Ovo nije humano, koja zurka tamo :hair:
al zato kad kad krene vertikalni transport da radi :sm011:
PS pretpostavljam da ovde nema poente ni da probas da se penjes sa kožama i dukeom?
Pogled za štampanje
Ovo nije humano, koja zurka tamo :hair:
al zato kad kad krene vertikalni transport da radi :sm011:
PS pretpostavljam da ovde nema poente ni da probas da se penjes sa kožama i dukeom?
Nisam ni poneo kože :D, a ne verujem i da može, danas smo se šetali ujutru i na dnu staze ima jedno metar neutabanog svežeg snega - ko će po tome gaziti? ;)
auuu...koje ludio od snega...haha
Ni danas ne radi Nassfeld:
Ne ostaje nam ništa osim da otrpavamo ponovo auto i da se pakujemo za sutra ;)Citirati:
Due to the acute snowfall and avalanches the Nassfeld ski area and the Nassfeld road B90 are also closed today! We apologize for any inconvenience.
(a inače je jutros na kratko stao da pada sneg a sada opet zatrpava)
Razočarali su me Nassfeld-ovci za ski pass, dva dana im ne radi ski centar i ne vraćaju ništa. Kao radi Gerlitzen a to je TopSki pass (koji je kupljen u Nassfeldu). Ja im kažem kojim autobusom da odemo do Gerlitzena a oni odgovaraju: ne znamo, proverite sa autobusima.
Juče svi putevi bili zavejani u Tropolachu a danas očisitili glavne ulice ali svi lopataju aute (mi smo evo otkopali posle 2h, a juče smo ga isto većim delom već bili otkopali) - normalno da ne mogu da se voze autom negde drugde...
Nisu to neke pare, ali poslovnost :sm008:
Inače danas je dole u Tropolachu oko 1c i pada jako mokar sneg slabijeg intenziteta.
Da @Wlad nije iskusio, iskreno, ne bih POVEROVAO...bljak...NISTA vise necu reci protiv Kopaonika ili bilo kog skijalista kod nas..
Meni su na Kopaoniku pre 2 godine vratili novac za ski bez ikakvog odbitka jer mi je dete imalo temperaturu, pritom mi nisu nista trazili od papira i sve na reč.
Ovde vraćaju novac isto ali uz lekarsku potvrdu, ali nešto mi se više isplati da mi ne vraćaju novac (da se ne slomim ;)).
Pa nek lekar potvrdi da ne rade zice :sm022:
Cao svima,
Jel ima neko da preporuci smestaj za 4 osobe, ali proveren da je bio on ili neko drugi. Ili pak lokaciju gde je najbolje traziti smestaj, nije problem i ako moraju da se pale kola do skijalista, ali naravno bolje ako je u centru.
Ja bio ovde
http://www.pensionleitner.at/
nas troica smo dobili neku porodicnu sobu sa 3 kreveta na sprat, sve standardno cisto, solidan dorucak, 1 km od Hermagora prema Tröpolahu, pošto smo dolazili tek oko ponoci, gazdarica nam ostavila kljuc u koverti na ulaznim vratima.
http://www.haus-scheiblauer.at/
Bio već dva puta lično i ne mogu dovoljno da preporučim. U Trepolahu, 5min hoda od Milenijuma, prodavnica 20m daleko, pekara i kafić 100m, ski depo na samoj žici dobiješ za Dž (pa nema vukljanja skija i panci), kao i mali popust za ski-pass (oba uz apartman), parking obezbeđen. Auto (za skijanje) ne pališ, nema potrebe.
Fenomenalan Internet (jak dovoljno da sve vreme na TVu gledam našu televiziju preko net-a), ima mašina za sudove (bitno;). Sauna u ceni. Ako te mrzi da sam spremaš hranu, za pristojne pare (za AUS) ima i klopa.
Ako odeš, pozdravi Helgu (vlasnicu) ;).
Cube ima najbolju poziciju (po meni ;), preko puta gondole, skijašnica se nalazi u predsoblju sobe, tako da se nazuješ praktično u sobi i izađeš do gondole. Cene deluju previsoke na prvi pogled, ali ako se uzme u obzir da je u cenu uključen i polu-pansion i ski pass i ostale zezancije onda ispada OK (nije jeftino naravno, ali je OK).
