joj sve popunjeno...:eek:
Pogled za štampanje
http://www.staraplanina-babinzub.inf...ka-300x210.jpg
Put od Knjaževca do Stare planine je čist i suv, na kolovozu nema ugaženog snega.Temperatura se u ski centru kreće u rasponu od -2 °C do +1 °C dok vetar duva brzinom od 3-6 m/s.Dan je vedar bez magle i oblaka, vidljivost je 10 .000 metara.
Za sve ljubitelje skijanja radosne vesti :
Trenutna visina snega van staza na Staroj planini 23 cm (na Kopaoniku 12 cm , Zlatiboru 1 cm) dok snega na stazama na Staroj planini ima u rasponu od 20 – 30 cm (Kopaoniku 20 – 30 cm, Zlatiboru 20 – 30 cm).
Za sada su četiri staze u funkciji – Jabučko ravnište 7, 7A,7B i dečiji lift, a u funkciji staza Babin zub ili staza broj 5 sa pripadajućim veznim liftom Rudine, dok je u pripremi i crvena staza Konjarnik, koja će najverovatnije proraditi za predstojeći vikend!
Očekuju nas dva uzbudljiva vikenda puna žurki, promocija , skijaša i turista na Staroj planini gde su smeštajni kapaciteti puni, a gosti svakog dana traže krevet više.
Prema dosadašnjoj statistici tokom 2013. u hotelu Falkenštajner Stara planina ostvareno je 27.439 noćenja. U 29 kategorisanih objektata seoskog turizma, u kojima ima 352 ležaja, tokom protekle godine boravila su 582 gosta. Zabeleženo je 1080 noćenja...
Detaljnije ...
@vlada019
Samo jedno logicno pitanje - ako proradi Konjarnik, a ne radi Suncana, kako ce skijasi sa Konjarnika na Babin zub? To je moguce jedino ako lift na suncanoj radi (bez obzira na stazu), a da pritom ima snega na spojnoj stazi suncana -> babin zub...? Dalje, sta ako neki skijas padne na trasi sidra? Da skija uz samo sidro do dole?? Drugim recima, zvuci neverovatno da proradi Konjarnik, a da ne radi ski lift Suncana i staza uopste - sem ako Konjarnik ne bude izolovan od ostatka sistema.
Da rezimiram, OPREZ ako neko planira da sa jabuckog ode na konjarnik, ako bude omogucen jednosmerni prolaz ispod staze suncana - mozda nece biti moguc povratak na jabucko sem kolima - to mi zvuci neverovatno ali opet...? :(
jedno pitanje.
sutra dolazim sa klincima na bz i skijacemo na stazama kod hotela, 7, 7a i 7b, eventualno i staza 5.
interesuje me da li moze nesto da se pojede negde, a da nije u hotelu?
nesto kao fast food
Може, имаш једну поприлично неугледну трафику преко пута улаза у гондолу, а како сам касније видео из Гондоле има и иза дечијег парка. Пљескавица 200дин, гурманска 250.
https://lh3.googleusercontent.com/-W...202_132225.jpg
Cekajte ljudi, a sta se desilo sa onom velikom brvnarom preko puta gondole? Tamo je bilo i ice i pice...
pa valjda je jos uvek tu, misha mu poljubim, na nju racunam... Inace, vidimo se ko god da je gore od veceraske, pa sutra na stazama sve do utorka popodne... :)
Da, jer je manjak interesovanja pa je napravljena skoro duplo manja grupa od planirane. Manje prevozno sredstvo, manji troskovi, bla bla... Ako vas dvojica i jos neko mozete da sakupite jos 8-9-10 ljudi, bice mesta jer ce umesto mini busa, iznajmiti normalan bus.
Dodushe, vremenska prognoza za subotu bas i ne obecava
Ма ту је (мада нисам знао да ту има и иће :) ), али су поред направили једну микро брвнарицу која је продавала сендвиче, па су ту сад сувенири, а дигоше ову метализирану за роштиљ. Није неки избор (има само пљескавице, кобасице и пирошке), али заврши посао јер викендима у овој великој нема места да се седне :(
http://www.staraplanina-babinzub.inf...ik-300x198.jpg
U ski centru na Staroj planini od sutra će za sve skijaše i bordere biti puštena u rač žičara Konjarnik. Pripremljene su staze 1a, kao i ski putevi 2 i 5, a ski lift na Sunčanoj dolini radiće samo za izvlačenje.
Skijaši sa Konjarnika će zahvaljujući ski liftu moći dalje da skijaju na Babinom zubu, preskijavanjem preko ski puta broj 5 i da se uključe na staze na Jabučkom ravništu.
Detaljnije ...
Super je to sto ce proraditi Konjarnik, ali od juce ne rade web kamere...ne bih da budem paranoican, ali to mi nekako lici na jp Skijalista Srbije
Rade kamere, deluje ok sve..
