-
Citirati:
Originalno postavljeno od
bojan
...SS beleže gubitak - premalo prodatih karata. Da bi se karte bolje prodavale fale razne stvari: bolja ponuda smeštaja što povlači pitanje razvoja Brzeća-gondole i/ili slične investicije na strani Treske kao i prilaznih puteva. Imaćemo odlično skijalište do koga dolazimo vozeći se prosečnom brzinom od 40 Kmh nakon Kruševca ili 30Kmh nakon Brzeća. Takođe, sama država treba da porazmisli o politici školskih raspusta po ugledu na slovence (deo raspusta oko NG pa deo u februaru kao skijaški raspust). Ako ostanu svi na raspustu od 24. dec do 15. januara takva će biti i sudbina skijališta, gužva tokom dve nedelje i onda polupustoš ne računajući vikend skijaše.
http://www.infokop.net/autorski-teks...-brojkama.html
Sudeći po brojkama SS su prodale 108.000 karata... e sad... koji su to ski pasovi, koje vrednosti... to nisu objavili. Ali sigurno je da su se na kraju sezone hvalili mnogim oborenim rekordima. Meni ova cifra zvuči ozbiljno.
-
Opet na kraju 2011. su zabeležili 130 miliona dinara gubitka.
-
Citirati:
ftj
Opet na kraju 2011. su zabeležili 130 miliona dinara gubitka.
Bice da je gubitak na drugoj strani...
Velika ulaganja na SP a malo skijasa...ili mozda nesto drugo.
Sad ce da se dosete da je niska cene ski pasa pa ce da ga podignu za 40% :glavaozid
-
Samo neka dižu cenu , tako će im i posećenost biti ali manja !
-
A hvalili su se na kraju sezone da je nikad bolja!
-
pa oni bi da im se investicija isplati odmah ako moze posle prve sezone sa bar 300% dobiti !
umesto da vrate moje već čuvene tačkice pa da privuku i početnike da tamo uče na plavim stazama.
Ko je lud da im plati pun ski pas da bi se par puta u toku dana spustio niz Mašinac, Krst ili Karaman , a da nije buržuj - pozer ?
Osim mene(budale) koji sam prosle sezone platio ženi i deci, ali neću više!
Sad ih vodim na Divčibare, ili bilo koje brdo sa snegom gde ne pljačkaju !
Poz
-
Citirati:
Ivan Bgd
pa oni bi da im se investicija isplati odmah ako moze posle prve sezone sa bar 300% dobiti !
umesto da vrate moje već čuvene tačkice pa da privuku i početnike da tamo uče na plavim stazama.
Ko je lud da im plati pun ski pas da bi se par puta u toku dana spustio niz Mašinac, Krst ili Karaman , a da nije buržuj - pozer ?
Osim mene(budale) koji sam prosle sezone platio ženi i deci, ali neću više!
Sad ih vodim na Divčibare, ili bilo koje brdo sa snegom gde ne pljačkaju !
Poz
Budi siguran da kada bi vratili tackice opet ne bi koristio, posto bi sracunao koliko ti izadje jedna voznja pa bi ti bilo skupo :)
Inace mislim da nije preskup ski pass za decu i zenu.
Kupimo pa se trudimo da ga iskoristimo sto vise...tj. skija se po ceo dan.
Resenje bi mozda bilo da puste jednu pocetnicku zicu za dz, npr masinac.
Ali bi onda tamo skijalo pola Kopa :)
Ili da naprave "mali" ski pas za pocetnike...
-
Većinu mojih drugara koji nisu skijaši od skijanja odvraća cifra koju treba da iskeširaju, što baš i nije toliko malo. Prikladna odjeća, kupovina ili iznajmljivanje ski opreme, ski škola, smeštaj, pa još na sve to i ski pass.
Bilo bi dobra kad bi se polaznicima ški skole namenila bar jedna pristojna staza koju bi mogli besplatno da koriste. Apsurdno je da im se uzmu pare za ski pass a oni se jedva održavaju na skijama.
-
Slažem se. Napraviti mogućnost ski pasa za početnike koji bi obuhvatao samo stazu Krst i eventualno Mašinac i koji bi imao simboličnu cenu. Krst ionako nije opterećen i iskusni skijaši tamo ne idu.
