Poceo sneg pre 3 sata i ne staje. Veje kao lud. :sm018:
Pogled za štampanje
Poceo sneg pre 3 sata i ne staje. Veje kao lud. :sm018:
@ninic
Pogledaj na forumu dosta je pisano o Rtnju, a usput moje vidjenje,ako nisi previse zahtevan po pitanju luksuza svaka preporuka.Vise puta sam bio i porodicno i solo u svim varijantama je bilo :yay:
Jeste uvek, preko dana narocito jer je dobra hrana a jeftina!!!
Rtanj je korektan smestaj, atmosfera je domacinska, i ko nije previse zahtevan, bice mu lepo...
Preko nedelje nema guzve, vikendi su kriticni.
Sto se tice hrane, ona je samo za one sa jakim stomakom, jako se tesko vari :)
Hrana koja ulazi u cenu smestaja je ocajna,ali zato u Odzakliji je skroz druga prica-em ukusno,em jeftino :ok:
Bio gore, utorak i sredu. Krenemo u utorak oko 5 ujutru iz BGD, ono -14, vec na autoputo kod Lapova - 20, udjemo u Krusevac -24, u Brzecu -15, a na Kopu -11 ( i Kamenko Katic bi mi pozavideo na ovom izvestaju), gore malo vetra a sunce przi li przi, staze tvrde odlicne a na Pancicu leda koliko hoces. Juce pre podne sunce bez vetra do nekih 14.30, onda odjednom nestade i krece sneg nosen vetrom. Bilo je dobro bas dobro, nema guzve pogotovo na Gobelji, a da bili smesteni u Kragujevackom odmaralistu, 1520 din, spavanje sa doruckom.
Treba mi savet:
sestru hocu da vodim za 10-tak dana za vreme Sretenjskih praznika na skijanje, pa posto nije skijas a zeli da nauci, da li mi mozete preporuciti neku ski skolu ili ski instruktora i kako se krecu cene
Evo ti link za ski školu koju vodi Gile. Kod njega je pre tri zime učila moja tadašnja devojka a sadašnja supruga. Naredne godine sam vozio par dana ja sa njom i zatim bez ikakvih problema se skijala u Francuskoj po crvenim stazama i sada mogu da kažem da je u potpunisti proskijala. Cena nije bila suviše visoka, ali najbolje da ga kontaktiraš.
http://www.skikop.com/index.php?opti...d=11&Itemid=38
Evo ja cu napisati posto sam iz KG, a nema Kragujevcanina koji skija, a da nije bio smesten tamo kada je pravio prve spusteve.
Naime, nije se mnogo promenilo od tada. Uglavnom je krs, ali moze da prodje. Sastoji se od vise delova, tzv baraka je poseban objekat(najgori deo) u kome su vojnicke sobe sa vise kreveta i koristi se zajednicko kupatilo i wc. U glavnom objektu vecina soba je cirka 5 m2, sa po 2 kreveta na sprat i kupatilcem. U istom objektu, iznad trpezarije postoji deo sa nesto boljim sobama, sa normalnim krevetima i kupatilima. Hrana je kao u studentskim menzama, ali opet moze da prodje. U celom odmaralistu se oseca taj neki ustajali miris socijalizma.
Sve u svemu, jako skromno, ali i jeftino. Sto bi rekli, sve za skijanje..
Evo i tel 036 471 150
Najbolje je to sto je objekat odmah iza Konaka, preko puta parkinga za autobuse, a sto se tice smestaja sve je to tako skromno i staro. Na spratu su sobe koje su malo sredjenije, ali su i malo skuplje za nekoliko stotina dinara, a u prizemlju je bas bas skromno i skuceno, al sve to pada u vodu kad imas dobro skijanje. 036/471 150 je br. telefona za rezervacije.
Puštena Ledenica prvi put posle izgradnje 1994. kao i snow park.
Zašto ne puštaju mali karaman ski lift???????????
samo šala :) Stvarno svaka čast, Kopanik posle ko zna koliko(ako ikad) radi 100% kapacitetom.
Ima li neko info kakav je put?
