i jos slicica..
Pogled za štampanje
i jos slicica..
pa jos malo... poslednje su, naravno, nezaobilazni Macak-road :sm018:
Bila je i jedna ne lepa stvar, u utorak je jedan momak pao na stazi babin zub, na prvi pogled je delovalo da je sve u redu jer se pridigao relativno brzo u sedeci polozaj bez vidljivog grca na licu, pa dok sam mu ostavljao skije i stapove, pored njega su bili drugari od kojih jedan iz GSS i sve je delovalo kao da ce svaki trenutak ustati i nastaviti.. Medjutim, posle toga sam sa zice video sanke i dojurio ponovo do njih - na zalost, ipak je rame stradalo... :(
Nadam se da nije mnogo ozbiljno i zelim uspesan, brz oporavak i povratak na stazu vec sledece sezone.
Ja sam uglavnom jurcao na stazama pored gondole.
U subotu je Konjarnik bio sasvim prihvatljiv, pa sam se tamo spustio 6-7 puta nisko leteci :D
ja, na zalost, zbog cerkice tek u nedelju otisao na ozbiljniji deo skijalista i totalno se smorio... samo sam izgubio vreme, bolje da nisam video tuznu sliku - dozivljaj je dodatno upotpunila magla i oblacno vreme..
P.S.
Inace, sad videh, radi samo pokretna traka, skijaliste zatvoreno.. :couto:
Ima li nekih informacija od danas?
On se prilično gadno prosuo, ja sam bio pored njega na drugoj strani staze. Sreća u nesreci je da je par metara ispred njega bio lik iz GSS. Ipak sam se ponadao da je samo izgubio dah, jel mi je tako delovalo kao da nije mogao da dodje do vazduha... Morao sam klinke da jurim po stazi pa nisam stao, ali sa zice kad sam video sanke nije mirisalo na dobro... Želim mu brz oporavak...
Mislio sam za vikend da odem do Dtare planine na skijanje, al kako stvari stoje bice skijanje al na travi. Na web kamerama na Skijalista Srbije se vidi da nema snega na polazištu Babin zub, a i na ostalim stazama gde kao da ima vise trave nego snega
Meni se cini da sam ih par trenutaka pre pada sve zajedno video na izlasku zice da pricaju, pa sam stekao utisak da je momak iz GSS njegov drugar. Sam trenutak pada nisam video jer sam gnjavio sa polaskom odozgo i nisam gledao na dole, tek sam dolaskom video njega da lezi i skupio mu opremu, dva momka i GSS su vec bili pored njega, on se pridigao i poceo da razgovara nesto sa njima, ja pitao jel ok, rece jeste i ja otisao... sa zice imadoh sta da vidim... :eek:
Tebe sa malim devojcicama se secam :D
Ima li sanse da ako je nocu minus naprave neki sneg, lomim se da li dolaziti iz NS ?!?
Mislim da je noc subota na nedelju bio minus i da je pravljen sneg, tako da ako im nocni mraz dozvoli, sigurno ce ga praviti, nema sumnje - oni zive za vikend... :sm019:
pitanje je koliki ce i u kom periodu minus biti, treba im -5C nekoliko sati ako se ne varam...
za sretenjski produzeni vikend, definitivno nece biti skijanja ......... kazu da se ocekuje jos jedan manji snezni talas sledece nedelje, tako da ce mozda i biti nesto skijanja krajem februara
Bio i ja za vikend.
Prvi dan bilo loshe, toplo, vlazan sneg, dosta staza je progledalo.
Drugi dan bilo ocajno, jos toplije, sve staze su progledale + magla i malo kishe.
Ne znam zasto su skoro sve vase slike kao da su ih Skijalista Srbije kacile. Sve izgleda lepo i snezno, a to je daleko od istine :sm006:
Valjda ljudi vole da stave lepe slike, kada odu negde ... :dontknow:
@Trunch2 Imas prevelike standarde.
