evo info sa kopa
http://www.kopaonik-genex.com/eng/in...d=90&Itemid=89
Ne radi ni Malo Jezero ???
Pogled za štampanje
evo info sa kopa
http://www.kopaonik-genex.com/eng/in...d=90&Itemid=89
Ne radi ni Malo Jezero ???
Posle par godina provesću sedam dana na Kopaoniku:) od 22.01.
Istinski se radujem što ću ponovo skijati na Kopu.Malo me bune različiti
komentari oko kvaliteta sređivanja staza.Zadnji put sam bio 2001.god.
i mislim da su i gvozdac i duboka svako jutro bili odlično pripremljeni.Stvarno nema razloga da sada nebude tako.
Znam da je većina manijaka u to vreme na Žabljaku,ali se nadam da će
neko ipak biti i na kopu!:dziveli:
Pozdrav za sve skijaše !!!
LJUDI,ZNA LI KO KAKVE SU CJENE NA KOPU?
KAFA,KLOPA,PIVO,SOK?????
TAMO SAM OD 21.01 PA DA ZNAM STA ME CEKA.:yay:
Ako ces bilo sta da kupujes u radnji gledaj da to bude u diskontu koji se nalazi uz jatove apartmane. Posle toga par radnji sa spoljne strane konaka pa tek onda radnje unutar konaka.
Primer - crnogorski vranac 0,7:
- u konacima 400-450
- u diskontu 190
Slicno je i za druge artikle.
Caj/kafa na stazi nisu preskupi, red velicine 100din, a ako odes u beli andjeo na masincu tamo je sve u pola cene :)
Sto se tice hrane, konaci su dosta skupi. Bili smo u nekoj piceriji nas 4, pica i po jedno pice 3500din. Neki restoran u okviru konaka nas dvojica - corba, sarma i pivo 1700.
Rtanj je dosta povoljan - npr. veliko predjelo, 4 jela i 4 pica su bili oko 1700, tj. duplo vise ljudi je jelo za iste pare nego u konacima.
Neka sredina je kafana Koliba na malom jezeru, tu ima kuvanih jela za 300-400din.
Citirati:
Originalno postavljeno od Misko
Ma da brate, a ski pass placas kao da si u St. Morisu, i kao da sve staze rade
jebig' sta da se radi nema boljeg a blizeg. JEdino sto je glupo je sto njima celu sezonu nece raditi sve staze odjednom, a ski pass je uvek full, bilo bi fer kad vec ne rade sve zice da obore ski pass procentualno koliko zica ne radi, znaci 3 zice ne rade 17 rade 92/20*17=78.2.Citirati:
Originalno postavljeno od Bata Bane
SASA ne bih da ti realnim pisanjem unapred upropastim zimovanje.Ali ponesi dzak love!Citirati:
Originalno postavljeno od sasa4
nije frka, ja sam bio na kopu do pre neki dan. verujem da je najjeftinije u rtnju (hotel pri dnu malog karamana, u spustu se nalazi sa desne strane medju borovima), tamo je najskuplje pice 90 dinara (sok u limenci). caj je 30 din, kuvano vino i kuvana rakija po 80 din, nes kafa 70 din itd. e, da! i sendvic u lepinji sa domacim kajmakom i slaninom 90 din. fora je u tome sto je to studentsko odmaraliste i prilagodjeno je studentskom budzetu a moze bilo ko da svrati i na klopu i na pice. i u masincu je slicno. ako zelis jos nesto vise da kupujes ima neki diskont, ili mozda cak nesto poput c-marketa u trznjaku u centru i cene su skoro identicne kao u bgd-u. mi smo se zestoko zeznuli sto smo vukli tone hrane misleci da bi nas odrali tamo. naravno da postoje mesta za pozerisanje (izvlacenje kesa), ali toga imas svuda i na svakom skijalistu...Citirati:
Originally Posted by sasa4
LJUDI,ZNA LI KO KAKVE SU CJENE NA KOPU?
KAFA,KLOPA,PIVO,SOK?????
