Originalno postavljeno od
sas35bgd
Meni bi mozda trebalo oduzeti decu, ali sin vec za mesec dana puni 18, tako da je za to vec kasno. To sam se nasalio zbog sledeceg:
U martu pre 2 godine na Kopu smo se klinac i ja trkali, ko ce vise krugova da napravi na Suncanoj dolini za 1h. Napravili smo po 10, ali obzirom da je on sve vreme vodio, ja sam u zadnjih par krugova iskakao sa zice na izlazu i odmah bocno kretao nazad, a nisam ulazio na rampu nego izmedju stubova pravo na korpu. Cini mi se da je staza duga oko 700 metara , tako da je to 7 km za 1 h. Za 7 h manje od 50km. Zica je jako spora i nije merilo koliko se moze napraviti za 1 dan
Imali smo i trku, TRI KRUGA NA DUBOKOJ. Nismo hteli vise, jer se mnogo zamoris, pa je opasno praviti takve spustove. Ja sam na kraju odustao, jer su mi se na ulaznoj rampi poprecili neki likovi i drasticno me usporili, a on je imao neki sekund manje od 21 minuta, ne secam se tacno. Kod mene je bio Garmin, i imao sam MAX Speed 89km/h. Da postoji neko ko bi skijao ovim intezitetom 7 sati, to bi bilo oko 95km za dan, a da ga ne blokira niko ni sekund na ulaznoj rampi
U Dolomitima postoji skikalkulator na kraju dana i mozes da vidis sve sto te zanima, vezano za tvoje kretanje za taj dan. Ako uzmemo da ste skijali ceo dan na recimo SECEDI, koja ima oko 10 km od vrha do kraja. Na vrh vozi gondola koja putuje 13minuta ali treba uracunati da vam ipak za penjanje treba 20 minuta, jer trebate da skinete skije, sacekate gondolu i ukrcate se. Ako stazu sjurite za 10 minuta, prosecnom brzinom od 60km/h, i ovih 20minuta za penjane, dobijete da za sat predjete 20km ili za dan 140km.
Ja nikad vise od 70km nisam imao u skikalkulatoru za 1 dan, tako da neko ko kaze da ima 140-150 km za dan, mora da je svedski rekorder ili je vec upisan u Ginesovu kjnigu. Nekazem da nema, ali....