Relativno los ali prohodan, @jopopo oko 11h izvukao preko Brzeca bez lanaca, ako se ne varam.. Sada je vec verovatno druga prica...
Sto se samog Kopa tice, vreme je ocajno, mnogo duva i zajebano je. Vidim da Krcmar ne radi zbog jakog vetra... :(
Put prohodan preko josanicke banje. Vreme od cetvrtka do danas loshe, jak vetar a pri vrhu jaka magla (nebitno da li pancic, karaman, gobelja).
Ledenica nije bila pustena ni juche nu danas. I Gvozdac je bio zatvoren od 1 danas, juce nije ni radio.
Moram da dodam jos nesto, to je decije odmaraliste i presvega je namenjeno deci za nastavu u prirodi, a ako neko hoce neki luksuz izvolte u konake ili bilo gde drugde ali ce da plati malo vise.
Kopaonik 2012.
360 panorama, klik na fotku za "vrti" pregled
http://tiles.360cities.s3.amazonaws....ect_crop/5.jpg
http://tiles.360cities.s3.amazonaws....equirect/3.jpg http://tiles.360cities.s3.amazonaws....equirect/3.jpg
http://tiles.360cities.s3.amazonaws....ect_crop/5.jpg
Bravo! Svaka cast.
Bravo za slike. Stvarno prelepo
Hvala, ima ih još.... :)
Uskoro.
@ bančilo
Kako si napravio ove fotke?Bas su dobre:sm017:
@ dzoni ski
uz pomoć štapa i fisheye objektiva :)
Evo objašnjenja. http://www.youtube.com/watch?v=ktEl-n-ZZ88
Na žalost, nisam, morao sam naposredno pre Jarma da stavim lance jer, naravno, uvek postoje vozači (budaletine) koji čudesno ne žele da voze što više u desno već po sredini i smatraju da neko ko ide uzbrdo treba da se skloni. Morao sam da stanem i nisam više mogao da krenem. Inače tih 200m oko Jarma je toliko duvalo da se nisu videli stubovi pokraj puta a ni put. Čekao sam da prođe čistač i krenuo za njim tih 200m, užašno je bilo. Danas je sve ok bilo i pored debelog snega uspevali su sa boljim kolima (sa 4 zimske gume) da izađu iz pravca Brzeća bez lanaca.
Petak je bio onako dan, mnogo snega po stazama ali nije bilo gužve. Subota je duvalo kao ludo, nije moglo da se izdrži pri vrhovima ali je bilo skoro prazno, staze fenomenalne ceo dan. Bio je to smenski dan, mnogo su odmah otišli uplašeni zbog loših izveštaja o vremenu a oni koji su došli su kasnili, to se videlo po praznim parkinzima oko Konaka.
A danas bez vetra sa sitnim snegom koji je provejavao, sunce se najavljivalo kroz oblake i bilo je bez magle, staze odlične, takođe nije bilo gužve. Morao sam oko 14h da krenem i žao mi je što nisam još 2 sata uživao.
Skijaška kultura očajna, kao i uvek, toliko sam popizdeo da sam gađao štapom jednu budalu i vrhom štapa pogodio u glavu (tu sam i gađao). Na svu sreću lik nije imao kacigu pa ga je bolelo.
@jopopo:
Uff, ja bio ubedjen da si prosao bez cimanja, culi smo se kad si krenuo na uspon... Bas mi drago za stap i glavu bez kacige, krivo mi sto je doslo do toga. Znam kako je kad prokuva...:awm2:
Na Zlatiboru kad su takmicari (citaj mamlazi) ski kluba Cacak omasili malog Pavla, ja sam ih jurio da im drzim slovo, jopopo je to ipak mnogo mirnije od mene podneo. Ja sam pravi zivac, a on je covek, k'o apaurin! Mogu samo da zamislim sta je ovaj put bilo, zato i ne pitam... :sm003:
Pa okrenuo je pored mog deteta (7 godina) u velikoj brzini tako da su njegovi repovi zakačili vrhove skija mog deteta iako je imao celu planinu ispred sebe. Pri tome sam ja stajao 5m niže i video šta se sprema, počeo da vičem na sav glas 'EEEJ, 'EEEJ i digao štap da ga upozorim da se pomeri ali je mamlaz napravio što je napravio. Štap je taman bio u položaju za ispaljivanje pa sam ga lansirao. Prvo je stao i hteo da se svađa ali sam mu prišao i drugi štap stavio pod grlo. Ja nisam nasilan čovek i stvarno se kajem i zbog ovoga što sam uradio ali je prevršilo svaku meru i očigledno je jedini način sila da se preduprede nemili događaji.
