Prosle godine na otvaranju je radilo samo Jabucko ravniste, nadamo se da ce ovog puta da bude bolje stanje s obzirom na kolicine snega koje su pale.
Pogled za štampanje
Prosle godine na otvaranju je radilo samo Jabucko ravniste, nadamo se da ce ovog puta da bude bolje stanje s obzirom na kolicine snega koje su pale.
Cinjenica je da su prioritet staze na jabuckom ravnistu iako je meni tesko da se pomirim sa tim.Falkenstajner ima uticaj na sve to verovatno ali se nadamo da ce biti snega i da ce srediti SUNCANU I KONJARNIK. Puno skijasa dolazi na 2-3 dana i ne borave svi u tom hotelu... a ako cemo realno,staze na jabuckom ravnistu su za pocetnike i slabije skijase...
http://www.skijalistasrbije.rs/sites...ra_planina.pdf
Citirati:
70% на полудневне, дневне, дводневне, тродневне и четвородневне карте које се купе и користе у време трајања ски опенинга
Ma ja cu ici sa nekom vecom ekipom tako da ce zezanje svakako biti dobro cak i ako rade samo staze kod gondole koje su smor zaista. Ali mislim da ovi iz hotela lobiraju da radi samo taj deo skijalista. Zaista uzas ako na kraju njihov stav prevagne.
Ali se svi potajno nadamo da nece :) nada zadnja umire.... Necemo cekati godoa...cekacemo opening pa sta nam bog da :)
Ako ima neko slobodno mesto u kolima, a ide 15. u nedelju, neka javi :)
Uspeli smo da obezbedimo svakodnevni prevoz za ozbiljne skijaše svakog dana od početka do kraja ski sezone (12.12.2013 ----2014).
Trenutno imamo po 5 mesta svakog dana, polazak iz Knjaževca pre otvaranja Ski staza povratak nakon zatvaranja ...
Info na telefon 064 57 92 603 ili staraplanina.babinzub@gmail.com
http://www.staraplanina-babinzub.inf...13/12/STRK.jpg
Poštovani sugrađani,JP Sportsko turistički resursi, koje od januara ove godine rukovodi
Planinarskim domom Babin Zub na Staroj Planini, ima za Vas lepo
iznenađenje za skijašku sezonu 2013/2014 godine.- Tokom cele zimske-skijaške sezone (12.12.2013 do 15.04.2014) poseban
popust za smeštaj u Planinarskom domu, samo za stanovnike Opštine
Knjaževac.
Popust se odnosi na Decembar, Februar, Mart i April *, u Januaru nismo u
mogućnosti da damo popust zbog popunjenosti, skoro, celog kapaciteta
doma.
Prenoćište u navedenim mesecima( * ):
- Odrasli ………………………………………… 800,00rsd
Detaljnije
Neke nove informacije u vezi openinga?
ako te zanima stanje samih staza i koliko ce ih biti u funkciji.....ja sam danas se nesto raspitivao...ali nista precizno mi nije receno... sem da se staze konstantno osnezavaju i da ocekuju veci broj staza u funkciji nego prosle godine, mada koliko sam gledao vremensku prognozu, nema nekih padavina...pa sam 100% siguran da nece raditi sve staze
a cena ski pasa bi trebalo da bude 50 ili cak mozda 70% niza u odnosu na regularnu cenu....
ako neko ima jos neke detaljnije informacije... slobodno neka podeli ovde s nama....
Ja pratim redovno skijalista srbije web kamere, i verovatno idem da vežem subotu i nedelju gore. Cenim da će staze kod jabučkog ravništa raditi i nadam se peticama. Što se tiče konjarnika, iskustvo od prošle godine mi kaže da se ne nadam ovog prvog vikenda... :ski:
^takodje
Ja se nadam stazama Babin Zub i Jabucko Ravniste, ako njih puste bice OK.
Tesko da ce biti konjarnik, jedino ako uspeju da topovima osneze celu stazu jer su temperature gore konstantno u minusu ali verovatnoca toga je 5-10%.
Idem u nedelju.
http://www.staraplanina-babinzub.inf...013/12/ski.jpgSkijaška sezona na Staroj planini počinje u četvrtak, 12. decembra, a „Ski opening“ će trajati do 15. decembra, najavili su danas organizatori.
Za vreme trajanja „Ski openinga“ najavljeni su popusti od 70 odsto za ski pas, na poludnevne, dnevne, dvodnevne, trodnevne i četvorodnevne karte
Visina snega na stazama je 25 centimetara. Pripremljen je i prateći program za posetioce, a između ostalog – didžej žurke i razgledanje parka prirode „Stara planina“ gondolom.
Detaljnije ...
"Skijaška sezona na Staroj planini počinje 12. Decembra, a za sve ljubitelje skijanja radiće gondola i staze 7, 7a i 7b.
Trenutno na stazama ovog ski centra ima 25 centimetara utabanog snega, a tokom četiri dana ski openinga važiće popust od 70 posto na cenu ski karata."
Nema petica...:P
Bice tuzno bez Suncane i Konjarnika...
A nadao sam se da će bar petice da rade...