Mada svakako bi trebalo napraviti analize da li bi tako nešto bilo isplativo a s obzirom na ski data sistem verujem da bi to vrlo precizno moglo da se ustanovi.
-
Citirati:
ftj
Slažem se. Napraviti mogućnost ski pasa za početnike koji bi obuhvatao samo stazu Krst i eventualno Mašinac i koji bi imao simboličnu cenu. Krst ionako nije opterećen i iskusni skijaši tamo ne idu.
Mada svakako bi trebalo napraviti analize da li bi tako nešto bilo isplativo a s obzirom na ski data sistem verujem da bi to vrlo precizno moglo da se ustanovi.
slažem se, Krst i Mašinac bez Karamana jer je ipak veza za druge staze:ok:
-
Citirati:
CrazyKong
Budi siguran da kada bi vratili tackice opet ne bi koristio, posto bi sracunao koliko ti izadje jedna voznja pa bi ti bilo skupo :)
Inace mislim da nije preskup ski pass za decu i zenu.
Kupimo pa se trudimo da ga iskoristimo sto vise...tj. skija se po ceo dan.
Resenje bi mozda bilo da puste jednu pocetnicku zicu za dz, npr masinac.
Ali bi onda tamo skijalo pola Kopa :)
Ili da naprave "mali" ski pas za pocetnike...
Blago vama, ovi moji od 2 sata u ski skoli pola sata sigurno izgube u kafani na mašincu da se malo odmore:glavaozid
Jedino najmladjeg sina od tada 4,5 g. nisam mogao da oteram sa staze u apartman ( ljubi ga tata, naslednik :yay:), i još traži da ide van staze ispod sedoguza.
A kad mu kazem 'Zabranjeno je tamo', on meni 'a kako ti mozes'
I to im je sve od ski skole, sledeci put su kod mene na obuci ala gestapo!
Poz
-
Citirati:
ftj
Proizvodnja je ono što ima najviše izgleda da nas spasi.
Uložiti trud i rad kako bi se "proizvelo" što više zaljubljenika u skijanje.
Početnicima koji pohađaju časove ski škola omogućiti mogućnost besplatnog korišćenja određenih staza. I o ceni početničkih kurseva bi trebalo prodiskutovati.
Dobro naučen i "skijaški vaspitan" skijaš je pouzdan, odgovoran prema sebi i drugima, i na kraju krajeva veran korisnik usluga skijališta.
-
Citirati:
bančilo
Proizvodnja je ono što ima najviše izgleda da nas spasi.
Uložiti trud i rad kako bi se "proizvelo" što više zaljubljenika u skijanje.
Početnicima koji pohađaju časove ski škola omogućiti mogućnost besplatnog korišćenja određenih staza. I o ceni početničkih kurseva bi trebalo prodiskutovati.
Dobro naučen i "skijaški vaspitan" skijaš je pouzdan, odgovoran prema sebi i drugima, i na kraju krajeva veran korisnik usluga skijališta.
...i maaalo sniziti cene obuke sa licenciranim instruktorima.
Za mene i suprugu sam placao 50-60e dva casa dnevno,a sta sa onima kojima je to nedeljna plata a hteli bi da skijaju?
Ja znam gomilu ljudi koji bi voleli ali...10e renta opreme+20e ski pass+oko 30e instruktor= 60e dnevno. Za vecinu ljudi previse....:dontknow:
-
Pogotovo što čas-dva brzo prođe a onda je početnik prepušten sam sebi!
-
Nove cene ski pasa koje su objavljene su sramota! Za one koji idu u januaru sve je manje-vise isto. Ali da u prolece bude gotovo ista cena je stvaro van pameti.
-
Cena za 6-7 dana je Ok. Ali dnevna karta izuva. Takodje moj omiljeni 10/sezoni je 19000, skupo do bola. Mislim da ovim hoce da destimulisu vikend skijanje, koje ja na Kopu i praktikujem. Sve ovo ide ka tome da me Kop nece videti ove sezone. Ispada dosta povoljnije ici na Ski Bus-ove produzene vikende gde za oko 150e za sve sem hrane, moze da se odradi lepih 3 dana skijanja.