Pre toga je još par njih bilo jako blizu incidentne situacije ali sam se drao kao lud i sprečio posledice osim jednog matorog bordera koji je zakočio na 2m od deteta i sasuo ga snegom.
Da je bilo gužve pa da razumem...
Da li je neko isao preko Rudnice? Kazu da bi tu trebalo da je najbolja situacija...idem u petak gore, napred cetiri zimske, napred nove, bas dobre, a pozadi su srednja zalost...
Lance imam, a stavljao sam ih jednom u zivotu.
Ako imas prednju vucu, A STAVLJAS LANCE, stavi LOSIJE gume napred ali SA LANCIMA, a nazad bolje, da te ne okrene kao sestar... ;)
Ako ides BEZ LANACA - bolje napred, naravno, ali VRLO OPREZNO u krivinama, opet zbog rotiranja oko haube, cak nije lose da stavis lance nazad ako je put pod snegom - ili obican kanap uvezes oko zadnjih tockova i lagano... :sm021:
To sto se desava na stazama kod nas je prevrsilo svaku meru, meni je covek prosle godine presao preko skija (sreca jer se radilo o 10-tak cm da ne udari pravo u mene) i unistio ih dok sam stajao na samom kraju staze i gledao kako dete skija. Pritom se to desilo na plavoj stazi i bilo je 5 ljudi ukupno. Covek je vozio spust i kaze nisam te video. Na skijanju izadje na videlo svo nevaspitanje, bezobrazluk i nemar za druge ljude. Toga ima za izvoz. Valjda je logika ako si nevaspitan, bezobrazan i drcan onda nisi ovca a ne biti ovca je super.
I ja sam pretprosli vikend ostao bez glasa, ali na Zlatiboru. Cerka i ja smo se spustali tako sto idem par metara iznad nje, pa ako nas pokupi, prvo ce na meni da potroski kineticku energiju sudara, a onda ako ustanem, ko pre dohvati skiju, pa u glavu... To su mamlazi i trebalo bi da postoji neka skijaska policija i da to regulise, kao u saobracaju...Bolje nego stapom pod grlo, iako je to nekad, na zalost, jedini nacin.
Nemaš potrebe da se plašiš uspona od Brzeća ako nema olujnog vetra da napravi smet na jarmu. Koliko vidim četvrtak će biti hladno ali bez vetra, možeš sa 4 zimske proći osim ako te patrola policije ne natera u Brzeću da montiraš lance. Problem najčešće naprave teškaši, kombiji i drugi pametnjakovići koji se ukopaju na usponu i naprave blokadu saobraćaja, a to izbegavaš tako što se gore zaputiš ranije od njih (pre 8, 8.30 časova).
Montažu lanaca će ti nuditi od Brusa narednih 15 kilometara ljubazni meštani šepureći se nasred puta rizikujući da ih zgaziš, sa najagresivnijom ponudom ispred samih pandura u Brzeću gde će ti bukvalno skakati na auto. Ako pokušaš montirati sam, vući će ti tvoj lanac iz ruku govoreći kako ti to ne znaš (meni je jednom prilikom žena (ljubazna meštanka) čupala lanac iz ruke).
:sm021: e slatko se nasmejah ...
A sto se tice nase kulture , to je vec posebna prica i to svakodnevno gledamo u saobracaju a kamoli na stazi.E koliko sam puta pozeleo da kupim nekog terenca sa bullbarom i da idiote zguram s puta ali jbg nije to resenje ....
U celoj ovoj prici nervira me sto redari koji treba da paze na ovakve i da njih opominju i oduzimaju ski pas, ne oni idu i jure ljude koji skijaju van staza a ovi prolaze nekaznjeno :glavaozid uzas.