Da li može neko bez citiranja, pouzdanih izvora, daljih i bližih rođaka i ostale rodbine, nego lepo, direktno i iz prve ruke da objasnim zavrzlamu oko snabdevanja vodom i trenutnog stanja na Kopu?
unapred hvala
Pogled za štampanje
Da li može neko bez citiranja, pouzdanih izvora, daljih i bližih rođaka i ostale rodbine, nego lepo, direktno i iz prve ruke da objasnim zavrzlamu oko snabdevanja vodom i trenutnog stanja na Kopu?
unapred hvala
U Putniku nije bilo vode skoro dva dana, ali je dosla i sad je sve u redu. U Klubu A je nestajala periodicno, u kracim intervalima. Tamo ne radi bazen.
Zvarzlama je sledeća.
Na recepciji Nebeskih Stolica su rekli da je crkla pumpa koja je iz dalekog Japana. Kada je kvar saniran (premošćen??) nastao je problem smrzavanja vode u cevima. Kvar je bio na nivou celog Kopanonika. Voda je dolazila parcijalno i nije bila ravnomerna. U Petak uvece je vode bilo ali na mahove. U Subotu je proradilo, kod nas u APP nije radio umivaonik i tuš??? Kuhinja i toalet ok.
U Apartmanima su organizovali donošenje vode u balone za saniratnu upotrebu sa nekog izvora za verme nestašice.
Vojska je u Ideji kupila svu zalihu vode od 5l već na otvaranju (ustaju mnogo rano) a maxi je prodavao 5 lit po 150 din... veče pre nestanka vode sam kupio 5lit za 90 din... Sva sreća što sam ustao rano pa sam dograbio dva balona.
Za veliki lonac vode treba dosta snega :awm2: očistio sam sve sa prozora što sam mogao da dohvatim :dontknow:
Što se tiče grejanja mislim da je u jednom trenutku bilo čak i preterano tj možda su naložili žešće da bi vrelu vodu puštali kroz cevi uglavnom petak veče je bilo pretoplo.
Ne znam za ostali deo Kopa ali u Rtnju nije nestajalo vode , tusiranje i grejanje rade savrseno :smoke: jednino sto je juce stvarno bilo vreme uzas danas prepodne sneg a kasnije bilo magle valjda ce se sutra stabilizovati.
:dziveli:
....copy+paste CG primorje?Ili su zatečeni vremenskim (ne)prilikama i to početkom Februara. Uglavnom, imaju fore do 26.2. da srede to.Ipak toj pumpi treba da stigne iz dalekog Japana, a možda i iz PRC-e....
Danas fenomenalno vreme,suncano ceo dan staze tvrde malo popustile oko 12 ali sve u svemu fino skijanje,naravno velika guzva ali dobro bilo je za ocekivati.
Danasnji dan je bio fenomenalan. Sunce, mnogo snega i odlicne staze, posebno Bela reka, na kojoj nisam bio valjda deset godina...
Tako da sam celo prepodne proveo na njoj, jedino malo smara vreme putovanja do vrha, ali je zato staza bila perfektna...:sm017:
http://www.dodaj.rs/f/2P/hd/yyyk637/14022012399.jpg
Uopste, ceo Kop je danas bio kao iz bajke.
Moze li se ski pass kupiti na kreditnu karticu ? Primaju li kartice ?
Da li postoi nekakav, bilo kakav organizovan prevoz iz Krusevca do Kopaonika.
Autobus, minibus, kombibus ili i da se udruzim sa neko ko ide kolima, bilo sta.
Naravno ako ima i info o ceni i vreme polaska/povratka. Hvala
Opcija samo radni dan i to posle 20-tog
Danas je bilo sunčano ali mnogo hladno. Do pola 12 - 12 su radile sve staze a posle toga zatvorili su Gvozdac, Ledenice, obe Reke, Gobelje, Kneževske b. zbog odvratnog vetra. Žice su bile užasno spore zbog snežne oluje a sunca na pretek. Gužve nenormalne, nekultura na ulazu u žicu i veća od očekivane, neki su jednostavno prepametni za dve noge. Posle 13h je moglo da se diše (deca se posmrzavala a i poludnevci otišli), neke staze neopterećene a opeglane i tvrde kao na najboljim skijalištima, fenomenalne za uživanje.
E da, stigli smo kolima u 9 tačno i haos je bio za parkiranje, jedva smo iskukali da nam na parkingu daju jedno mesto jer smo se vadili da smo sa detetom.
Upravo kako rece jopopo danas pristiglo mnogo ljudi nevidjena guzva naravno na karamanu katastrofa ali sestosed je isao prilicno brzo pa je bilo podnosljivo ali stvarno nasa nekultura je na zavidnom nivou,gazili su sa svih strana ne smem ni da pogledam na sta mi lice skije :sm003: .U kaficima takodje otimacina za sto ne pamtitm vise ljudi na kopu - a kazu kriza :sm022:
Staze odlicne mada je ugodjaj kvario ledeni vetar koji je na momente bas jako udarao srecom bili smo dobro opremljeni sa sve potkapama ali u jednom trenutku sam skinuo rukavicu na 2 minuta ,i shvatio koliko je bilo hladno.
http://s7.postimage.org/3z9uc4k2v/P2150199.jpg
Sve u svemu nije bilo lose skijanje , za sutra je losa prognoza jos jaci vetar i padavine jbg.
Znam da je ranije Jugoprevoz iz Kruševca držao liniju do Kopa, verovatno funkcioniše i dalje ali najbolje da zoveš autobusku stanicu u Kruševcu i proveriš termine.
Zna li neko šta se dešava sa Big Snow festivalom? Vidim da je termin na Kopu promenjen a izgleda da je došlo do nekog razlaza među organizatorima pošto engleska agencija koja je radila bukiranje je promenila lokaciju u Italiju i sad ispadoše dva festivala koja se isto zovu a jedan počinje kad se drugi završi? :sm006:
Evo dobio sam ih. Jugoprevoz ima liniju do Kopa. Polazaku u 10.00 iz KR i povratak u 16.00sati iz Kop.
Ja bih vise ako nesto ide ujutro i da se na Kop bude oko 08.30-08.45 pa u 16.00 nazad je ok.
Danas kao sto je i prognozirano vreme uzas: sneg,vetar,magla ceo dan,skijasa gotovo nije ni bilo na stazama od kojih vecina nije ni radila.Sutra se ocekuje malo bolja situacija sa vremenom ali kako stvari stoje nije bas obecavajuce.
Pozz Miki
Da je bilo vetra pa 'ajde, nego snežna oluja :) Katastrofa jedna!
Padalo je cele noći, evo sada je sve mirno, nema vetra. Aj videćemo da li će ova naša "snežna lepotica" da nam zagorča još jedan od dragocenih skijaških dana.
Danas divan dan za skijanje i pored temperature od -10. Umereno je duvalo, bez magle sa povremenim sunčanim intervalima. Gužva ogromna i na stazi i kraj staza i u objektima. Prijatelj čekao u jednom momentu 25 min žicu Duboka2. Jedino mi ne ide u glavu da li je baš u periodu kada su se očekivale najveće gužve morala da se izvodi obuka sa studentima DIFa iz cele Srbije, vojskom Srbije? Što danas reče moja žena, "ovo je bre kao vašar, k'o u Budvu (nekada) da smo došli"
Samo da dodam ako dolazite ubuduce kad se ocekuju guzve NI SLUCAJNO ne nosite svoje skije ako vam je stalo do njih ,iskljucivo rentiranje jer smo narod stoka ne vidjena.
Drasticna je razlika u ponasanju skijasa na Kopaoniku i drugim skijalistima, posebno stranim
Ne moras to tako bukvalno da shvatas. Ja nikada npr nisam iznajmljivao skije, ali sam i te kako upadao u rasprave sa bahatim pojedincima kojima je samo nedostajao kramp u rukama i da pocnu namerno da lome tudje skije, obzirom na njihovo ponasanje. U pitanju je kultura naseg naroda!!! Da pojasnim sta sam hteo da kazem.
Kad naletim na tako neku guzvu i nesoje od ljudi, vazda skinem bord, uzmem ga u ruke i fino prodjem pored svih pravo do zice/korpe...
Uvek sam voleo te sto idu u red za pametne :)
Dodao bih jos, nekom ne smeta da vozi auto sa ulubljenim krilom,stopaljkom i farom ulepljenim selotejpom,celavim gumama itd. ja ne ,ali ima nas razlicitih.Svoju imovinu volim da habam ja a ne da mi neki ******* unistavaju skije jbg jer su tako navikli da preko guranja i laktanja ostvaruju svoje ciljeve u zivotu,ali sta ces Srbija zemlja seljaka na brdovitom balkanu.
@ftj
i ja :awm2:
@ Miki: bas to :-)
Sto se tice danasnjeg dana na Kopu vreme je ponovo bilo lose mada su sve staze radile.Sneg i gusta magla ceo dan otprilike do polovine staza ali se uz oprez moglo skijati ,staze ne bas sjajne vrlo rano su napravljeni hupseri na tezim delovima ali realno zbog guste magle bilo bi nebezbedno da ih peglaju za vreme skijanja tako da ok.I danas dosta skijasa uprkos losim uslovima mada ne kao prethodnih dana.Sutra jos jedno skijanje prepodne i palimo kuci.
Rtanj standardno dobar i gostoprimljiv smestaj,ako ste dosli zbog skijanja ,jedina zamerka je bila na njihovu besplatnu ski skolu za goste rtnja, jer je drugi dan obuke ski instruktor (zaboravih ime pogledacu posle neki kramer tako nekako) poveo grupu koja ima skipas na masinac, ja posao da ispratim klinca (10g) koji nikad nije stao na skije do juce i sa cerkom (12g) dodjemo do vrha malog karamana ladno tip otisao sa njih par a nije ni cekao sve iz grupe :eek: .I tako ja mecku rodim da spustim klinca na skijama do Rtnja . Naravno sutra sam mu sve po spisku a tip ladno kaze izvinite ja sam mislio da ce poci 2-3 poslo vas je vise a ja sam imao zakazan cas u 10 i morao sam tamo - mrtav ladan nas je ostavio da se snalazimo pa sta bi bilo da ja nisam posao mali bi ostao sam na vrhu MK :hair:. Logicno posle toga mi nije palo na pamet da dete posaljem s njima - nasao platio pouzdanog ski-instruktora i mali proskijao za par dana , cerka popravila paralelne zaokrete i ja dobio drustvo za :ski:
Ovo sam i napisao da znate sta da ocekujete od "besplatne ski skole Rtanj" i da ako dolazite ne prodjete kao ja jer su vrlo neozbiljni nego cash i bice sve ok.Sve ostalo vezano za Rtanj bez zamerki :ok:
pozz Miki :dziveli:
Meni je subota bila super za skijanje, magla nije bila toliko gusta, najgore bilo na KGB i Malom Karamanu, za čudo, ali nije bilo jakog vetra. Nigde gužve na liftovima (KGB lift ne računam, tamo i ne idem). Gvozdac i Ledenica perfektne. Gobelje (nisam bio, ali išao prijatelj i sit se naskijao) takođe.
@Miki
Oko 14h su išli ratraci na obe Duboke i za 20 min opeglali staze.
@Jopopo
Jbg ja sam u subotu zbog dece bio prinudjen da skijam upravo na malom karamanu (zbog rtnja) i kgb-u a na obe staze je bila magla katastrofa do polovine staza koje su bile razrovane a ratraka ni od korova.
Danas predivan dan staze odlicne skijali do 15h i onda polazak kuci,klinci presrecni umorni i sve u svemu lep provod zadnjih 7 dana.
Par slika danas ..
http://s18.postimage.org/sc4pkhphx/image.jpghttp://s18.postimage.org/rzhws1wlx/mk_2.jpg
Juce na mk ...
http://s11.postimage.org/70apuxgzz/mk_juce.jpg http://s9.postimage.org/cfmnngtdn/magla.jpg
Uzgred saznao sam instruktor kome ne treba da poveravate svoje dete u ski skoli rtanj zove se Srdjan Golubovic-Kramer.
Pozz :dziveli:
Kakva je situacija sa putem od Brzeca ka Kopaoniku, ujutru idem , pa reko dal da idem tuda?
Moze da se ide od Brzeca, ali u nedelju nisu pustali bez lanaca od raskrsnice. Sa lancima se izlazi bez problema, a verujem da bi moglo i bez.
Ja sam se vracao preko Josanicke banje put je skroz ok tek mozda zadnjih 20km do Kopa ima snega na kolovozu ali se moglo bez lanaca sa dobrim gumama bez problema.
Kakva je situacija sa stazama na ovako malom minusu? Pretpostavljam da posle 12 počinje kačamak, ili ,nadam se, grešim. Koliko sam mogao da vidim po netu vremenske prognoze za naredne dane su vrlo šarenolike.....
Posle 5 dana provedenih na Kopaoniku, i 3 dana skijanja zbog lošijih vremenskih uslova:
1. Najbolje staze su one najteže i najhladnije, jer nema gužvi: Ledenice, Bela Reka 2 i Krčmar. Na žalost, veoma su loše povezane, sa presporim žicama
2. Parking u centru problematičan ako ne dođeš na vreme. Posle je muka sa lopatarima, koji u zavisnosti od gužve i vremenskih prilika, daju cene od 200 do 1k dinara
3. U Treski, prolaz veoma otežan zbog loše parkiranih vozila
4. Previše kamikaza i neukih skijaša, koji toga nisu svesni
5. Ipak, pozitivan utisak, jer sam prvi put doživeo da sve staze rade
Za produžen vikend, Kopaonik dobija prelaznu ocenu. Za nešto ozbiljnije, mora još mnogo da se radi na turističkoj i skijaškoj infrastrukturi
@IvanQ
Ja sam se spustio u nedelju, do baze za puteve Srebrnac je bolji put nego odatle do Brzeća a svi koji su se penjali su bili uglavnom bez lanaca, tek poneko, uglavnom sa starijim vozilima pa pretpostavljam da ni gume nisu bolje. Mada sa lancima se definitivno bolje i brže penje. Možeš bez problema i da pretičeš one koje "gmižu" bez lanaca.
@Nikolay
Odakle tebi da na minusu ima kačamak? U nedelju je bilo -4 a to je temp vazduha, temperatura snega je još niža, staze bile fenomenalne.
Deki, napisao je stranu iza, valjda mu klinca zaboravio na zicari i otisao bez njega
Juce su jednom od instruktora oduzeli ski pass zato sto je imao vise dece. Pa je par njih ostavio da ih ovi iz skijalista ubace na zicaru. Neko od prisutnih se zalio i na vrhu zicare oduzese mu ski pass.