Evo ja bio ovde smještaj super ne treba ti auto uopšte.
http://www.austrianholidayapartments.com/
Gazdarica Gabriele. Sauna besplatna.
Da, Cube je odličan u svakom pogledu (sobe za dvoje, sa svojim kupatilom i wc-om, ne mislim na one hostel varijante, što je većina hotela). Najbolja pozicija i ok klopa.
Jedina mana, zbog koje sam i ja odustao posle prvog boravka ;), za sve koji mnogo skijaju, a stariji su od nekih 30-35, ume da bude previše bučno. Tj. Cube uglavnom pohađaju veseli austrijski klinci, a zvučna izolacija ne postoji. Takođe, sobe su malo avangardne, za tradicionaliste među nama, meni nije smetalo (mada je lična skijašnica na ulazu sjajna fora).
Hvala svima na brzim odgovorima :). Sad pogledah Cube, dobra je fora da imam opet 18, odmah bih tamo otisao. Ovako ipak mi treba nesto da me makar malo podseca na planinu :). 2 or 3 gore navedena vec mi rekose da su fully booked za Sretenje, ima neko jos neki predlog. I ja sam trazim nesto, nasao sam Nassfeld Ski & Golf u Hermingoru, mada mi nude neku glupavu opciju. Odgovara mi i nesto 10-15 km od zice jer idem kolima, a nije mi frka da vozim do staze posle Val Di fassa i voznje 10km 50 minuta svaki dan do gondole, sve ostalo mi deluje lagano ;).
Ja sam prošle nedelje bio u ovim apartmanima, smeštaj je odličan, drže ih Česi, nalaze se na oko 500m od gondole..
http://www.skinassfeld.eu/ (Hory je firma koja drži taj deo)
Mi smo bili u 2krevetnom apartmanu Kamm, cena nam je bila niža nego na ovom sajtu - neki dodatni popust. Uz njihov vaučer imate i dodatni popust od 5% na ski pass i popust na ostavu za skije/cipele prekoputa gondole.
---
Takođe imate i smeštaj (bio porodično prošle godine) na samoj stazi, u sunčanom naselju Sonnleitn kod Krešimira Marciusa:
http://www.silfide.hr/ski/skipocetna.asp
Apartmani su zaista veliki i odlični - može da živi u njima cela porodica :), a isti vlasnik pored kućica u tom naselju ima hotel a drži i onaj glavni ekspres restoran na vrhu pa možete da se dogovorite za sve kombinacije oko smeštaja i hrane.
---
Išao sam u Cube sa klincem, u dvokrevetne sobe, izbegavam uvek termine gde su gužve pa nismo imali do sada nikakvih problema sa bukom :ok:
Bogami se ovde nakupilo dobrih predloga za smeštaj. Odlično!
Ja poslao par email-ova, svi bre rasprodati do 15.03. uglavnom :-)
Kako i gde oni mere visinu snega kad su im aktuelni podaci (po bergfex-u)
today, 08:23 mountain 430 cm, valley 190 cm ??
Verovatno u podnožju i na vrhu. Podnožje oko 600m n/v. Vrh oko 2000m n/v.
Nadam se da se šališ Miloše :-). Na istom sajtu kamere, bar meni, odaju utisak da su vrednosti upola manje. Osim ako se ne meri na nekim krivinama, usecima...
Ti onda veruj svojim očima, a ne Bergfexu.
Pogledaj malo visinu snega na okolnim skijalištima... mora da i oni lažu.
Weissensee je nepunih 9km vazdusnom linijom daleko od Tropolacha (sledece brdo ka severu) pa su vrednosti za nega na istom sajtu: mountain 200 cm, valley 160 cm (podnozje na 950m vrh na 1350m). Bilo je dosta price i o preterivanju (da ne kazem laganju) u deklarisanim kilometrima staza, pa zasto ne bi preterali i sa visinom snega. Gde im je bitnije više a gde je manje bitno malo manje preterivanje.
Ali nije meni ideja bila da se nadmudrujem ovde i smaram, nego sam se nadao da ce se neko javiti ko je trenutno tamo, ili se tek vratio pa da kaze kako je.