TAMO SAM OD 21.01 PA DA ZNAM STA ME CEKA
tako da ne lupas mnogo glavu ima gde i da se cirne i da se zvakne za normalnu kintu :ok:
Ma i ja to mislim nije frka preko dana, i za has tu nema zime, al ko hoce uvece da obrce ture po ski skoli mora fino da se otvori, pozarska mesta? Sta se tamo radi?
tu se vracamo na onu pricu da li neko ide na zimovanje da se lomi po snegu ili da cirka do 5 ujutru. ko kako voli, nemam ja nista ni protiv jednog ni protiv drugog. kazem da meni nije trebalo mnogo kesa ali jeste istina da ja nisam blejao uvece po kaficima, iz dva razloga: taj vid zabave mene ne zanima & bili smo preumorni.
eeeeeeeeeeej drugari........evo stigla sam sa kopa i nemate pojma koliko je bilo dobro... :) veliki pozdrav SKI MANIJACIMA i bas mi je drago sto sam vas upoznala!!!(da ne nabrajam sad celu ekipu koja je bila gore)xixixixixixixi jedva cekam da se vidimo na igristima!!!POZZZ
Citirati:
Originalno postavljeno od oddball
Ima tu jedan rezim, nisam primenjivao ali sam cuo od starijih - skijas do 4-pola5pm, u 5 dolazis 'doma' i odma' se zabadas u krevet, oko 11pm se dizes i izlazis, radis sta radis i u 4-pola5am se zabadas opet u onaj isti krevet sto pre ne bi li ujutru ustao na vreme i bio medju prvima na zici :kez:
I sad, ko koliko izdrzi, 5 dana, 10, kad se vratis kuci sledi rehabilitacija jer ce najverovatnije da te slomi i baci u krevet od umora i iscrpljenosti :dontknow:
@Misko...
...valjda se uz te ture trazi i neko meze da se na*ode pred :sleepy: :D
Taman da umres:(
Idemo da se skijamo.
Alkohol i izlasci su mi vec na nos izasli preko ovih praznika.
Hoce li ko od vas biti gore od 21.01. da me nauci skijati?
Da ne zaglavim u :dziveli: hehe.
Pozdrav svima i hvala na informacijama!
Najjeftinije mesto na Kopu je planiski dom "Rtanj" na stazi Mali Karaman. Ako se tako organizujes, moci ces odlicno da klopas po prihvatljivim cenama, a kafa (turska, nema espreso), caj, sokovi su jeftiniji nego u Bgd. Uz to, ambijent je pravi planinski, skijaski.Citirati:
Originalno postavljeno od sasa4
Prosle godine su vrlo umerene cene bile u restoranu u Vili "Ivana", (preko puta vojske) ne znam kako je sada. To je neka vrsta italijanskog restorana, a italijanski restorani nisu bas autentican planinski sadrzaj, pa se to odrazava i na posetu. Zbog toga je verovatno jeftinije nego drugde.
Sto se ostalog tice, mozda ima jos negde da se nadje nesto, ali u principu neka ti je bog u pomoci
Ljudi ako hoćete da jeftino prođete na kopaoniku jedini i parvi izbor je BRZEĆE.
SMEŠTAJ - poprilično jeftiniji ako ga još uvek ima u hotelima:eek: . Ali privatni uvek sigurno ima!:yay:
HRANA PIĆE U PRODAVNICAMA - cene sasvim normalne kao da kupujete u bilo kojoj prodavnici u vašem mestu.:dziveli:
IZLASCI - nije baš neka ponuda ali jeftinije je nego po kafićima u vešim mestima.:cug:
ŽICE - Bela Reka I i Bela Reka II i za 20-25 minuta max ste u redu za žicu na Kneževskim Barama ili na Gvozdcu. Jedino slabiji skijaši ili skijaši koji hoće da sčuvaju opremu. Trebalo bi da krenu sa vrha Karamana oko 15:15 h ka belim rekama. Da bi se spustili žicom do BRZEĆA. ..biga problematičan je levak na Beloj Reci II mnoooogo kamenja na stazi. Ali po dubokom snegu sa strane je već druga priča.:ski:
AUTOBUSI DO VRHA KOPA I NAZAD za one koji hoće gospodski na stazu ili u slučaju da ne rade BR I i BR II.
Citirati:
Originalno postavljeno od pop67
Pope sad stvarno vise preterujes sa tim PONESI DZAK LOVE. Mozda i jeste skup Kopaonik ali svi ostali pricaju kako negde i ima jeftino jedino ti pricas kako ce nas oni odrati. :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:
@pop67:
ako je kopaonik toliko skupa i losa planina za skijanje zasto si isao vec tri puta u ovoj sezoni? ja sam iz prica drugih zakljucio da je tamo extra skupo, i kao sto sam vec rekao poslednji put sam bio tamo pre 15ak godina tako da su moji zakljuchci bili postavljani na iskustvu drugih ljudi. tek kada sam otisao video sam da postoje i mesta na kojima topla cokolada ne kosta 200 din i moje misljenje se promenilo.
Citirati:
TOPLA ČOKOLADA uopšte ne košta 200 nego najvisš 100. Možda je u GRANDU 200 to neznam. Na rtnju t.č. košta oko 50 - 60 ne znam tačno. Kao što vidim ti se zadnji put bio 1990. Rekao si pre 15ak god. Idi sada i promenićeš mišljenje.
