iscghl je odlican u svakom smislu (ako to uopste nekog zanima)
Pogled za štampanje
iscghl je odlican u svakom smislu (ako to uopste nekog zanima)
Sireno, ne sumnjamo da je odličan ski centar, ali malo je pretenciozno tvrditi da je No1 u Evropi, pogotovo ako ti je glavni argument noćni provod. Evo ja mogu reći da je po većini skijaša l'Espace Killy najbolje skijalište u Evropi, ali opet je sve to vrlo subjektivno (nisam bio u pomenutom ski centru :sm011: ).
Meni je lično najbolje skijalište na kojem sam dosad bio Saalbach - Hinterglemm, nešto što definitivno treba posetiti, ali tek sam na početku otkrivanja Alpa.
S druge strane, ima ovde na forumu dosta zluradih magaradi koji jedva čekaju nekog novog pa da mu uslat temu pretvore u :sm023: , pogotovo ako je u prvi tren nepromišljena!
:sm011: :sm011:
:sm018:
Ne samo zluradih, već i dokonih. A takvih se treba čuvati.
Uh Stevo svaka čast, brži si nego što sam mogao i sanjati :sm017: .
Sirena, o ovom ti govorih (aorist)
:sm023: :sm022:
Ljudi Ishgl je bas dobar al brate ja se plasim te fashion policije.:dontknow:
Jeste stara tema, ali moram da prokomentarišem.
Ne slažem se kada kažete da su skijašu ili borderu najbitnije aktivnosti od 09:00h do 16:30h. Danas je skijašu/borderu sve bitno, sve aktivnosti od 0h do 24h. Ono što sam ja probao i doživeo na toj planini ne može porediti ni sa jednom drugom. Kada bi se ocenivalo skijalište sa ocenom od 0 do 10, ocena bi sigurno bila 8+, a kada bi se uzeo u vid provod, onda bi ta ocena bila sigurno 10+. To sigurno nije skijalište za familije, ali za fino društvo i dobar provod sigurno jeste. Jedina mana su cene, mada su skoro identične ostalim večim ski centrima u austriji. Što se mene tiče ISCHGL je sigurno među EU SKI TOP 5, ako ne TOP No.1!
Bas neka si ovo izvuko iz zaborava, diskusija je svojevremeno bila vrlo zabavnaCitirati:
Jeste stara tema, ali moram da prokomentarišem.
Izgleda da si nas pojedine ovdje svrsto u penzijonadose; ovo zvuci kao: 'danasnjoj omladini vise nije dovoljna igranka u domu kulture i ferijalno putovanje u Zaostrog'.Citirati:
Ne slažem se kada kažete da su skijašu ili borderu najbitnije aktivnosti od 09:00h do 16:30h. Danas je skijašu/borderu sve bitno, sve aktivnosti od 0h do 24h.
Pa dobro moze biti da ne spadam u 'dansanje skijse'; usao sam u godine kad se od terevenke do zore oporavljam u prosjeku 3 dana; malo mi dekadentno otic 7 dana na skijanje; a 3,5 dana visiti u kaficu u 12 poponde i cekati da mamurluk prodje.
Valjda se radi o drugacijoj kategoriji skijasa; ono sto je meni bitno za dobar provod u planini mnoge druge skijase ostavlja totalno ravnodusnim i obrnuto.
Mozes li biti malo konkretniji ?Citirati:
Ono što sam ja probao i doživeo na toj planini ne može porediti ni sa jednom drugom.
Postujem; svako ima svoje afinitete;Citirati:
Što se mene tiče ISCHGL je sigurno među EU SKI TOP 5, ako ne TOP No.1!
meni bi npr. no.1 bilo neko mini skijaliste (ime necu spomenuti da se ne provali) sa 3,4 zice, 25km staza i mnogo metara nadmorske visine, u kome me u roku od jednog dana poznaju svi; od kasirke, preko zicara na liftu do konobara u jednom od dva moguca kaficu u selu ;-).
Jok ba Wade,; Javorina ne posjeduje ni jednu od gore pomenutih karakteristika;
nema 25km staza;
definitivno nema mnogo metara nadmorske visine (aludiram na 2500mnv i vise);
nisam bio gore jos od marta '92 ali kontam da danasnja Jahorina ima vise od 2 kafica.
Sto se ovog zadnjeg tice, nas narod jest ljubopitljiv i radoznao; tako bi mozda i tamo postao drug sa konobarom, kasirkom i zicarom ;)
ps
ja razumijo da na jahorini osim 2 ultra moderna 6stosjeda, postoje jos barem 3,4 druga lifta (tako da se ni to ne poklapa ;-) )