Ja sam pre par dana zvao neki hotel za smestaj, gospodja koja se javila je rekla isto: oko 4m snega u visim predelima i oko 2 metra nize.... Svakako, ako ides tamo, nema razloga za brigu, imaju dosta snega :-) Samo je potrebno uzivanje....
Kad je severina bila tamo na skijanju nema sta da brines :)
evo albuma sa FB-a da se vidi koliko snega ima tamo..mislim da je otvoren, da moze svako da vidi...ovoliki sneg se ne gleda svake zime
https://www.facebook.com/media/set/?...7986596&type=1
Vratili smo se sinoć, sa proooduženog sretenjskog vikenda. Plan je bio da u ponedeljak skijamo Nassfeld ali, s obzirom na vremenske (ne)prilike, ostali smo u apartmanu. Zato je juče bio dan "kao sa razglednice" :yay:..spakovani, skijali Nassfeld i pravo sa Carnie krenuli put Srbije. Par slika da dočara sva pitanja u vezi Nassfeld-a (da li vraćaju ski-pass u slucaju lošeg vremena i da li trenutno ima snega i koliko..oni bre moraju da ga skidaju sa krovova :cool:).
p.s. Ovo mi je 3.put da ovde skijamo i nikada nisam ovoliku gužvu zatekao na gondoli. Do duše, stigli smo kasno (ispred 10h)..ali, sa kupovinom ski-passa i čekanjem u redu, trebalo nam je skoro 1h do gore!
Samo što je velika razlika u izjavi "ne vraćamo novac u slučaju lošeg vremena" i "ne vraćamo novac ako ne radi ski centar". U mom slučaju dva dana nije radio ski centar, ni jedna jedina žica - da je radila jedna žica 100% bi skijao - zato sam i došao. Nije mi važno da mi se vrati novac, važno mi je da skijam, to što radi Gerlitzen - a do njega ne možeš da dođeš pošto su svi parkinzi zatrpani a ski busa ili običnog busa do tamo nema onda je skijanje u dugom centru samo teorijska šansa ;).
@wlad: Moja greška, permutovao sam situaciju..u svakom slučaju nenamerno. Toliko se otegao red za ski-pass da sam se setio tvog pisanja a i imao sam vremena da fotografišem okolo :eek:. Btw, prethodni dan im nije radio Gartnerkofel (pa ni FIS) i jos par žica zaboravih koje. Ista situacija u Katschbergu u nedelju (ne radi Aineck) i ja lepo pitam na kasi da li će se otvoriti, i ako neće da li bar ima sniženja za dnevnu kartu..kad ono ćorak, take-it or leave-it :sm018:.
Da ne off-ujem dalje, ako im ne ojuži, Nassfeld ima snega do aprila ;).
Ne, ne, ništa ti tu nisi pogrešio - samo komentarišem fotografiju. To da ne vraćaju novac u slučaju lošeg vremena je OK, npr. ima magle ili mećava i rade žice - skijaj ako možeš*;). Samo sam komentarisao da je to jedna stvar a da je sasvim druga stvar kada je ski centar kompletno zatvoren :sm008:
Jedina logika u njihovoj odluci je to da je svaki multi-day Nassfeld ski pass u stvari TopSki pass ali je problem bio da ni ne možeš da dođeš do drugog ski centra..
slazem se da su u tvom slucaju definitivno trbeli da vrate pare...verovatno je i njih same zatekla ta situacija da im neradi ski centar a da do ostalih ne moze da se dodje pa se ni sami nisu stigli dogovoriti oko povracaja...jedna prica, pre par godina u onom spa centru u Laengenfeldu (aqua dome) pored Soldena, koliko se secam ulaz je bio nekih 16eur, i sad npr. od 3 spoljasnja bazena jedan im nije radio zbog ciscenja, i odmah su nam na ulazu rekli da u tih 16 eur poklanjaju 4 eur za konzumaciju u njihovom restoranu..posteno nema sta...sad ok, verujem da se poslovna politika razlikuje od mesta do mesta, nisu ni svi austrijanci isti
Sunce ti, puno sam skijao u Nass-u, ali ovakvu gužvu čak ispred zgrade iz koga polazi Milenijum NIKADA nisam video. I to kažeš ponedeljak??!!
