Bila sam i mislim da krčmar nikad nije bio u boljem stanju.
Pogled za štampanje
Slazem se. Staza je perfektna i dugo drzi jer retko ko ide tamo onom stranom preko Pancica :-)
Ja sam u mom postu rekao da zica ne radi, mada tog dana kada su zatvorili zicu, Krcmar uvece nisu ni tabali, ali sada ga tabaju :dziveli:
Od sutra u nove avanture :-)
Pozzz.
Blago tebi, sudeci po fotkama i snimku stvarno je uzivanjac gore :sm004:.
Nego, kakvo vam je iskustvo za ovaj period kad pass drasticno pojeftini (od petka). Da li ce i tada pustati da sve radi posto vec ima snega vise nego dovoljno ili ce na kvarno da iskljuce pola zicara?
@IvanQ:
A ne brini se za to, stedece oni koliko god mogu. Ja sam pretprosle godine skijao 09. aprila, znam da je bilo 2-3 dana pre zatvaranja sezone i koliko se secam, samo je radio Pancic, Duboke i Karaman! A imalo je snega, vestak je bio, ali ga je imalo. Evo slika sa skijanja iz aprila 2010. Mozete po tragovima skija da vidite da je bilo bljuzgavo, skije su kocile itd, a po zici mozete da vidite da je bilo malo skijasa, a snega je na Dubokoj bilo vise od pola metra na stazi. Cvece je na delu izmedju Duboke 1 i 2 :
http://www.dodaj.rs/t/2F/iS/1nSenpBv/1/dscf2038.jpg
http://www.dodaj.rs/t/3n/be/Lunb1Ma/1/dscf2043.jpg
http://www.dodaj.rs/t/1D/Nt/2uKoOZ4i/dscf2062.jpg
http://www.dodaj.rs/t/N/sU/4H4i4PmI/dscf2070.jpg
I ja mislim da polovina zica nece raditi, ali da ih ne "pljujem" unapred. Od kad skijam na Kopu, ovo je bilo prvi put da su svih sedam dana sve zice radile i sve staze bile odlicno sredjene svakog jutra, pa...mozda se nesto menja. Ljudi koji rade gore kazu da nisu imali ovako dobru sezonu (sto se posla tice), pa mozda odluce da se "otvore"
Prognoza od srede ne obecava...
"ski&sun" koja je staza na prvom video zapisu ?
Ja bih rekao Gobelja
Petak je bio nezaboravan. Zaboravih naocare za sunce u sobi :sm022:. Gobelja nas je izula :ski:.
Subota sa mestimičnom maglom, ali opet su noge bolele po povratku sa žice ;).
Nedelja počela sa slabim snegom, pa se kasnije razvedrilo. Opet Gobelja uzela danak pa su noge nastradale :ski:.
Svaka čast za sredjivanje staza...nisam bio par godina gore...kapa dole za tabače!
Ako ne ojuži, gore može da bude skijanja i za Vaskrs.
Na sajtu SS su optimisticni sa prognozom od petka, do 7 stepeni, ali sam na nekim sajtovima vidjao prognoze i do 14, sto znaci da od mog skijanja nece biti nista, bracu ljubicice. Ljudi ohrabrite me malo, recite mi da nece biti vruce :sm012: slazite me! Ja sam samo jedan mali decak, koji voli skijanje:ski:
Ohrabrenje, bracemo ljubichice zajedno :/
Meh, skijacemo, ali po mekanom snegu. Za dva dana ne moze da ga otopi, valjda.
E bas ste me ohrabrili. :)
Evo i ja da se prikljucim diskusiji.. nas 9 stize sad u nedelju 18og, jel se zna malo neka duza prognoza...uopste kakvo je stanje zadnjih par dana... Danas citam u blicu kopaonik, najhladniji sa -8
Daj sta vam je, pa ne moze toliko da se otopi sneg za dva dana :)
I ja stizem sa porodicom 17/03 na nedelju dana. Ako dune jugovina taz sneg moze i za noc da se otopi, ali kontam da su sada gore tvrdi, sabijeni sedimenti od cele sezone koji se jako tesko tope. Verujem da nece biti nekog epskog skijanja, ali ce nakakvog definitivno biti. U svakom slucaju nam preostaje cooliranje na suncu uz pivce:dziveli: i najjaci SP faktor :smoke:.
