Bravo za snimak, pa da mi smo bili u isto vreme. Sad gledam lepo vreme sledece nedelje, i odmah sam rezervisao za utorak, sredu, cetvrtak, Kragujevacko odmaraliste :sm018:
Pogled za štampanje
Bravo za snimak, pa da mi smo bili u isto vreme. Sad gledam lepo vreme sledece nedelje, i odmah sam rezervisao za utorak, sredu, cetvrtak, Kragujevacko odmaraliste :sm018:
Auh, sto na...asmo u nedelju. Prognozirano je bilo hladno, ali čisto vreme. Hladnoca je resiva uz dobro oblacenje, ali se ispostavilo se da je bila jako gusta malga u višim delovima. Stopilo se sve u belini, ne vide se neravnine, prelazi, pa tako nije moglo biti pravog uzitka. Probali smo par puta da vrdnemo sa staze , obzirom da je sneg prelep, ali losa vidljivost nije dozvolila. Imao sam i jednu malo gadnu situaciju. Na Gobelji, gde btw. nije bilo zive duse, usled guste magle sam promasio stazu na jednom mestu, dok sam to ukapirao, vec sam se spustio nekih 100m od iste. Bila je prava agonija vratiti se na stazu po smetovima od preko 1,5m. Morao sam da puzim na kolenima i da rasporedjujem tezinu sa bordom, koji sam pomerao napred po 30-40cm. Trebalo mi je 15 minuta da predjem tih 100m. Ali dobro, sve je to sastavni deo skijanja.
Da si imao neku kameru pri ruci,pa da snimis tu avanturu i postanes srpski Bear Grylls tj. Medo Rostiljcic :ski:
Ima jedna velika razlika izmedju Bear-a i mene. Bear-a debelo placaju da radi to sto radi, dok pak, ja debelo placam. U jbt-e, ispade da sam neki mazo tip:glavaozid
Mozda neko prepozna potencijal i u tebi,pa budes ovakav :jester:
http://www.youtube.com/watch?v=pVux9-aFiV0
Odosmo u :sm023:
Hahahahahaha, vredelo je :sm023:-a.
Pozdrav svim junacim ko su bili na Gvozdaci 26.01! :) Nadam se svi su u dobrom zdravlje..
Braća, rećite me: ima li ponekad sunce na Kopu? Bili smo od 14 do 28.01 - tri (tačno - dva i po :) ) sunčani dana... To je obično?
Za januar je to normalno.
30. i 31. dva sunčana dana sa debelim minusom bez jakog vetra. Kad bi čovek mogao da unajmi gataru...
Bolje bez sunca sa puno snega , nego sa puno sunca bez snega :))
Tako bar ja rezonujem kad je skijanje u pitanju.
I evo jos dva snimka da vas smorim.
Jedan je sa Duboke 2 ispod zice gde sam bio vodic borderu koji je prvi put na Kopu, da se ne izgubi u magli na stazi,
a drugi je snimak moje malenkosti na crvenoj dubokoj od strane kolege koji nije bio raspolozen za crne i off pa me je eto bar tu snimio.
http://www.youtube.com/watch?v=Fk2c2gJlK7w&feature=BFa&list=ULmuullxlXo8Y &lf=mfu_in_order
http://www.youtube.com/watch?v=muullxlXo8Y&feature=mfu_in_order&list=UL
Poz
Radnikama Kopa puno hvala na ratraku! :sm019: (objašnjenjima gledaju u slike donije )
Pisem ovoju adresu - http://foto.mail.ru/mail/ushik2001/45/47.html#, al ne mozem dati na nju link ! (???)
Pa dobro. To je bilo na 1-j staze, kad nesto je stalo sa strujom i zica ozbiljno zaustavila rad.
Suncana dolina. Tu nisam prosao bar 10 godina.
Dobro je da su vas bar sa ratrakom prebacili :))
pozdrav
@ Ivan Bgd, jedno pitanje, gde ti stoji kamera dok snimas? (vidm da nije montirana na kacigu ;-) )
na grudima
nisam verovao da ce tako dobro zvuk da se cuje dok skijam, pazio bih sta laprdam :sm022:
Nosac kamere( fotoaparat Nikon AW100 ) sam sam napravio od debelih crnih lastisha , jer nigde nisam mogao da nadjem da kupim isti.
U fazonu je grudnog nosaca od GoPro kamere, samo bolji :sm021:
Lagano, neupadljivo i cvrsto drzi.
I fotoaparat i brzu SD karticu i nosac sam resavao u petak posle posla dan-dva pre skijanja, tako da koliko sam vremena imao sve je extra ispalo.
