Na temu položaja pancerice na skiji evo jedan stari članak sa Realskiers-a: http://www.techsupportforskiers.com/..._placement.htm
Ovaj tekst je public, a više detalja na ovu temu ima na subscribed dijelu sajta.
Pogled za štampanje
Na temu položaja pancerice na skiji evo jedan stari članak sa Realskiers-a: http://www.techsupportforskiers.com/..._placement.htm
Ovaj tekst je public, a više detalja na ovu temu ima na subscribed dijelu sajta.
[QUOTE=wlad;27478]Hvala na informacijama, video sam na onom topicu koji je Sapa ostavio da je izgleda ta linija kod K2 Setha pomerena 2cm, tako da to što kažeš +5cm ispada kao realnih +3cm... A za dužinu, mislim da će mi 189 odgovarati :).
Mora da samo mini-smeta, posto je mini-rocker :) . Pa dobro rocker je smisljen za 'one rabote' u mekom snjegu, ali jos nisam cuo da se neko zali na upravljivost Setha na stazi; mislim, u odnosu na shirinu te skijetine. Neces s njom slalomati sto posto, ali duge i poluduge zavoje ces da radis ko sa nekim bornim kolima :sm019:Citirati:
Seth mi nekako izgleda lepo u ovoj ponudi, ne znam koliko smeta taj mini-rocker na stazi?
Pa tu nemos bit pametan, dok ih sve nebi probo u raznim uslovima.......i tata bi ih sve probo sine, ali........Citirati:
Vidim da u ponudi ovde konkretno imaju: K2 Seth/PE, Rossignol Scratch BC Brigade, Fischer Addict (ovo i nije FR), Salomon Gun/Foil, Volkl Bridge/Gotama/Wall, Dynastar Big Trouble, Atomic Pimp/itd, Armada ARV/JP vs Julien (preskupe ;)). Velika ponuda (samo TT gledam) - pa ti sad bIdi pametan
Taj Addict kolko ja citam nije nikakva skija osim za park&pipe, kazu van toga je vrlo siromasnih mogucnosti. Gun sigurno cool, ali mislim da je Seth univerzalniji kao skija. Bridge, ja...nemam pojma. Gotama je mama, kazu da je na stazi slicnih performansi kao i Seth izuzetno laka za 'metenje otkliznom tehnikom', mjenja radijus izuzetno lako i vedro, a van staze, mozda i puno leprsavija od Setha. Ali ti si vidim odusto od cjenkanja sa planetbike jel? Za neku cjenu do 200 evra tj nesto manje....???
Vidim ova tema dobi neke silne zvjezdice zbog interesantnosti valjda :dontknow: Steta sto naslov nije npr. BC skije, da 'zivotinje nazovemo njihovim pravim imenom'. Jerbo se ne zovu skije freeride TT nego jednostanvo 'backcountry'-smuckice (podrazumjeva se da su to twintipskije za razliku od klasicnih freeride skija koje su onetip),
PS
a jednom bi mozda mogli i da nacmemo temu: 'razlika izmedju takozv
E, potrosila mi se hemijska olovka, pa da zavrsim zapocetu "misao".Citirati:
PS
a jednom bi mozda mogli i da nacmemo temu: 'razlika izmedju takozv
Dakle tema bi bila: razlika izmedju tzv (klasicnih) freeride-skija i backcountry skija
Pa dobro, biću mini roker :D.
A za nove teme, biće ih sve više :), ova je načela temu o opremi za 'backcountry' skijaše :ok:
A u koju kategoriju spada ovaj par desno kojem se vidi klizna ploha:
Prilog 1548
Evo još jednih sličnih. Za prave muškarce, sudeći po imenu:
Prilog 1550
ma bre koga oni loze, to su bordovi.
Vidim Stevo je odlucijo da potencijalnim ljubiteljima twintipa ogadi citav taj segment. Izabro je modele da ako se ne prepadnes dimenzija, onda se obavezno zbunis zbog forme istih, jer nije jasno za kakve aktivnosti su ovi parmaci namjenjeni.
Pusti Tadija, nedaj se zbunit, ne obaziri se, sve ce to narod pozlatiti.
Nego. Stevo, izraziti kopachu po netu, A. Sirotanovicu virtualnog rudnika, dje si izvuko ove modele molim te? ovu Lauru npr. Evo guglam i nemerm da nadjem, ne bi je diro ni strujom, al me kopka kakva je ovo skija. :confused:
btw. povlacim optuzbu o smisljenoj negativnoj kampanji u vezi twintipa: ona prva lopata nije twintip, a ni Laura mi ne lici na skiju sa dva vrha.
Laura = kura/kuro? :)