Ma, skijanja ce sigurno biti, samo je pitanje kakvog. Znate i sami kako je kad je vodeno i tesko i kad se izrovi staza, tad se lako povredi, ali da ne baksuziram.
ja obozavam izrovarenu stazu. Obicno kad dodjem na stazu rano, pichim uz ivicu staze i kako staza dobija taj nazovimo odvratni obli8k polako se premestam na istu :D
Slazem se za ledene sedimente jer realno koliko sam procitao na ovom topiku sredjivali su OK staze ove godine i tesko da to moze da se otopi za par dana. vreovatno ce biti kriticno izmedju12-14h ali sta je tu je. Vidimo se gore od neeeeedelje :D
Bio sam na Kopu od 2. do 9.3. i u tih 7 dana je bilo jako toplo, pa staze preko dana popuste, a onda u toku noci zalede, tako da su rano ujutru bile tvrde, neke skroz ledene. Kako dan odmice postaju meke i razrovane, a to je nerocito izrazeno na onima gde je najveca guzva. Tacno je to za sneg koji se slegao cele zime i svakodnevno je taban, pa ga ni jugovina nece lako otopiti, ali ako padne kisa... Necu da baksuziram i ja se nadam bar jos jednom vikendu
danas rade sve staze lepo su sredjene ali je neverovatno gusta magla po celom kopu
Juce bio suncan i prelep dan, ali staze uzasno meke, jer je tokom noci pao sneg, nisu stigli da utabaju kako treba. Danas staze utabane fenomenalno, ali magla nevidjena.....
http://www.naslovi.net/vremenska-prognoza/kopaonik
Od subote +8, ali bice lepog skijanja ujutru, ne moze sneg brzo da se otopi, ali ako ga ojuzi, bice jako lose..... Videcemo kako ce sutra biti vreme :ski:
Ja ocekujem da ce u subotu i nedelju biti odlicno skijanje...mozda ce malo popustiti posle 12h, 13h, ali ne bi trebalo da bude toliko strasno. :)
nadam se da ce elan donijeti i neke skije a ne samo ove modele sto je vec svako oprobao takozvane allmountan pa da neko baci kakvu recenziju
vec nekoliko dana se pitam dali turbo folkeri iskljucivo skijaju volkl
Vrlo vjerovatno nešto što "masa" voli i "sluša" :)...
Ovo drugo je prilično zanimljivo, možda nešto bude u/na namjenskim štampanim i elektronskim medijima ( moja tastatura odbija da kucam njihove nazive :) ).
Izgleda da je tako folkeri skijaju Volkl, a ovi drugi sa Elanom smekerski svakodnevno provode vreme ispred ski servisa.
izgleda da je doslo do identifikacije:sm011:;)
Mojne mene u folkere da mecete! :P
E htedoh da te pitam za ovu situaciju, koje skije vozis kad ti odgovara da staza bude "izrovana", odnosno kad "pukne"? Jel tacno da ako vozis malo deblje daske da je onda lakse po takvoj stazi nego po pisti? Zivo me zanima jer sam ove godine nekoliko puta doziveo da posle pola 10, 10h vozim takvu stazu i realno se smarao zbog gomile sneznih mekanih gomilica od smese vestaka i prirodnog snega krupnije zrnaste strukture koja je smrt za uzivanje na skijama...
vozim ove shire skije svuda 106mm. nesto sam kao nosio dva para i zadovoljavao se sa 80 u struku i one su bile ok za razrovareno ali ako mi verujesh mnogo su se gore ponashale na uredjenoj tvrdjoj stazi. verovatno sam i zato bezao sa staze pa eto preslo mi u naviku.
Ljudi, kakvo je stanje za skijanje van staza sada? Je l' zaledilo mnogo po povrsini? Gde je najbolje da se vozi?
Mislim da je to to sto se tice kvalitetnog skijanja na kopu za ovu sezonu iako ce snega sigurno biti sledecih 10 dana to ce biti skijanje po barama.
ima li nekoga na planini da nam da informacije iz prve ruke?
vidim da je mali karaman zatvoren...