Eto plan za Konjarnik, a ja predlozio 10x manji objekat... jos kad bi uletele i nove staze, posebno oko suncane i konjarnika...
Pogled za štampanje
Eto plan za Konjarnik, a ja predlozio 10x manji objekat... jos kad bi uletele i nove staze, posebno oko suncane i konjarnika...
@vlada019
Sve je predviđeno, ali kada??? Ja mogu da skijam ovim tempom još par godina, nemam vremena za čekanje.
Bojim se da neću da doživim da vidim na Staroj planini 20 staza, 10 žica i 5000 smeštajnih jedinica :(
Sta bi sa tim snegom koji su najavili za vikend? Jel skijanje na ove tri staze moze da potraje iza podneva, dok se to malo snega ne pretvori u kasu?
Sneg pocinje veceras, a i minus. Mozda upale topove u noci pon na uto...
Izgleda mi da pada kisa gore, sudeci po kamerama.
I nista ne bi od snega (1 C stepen u plusu, pada kisa), ova sezona je izgleda definitivno gotova ........ cak i da se desi neki dan u martu da bude malo snega, to ce se u naredna 2-3 dana odmah otopiti zbog visokih temperatura.
Sve u svemu, koliko su tokom ove sezone radile Suncana i Konjarnik, jel vise od nedelju dana?
http://www.staraplanina-babinzub.inf...ra-300x233.jpg
Noćašnji sneg koji je padao na Staroj planini nije izazvao veće probleme putarima.Put ka ski centru je vlažan ali potpuno prohodan,Vožači trebaju obratiti pažnju na sitnije odrone u klisurama i usecima.
Noćašnje snežne padavine dodale su 4 cm novog snega na sti stazama.Temperatura se kreće u rasponu od 0 do 3 °C.Vreme je maglovito sa vidljivošću od svega 100 metara.U funkciji su staze Jabucko ravniste 7 , 7a , 7b i dečija traka.U poseti ski centru su deca iz Niškog doma i gomila promoterki kao i brojni stranci .Ovoga puta se umesto Bugarskog i Rumunskog jezika na Staroj planini čuje engleski jezik.
Predstavnici francuskog udruženja „Cluster montagne“ u višednevnoj poseti obišli ski centre Kopaonik, Stara planina i Tornik na Zlatiboru. Prilikom obilaska centra, predstavnici ovog udruženja imali su prilike da se upoznaju sa turističkom ponudom ovog planinskog centra.
Predstavnicima “Clauster montagne” u obilasku pokazani su svi potencijali sva tri skijališta, a poseban akcenat stavljen je razvoj letnjeg planinskog turizma.
Francuskim gostima, koji su došli na poziv Privredne komore Srbije, predstavljen je i plan razvoja ski centara Kopaonik, Stara planina i Tornik na Zlatiboru.
-Pogledajte našu današnju fotogaleriju sa Stare planine :
Detaljnije ...
Lepo ako je zaista tako, jer ja ni na jednom od sajtova nisam nasao informaciju da je padao sneg vec kisa, plus se na fotografijama na stazi Babin zub u podnozju kod pocetne stanice cetvoroseda vidi zemlja. Kakva je prognoza za naredna 3-4 dana?
Ono sto mene pocinje da iritira je konstantno obmanjivanje ljudi u vezi stanja na stazama... Da se razumemo veceras sam se vratio sa SP i stanje je sledece, visina sneznog pokrivaca na stazama je od 10 - 0 cm, na sve tri staze oko gondole je postavljen veliki broj stapova ili ti putaca koje obelezavaju mesta gde nema snega i suzavaju stazu na jednu trecinu. Uslovi za skijanje skoro i da ne postoje, daj boze da padne sneg ili makar minus da opali.
Ovo pisem iznerviran konstantnim laznim izvestajima na radiu i tv-u koji pominju 25cm snega na stazama, i tako jos od Nove godine :glavaozid Sto se mene tice, takav mi je bio horoskop i ni malo nisam nezadovoljan. Skijali smo iskljucivo zahvaljujuci ljudima zaposlenim u tom centru i mi smo im beskrajno zahvalni. Oni bukvalno lopatama nabacuju ostatke snega na staze a to niko ne pominje...
Romane, jel tacno to sto su napisali da je palo 4 cm snega tokom prosle noci? Najavljuju minuse u naredne 2-3 noci, valjda ce topovi da poprave stanje na terenu. Moji prijatelji dolaze u sredu ili u cetvrtak na produzeni vikend, valjda ce uspeti da se makar malo skijaju. Vidim da se na onom norveskom sajtu najavljuju obilnije padavine tek za 3-4.mart.
Rade topovi na 7-icama - kamere...
Barem neka uteha. Narednih par veceri prognoziraju minus.
Ono sto je tuzno je da cak i na Zlatiboru trenutno pada sneg (palo je par cm), a na Staroj nista ............ jos niko nije potvrio onu informaciju sa sajta posvecenog Staroj planini, da je u noci sa subote na nedelju palo 4 cm snega ...........
