Pa ako si u hotelu parkiran, a ne radi gondola, jedino da se isparkiras I odvezes do konjarnika, inace nema skijanja... Znaci, gondola nema alternativu, ako si u/kod hotela, nema nikakav tanjir, sidro, sedeznica..
Pogled za štampanje
Nije akcenat na broj zvezdica nego na to da nije fensi, običan hotel i po planu za Jabučko ravnište biće tu još objekata. Jednog dana. Privatni smeštaj imaš od Kalne pa sve do gore pa biraj. Nije ni Kopaonik ni Zlatibor nikao preko noći već se decenijama gradilo.
A trenutno i jeste dostupno jer 25 evra dnevno po osobi sa skipasom nemaš nigde. Sedam polupansiona i skijanje za 175 evra!!! Pa samo skipas u Austriji platim po osobi između 180 i 190 evra (a to je cena za svu "raju" i za bilo koju veličinu ski-centra).
mislim da je rec dostupno u srbiji relativan pojam. mozda za ljude koji rade u beogradu i u dobrim firmama to i jeste dostupno. za jedni cetvoroclanu porodicu, to je na dan 100 evra, odnosno za 7 dana 700evra. na to dodaj jos neko pice, koje ce deca, a i odrasli da popiju u tom hotelu, jer nemam gde na drugom mestu. a kako sam negde na forumu procitao, to nije bas tako povoljno u prelepom hotelu...
za ski pass u austriji si u pravu. ja sam ga licno za 5 dana platio 175evra u Nassfeld-u. ali to sto tamo dobijes za taj novac, ko nije bio i video ne moze da veruje. prvo sve su zice radile perfektno, odlicno sredjeno 110 km staza, svakog dana, bez obzira da li je padao sneg ili ne
Tako je @jopopo, decenijama nastaje ski-centar, to nije nista novo. Pogledajte svi malo karte moguceg razvoja Stare Planine kao ski-centra: sve od Midzora, preko Tupanara, Zarkove cuke, Babinog zuba i na kraju Jabuckog ravnista je iskorisceno za ski staze plus smestaj, a Balta Berilovac, Golema reka, Mirica, Brankova Cuka, Kozarnica, Konjarnik, Trestena Cuka i Custica, sve mesta-kandidati za privatni smestaj, hotele sa 2, 3 i 4 zvezdice, jos poneku gondolu...
Ima tu i potencijala itekako, a ocigledno i volje i zelje da se nesto napravi. Nema para i dobrih ljudi...Al' bice, ubedjen sam i navijam za to. Ovo je ipak samo trapavi (i lopovski) pocetak...
http://www.skijanje.rs/assets/ski-ce...06mapa2400.jpg
ne pomisli neko da sam ja protivnik ski centra na staroj planini. naprotiv. samo mislim da bas sada nije bio neophodan bas ovakav hotel. mozda je taj novac mogao da se iskoristi za sredjivanje i prosirenje staza i liftova. zasto nisu prvo otvorili nove staze i zicare, pa onda hotel? mislim da je to logicniji potez.
u svakom slucaju navijacemo zajedno da SP sto pre postane pravi ski centar
@macak,od kad je pva mapa,tj. plan razvoja SP?
Zanimljiva ideja,ali kao sto znamo krenuli su sve naopako...Od Jabuckog ravnista su planirana sidra,a sad su stavili ovu grdni i skoro neupotrebljivu gondolu...Svi znamo da su uzeli pare,a verovatno je neko od glavonja iz vlasti u okolini gondole i hotela kupio dosta zemlje,pa se nada da ce cena drasticno da skoci nakon izgradnje ovih infrastruktura :awm2:
Veliki potencijal,ali na zalost kao i sve u ovoj zemlji,plasim se da od toga u skorije vreme nema nista...
Mislim da je mapa oko 2000. godine i tada je bilo planirano da Jabucko Ravniste i Golema Reka budu smestajni centri, dok je takodje planirano 100+km staza, a sve to je trebalo da privuce strane investitore... evo kako, mozemo da vidimo 2012.
Evo ga i master plan SP firme ECOSIGN iz 2007:
http://staro.skijanje.rs/Ski_Centri/...ra_planina.pdf
I ovo je potpuno tacno. Sto je vece interesovanje, pre ce da se sagradi nesto - kad ih bude ko kusih pasa koji rade nesto gore, onda ce i kvantitet da rodi kvalitet, bas kao na Kopu :D