Originalno postavljeno od
bobo
Juče sam gledao kako na Prači, neposredno iznad mjesta gdje žica prelazi preko staze, border u nekontrolisanoj vožnji i padu udara djevojčicu. Leđa na snijegu, bord u zraku i pravo bordom u dijete. Drmnuo ju je po ruci a možda i po glavi, izgledalo je jako ružno. Dijete je počelo da vrišti nakon jedne sekunde, klizalo se par metara i zaustavilo. Border se zaustavio par metara niže, nekoliko ljudi odmah je prišlo djevojčici, ona ne prestaje da vrišti, grozna scena. Tačno sam osjetio šta će da bude, vidim da se kreten priprema za bijeg, počeo sam sa žice odmah da urlam, psujem mu sve po redu i zovem da ostane tu, pala mi je klapna momentalno. Okrenuo se nizbrdo i pobjegao dok je dijete vrištalo. Poludio sam, jbg, jako sam osjetljiv na djecu, ostali koji su to vidjeli isto galame, prijete bjeguncu i psuju. Na vrhu kažem šta je bilo, već su bili čuli za nesreću, ja im kažem da ću sačekati kretena, upamtio sam ga, crne hlače, plavo crna jakna i crna kaciga. I ostali ljudi sa korpi iza mene dali su opis ovima što rade na vrhu, meni nije bilo teško da stvarno ostanem i sačekam tog idiota. Nakon 15-tak minuta vidim ga da dolazi, zaustavim na izlazu, kazem ovom što radi da je to taj lik, oni ništa. Tip se pravi blesav, kao nije on, Slovenac je pa ga ne razumijem baš najbolje. Vidim da se usrao od straha, ja mu ne dam da ode, njegovi pajdaši galame, kao pusti ga, nije on, pokušao je da ode, ja mu kažem da mu je bolje da ostane, moja njuška mu je govorila i više od toga >:(. Ja glumim policiju a ovi sa žice ništa ne poduzimaju! Nakon par minuta border se lagano počeo udaljavati, provalio je da se ništa ne dešava i da ja tu nemam nikakvu službenu ulogu. U toj blesavoj situaciji ni ja više nisam reagovao na ponovni bijeg, odoše oni dalje. Dok sam čekao da se moj drug vrati sa dna Prače čujem na službenoj stanici da neko govori žičničarima da uzmu podatke od bordera. I opet ništa, border odmaglio, dijete u koritu, pojeo vuk magarca.
Zaključak je da nam je sigurnost na skijališima katastrofalna i da se borba protiv vjetrenjača ne isplati. Al' nema veze, opet bih uradio isto, bar sam ga isprepadao. Stići će ga pravda negdje u A ili I, tamo bi završio u policijskoj stanici.