KOP MANIA izvini ali topla cokolada kosta od 150-200din :)
Citirati:
Originalno postavljeno od jovanitZa
jovanitZa dobro možda je i tako pošto si bila sada na kopu samo mi reci gde si pila tu toplu čokoladu.
Definitivno ima toga, npr. bondjorno u konacima, ali ima brate i za 60-70 pa biraj gde ces. Ko hoce da ide na fensi mesta neka racuna da ce biti skupo.
obichno na stazama...nisam izlazila po kaficima nesto puno..
Ali moram da se pozalim na onaj red bull...usluga im je blagi ocaj(izvinjavam se onome ko se uvredio,ako ima takvih,ali tako stoje stvari)
nisi dobro procitao moje postove o kopu. ja sam se vratio sada u nedelju (pre 6 dana) a pre toga poslednji put sam otisao pre 15ak godina.Citirati:
Originalno postavljeno od KOP_MANIA
izvalio sam mesta gde su cene normalne, to sam i rekao. rtanj je najjeftiniji od tih par mesta gde sam isao. a toplu cokoladu smo platili 180 din u kaficu "bombardier", a u "dolly bell"-u mislim da je oko 150 din.
Cigansko ponašanje pocinje jos u Brzeću kada na tebe skaču i otimaju ti lanac iz ruke tražeći 500 dinara. Bukvalno otimaju, znači nisam mogao da ih oteram govoreci "ljudi, stavljam sam lance vec godinama i ne treba mi pomoć". Zamalo da se potučeš da bi stavio rođeni lanac.
Dalje, zar nije paradoksalno razmisljati gde ces svratiti na piće ? Na drugim skijalištima obično nemaš taj problem, cene su uravnotežene i nema te ciganske vatačine na brzinu. Ko veli, ako si na stazi onda ćemo da te oderemo itd itd. O ljubaznosti da ne pričam, bedni su u poređenju sa Bosancima i Bugarima. Odvratna ciganija od koje mi je muka. A vi mrdnite malo guzicu od kopaonika pa onda diskutujte.
@ bojan:
bio sam u bugarskoj i znam o cemu pricas, i jesi u pravu (mada me malo zbunjuju sa njihovim klimanjem glave, kad kazu "da" vrte glavu kao za "ne" :)) ali nama nije problem da se skucamo tamo gde je najjeftinije, narocito ako je usput. jebiga, takvi smo mi bordeti, ne treba nam mnogo za uzivanje i sve kapiramo kao zezanje i kroz salu. i u pravu si kada kazes da su tamo uglavmon deraci, ali mi ih uspesno zaobilazimo.
Bugari su zanimljivi sa njihovim tablama na kojima naznačavaju cene hrane i pića kako bi te privukli. Sličnom logikom počinju da se vode i Crnogorci, čak i u Budvi. Valjda će i naši ukapirati, možda konkurencija učini svoje ..... Ili je Beograd toliko dobro i bogato tržište da im se može ? Ne znam.
Ma ok je sve to ne kazem da na Kopu nemoz' da nadjes jeftin plejs za has i pice, al lupam meni se sad pije pice a ja moram da preko tri zice i 45min dodjem do jeftinog mesta onda nije to to. Topla cokolada je ok ako je 150-200din, Problem je sto je u grandu&co verovatno 300+. Mada meni nije to problem ako rade zice i ako su sredjenje staze boli me uvo za cene u kaficima, idem tamo da bih :ski:
Potvrdjujem.Citirati:
Originalno postavljeno od Flow
Kada sam ja imala 18-25 uredno smo sve postizali.
Skijanje do kraja, prva tura se kupa, jede i spava, druga odmah u krevet. Pa posle odradi ostalo.
To je bilo kada nas je bilo puno u apartmanu.
Ustajemo oko 10:30, brzo spremanje i u izlazak.
I tako do 3, 4:dziveli: i posle spavanje.
Uspevalo se i kad smo bolesni, sta ces kad je raspust samo 2 nedelje.
I uvek smo bili prvi na zici. Nista ne moze da se meri sa osecajem kad prvi provozas po stazi. Jos ako je sunce...
E posle ti stvarno treba oporavak.