-
Da i sezonski je 62000. Mislim da je to nenormalno skupo. Npr na slovenackom Krvavecu je sezonski 198 evra, sto je 3 puta manje.
-
Realno, 10 u sezoni se jedini isplati za vikend skijanja.
-
A sestodnevni u maju 1000 din manje nego u januaru.
-
Citirati:
IvanQ
Realno, 10 u sezoni se jedini isplati za vikend skijanja.
Na moju veliku zalost mislim da se vikend skijanje vise ne isplati na Kopu. Cak i sa 10/s dan ispada skoro 2000. Kada uzmes u obzir put jos 1000 min, zavisi odakle ides i smestaj koji tesko moze da se nadje za ispod 15e, dodjes na oko 100e za npr 3 dana. Sve ovo pisem da bih uporedio sa produzenim vikendom npr na Krvavecu u full sezoni 150e u predsezonu 100e , ili Heligenblut-u 166 evra.
-
Cena 6-o dnevnog je ok, mada je molga da bude malo veca razlika u zavisnosti od perioda, jednovdenevni i dvodnevni izuvaju i to je vrlo smisljeno uradjeno iz razloga sto se zna da gomila skijasa dolazi na vikend skijanje. Ja se nadam ove godine opet nekoj promociji za skijanje preko nedelje (-50% pon-cet) sto je super, bar za studente!
-
Nazalost, ponovo nekakve nebuloze sa cenama...misljenja sam da ce svakoko MORATI sniziti cenu skipass-a kao sto su i uradili prosle godine po zavrsetku zimskog raspusta(snizenje cena za Sretenje!) jer je jednostavno Kop bio PUST tokom marta...
-
Citirati:
Snowman
Na moju veliku zalost mislim da se vikend skijanje vise ne isplati na Kopu. Cak i sa 10/s dan ispada skoro 2000. Kada uzmes u obzir put jos 1000 min, zavisi odakle ides i smestaj koji tesko moze da se nadje za ispod 15e, dodjes na oko 100e za npr 3 dana. Sve ovo pisem da bih uporedio sa produzenim vikendom npr na Krvavecu u full sezoni 150e u predsezonu 100e , ili Heligenblut-u 166 evra.
Mislim da ce se opet dolaziti na vikende, ili na dan...kada nam je prvo ozbiljnije skijaliste na 700km, a put košta.
Mislim da Jahorina postaje ozbiljnija alternativa
6 dana sam i racunao da ce biti oko 90e
Dnevni je preskup
Sezonski je smesan kao i svake godine (karntne top skipass u punoj ceni 528e)
-
Citirati:
CrazyKong
Mislim da ce se opet dolaziti na vikende, ili na dan...kada nam je prvo ozbiljnije skijaliste na 700km, a put košta.
Mislim da Jahorina postaje ozbiljnija alternativa
6 dana sam i racunao da ce biti oko 90e
Dnevni je preskup
Sezonski je smesan kao i svake godine (karntne top skipass u punoj ceni 528e)
Ma dolazice se na vikende i na dan, nego mora malo da se izbaci frustracija. A Jahorina, zavisi odakle. Nama iz Sumadije, za 300km do tamo treba 7 sati u zimskim uslovima...
-
Citirati:
Snowman
Ma dolazice se na vikende i na dan, nego mora malo da se izbaci frustracija. A Jahorina, zavisi odakle. Nama iz Sumadije, za 300km do tamo treba 7 sati u zimskim uslovima...
Pa dolazice...dolazicu i ja, bar na dan
Iz BG je Jahorina nesto bliza...ali opet predlaleko za dan. Skoro da sam pre u Koruskoj :(
-
Citirati:
Snowman
Da i sezonski je 62000. Mislim da je to nenormalno skupo. Npr na slovenackom Krvavecu je sezonski 198 evra, sto je 3 puta manje.
Taj sezonski od 61800 dinara je ostao gotovo isto kao prošle godine (60600-praktično uvećano samo za razliku u pdv). Kome znači, u eur je pojeftinio za oko 60eur. Uveli i još skuplji period oko NG i oko Sretenja. Deca od 12 godina i dalje se tretiraju kao odrasli a klinci već sa 5 godina moraju da plate kartu. Dnevna karta poskupela 25%. Sve u svemu, sramota!