Samo tu ima jedan fazon ;), sa parkinga ne odšetaš do ulaza u gondolu, nego parkiraš na levu stranu parkinga (kada se uđe na parking ideš u levu stranu) i onda na skijama siđeš do gondole - onda dođeš sa druge strane zgrade i sa te strane kada uđeš (kao i kada se skija od gore) onda dođeš (skoro) na kraj reda :D.
Dođeš malo pre otkucavanja ski pass-a, i to je sve korektno, nikoga nisi zeznuo, kao da si došao sa Carnie :ok:
UTORAK, 18.februar. Nije bilo ni meni jasno, jer je i raspust u Koruškoj završen :confused:. Bilo je Slovaka/Čeha kao da smo na Tatrama :eek:..e to mi tek nije jasno: prodju celi Salzburg, čak im je i Tirol usput, pa ipak sidju do Koruške :dontknow:.
@wlad: Tek kada smo prišli da otkucamo ski-pass, setio sam se da tu može da se izbegne veeeeliki deo reda. Ali za ovaj put nam je i to bilo džaba, jer su nas pri dolasku usmerili na 1.desni parking (gledao sam posle, nisu stigli da očiste sve), do zgrade smo došli traktor-vozićem, a pri tome morali smo da kupimo i ski-pass...hvala, za nauk za sl.put.
Česima je raspust bio prošle nedelje! Očekivano!
O svom 7-dnevnom ski odmoru izneo sam utiske na temi Skijališta Koruške i istočnog Tirola budicu da smo posetili i Tarvisio i Garlitzen (15-22. mart) i da sam vise pisao o samom putovanju nego o Nassfeldu. Takodje, tamo sam izneo i informacije o smestaju kojim s smo zaista prezadovoljni.
O samom Nassfeldu je tesko izneti nesto sto vec nije receno ovde na forumu. Infrastrukturno savrseno organizovano - beslpatan ski bus, parking, traktorce koje vas vodi od parkinga do same gondole, mogucnost da odskijate od parkinga do gondole, guzve nije bilo ni u naznakama, mogucnost da kolima izadjete do samih staza (oko 10km voznje od mesta gde krece gondola), savrseno upeglane staze... U ekipi smo imali dva skijasa ukupno sa 10-15 ski dana u nogama i mislim da je Nassfeld pomalo i prejak izazov za takve skijase. Ipak oba pomenuta skijasa su do kraja presli sve staze i nemaju zamerke na izbor skijalista - naprotiv !
Temperature visoke (na pocetnoj staici gondole 15+), oblak gotovo da nismo ni videli, staze idealno pripremljene, ali su drzale u zavisnosti od staze od 30 minuta pa do 3-4 sata. Kada smo upoznali skijaliste imali smo obicaj da vozimo staze koje gravitiraju ka Italiji (1 i 4 pre svega) u prvoj polovini dana, a popodne nakon pauze staze koje gravitiraju ka stazi Carnia (50, 60, 65, 70, 75..). Znali smo da izadjemo na prvoj stanici gondole i spustimo donji deo Carnia-e netaknutu i savrseno upeglanu :)
Kako smo posetili poslednjeg dana i Garlitzen moram reci da su staze na Garlitzenu definitivno lakse nego na Nassfeldu i da veliki broj tamosnjih crvenih staza bi na Nassfledu bio kategorisan u plave sto moze da bude od koristi slabijim skijasima. Verovarno zbog broja skijasa, konfiguracije skijalista ili eventualno zbog pripreme staze na Garlitzenu drze znatno duze nego u Nassfeldu.
Van staze cene u Nassfeldu su zaista korektne - imali smo obicaj da sedimo u jednom kaficu na dnu staza 21/23 koji vuce na ''talijanski'' fazon, gde je sjajna muzika a cena fanta i coca cole je 2 eura, piva oko 3.5 eura. Cena spageta i pizza u restoranu na 2 stanici gondole je oko 8, a becke snicle oko 10 eura.
U istom terminu kao i mi u Nassfeldu su bili i ski manijaci koji su zaposedali jedan kafic na samoj stazi odakle su dopirali zvuci domacih hitova.
Kao i na temi Skijališta Koruške i istočnog Tirola i ovde cu se zahvaliti svima onima koji su na forumu iznosili svoja iskustva i pomogli mi da organizujem svoj ski odmor.