Ma nije mi cim, nego sve mislim ako pitam one u hotelima imali snega da ce svi reci kako sve funkcionise i ima snega koliko god hoces, u cilju prodaje aranzmana..Citirati:
Originalno postavljeno od Misko
P.S.Hvala za link (za prognozu)..:dziveli:
Pogled za štampanje
Ma nije mi cim, nego sve mislim ako pitam one u hotelima imali snega da ce svi reci kako sve funkcionise i ima snega koliko god hoces, u cilju prodaje aranzmana..Citirati:
Originalno postavljeno od Misko
P.S.Hvala za link (za prognozu)..:dziveli:
Hotel Maljen ili shumarska kuca (ako ima mesta)...
Ima li nesto novo na Divicibarama ? Mislim na novu stazu...
Juče sam na vestim čuo kako će se ove godine (ako ne ove sledeće) žičara sa karaman grebena prebaciti na divčibare novu stazu
EVO JEDNE PORUKE KOJU SAM DOBIO OD STANKA IZ VALJEVA:
Juče, 21 oktobra 2006. godine proveo sam jedno popodne na Divčibarama. Mnogi objekti su privatizovani pa eto prilike da konacno nešto krene na bolje na ovoj divnoj planini. Putevi su bolji nego ranije. Od Kaone je poputno novi sloj asfalta do Divičbara a iz pravca Mionice i Valjeva radovi su u toku, deo je već urađen. Nadajmo se do početka zimske sezone će i to biti rešeno.
Razlog ovog kratkog pisma je drugi.
Mnogi možda znaju a neki i ne da je dvosed sa Karaman Grebena sa Kopaonika već preseljen na Divčibare. Skalamerija je odmah pored staze i kako čujem montiraće se ove godine. Slike pokazuju sve, premeravanje terena za postavljanje stubova a za sedam dana počinju radovi na ravnanju samog kraja staze, nivelaciji, regulisanju protoka otpadnih voda i jos ponešto. Verujem da su te priče tačne iako predstoji zaista mnogo posla, struja, voda, deo puta od nekih 300-400 metara, parking i itd. Rečica teče pored samog cilja, može da se pravi malo jezero za topove. I ovo je veoma važno ako odgovorni misle da tu zaista bude pravog skijanja.
Toliko za sada, bolje i ovo nego ništa.
Stanko iz Valjeva
http://www.skijanje.co.yu/Ski_Centri...ivc1_0kt06.jpg
OSTALE FOTOGRAFIJE NA:
http://www.skijanje.co.yu/Ski_Centri.../divcibare.htm
lepe vesti, nadam se da ce ih vreme posluzhiti i da ce uspeti da zavrse sve sto su planirali tako da svi mozemo ove godine uzivati u charima nove staze.
samo napred
Uh bilo bi lepo da to bude gotovo i ove sezone bar pred kraj cisto da se testira, ali kako sve to ide izgleda da cemo na Divcibarama i dalje cekati 20-ak min u redu i skijati 400 metara, ali dobro sta je tu je, kad nema kise dobar je i grad. :sm018:
evo pade i prvi sneg ... za sada nedovoljno za skijanje ali videcemo, mada su najavili otopljenje sledece nedelje :( tj 20ak stepeni :( :(
RTS, 13 Novembar, 2006 - U razvoj Divčibara, jednog od najpoznatijih turističkih centara Srbije, Vlada Srbije će iz sredstava Nacionalnog investicionog plana i budžeta investirati četiri miliona evra, najavio je ministar za kapitalne investicije Srbije Velimir Ilić. Taj novac utrošiće se za izgradnju i popravku puteva, elektrifikaciju, poboljšanje snabdevanja vodom za piće, javnu rasvetu i ostalo, rekao je Ilić.
Ministar je na Divčibarama svečano označio početak radova na izgradnji još jedne ski staze, duge 850 metara, i ski lifta u delu Divčibara poznatom kao Crni vrh, zašta će se utrošiti 1,2 miliona evra. Ta ski staza moći će svakodnevno da primi blizu 1.000 skijaša.
U razgovoru s novinarima, Ilić je istakao da će Vlada Srbije učiniti sve da podstakne razvoj turizma u valjevskom kraju, pre svega, planinskog i seoskog i da će za to iz sredstava Vlade Srbije odobrena i sredstva za izgradnju pokrivenog bazena u sportskom centru 'Petnica' kod Valjeva.
Ljudi, sta se radi na Divcibarama?