Nije palo...
Ha ha, auto je dobio evoluciju u vidu gips karton ploce i jastucetom zavijenim u najlon :sm022:. Cak i ne prokisnjava:sm008: Juce je ceo dan padala kisa i nije procurelo...
A u martu boze moj, ja se nadam... :sm019:
Postavicu slike, samo malo da se snadjem...
Realno stanje stvari od prosle nedelje
Morao sam malo da se izmaknem, jer je neko vec rekao da na slikama sve deluje kao idila...
Na stazi, ipak, deluje maaaalo bolje :sm011:
Uffff, opet sam nesto izbrkao sa slikama, ali ipak se vidi dovoljno...
Zelena trava skijalista mog :glavaozid. Romane nesto ti se slike preklapaju i lose se vide. Sto iskrivi ovaj mali stapove :ski:?
Izgleda da sam ih suvise umanjio, probacu popodne da postavim neke bolje. A stapovi... prevarili me, prodali mi krive :sm004:
http://www.staraplanina-babinzub.inf...ji-300x224.jpg
-Donosimo Vam radosne vesti sa Stare planine, gde je trenutna temperatura -1°C, topovi za osnežavanje staza rade punom parom tokom celog dana.Pad dnevne temperature do -4 °C kao i veoma slab vetar od 2m/s, su bili idealni uslovi da se stavi u funkciji veoma moćan sistem osnežavanja ski staza na Staroj planini.
Put do ski centra Stara planina je suv i prohodan, vozačima savetujemo oprez u krivinama i usecima zbog manjih odrona.
Zimska sezona za Staru planinu tek počinje o tome svedoči i današnji prelep i sunčan dan u kome su uživali svi gosti koji su danas boravili na Staroj planini.
Za vikend se očekuje veliki priliv gostiju iz Srbije i inostranstva.Trenutno na Staroj planini boravi veći broj poznatih VIP ličnosti kao što su Mika Kostić , Goca Trzan, Poznati novinar učesnik „Farme“ Saša Jovanović!
Pogledajte našu današnju fotogaleriju sa Stare planine.
Detaljnije...
Pa jedan od razloga sto bjezim na planinu iz grada je da pobjegnem od televizije i raznoraznog sljama koji se mota po istoj, a Vlada nas obavjestava da ima VIP gostiju. Na Kopu me jako iritira Radio S na zicarama. Dodjes da uzivas na planini a oni bleje o politicarima i pevaljkama
koliko ja slusam radio S, oni redovno objavljuju koliko je snega na BZ, a pritom ne spominju ostale centre...
ne diraj namu radio S
Pa upravo radio S non stop tandrče o idealnim uslovima i famoznih 25cm snega koji ne mogu da se otope :sm021:
Da li rade topovi na Konjarniku i Sunčanoj?
Na Konjarniku tesko, tamo je uvek toplije.
Zna se koje su im staze prioritet trenutno...
Da li neko zna, da li je tacan podatak da se topovi automatski pale na -3C? Ako je tako, zar ne bi trebali da se pale i na Konjarniku i na Suncanoj?
pa ako je tako sto ne puste bar topove na babinom zubu, on je visi i valjda hladniji od gondole. inace i ja sam bio prosle nedelje i skijanje je bilo ok za 2 dana.
inace samo gondola da se skija je max za dan-dva, dosadi, ako se vezuje sa babinim zubom moze za 3-4 dana, pa se nadamo da ce uskoro da srede bar jos nesto
Evo super teksta o vestaku koji je ostavio @Dogac na drugoj temi:
http://skijanje.rs/forum/showpost.ph...postcount=4507
Koliko vidim, svaki top je online i povezan na mrezu putem specijalizovanog softvera (ATASS sistem), tako da se svaki posebno moze kontrolisati i ukljuciti ako su mu ispunjeni uslovi za rad:
1. temperatura
2. relativna vlaznost vazduha
3. brzina i pravac vetra
4. dotok i pritisak vode
Pretpostavljam da postoji opcija da se sami automatski ukljuce kada su ostvareni uslovi, mada nisam siguran koliko se to zaista i koristi.
Verujem da SS ima bar slican, ako ne i isti softverski sistem za kontrolu topova na BZ kao i na Kopu.
Evo prognoze od danas
http://i.imgur.com/BMSlZ9N.jpg
http://www.staraplanina-babinzub.inf...14-300x235.jpg
Efekat rada sistema za osnežavanje na Staroj planini koji je radio punim kapacitetom cele noći danas je itekako vidljiv.Prve jutarnje skijaše i VIP goste dočekale su savršeno utabane i ispeglane ski staze sa visinom snega od 20 do 40 cm.