@Truch2 Uradi refresh stranice
http://www.staraplanina-babinzub.inf...a1-300x227.jpg
Trenutna temperatura na Staroj planini 1°C .
Danas je u ski centru na Staroj planini vreme bilo vedro i sunčano, temperatura se kretala u rasponu od -4 do +1°C, dok je vetar duvao brzinom od 2-4 m/s.Put od Knjaževca do Stare planine je čist i prohodan.Putnicima savetujemo da obrate pažnju na vlažan kolovoz i nagomilanu rizlu u krivinama, na kolovozu nema ugaženog snega ni leda.Jučerašnji odroni u klisuri su sanirani.
Visina snega van staze na Staroj planini iznosi u odnosu na druge ski centre rekordnih 22 cm (Kopaonik 14 cm , Zlatibor 0 cm).U svim ski centrima u Srbiji visina snega na stazama iznosi u rasponu od 20 – 30 cm.
Sutra će u ski centru na Staroj planini za sve skijaše i bordere biti puštena u rač žičara Konjarnik. Pripremljene su staze 1a, kao i ski putevi 2 i 5, a ski lift na Sunčanoj dolini radiće samo za izvlačenje.Skijaši sa Konjarnika će zahvaljujući ski liftu moći dalje da skijaju na Babinom zubu, preskijavanjem preko ski puta broj 5 i da se uključe na staze na Jabučkom ravništu.
Detaljnije ...
A da li moze u suprotnom smeru da se dodje do Konjarnika? (Sa Jabuckog)
@macak011 Neki znak raspoznavanja?
http://www.staraplanina-babinzub.inf...rh-300x166.jpg
Kroz svakodnevni zabavni izveštaj, harizmatični voditelji Sale i Rade, predstaviće sve lepote Stare planine, kao i bitne informacije o sportskim, vrmenskim, zabavnim i kulturnim dešavanjima.
Zanimljive priče posetioca i meštana Stare planine, prelepi kadrovi netakute prirodesmrznutih planinskih prevoja, humoristična nota u dnevnim izveštajima, ali i brzi ritamove petminutne emisije nateraće vas da ne propustite nijednu epizodu!
Detaljnije ...
Konjarnik ne radi... :glavaozid
Izvinjavam se svima... Konjarnik RADI :yay::yay::yay:
http://www.staraplanina-babinzub.inf...az-300x225.jpg
Prelep i sunčan dan na Staroj planini privukao je veliki broj gostiju za ovaj vikend.Danas punom parom radi i staza Konjarnik sa vučnom instalacijom na Sunčanoj dolini .Trenutno je na Staroj planini +2°C (Kopaoniku +3°C, Zlatiboru 10°C ).
Jutarnja temperatura na Staroj planini se kretala u rasponu od -2°C do + 1°C, dok je visina snega van staza (Stara planina 21 cm, Kopaonik 12 cm, Zlatibor 0 cm).Snega na stazama ima (Stara planina 20 – 30 cm, Kopaonik 20 – 30 cm, Zlatibor 20 – 30 cm).
Danas je u ski centrima u Srbiji počela i promo (nedelja za parove) koja traje od 8. do 15. februara 2014.
STARA PLANINA
Smeštaj:Falkensteiner Hotel Stara Planina Ski škola:Snow Sport Academy Ski renta:Snow Sport Academy.
Skijališta Srbije odobravaju 15 posto popusta za navedene periode promotivnih nedelja.
Put ka ski centru Stara planina je prohodan i suv.Vožačima savetujemo dodatan oprez jer na pojedinim deonicama puta zbog topljenja snega su mogući odroni.Takođe obratite pažnju i na mokar kolovoz i rizlu.
Zbog vikenda i otvaranja novih ski staza pojačana je frekfencija saobraćaja ka prilazu Ski centru Stara planina
Od ovog vikenda, ski centar na Staroj planini se menja, pa će skijaši i broderi imati prilike da uživaju na stazama od 9 do 16 časova. Vikendom će skijalište raditi pola sata duže, pa će žičare prevoziti ljubitelje zimskih sportova od 9 do 16.30 časova.Pogledajte našu današnju fotogaleriju sa Stare planine:
Detaljnije ...
Bio sam za vikend (subota-nedelja) i bilo je zadovoljavajuce.
Postavicu neke slike...
Ajde Alexa , jedva cekam da vidim slike sa Stare Planine . Propao mi je plan da dodjem jer nijesam mogao da uzmem godisnji odmor , mozda u martu uspijem doci na vikend ...
http://3.bp.blogspot.com/-w01MfrGjeM...ra+planina.jpg
Danas je ski centar na Staroj planini bio prepun domaćih i stranih turista.
Mnogobrojni domači i strani skijaši i borderi iskoristili su još jedna vikend u nizu da uživaju na Staroj planini.