Lomio sam se da li GoPro ili Nikon i prelomio na Nikon , jer mi ipak treba u porodicne svrhe. ( i veliki plus sto sam Nikon platio na 6 rata bez kamate)
poz
:sm018:
Losa sreca ruski brate , ima sunca na Kopu, i te kako, ali treba i malo srece. Uzgred, februar je obicno suncaniji od januara
Snega trenutno ima više nego dovoljno, najveći problem je vetar koji osim što je neprijatan oduvava sneg sa staza tako da treba juriti sunčane dane jer ga tad obično ima mnogo manje.
Naravno kad je temperatura u plusu ili fali snega prosto ne znam šta je gore, kao kad bi se pitao dal je bolje imati rak ili sidu :)
Ivane, mozes li da zakacis neku sliku te tvoje genijalne ideje za nosac aparata?
Snimci su extra a voleo bih da pokusam i ja da napravim tako nesto.
Ja sam na Kopu od 10. februara, pa ako se eventualno vidimo imas :cug::cug::cug: od mene. pozz
[quote=ftj;64153]Snega trenutno ima više nego dovoljno, najveći problem je vetar koji osim što je neprijatan oduvava sneg sa staza tako da treba juriti sunčane dane jer ga tad obično ima mnogo manje.
Pravo da ti kazem meni odgovara, jer vise volim van staza tamo gde ga ima.
A i sa staza tesko da oduva vetar , vec oni koji mnogo drljaju, oru , tj. koce po stazi.:)
Daj boze za Jahorinu!
Hvala ti puno na trudu.
pozz
Ako računamo da večeras neće biti novog snega, a neće, prema merenjima HidMet-a koja se rade dva puta dnevno, na Kopaoniku je u januaru palo 132cm snega :yay:
[quote=joledj;64156]Ivane, mozes li da zakacis neku sliku te tvoje genijalne ideje za nosac aparata?
Snimci su extra a voleo bih da pokusam i ja da napravim tako nesto.
evo slika.
Da napomenem da je od lastisa i da se siri te je zato tako sitno.
A kada se rasiri onda je nategnuto i fotoaparat je savrseno fiksiran.
Takodje je fiksiran i u lastis torbici na prednjoj strani.Torbica malo manja pa se siri....(takodje usivena za lastis oko grudi)
Sve to iz glave sa fotoaparatom kod krojacice(ipak je brze i lepse na masini siti i to za 300 din.) gotovo za 15 min.
Prostije nije moglo.( malo lici na brus :sm021: , ali se na crnoj jakni jedva i mogao uociti)
Htedoh da napravim i jedan za pancericu i glavu ali nisam imao vremena.
Zadnja dva dana suncano ali sa mnogo vetra,vetar oduvava sve sa staza tako da je Pancic sav u ledu,na Dubokoj komadi leda tipa lopta cetvorka preko celog crnog dela. Gobelje do 12 sati prazne,danas je bilo prelepo skijanje tamo. I sutra sam tamo od 9 i 25. :ski: :sm018:
evo i neka fotka
Ivane druže pa ovo je extra izum, svaka cast, a ja sam mislio da si ga nekako fiksirao na traku od ranca, znas onu koja povezuje dva tregera.
Hvala ti na ideji koju si podelio sa nama! :):):):beer::beer::beer:
:hair::hair::hair:
odlicne slike
zar je moguce da niko ne eksploatise ovoliki puder
Pa mogu ti reci da sam bio u tom periodu jedan od retkih koji je uzivao u svom tom puderu :sm004:
Te tragove sto vidis su uglavnom moji a pre mene ih nije bilo na mnogim (95%) mestima :sm021:
Prava je milina kada si prvi, negde sam cak pravio tragove jedan pored drugog paralelno dok ne isaram celu povrsinu prsica :ski:
Toliko sam se bio uzeleo prsica jer sam jos davne 2006. imao srecu na Jahorini da me potrefi takav prsic netaknut( vece pre mene grunulo,a dan pre setali po blatu) i sve do sada niti jednom ( vako posteno 130 cm).
Kada gledam ove slike,stvarno se zapitam kakva je to kontrola kad niko ne vozi van staze.I jos gore, kako mogu da mi uzmu ski pas "koji i nemam"
ps;mozda ne odgovara temi,ali stvarno me je preseklo ovo sto sam video.
ma kakva kontrola, to je bila ta nedelja odmah posle skolskog raspusta kada skoro da uopste nema ljudi gore.
A ja zbog dece sam imao jedva 2-3 sata dnevno slobodno da sve to overavam.
Strogo je zabranjeno samo ispod zice (tu mi je bilo najsladje :ok:), a za sve ostalo mozes reci ''pa nisam znao, gde pise :confused:''.
Mrzim te :P
ako je neko boravio u planinarskom domu Rtanj neka ostavi komentar,puno bi mi znacilo!!!
Hvala!