Dan je bio više nego savršen za uzivanje na snegu.Vedro i sunčano vreme bez vetra sa temperaturom koja se kretala od -3 °C do -1 °C bili su više nego idealni uslovi za sve ljubitelje skijanja da na ski stazama Jabučkog ravništa na Staroj planini iskoriste današnji dan.
Nakon porodične i nedelje za parove, počinje nedelja posvećena damama. U peroidu od 1. do 8. marta Skijališta Srbije organizuju “Žensku nedelju” koja pripadnicama lepšeg pola donosi 15 posto popusta na šestodnevne i sedmodnevne ski karte, dok naši partneri daju popust na školu skijanja, rentu opreme i smeštaj.
Kao i za prethodne dve promotivne nedelje i u ovoj učestvuje veliki broj poslovnih partnera, koji odobravaju popuste na svoje usluge.
Partneri za Staru planinu su hotel Falkenštajner i ski škola i renta Snow sports academy.
Nakon “Ženske nedelje”, prvi put ove sezone đaci i student imaju svoju nedelju i to u periodu od 12. do 19. aprila.
U našoj fotogaleriji možete videti naše današnje prelepe fotografije iz Ski centra Stara planina, ali i fotografije i video snimak noćnog rada sistema za veštačko osnežavanje staza na Staroj planini.
Detaljnije....
Nista novo?
ne razumem stvarno zasto ne koriste sada ovaj minus i bacaju vestak na babin zub??? kako mogu na kopu da rade sa vestakom 10 staza/zica, a ovi na staroj samo jednu...
http://www.staraplanina-babinzub.inf...na-300x234.jpg
Prema podacima sa automatske meteo stanice Babin zub na Staroj planini, temperatura u ski centru trenutno iznosi + 2°C.
Snega na savršeno utabanim stazama ima u visini od 20 do 40 cm , vreme je tokom celog dana bilo sunčano i idealno za skijanje ili vožnju bordom.
Tokom celog dana temperatura je bila u rasponu od 0- 2°C, vetar je duvao brzinom od 4-5 m/s.Radi staza Jabucko ravniste sa pripadajucim stazama 7 ,7a , 7b i decijom trakom.
Pogledajte našu jedinstvenu fotogaleriju sa prelepim fotografijama iz ski centra Stara planina.
Detaljunije ...
Ni meni nije jasno... Prosvetlite me, zar nisu sve staze pokrivene sa topovima???
http://www.staraplanina-babinzub.inf...14-300x228.jpg
Svi putni pravci prema Staroj planini su prohodni i spremni da prime brojne vikend skijaše koji će sutra pohrliti u ski centar na Staroj planini.Sutra počinje još jedna u nizu promotivnih nedelja pod nazivom ,,Ženska nedelja“ koja traje od 1. do 8. marta 2014.
Partneri u promotivnim nedeljama: STARA PLANINA
.Smeštaj:Falkensteiner Hotel Stara Planina Ski škola: Snow Sport AcademySki renta: Snow Sport Academy.Skijališta Srbije odobravaju 15 posto popusta za navedene periode promotivnih nedelja.
Trenutna temperatura na Staroj planini iznosi 0°C, dan je bio mestimično oblačan sa dnevnim temperaturama od -1 do +2°C, vetar je duvao brzinom od 3-5 m\ sek.Visina snega na utabanimski satzama iznosi od 20 do 40 cm.Rade staze na Jabuckom ravnistu 7 , 7a , 7b i decija pokretna traka
Juče je počeo 36. Međunarodni sajam turizma na Beogradskom sajmu. Na ovoj najvećoj turističkoj manifestaciji u Jugoistočnoj Evropi, svoje turističke ponude predstavlja više od 1.000 izlagača iz 54 zemlje.
Skijališta Srbije ove godine učestvuju na sajmu turizma i sa na štandu Turističke organizacije Srbije možete da se upoznate sa aktuelnom skijaškom sezonom u ski centrima, kao i o letnjoj ponudi i brojnim atrkativnim sadržajima planinskih centara. Pored pulta na TOS-ovom štandu, koji se nalazi u hali 4 Beogradskog sajma, Skijališta Srbije predstavljaju svoju ponudu i na štandu MK Mountain Resorta u hali 1.Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Indonezija i ona je prva azijsko-pacifička država koja je partner te manifestacije.Osim Turske, Grčke, Egipta, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Bugarske, koje tradicionalno promovišu svoje destinacije, ove godine na Sajmu turizma u Beogradu predstavljaju se i Argentina, Albanija, Alžir, Brazil, Ujedinjeni Arapski Emirati, Malezija, Iran, Indija, Portugal i Rumunija.Međunarodni sajam turizma traje do 2. marta.
Ski centar Stara planina danas je posetio v.d. direktor Skijalista Srbije Dejan Ljevnaić, zamenik generalnog direktora Milena Cvetković i glumac Dragan Gagi Jovanović
Pogledajte našu današnju fotogaleriju iz ski centra Stara planina.
Detaljnije ...