Put do ski centra je čist i prohodan, a svakodnevno ga održava ,Preduzeće za puteve ”Štrabag".
Ipak toplo vreme izaziva mnogobrojne odrone na koje trebate obratiti pažnju, jer se dešavaju gotovo trenutno.Manji deo puta je zaštićen zaštitnom mrežom koja štiti od odrona.Put je mokar i na pojedinim delovima su vidni ostaci rizle na putu.U toku popodnevna i na Staroj planini je pala kiša.
Prilazak ski centru je iz nama nepoznatih razloga zakrčen brojnim putničkim automobilima i autobusima. U blizini se nalazi prostani parkingu za više stotina automobila koji stoji gotovo prazan, a sva vozila stoje parkirana uz sam put i zakrčavaju prolaz kako pešacima tako i ostalim automobilima ?
Trenutno na Staroj planini traje promotivna nedelja za parove, a produženo je i radno vreme žičare koje će prevoziti ljubitelje zimskih sportova od 9 do 16.30 časova.
Detaljnije (Foto) ...
cao,
ja bio za vikend na SP, sa decom. Pored snega, sto je bilo pozitivno sve ostalo vrlo negativno. Posto smo bili sa decom od 5 i 8 god, skijali smo kod gondola. Da bi se prislo gondola, kolima, morali smo da se parkiramo na krajnje inprovizovanom parking. Posto je temperature bila u plusu, ceo tzv parking je bio u blatu, nekoj vrsti raskvasene rizle.
Parking o kome vlada019 pise, nije bas u blizini. recimo par stotina metara.
u subotu uvece smo dosli do toliko hvaljenog hotela, da vi se videli sa prijateljima koji su odseli u hotelu. Da bi ispostovao zabranu parkiranja u garazi hotela, putokazi su me odveli na veliki parking. da bi prisli hotelu, morali smo preko snega, blata i slicnih gluposti. Pitao na recepciji hotel da li je moguce da nema drugog prilaza hotelu sa parking ili drugo parking za ljude koji dolaze u hotel na pice ili slicno, i dobio sam neverovatan, ali ocekivani odgovor, da nema?!?
trebao sam sa blatnjavim patikama da udejm u hotel.
Voleo bih da gresim, neka me neko demantuje, povlacim gore napisano...
Na zalost niko ne moze da te demantuje... Vec se pisalo o tom nesretnom parkingu da je postavljen iza hotela poprilicno daleko od gondole...
http://www.staraplanina-babinzub.inf...-1-300x124.jpg
Zbog velikog broja skijaša i kiše koja je padala tokom cele noći kao i jakog jugoistočnog vetra koji je naneo štetu na delu ski staze , danas ski staza ,,Konjarnik,, nije bila u funkciji .
Zbog velike razlike u temperaturi na Konjarniku od 5-7 stepeni u odnosu na Jabučko ravnište i jake ruže vetrova primetan je manjak snega na pojedinim delovima oko staze Konjarnik.
Trenutno je na Staroj planini temperatura 3°C.
Pored privremenog zatvaranja staze ,,Konjarnik,, susedna staza ,,Sunčana Dolina,, je bila puštena samo za korisnike koji dolaze iz pravca planinarskog doma – EPS Hotela.
Detaljnije...
@mickeu
Pa trebao si da udjes sa blatnjavim patikama u hotel. Mozda bi im tako skrenuo paznju na nesto sto je ocigledan propust u projektovanju, a moze se naknadno popraviti.
A jel nema neki otirac ispred hotela da se ociste cipele? Ne znam da li se neko seca onih starih masina za ciscenje cipela, bila je takva masina u Konacima na Kopu tamo gde su se kupovali skipasovi. To je bila prava stvar. Mada iskreno ne mislim da su patike najbolji izbor obuce za planinu.
@Roman
Da li ima dovoljno mesta na tom prostoru izmedju parkinga i gondole da se mozda organizuje neka vrsta organizivanog prevoza kao sto ima u vecini organizovanijih skijalista/resorta?
Ne verujem da bi ljudi koji odsedaju u hotelu uzivali u pogledu na parking :)
Ne znam sta da odgovorim. Do sada nisam odsedao u nekim renomiranim hotelima ili sto bi se moderno reklo resort-ima. Samo primecujem da je parking daleko postavljen u odnosu na gondolu. Giljas pesaka sa skijama, gojzericama, stapovima i to po blatu pa jos ako vodis decu pa se neko dete saplete padne u kaljugu eto zabave. Mislim da je moglo da se nadje neko elegantnije resenje.
Nekako se na silu sve prebacuje prema hotelu, a ruku na srce mislim da vise turista ima u privatnom sektoru koji vise gravitiraju Konjarniku...
@macak011@
Da li si bio za vikend gore? Hajde neki objektivni komentar...