Slike govore najbolje. Moj utisak je pozitivan bas zato sto su iskoristili vremenske uslove najbolje moguce, a i skijao sam od 10 do pola 5 bez duzih pauza (tipa sedanja u kafic) i bilo mi je super.
Silcan je utisak, ali bolje ni da ne kacim slike ni video, jer sve nadrealno dobro izgleda. Koji god video da pogledam, deluje kao da sam na alpima.
Evo sad pada kiša od 15h, i samo nam ostaje da mastamo sta bi bilo da je minus i da je to sneg. Izgleda da ni danas neće biti minus noću, i veliko je pitanje sta ce biti sa stazama.
Danas je zicara pustena u rad oko 15h. Nisam bio gore, ali kako je proradila počela je kiša. Samo je plava 7 radila. Kašasti sneg je bio po celoj stazi. Ne znam sta vise mogu iz skijališta da urade kad je ovakvo vreme...
a sto ima prevelike standarde? znam te staze i u dobrom i losem izdanju...
svi mi imamo razlicite poglede na svet,neko zeli maksimum od skijanja i realno komentarise stanje staza a neko se zadovoljava i mekanim snegom. obojica vole skijanje i obojica su u pravu.
mozes li da kazes da onaj sto kupuje skup auto preteruje kad mu i masina stara desetak godina zavrsava posao?
mozes li da kazes da neko nije u pravu sto vise voli fantu od koka kole?
zasto bi kupovao skije od 600e kad ti i polovnjak od 100e zavrsava posao? neko je zadovoljan tim a neko nije,sve je to stvar licnih afiniteta.
svi smo razliciti i svi smo podjednako u pravu...
tacno je da je vreme lose i da ljudi zaposleni u SS daju sve od sebe,svaka njima cast (na kraju krajeva,za to primaju plate,nisu volonteri) ali covek nije komentarisao to vec realno stanje staza! bolje tako nego da neko ode gore ocekujuci mnogo (jer je video fenomenalne slike) a dobije malo.
Peace!:dziveli:
Za vikend sebas padalo Video prilog sa Stare planine (9.02.2014)http://www.youtube.com/watch?v=2za54m4Nv9s
Da danas nismo stuigli o ovde da objavimo :
Zbog jakog vetra i bezbednosti skijaša Ski instalacije u Ski centru na Staroj planini jutros nisu puštene u rad.Uskoro se očekuje smirivanje vetra i nastavak rada ski centra.:hair:
palo je jedno 3-4 cm snega:
http://www.skijalistasrbije.rs/sr/we...-stara-planina
Rade samo 7-ice, ima 4-5 cm neutabanig snega. Toliko ima ljudi da je svako mogao da se potpise na stazi i ostavi svoj trag. Sneg je težak i spor, magla bez naznaka dizanja. Ali snezna je atmosfera, ne više prolećna pa su svi malo zivnuli
na kameri sam pre par trenutaka video nekoliko SS-ovaca na dnu babinog zuba, lopataju ulaz, ako to nekom nesto znaci.. :D
Najkriticnije ce na stazama biti za naredni produzeni vikend (tacnije interval subota- ponedeljak) kada ce temperature tokom dana ici i do 5-6 stepeni iznad nule .............
Mora da padne bar jos 10-15 cm snega .............
Verujem da ce pustiti Babin zub, a Konjarnik i Suncana ............. ako i prorade to ce biti kratkog daha. Ja sam resio da odem krajem februara ......
