staze su izdržale, pogotovo staza "Tornik" onaj desni deo što se spaja s Zmajevcem, malo ih se usuđivalo da to voze pa je ostala do kraja "tvrda" bez hupsera, a ja to iskoristio za karving, uh miline, kad je okreneš na rubnik kao iz katapulta ubrzavaš :ski:
-e jedino mi nije jasno kako funkcioniše ono sidro na zmajevcu što ide kroz šumu kad nema prirodnog snega, šta stave ispod ?
Bas ta spojka sto spominjes prema zmajevcu, tu sam vozio najbrzi moj karving ikad. :)
A sidro verovatno i ne pustaju kad nema snega, verovatno se ide na setosed, pa se Zmajevac produzi dole onom precicom ispod sidra...
Steeeeta sto nije vise nekih par 100 metara, BTW cujem da ce prokopati jos staza pored zmajevca za narednu godinu, to bi bio pun pogodak.
Ski pas za 2 dana je 2000 din...
da,da tu sam i ja najviše dobijao na brzini, interesantno da na kopaoniku nigde nisam mogao da vozim ovako brz i širok karving :sm017:
[/QUOTE]
Steeeeta sto nije vise nekih par 100 metara, BTW cujem da ce prokopati jos staza pored zmajevca za narednu godinu, to bi bio pun pogodak.
[/QUOTE]
-da da, to imaju u planu, još jednu stazu jer jako je mala propusna moć staza naspram šestoseda.
Radnim danima su Tornik i Cigota fenomenalni za voznju,sneg je kao tepih,pravo uzivanje,dok vikendom dosta propadnu,sastruze se sneg i dosta leda se pojavi na onom "crnom" delu Cigote... Steta sto poslednjih par dana je bilo dosta magle,pa ona malo smeta,lepsi je dozivljaj kad ima sunca :)
Danas popodne na Torniku.Slike govore vise od 100 reci ...
Vise slika na donjem linku
http://img10.imageshack.us/g/image1547.jpg
evo dve slike od nedelje ...... na prvoj slici intervencija momaka iz GSS
Tornik moram da priznam ove godine sve više liči na pravi ski centar,sa uslugom na nivou (negde možda čak i većom) nego u ski centrima u okruženju.(Staze su 5x bolje ispeglane nego one na Bjelašnici npr.;još da pridodam da tamo dve staze slalom/veleslalom nisu uopšte utabane)
Dan fantastično sunčan,staze kao i prethodnih puta,odlično ispeglane.
Jutros T -7c,ali oko 11h je već bila u plusu.Staze su se izvanredno držale,nigde nisu pustile,malo leda ponegde i to je to.(Možda je tome doprinela i svita SS sve sa direktorom,pratnjom i bivšim ministrom za sve,ski magom Mladjanom naravno;koji je i skijao,jer on zna šta zna.)
Uglavnom bez brige za vikend,čak i ako dune jugo,biće dobrog skijanja.
bio sam i juče na Torniku, do 11h dobro, posle toga pravi kačamak, ali dobra stvar je što su posle 15h staze ponovo u senci pa se i sneg vrati u normalu, pa se može još uživati do 16,30h, a dali će da opstanu danas i sutra :dontknow:
... i dalje su staze sasvim solidne za dobro skijanje, pogotovo Zmajevac koji je jos uvek skoro pa savrsen, a i staza Tornik je za pohvalu. Ove nize pocetnicke staze polako popustaju i tesko da ce opstati ako temperatura bude u konstantnom plusu.
Suta ce skijanje biti sasvim OK , a za narednu sedmicu ostajemo da vidimo.
sta se desava, kakvo je stanje gore?
Visoke temperature ovih dana su došle "glave" Torniku,tako da je ova sezona veoma blizu kraja.
Zmajevac je standardno sve podneo tako da je ta staza i dalje veoma dobra,s obzirom na uslove.(progledala je na par mesta,i to je to) Čigota je pretvorena u amorfnu kačamak masu koja se u donjem delu pretvara u baru/potok vode tako da do kraja dana očekujem da neće biti prilaza 6-guzu.(SS-ovci se stvarno trude,non stop prikupljaju sneg i bacaju ga na prilazu 6-guzu;uzalud)
Narednih nekoliko dana Zmajevac će biti i dalje dobar/solidan,ali će zato 6-guz biti potpuno neupotrebljiv.(Donji deo staze Tornik,tzv "spoj prema Zmajevcu",je zatvoren;neutaban sa par tragova skija)
Dakle ko hoće da se skija na Zmajevcu (i da se vozi sidrom) sutra/prekosutra nek dođe.
(Slike su od 13h,malo zamagljene;kao što vidite skijalište je sablasno pusto)