za čisti power imam snage za nekih 20-30 km....sve je ostalo do 50 km (za mene) samo vozakanje....:smoke:
Pogled za štampanje
Moji dani su bili takvi da sam ujutro u 8.30h uglavnom bio na otvaranju Milleniuma (spavao u Cubu, pored same gondole), skijao ceo dan (sa jednom pauzom) i na kraju dana po zatvaranju zica spustao Carniu.
Nisam jurio kilometrazu, ali cenim da bi bilo moguce izvuci jos koji km - kada bi se jurilo. E sad, vidim da na skiline-u guraju ljudi i do 140-150km, a meni prosto nije jasno kako je to moguce (ja sam i ovako bio blizu ivice snage).
Inace, koga zanima da juri skiline takmicenja i tip: najbolje nabijate kilometrazu na stazama 21 i 23 (onaj grejani sestosed), jer je zica mega brza (4.5min), a staze su relativno duge. Zica+staza je oko 10min;)
Lepo skijanje svima koji se spremaju ovih dana (ja odbrojavam do 19..3;) )
Hint: ako "vijaš" kilometražu onda skijaš na blagim stazama ;). Ali ne vidim nikakvu poentu, niti možeš da uživaš, niti da forsiraš takvim "stilom" vožnje. Kilometraža apsolutno ne utiče na uživanje i/ili zadovoljstvo, kvantitet veoma često nije dovoljan :).
Of course, my Arabba boy....:yay::yay::yay::yay::yay: jednostavno nije mi jasno kako to može izgledati 100 km skijanja u jednom danu.....jel to neko postavljanje rekorda, jer uživanje sigurno ne može da bude....?? Ja se držim otprilike sistema: od 8.30-12.30 skijanje na puno na crvenim i crnim stazama, onda slijedi ručak, te od 13.30-15.30 više laganini skijanje, jer bi sve ostalo bilo preopasno....
Evo šta kaže statistika (Nassfeld 2010 - odlični uslovi za skijanje, sunce, hladno):
Prilog 6987
Znači, sa 75 km među 18% najboljih.
Ja počnem od 9 do 13, pauza ima više (ne samo za ručak), a poslije ručka svakako lagano.
Probaću jedan dan 100 km, čisto da vidim na šta liči. Ali, slažem se sa wladom i skimanom, kvantitet nije što i kvalitet.
Svaka vama cast, ja imao garmina jedan dan u dzepu, izmerio 80 km... e sad, merio je i sve zice, dakle 40+ km skijanja, ali bas opusteno i lagano, bez jurcanja, sa dve pauze za ceo dan. Od 9 do pola 5. Kop. :ski:
hehehe
a jbg...ne mogu sa drustvom da se organizujem pa moram sa ljudima sa posla...dobro je i to kad mogu :) imamo neku skijasku sekciju pa nas je bilo 10tak...ja najmladji naravno :)
ma bitno je da sam se iskijao i da sam uzivao, a posle nasih ski centara, u svakom slucaju jesam
uglavnom, nassfeld ce me opet gledati :)