-
Na kraju, razmišljam da kupim 10/sezoni na expozimu, ako bude neki popust. 23.2. sam rezervisao za zimovanje ali ne znam da li će uvesti kao prošle godine one popuste za radne. I to su objavili tek početkom februara. Pošto planiram i par vikenda tokom sezone možda bi platio taj skipass. Obzirom da imam "bazu" na sat i po od kopa ne isplati mi se da idem bilo gde drugde na vikend a i zbog posla nema ništa od produženih varijanti.
Jbmimmtr.
-
1 prilog(a)
Lepo je videti topove, steta sto nije 10 stepeni hladnije
-
-
Inicijativa za nove staze na kopaoniku
-
U čemu je smisao novih staza kada ove postojeće ukidaju?
-
Nisam čuo za to, koje postojeće ukidaju?
-
Citirati:
plageton
U čemu je smisao novih staza kada ove postojeće ukidaju?
Koje se to staze ukidaju?
Ja koliko vidim smisao je da se rasterete postojeće staze. Dodavanje dve staze (ili dela staze) na Dubokoj, prosecanje šume u donjem delu Krčmara, iskorišćavanje "desnog" brda kod Gvozdaca, nove staze na Karamanu.
Sve u svemu... deluje kao odličan plan, jer su staze prenatrpane.
Povećanje brzine i kapaciteta vertikalnog transporta mora da prati i povećanje kapaciteta staza.... što do sada nije bio slučaj, osim na Gobelji.
-
Ako odrade sve sto su napisali bice super.
-
Citirati:
Lynx
Nisam čuo za to, koje postojeće ukidaju?
Ukidaju se Bele reke obe, nema ih u master planu.
-
Citirati:
plageton
Ukidaju se Bele reke obe, nema ih u master planu.
Da, ukidaju se Bele reke, od kojih dvojka vredi nešto, a jedinica voziš po ravnom. I sad treba tu da se troši novac na žičaru za 3.5km staza i da se prosipa voda jer dole je uvek tanko sa snegom, a za isti novac može da se dobije 15km dobrih staza.
Inače od MP se odstupa, ni na Krčmaru nije predviđen šestosed pa će biti. Oni najaviše da će možda i na Strugu da stave, kako će da je povežu sa skijalištem ako ne preko BR II ili da se sa vrha spustiš u Duboku II.
-
Ja i dalje mislim da je gondola od Brzeca dobar potez, a ako se napravi logicno je da ima neka staza do dole, makar bila i ravna u donjem delu.
II je inace vrlo dobre konfigracije a mislim da ne bi bilo previse tesko srediti je malo i odrzavati u toku zime u pristojnom stanju.
Inace te najave o strugi, krcmaru i ostalom su po meni jos uvek na dugackom stapu i u domenu ideja...videcemo sta ce biti.
-
Počelo osnežavanje staza na Kopaoniku
-
Koja je poenta pravljenja instalacija veštačkog snega za većinu staza kad u punom kapacitetu mogu da rade samo karaman greben i pančićev vrh? Zar nije logičnije prvo obezbeđivati akumulaciju pa tek onda topove?
-
Bela reka treba da se uradi zbog Brzeća prvenstveno, i to će biti samo je pitanje kada.
A Krčmar, Mali Karaman i Marine vode to je sigurno jer SS to plaća, a ne kao što je predloženo za BR privatno-javno partnerstvo.
@ftj Zamisli slaviš i na slavu ti dođe 8 gostiju autobusom, i ostanu do kasno i više nemaju prevoz i ti kažeš da ćeš da ih odvezeš, 2 puta kolima, a onda te neko pita:Zašto nemaš autobus kad bi tako sve mogao odjednom?
NIGDE u svetu ne može celo skijalište istovremeno da se osnežava, osim na baš malim skijalištima i u bogatim zemljama, ali to ne računam. To imaš i kod nas na Torniku.
Oni mogu da smanje protok na lanserima i topovima pa da umesto 2-3 staze osnežavaju 9 staza, ali će onda umesto za 3 dana biti osneženo za 9 dana. Ovako na svaka 2-3 dana mogu po 2-3 staze da puste, što je OK. Za 15-20 dana, će biti dosta staza samo da bude dobar minus. :)