Kakav je ove sezone put od Sopotske petlje do Kalne? Jel čiste redovno, posipaju (mislim dok je vejalo, ne sad), kakav je asfalt, jel nešto rekonstruisano, presvučeno i tako to?
Pogled za štampanje
Kakav je ove sezone put od Sopotske petlje do Kalne? Jel čiste redovno, posipaju (mislim dok je vejalo, ne sad), kakav je asfalt, jel nešto rekonstruisano, presvučeno i tako to?
Ovo nije stanje na putevima, ali evo nekih podataka oko toga kako stici do staze Konjarnik. Ovo se odnosi na deo puta Nis-Pirot (ili Pirot-Nis)-> Temska-> Cerova-> Kalna->Konjarnik.
Ko ima GPS, na sledecim kordinatama su mu kljucne tacke:
Na putu Nis-Pirot na kordinati (S43.21556 ; I22.545882) vrši skretanje ka kordinati (S43.21694 ; I22.54687) i dalje ka selu Temska, pa preko mosta ka selu Cerova -> Kalna i dalje ka kordinati (S43.38143 ; I22.61488) gde se nalazi podnožje staze Konjarnik. EPS-ov hotel ili planinarski dom se nalaze na kordinatama (S43.37438 ; I22.61630).
Pa sad što kaže Lane Gutović ovo može nekom da koristi, usvakom slučaju ne šteti.
Super ti je itinerer!!!
Ovo jeste tema "Put do Stare planine" u svakom smislu :)
Ali niko da odgovori kakav je kvalitet puta? Koliko vremena treba od Temske do Kalne, ima li udarnih rupa, nagužvanog asfalta i sl.?
Koliko se vozi kada je suvo a kada je sneg? Otprilike, 20min, 25min, ne mora u minut tačno.
Ajd kada je tema pokrenuta, zna li neko kakav je sada put Svrljig - Kalna? Planiram da idem u nedelju a posto nije bilo nekih vecih padavina razmisljam da idem najkracim putem.
Ja sam sad u nedelju prosao putem Kalna-Svrljig. Put je od BZ do Kalne standardno ciscen, zatim Kalna-na pola puta do Svrljiga, pun snega, uzan, ali je moglo sa zimskim gumama, dobro je da niko nije naisao u susret, bilo bi gadno. Ima par uspona i par ostrih krivina, oprezno. Od druge polovine puta pa sve do Svrljiga put je sirok, ociscen i mestimicno je bilo leda od vode koje se topila u toku dana. Za tih 40tak km sreli smo jedno vozilo, mobilni gubi signal potpuno na dosta mesta, pa oprez. Mi smo javili drugaru da ako se NE javimo iz Svrljiga za recimo dva, dva i po sata, da alarmira pomoc, jer smo krenuli uvece oko 20h... :D
Ok, ipak cu preko Knjazevca onda. Mada, ici cemo sa 3-4 automobila pa nije veliki problem i da se zagubimo, ima nas dosta :D
Ma slobodno ovim, do sad se vec otopilo i to malo, garant! Ako imate dobre gume, nema problema, jos ste u drustvu, ma nema greske... Naravno, ako bude padavina, oprez...
"...Ali niko da odgovori kakav je kvalitet puta? Koliko vremena treba od Temske do Kalne, ima li udarnih rupa, nagužvanog asfalta i sl.?
Koliko se vozi kada je suvo a kada je sneg? Otprilike, 20min, 25min, ne mora u minut tačno...."
__________________________________________________ ____________________________
Evo ovako. Nemoj da ocekujes autostradu, pa ni presvucene puteve, ipak je ovo Srbija pa jos jug-istok te iste Srbije.
U principu najgori deo puta je od skretanja za Temsku do Temske iz pravca Pirota (najgori u odnosu na celu duzinu puta do BZ, ali nije katastrofalan). Ostalo je klasican put bez velikih ostecenja.
Do Kalne se stize za nekih 20-25 min. kad je suvo. E sad ja pisem iz licnog iskustva, jer vozim skije na magnetnim drzacima skija pa ne prelazim 80 km/h. Moze se voziti i brze, ali imaj na umu da je to ipak brdoviti put. Ima jedan deo kad se spustas od sela Cerova-Mirkovci ka Kalni, koji je delimicno problematican zbog nekog klizista koje je svojevremeno odneo deo puta , ali nista strasno ( ja se par puta sad u ovim snegovima mimoiso sa autobusom na usponu, ali ima deo i gde se malo opreznije vozi zbog suzenja ali nista strasno - nije kanjon Morace). Put se odrzava i cisti. Ako kojim slucajem nije prosla grtalic skoro onda su sigurno prosli skijasi ili lovci. Jos nikad od kad idemo na skijanje ovim putem nismo ostali ili odustali zbog navejanog snega. Boze moj jednom smo i lance stavili (mislim 11.02.2012) pre Kalne.
Treba li jos objasnjenja?
@jasam
Super, hvala puno! Po mojoj računici, meni se više isplati da idem od Niša tim putem, jer do Sopotske petlje znam put kao sopstveni džep, stižem brzo, nemam usporenja...
Kada idem preko Svrljiga uvek neki kamion, spora vozila, non-stop neko selo i 50km ograničenje, pešaci svuda po putu i sl. ne mogu da pretičem učestalo jer nije bezbedno a ipak je put relativno opterećen.
Probaću sledećeg puta ;)
Javi svoje utiske kad obavis putovanje.