Za vikend je po meni bilo katastrofa. Velika guzva, borderi rasturili staze. Skijališta su na 'silu' otvorili i drugi deo ali su veze sa gondole ka 5 i konjarniku bile ocajne. Onda su se svi koji nisu direktno dosli na konjarnik, povukli opet kod gondola...
U sustini sam hteo da otkažem ostatak aranzmana posle vikenda, pogotovu kad je u nedelju počela kiša celu noc... A onda u ponedeljak, nas 50 imamo celu staru planinu za nas... Staze tvrde, negde prozevale ledene ploce. Konjarnik je ispao, jer je sve zaledilo, ali mislim da neće moći da pokriju vezu do njega jer su jedva uspeli na Rudinama do cetvoroseda da nabace nesto snega.
Trenutni uslovi ne mogu da podnesu broj skijasa kao sto je bilo za vikend. Sad je pola hotela prazno, i 10 kola na parkingu tako da ko moze nek dodje sada preko nedelje.
mozda je i kondola malo glupo postavljena. ne znam da negde postoji kraca gondola.
mnogo je logicnije da gondola krece od parking, a ne da je toliko udalje od parking. oticara, koliko se secam, nema ispred hotela, a i ne znam kakav bi otirac ocistio blato. patike sigurno nisu najsrecnije resenje za planinu, ali je vreme to dozvoljavalo.
a opet je sreca da taj tzv parking kod gondola nisu zatvorili
Koliko ima snijega sada na Saroj Planini ?
Ove dve su na brzinu, nije bilo magle. Barem ne u subotu. U nedelju ujutru je bio oblak malo siso nize ali nista strasno.
http://i.imgur.com/gxu988p.jpg?1
http://i.imgur.com/ICHJwMD.jpg?1
Pa ima ga na stazi sasvim dovoljno . Uzivali ste u skijanju na ovoj ljepotici , zavidim vam .
vikend 8/9 s skibus-om...
E, ljudi, ja tek sad otvorio forum :sm022:
Bio sam na BZ cetiri dana, sub-uto, sa cerkicom.
@alexapi32: sorry tek sad otvorio i video, na zalost kasno - mogao si me prepoznati po skijama iz mog potpisa, jurcao po babinom zubu vasceli dan, crna jakna, sive lone.. :sm011:
@Roman i ostali:
Ovako: skijanja ce tamo biti mozda jos koji dan i to jedva jer temperatura raste iz sata u sat, minusa nocu nema dovoljno za topove, SS se trudi da masinama navuce sneg na ski puteve koji su u stvari najveci problem za skijanje - posebno prilaz preko rudina na stazu 5, babin zub, zatim dve crvene stazice na jabuckom progledale jos u subotu, a suncana ne radi, a ka'ce, ne znamo. Konjarnik je radio, posetio ga tek u nedelju i ne vredi, pun raskvasenog snega, u svom dnu zestoko progledao. Posle toga pala kisa, pa se smrzo i zaledio, a verovatno u medjuvremenu i opet otopio, ko zna na sta to sada lici..
Babin zub je staza na kojoj sam bio 90% svog vremena, cerkici je to omiljena staza, a ja delim njeno misljenje - moja najomiljenija na BZ, definitivno. Staza je, za divno cudo, odlicno drzala svih dana, samo u svom poslednjem delu opasno popustila, pa je onaj ko nije namazao skije tog jutra imao prilicnih problema sa "rucnom kocnicom" - univerzalni swix sprej je odlicno odradio svoj posao, pa je skijanje bilo zadovoljostvo. Najbolje staze su bile u ponedeljak ujutru, jer posle nocnog mraza bile su bukvalno zaledjene i pripremljene fenomenalno, a drzale skoro pa ceo dan. Doduse, nisam se pomerio sa babinog zuba, sem pred kraj dana kada je sedmica u svom donjem delu bila apsolutno fenomenalna - tvrda, kao da je minus 5, a ne plus...
Vikend je bio prepun skijasa, dok su ponedeljak i utorak bili apsoultno prazni, dakle ne vise od 17 indijanaca na celom skijalistu - neprocenjivo! :ok:
Sve u svemu, onome sto nam je prolecni februar pripremio, ja sam vise nego zadovoljan ali je ostao zal za suncanom i konjarnikom. U narednom periodu ocekuju se visoke temperature preko dana, tako da iskreno sumnjam da ce skijanja biti u zadnjem delu februara ako se ne pojavi neki dovoljno dug nocni mraz za rad topova...
Posebna pohvala za naizgled neugledni kiosk sa brzom hranom - kobasice su vise nego fenomenalne! Veliki pozdrav za Djelu legendu, Zucu iz Kolibe i drugare iz ski skole snow sports... :ok:
evo par slicica, to je sa telefona, a ostale kad iskopam aparat.. :)