Danas skijao, radile 7,7a,7b.. Vreme bilo od magle do sunca, od tvrdih staza peglanih tabacima na pocetku do mekanog I teskog snega od 11do2 pa tamo oko 2 do kraja opet pomalo stegnulo. Da rade sve staze bio bi potpuni uzitak ali nismo se pokajali ipak moze da se skija I Stara planina je sama po sebi vizuelni I respiratorni dozivljaj :)
Mi idemo danas popodne, pa sta nam bog da :sm011: ... Ostajemo gore sve do narednog vikenda, pa ako je neko raspolozen za druzenje i zajebanciju :dziveli: ... Sa druge strane ako neko upadne u proble a mozemo da pomognemo nalazimo se u novoj kuci ispod crkve u selu Crni vrh :sm018:
@Roman
ono sto ce mozda da vam izvadi situaciju su nocni mrazevi:
http://www.yr.no/place/Serbia/Other/Babin_Zub/long.html
Srecan put i da vas vreme posluzi! :ski: :sm018:
Slobodno cepajte "macak road", prvih nekoliko kilometara od Srvljiga i poslednjih 3-4km ispred Kalne su fenomenalni, a ostatak je zakrpljen sem kod izlaza na visoravan, ima par udarnih rupa u desnoj traci, to je sve.. :sm022:
Pa nego kako... ja za drugi put ne znam, salim se. Da, da skoro nije bio u boljem stanju. I hvala na lepim zeljama...
Znate gde smo, opet kazem zafrkancija ili problem, sve sto mozemo da pomognemo, nova kuca kod crkve, selo Crni vrh.
http://www.staraplanina-babinzub.inf...14-300x210.jpg
Pred sam početak produženog vikenda i na sam dan zaljublenih Stara planina je prepuna turista.
Smeštajni kapaciteti na Staroj planinu su odavno puni, a turisti iz časa u čas pokušavaju da pronađu slobodan smeštaj.
Trenutna temperatura na Staroj planini je oko -1 °C, put ka ski centru je suv i prohodan.Vožačima savetujemo da pripaze na pojavu odrona.Danas se temperatura u ski centru Stara planina kretala u rasponu od -4 °C do 0°C, dok je vetar duvao brzinom od 2-4 m/s.U funkciji su staze na Jabučkom ravnistu 7 ,7a ,7 b i dečija traka.Ostale staze se saniraju ok kiše koja je padala proteklih dana.
Visina snega na Staroj planini je van staza 13cm, dok ga na stazama ima u visini od 15 - 25 cm.Na Zlatiboru snega ima u visini od 3 cm, a na stazama od 5 -35cm.Na Kopaoniku snega van staza ima oko 6 cm, dok ga na stazama ima u visini od 11 do 40 cm.
U našoj današnjoj fotogaleriji možete videti kako je izgledao dan zaljubljenih na Staroj planini:
Detaljnije . ..
Juče sam se vratio tim putem, i nikad vise tuda. Pocetak i kraj o kome pričaš su nekih 2-3% od ukupnog vremena na putu. 80% puta je u sustini asfaltirana kozja stazica sirine jedne solidne trake. Ima 20tak kratera, a ostalih 1000 je zakrpljeno.
Ali najveći problem meni su upravo te zakrpljene rupe. Neko je lopatom nabacio i utabao te zakrpe,pa iz daleka vidiš crnu fleku na putu, i moram da usporim jer ne znam je li rupa ili zakrpa. Na kraju sam skapirao da mi je isti djavo da li je rupa ili ne, posto sam vec usporio da je zapbidjem.
Apsolutno je isto vreme puta tuda ili bilo kojom varijantom, preko knjaževca ili pirota. Barem mojim stilom voznje, A sto bi rekao moj kum, taj putic je grehota i za sluzbeni auto.
Jedina dobra stvar je sto je priroda super. Meni taj put vise liči na Bike stazu, i tuda bi najradije bikeom i isao.
Je.bes ti turizam kad postoji 10 varijanti da se dodje do gore i ne znas koja je gora od koje...
Ja i idem zbog prirode, a kad ne juris onda nije problem ni da naidjes na krater, bilo zakrpljen ili ne. Ja taj put volim, a uzimajuci u obzir da dosta skracuje put do Svrljiga - u pitanju je samo 30km puta od kojih je kozja stazica 20km - pa da ides krajnje polako i oprezno je oke... Sto rece Roman, ja za drugi put vise i ne znam.. :sm011: Cim budem provalio put preko Custice, eto mene u novoj avanturi - za sada sam "snimio" skretanje u Balti Berilovac! :hair:
http://www.staraplanina-babinzub.inf...a2-300x227.jpg Put ka ski centru Stara planina je suv i prohodan.Trenutna temperatura je + 1°C dok se jutranja temperatura kretala u raponu od -3 °C do 0°C .Sistem za osnežavanje staza i dalje redovno radi na stazama na Jabučkom ravništu.Snega van staza ima u visini od 13 cm, dok ga na utabanim stazama ima u visini od 15- 25 cm.