Ali zato sve te uspomene zlata vrede.:) :ok:
Ja mislim da je bezveze vise raspravljati o cenama. Kome je skupo ne mora da ide na Kop i uopste da prica o njemu takve stvari. Recimo meni na Kopu nije mnogo skupo. Obicno sam ili u Konacima ali poslednjih 5-6 godina sam u JATOVIM apartmanima jer su najeftiniji:deal:. A sto se pica na stazama tice ja uvek isplaniram da kad se vozim Malim jezerom svratim do rtnja i popijem:cug: ili pojedem nesto i malo se nasuncam:smoke: (pljeskavica sa kajmakom)mmmmmmmm. Tako da kome je skupo ne mora da ide na Kopaonik:( :(
Ovo je forum, ovde se priča, tj. diskutuje. A u tvom stilu ću da ti odgovorim: kome se ne diskutuje ovde ne mora da dolazi na forum :D.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^Citirati:
Najvise volim ove argumentovane rasprave :ok:
Nisam jedino shvatio za Jezerce i Rtanj, verovatno se mislilo na Mali Karaman...
pa da, odmaraliste rtanj se nalazi sa desne strane (kad se spustas) malog karamana.
Citirati:
Originalno postavljeno od Flow
Da mislio sam na Mali karaman nego mahinalno pisem jezero:glavaozid :glavaozid :glavaozid :glavaozid
Ti sada pises sasvim drugacije od kada si promenio user,koliko se secam ti si bio na Kopaoniku sa Bata Banetom i samnom pa si na osnovu tog iskustva i pisao,ono nam je bilo isto ako se ne varam...A ovakvim pitanjima samo mi stavljas do znanja da si ljut na mene sto mi apsolutno nista ne znaci,a na Kopaoniku sam bio 3 puta a ici cu jos najmanje 5 do kraja sezone i ako nadjem sva ta mesta na kojima se moze za normalne pare popiti i jesti,svakako cu to pohvaliti i necu kao NEKO da pljujem pa da lizem!Ja nikada ne zakljucujem na osnovu prica drugih ljudi vec na osnovu sopstvenog iskustva,dakle ti da se pridrzavas ovoga ne bi ni mogao da zakljucujes!Citirati:
Ma ne preterujem veruj mi nego izgleda da nisam imao srece da naletim na takvo mesto,ali sada kada imam informaciju gde se nalaze,obici cu ih kada prvi put odem,mozda sledece nedelje,pozdrav POPCitirati:
P.S.Kop Mania ako mozes da izvedes najjeftiniju varijantu za cetvoroclanu porodicu,2velika i 2 mala sedmodnevna ski pass-a i da nam to napises,bio bih ti vrlo zahvalan!
Duuuuuuuuuuuuuuuuuuugo vremena ce pojedinima trebati da shvate ovo sto si napisao WLAD druze,potpuno si u pravu!Pozdrav,POP:dziveli:Citirati:
Originalno postavljeno od wlad
Citirati:
Originalno postavljeno od bojan
To si sasvim upravu. Ali ako im drško odbrusiš postaju manji od makovog zrna. Par puta sam na vrh kopa išao iz Brzeća kolima pre nove godine. Pošto nisu radile BR I i BR II. Jednom sam imao situaciju sa ovima što nameštaju lance. Stali smo sa dva auta na čistinu tj. direktno tu gde stoje da sami namestimo lace.
I priča je tekla ovako ukratko:
oni - Ne možete sami da namestite lance zašta mi stojimo ovde.
JA - Oteram ih tamo gde treba.
ONI - Znaš pomerite automobile pa nameštajte lance dalje od nas. Ne možemo da radimo od vas.
JA - Jel si rođen na putu pa je to tvoje vlasništvo a možda ti i baba ostavila put u nasledstvo.
oni - Znaš mi smo raščistili ovde da bi mogli da radimo a vi nam zauzimate mesto.
JA - ZAr nije greder očistio to da bi narod mogao da stane da predhne i eventualno namesti sam sebi lance.
oni - Mi stojimo ovde kako bi pomogli ljudima.
JA- Mislite da pelješite budale.
ONI - .ebiga hoćeš da nam daš 100 din. da ti namestimo lance na oba auta.
JA - Mar. u pi... mater...
ONi - .ebiga mi se sa vama šalimo a ti sve shvataš ozbiljno.
Od tada kad me vide mašu i odpozdravljaju me kao da sam im rod rođeni.
Kao što vidite lepa reč i gvozdena vrata otvara.
Citirati:
Originalno postavljeno od pop67
Ski pass ti ispadne 26000 i period od 18.02. – 04.03.2006. 25 230 i to ti ispadne oko 50000. Ski pass je mozda malo skuplji nego sto treba ali 25230 za 4-clanu porodicu u JAT apartmanima nije mnogo - 7 dana.
Skijanje nije bas tako jeftin sport. sedmodnevni za decu je 5100 a za odrasle je 7900
Citirati:
Originalno postavljeno od ThE_MaN
Meni budala prosle godine hteo da lupi lancima po kolima, sto nism dozvolio da mi on namesta lance i na kraju ga je dobio po glavi. Samo mi krivo sto nije jos neko od njegovih skocio:mad: