Iste kao proslogodisnje, samo za parking ne znamo :)
Pogled za štampanje
KOLAŠIN: Završen najvažniji posao u pripremi zimske turističke sezone
Saniran put do skijališta Jezerine
''Čak iako ne bude dovoljno snijega, tu su sniježni topovi koji će pomagati bjelini i kvalitetu skijaških staza na Bjelasici''
----------
'' Tokom proteklih nedjelju dana „zakrpili“ smo sve udarne rupe, ugradili smo preko 500 tona asfalta. Nikada sanacija nije bila tako obimna i kvalitetna jer su takvi bili i zahtjevi Direkcije za saobraćaj - naglašava Gojko Joksimović, rukovodilac gradilišta u „Crnagoraputu“. ''
----------
''Ako bi se desilo da novembarsko sunce zamijeni decembarski snijeg – zimska turističa sezona u Kolašinu bi mogla da počne. Čak iako snijega ne bude u dovoljnoj mjeri, tu su topovi za snijeg koji će ove sezone pomoći bjelini i kvalitetu skijaških staza.''
Izvor: http://pobjeda.me/citanje.php?datum=...1-26&id=175279
Bas me zacudilo ovo, da ce sezona poceti cim(ako) bude dovoljno snijega(sto je potpuno normalno), jer do sada nisu imali tu praksu, nego je sezona gotovo uvijek pocinjala u vrijeme Novogodisnjih praznika.
Mislim da je za ovo odgovorna Pob(j)eda skijasa :)
...jedan mali apel.....možda nije dobra adresa ali možda se neko i prepozna i pronađe....
da li je moguće da se sajtovi tipa http://www.kolasin1450skiresort.com/ , www.jezerine.org , www.skijanje.rs - onaj dio koji se odnosi na ski centar Bjelasicu, i ostali ovoga sadržaja uopšte ne apdejtuju sa nekim novim podacima.....osim po neke vijesti od forumaša...ništa....
stvarno ne znam ko je za to zadužen i gdje su ti administratori ali ovakav vid obavljanja "posla" je smiješan....pa i ja bih mogao jednom godišnje da izbacim po neko slovo i sliku.....
...mapa ski centra Bjelasica i ostale info su toliko zastarjele da su smiješne....pa bar da se neko oglasi sa informacijom o novom šestosjedu, kapacitetu skijaša, stazama, slikama, mapama itd....da nije ljudi dobre volje koji po nekad sa nama podijele neko iskustvo i slike sa skijališta....ništa....
i naravno...raspjevanog novinara Pobjede :sm021:
Potpuno se slažem sa highlanderom. Napravili nove staze - nigdje mape. Web prezentacija katastrofa.
I ja se slazem sa vama,ali ljudi tako je kod nas u Crnoj Gori sve. Tako da ove "sitnice" oko update-a i nisu nesto strašne. Mi smo navikli na to. Svi pricaju nesto,obecavaju brda i doline a ne mogu update-ovat jednu internet stranicu,barem neke osnovne podatke...
ZA DVIJE GODINE "MALA VAROŠ" BI TREBALO DA IMA HILjADU NOVIH KREVETA I TRI MALE HIDROCENTRALE
Norvežani krenuli ka Kolašinu
Pobjeda, Društvo, Decembar 06, 2009
Brdo iznad grada koje se geografski i tradicijom zove - Bašanje Brdo - trebalo bi za dvije godine da bude adresa prestižnog turističkog naselja, koje će Kolašinu donijeti hiljadu novih kreveta u luksuznom smještaju. Na kilometar i po od centra grada već su započeli pripremni radovi na kompleksu koji će imati 128 apartmana i 62 vile. Investitor je norveška kompanija "V. Morgan" a njen predstavnik Endrjuz Eštenstad naglašava da će ovaj turistički kompleks biti izgrađen na 65.000 kvadrata.
- Dominiraće drvo i kamen, uklopićemo se u prirodnu ambijentalnu osnovu. Biće izgrađen hotel sa restoranom, fri-šopovi, bazeni, teniski tereni. Kompletan projekat je vrijedan preko 30 miliona eura, a planirano da sve bude završeno u 2012. godini. Insistiraćemo na zapošljavanju lokalnog stanovništa dok budu trajali građevinski radovi, a i kasnije, u funkcionisanju cijelog sistema - kaže Endrjuz Eštenstad.
- Planiramo da novi turistički kompleks na Bašanju Brdu ima svoje energetske izvore - istakao je Pol Selvaz, najavljujući da će 4 miliona eura biti uloženo u gradnju tri mini hidrocentrale.
- Hoćemo da na taj način iskoristimo vodne resurse Kolašina i već smo počeli saradnju sa ovdašnjim preduzećem "Potencijal" i sa njegovim vlasnikom Duškom Rakočevićem. Ispitujemo vodotoke a razmišljamo da na ovom prostoru krenemo i sa energetskim pilot-projektom koji će se bazirati na snazi vjetra - kaže Selvaz.
Mijo Vlahović, inače menadžer ovog projekta, u prvi plan stavlja potrebu da se na pravi način riješe infrastrukturni priključci i da je u tom dijelu neophodno što prije početi sa gradnjom trafostanice na Brezi. Norvežani su spremni da takođe učestvuju u projektima vodosnabdijevanja koji bi osigurali sigurnu vodu Bašanju Brdu, kaže Vlahović, dodajući da je već probijeno 1,6 kilometara puta i pripremljeno za asfaltiranje, a da se početak glavnih radova turističkog naselja na Bašanju Brdu planira za naredno proljeće.
Bulatović: Čekamo Grke, Ruse, Engleze...
- Mislim da su investitori iz Norveške našli prave partnere u kolašinskoj lokalnoj upravi, kaže Mileta Bulatović,predsjednik Kolašina.Uklonili smo sve moguće barijere i želimo da budemo na usluzi investitorima. Donesena je potrebna planska dokumentacija. Pokazaćemo razumijevanje prema investitorima i kada je pitanju plaćanje naknada prema opštini. Očekujemo da za dvije godine imamo hiljadu novih kreveta i da malim hidrocentralama povećamo svoj energetski bilans. Ono što je za građane Kolašina posebno važno jeste da se za slična turistička naselja interesuju i investitori iz Grčke, Rusije, Engleske, najavio je Mileta Bulatović.
Nekad Dalmatinci - sada "vikinzi"
Šezdesetih godina prošlog vijeka je prvi put napravljen put do Bašanja Brda. Tada je Šumsko preduzeće angažovalo majstore iz Dalmacije koji su i probili put, ali i izgradili kaldrmu od Breze do Bašanja Brda. Sada su investitori iz Norveške, iz kompanije "V. Morgan" izgradili i drugi put do Bašanja Brda, i to od Selišta i Smajlagića polja. Za asfaltiranje je pripremljeno 1,6 kilometara puta, postavljeni su propusti. Izvođač radova je bilo kolašinsko preduzeće "Keker", a asfaltiranje je najavljeno za proljeće.
Ima li snijega na stazama zna li se,ima li neko takvu informaciju?
U Kolasinu pada umjeren do jak snijeg, a padavine su najavljene i narednih dana, tako da se nadamo brzom formiranju veceg pokrivaca na Jezerinama. Ostaje da se vidi hoce li sezona krenuti ranije ako bude snijega, kao sto su obecali, sto nije bila praksa proslih godina.
trebalo bi nocas dosta da ga pane a i narednih dana. treba i racunat ono malo snijega sto je padalo prethodnih dana.