Veštački sneg koji je noćas pravljen doprineo je da staze budu pogodne za skijanje i izdrze mnogobrojne skijaše koji su danas uživali na snegu.
Rani skijaši su imali jedinstvenu priliku da skijaju dok su topovi bili u funkciji.Dan je bio sunčan i bez vetra.Idealni uslovi i produženi praznični vikend doprineli su da veliki broj domaćih i stranih gostiju provedu još jedan nezaboravan ski vikend na Staroj planini.
Svakim danom je pored gostiju iz susedne Bugarske sve veći priliv gostiju iz Rumunije koji kako saznajemo koriste most kod Belogradčika kako bi skratili put ka Srbiji i preko graničnog prelaza Vrška Čuka došli do Stare planine.
Pogledajte našu današnju fotogaleriju sa Stare planine :
Detaljnije ...
15.2.2014 subota
http://i.imgur.com/2I5x3Pk.jpg?2http://i.imgur.com/ijL1GGP.jpg?1
Radeli su topovi ujutru malo.
Uhh al vam je lose... :sm011:
http://www.staraplanina-babinzub.inf...a3-300x226.jpg
Za nama je još jedan uspešan vikend na Staroj planini.Zbog praznika veliki broj turista ostaje i narednog dana na Staroj planini.
Danas je na Staroj planini bio prelep sunčan dan sa jutarnjom temperaturom od od -2 °C do 4°C ,vetar je duvao brzinom od 2 do 4 m/s.
Trenutna temperatura na Staroj planini iznosi 7°C, snega van staza ima u visini oko 10cm, dok ga na utabanim ski stazama ima u visino od 15-25 cm.
Ženska nedelja od 1. do 8. marta 2014.Partneri u promotivnim nedeljama:
Detaljnije :
Gledam kameru sa gondole, koja guzva covece, plus 8 stepeni.. :hair:
Od sledeceg vikenda zahladjenje sa snegom:
http://www.yr.no/place/Serbia/Other/Babin_Zub/long.html
:yay: :sm011:
http://www.staraplanina-babinzub.inf...-2-972x547.jpg
Pred Vama se nalazi prva Android aplikacija o Staroj planini za pametne (android) telefone.
Android aplikacija nosi oznaku 1.0 (Staraplanina Info v.1.0.apk) i označava prvu (test) verziju ove aplikacije.Pošto se aplikacija nalazi još uvek u beta fazi testiranja svim našim čitaocima preporučujemo da je testiraju i jave ukoliko primete neke greške i zamerke.
Aplikacija je i u ovoj fazi potpuno funkcionalna i upotrebljiva.Naš stručni tim je pokušao da napravi jednu funcionalnu Android aplikaciju namenjenu svakom skijašu i turisti koji krene na Staru planinu.
Akcenat smo stavili pre svega na informisanost turista i skijaša i događaje u ski centru Stara planina.Takođe smo vodili računa o bezbednosti skijaša – te centralni deo aplikacije čini crveno dugme sa vidnom oznakom GSS Call (SOS -Poziv ) koji automatski poziva broj gorske službe spasavanja na Staroj planini, koja će Vas istog časa locirati preko GSM sistema i pružiti Vam neophodnu pomoć.
Veći deo aplikacija radi i van mreže i interneta i sadrži sve neophodne informacije o Staroj planini i SKi centru.Na ovaj način smo eliminisali jedan veliki problem , a to je tešku dostupnost mobilnog signala na planini kao i na putu za planinu.
Detaljnije ...