Ja sam svakako gore za vikend, verovatno cu da blejim na raznim lokacijama pa ako je neko voljan za druzenje neka se javi.
Ja sam gore u nedelju, ucim curu da skija :)
http://www.staraplanina-babinzub.inf...ki-opening.jpg
Skijaška sezona na Staroj planini počinje 12. Decembra, a za sve ljubitelje skijanja radiće gondola i staze 7, 7a i 7b.
Trenutno na stazama ovog ski centra ima 25 centimetara utabanog snega, a tokom četiri dana ski openinga važiće popust od 70 posto na cenu ski karata.
Detaljnije
http://www.staraplanina-babinzub.inf...ra-planina.jpg
Jutros je na Staroj planini osvanula gusta magla, koja se tokom dana povukla i do kraja dana je bilo vedro i sunčano , ali veoma hladno.Temperatura je dosegla – 7 C.Tokom dana duvao je i jak vetar ciji su udari dosezali brzinu do 25 m/s.
Put ka Staroj planini se redovno održava i na kolovozu ima veoma malo
ugaženog snega koji ne ometa saobraćaj.
Detaljnije
Ja sam i subotu i nedelju gore :ski:
ja cu verovatno gore vec u cetvrtak pa cu vam preneti situaciju.... koja god staza da radi,idemo malo da skijamo i uzivamo,ipak je pocetak sezone pa onako za zagrevanje....
Na prognozi za sutra (11.12) od -7 do cak -18...
Koliko vidim trend losih odluka se nastavlja... definitivno ce na otvaranju raditi samo gondola i livade oko nje :sm008: sto po meni znaci da ce na dalje politika centra biti da se po svaku cenu navlace ljudi kojima nije stalo do skijanja vec do hvalisanja da su u sred zime bili na bazenu u hotelu. Da se razumemo nemam nista protiv da se ljudi provode za svoje novce kako zele ali pustite i opciju B da u isto vreme moze neko i da skija...
E mrzim kada dam ovako negativan komentar ali kada sam video cene prevoza... jednostavno je bilo jace od mene :glavaozid Izvinjavam se svima koji misle da sam ovo napisao tendenciozno, jer zaista nisam... jednostavno mislim da ova planina zasluzuje vise :yay: Svima koji ce biti na otvaranju sezone zelim lep provod :dziveli:
http://www.staraplanina-babinzub.inf....12.2013-2.jpg
Na Staroj planini je sve spremo za sutrašnje svečano otvaranje.
Danas je bio lep i sunčan, ali ponovo hladan dan.Topovi za veštačko osnežavanje staza rade danonoćno.Staze su spremne za sutrašnje svečano otvaranje.Privatni kapaciteti su uglavnom popunjeni i traži se krevet više.
Pogledajte našu današnju galeriju fotografija sa Stare planine.
Da podsetimo sve zainteresovane skijaše :
Skijaška sezona na Staroj planini počinje 12. Decembra, a za sve ljubitelje skijanja radiće gondola i staze 7, 7a i 7b.
Trenutno na stazama ovog ski centra ima 25 centimetara utabanog snega, a tokom četiri dana ski openinga važiće popust od 70 posto na cenu ski karata.SKi servis 2 D daje popust od 20 do 50 %.
Detaljnije ...:yay:
http://www.staraplanina-babinzub.inf...ENING-2013.jpg
Za danas Petak (13.12.2013.) je na Staroj planini zakazan FALKENSTEINER VIP SKI OPENING 2013 .
Tom prilikom će se na dan otvaranja organizovati press tura po hotelu, gde će direktor hotela predstaviti hotel medijima.
Subota (14.12.2013.)
10:30h – VIP SKI OPENING 2013 – Govor organizatora
11:00h-12:00h – Trka na džakovima od slame
21:30h – Dodela diploma/Nastup Igora Terzije, finaliste Prvog glasa Srbije 2011.
Svakog dana od 10-15h za goste hotela biće organizovan DJ Ski Party, Detaljnije
@Roman
znas i sam da ski opening podrazumeva rad minimalnog broja staza nekog ski centra, pa otud i rade samo livadice. U tom smislu mislim da je bolje sacekati jos malo sa otvaranjem ostatka skijalista jer po nekom prastarom, nepisanom pravilu, prvi sneg se na skijama "izbegava"... Ionako je pravo skijanje tek kad dan postane osetno duzi, zar ne? :sm011:
Nadam se da se ove zime vidimo gore, negde na vrhu Suncane... :ski:
Apsolutno si u pravu. Nekako sam to zaboravio... godine ili nestrpljenje :sm022:. A obavezno se vidimo :ski: na bilo kom delu staze ili kafane :dziveli:. Jos samo Aleksu da navatamo...
Ljudi kakve su staze 7, 7a, 7b koje ce biti otvorene sad za vikend ?
Nisam nikada bio na Staroj planini, pa razmisljam sa drustvom sad u nedelju da odem na dan, samo da nas mine zelja. Naravno ako ne bude tragicna guzva na skijalistu u subotu...
Koliko su duge i interesantne otvorene staze, recimo u poredjenju sa stazama koje idu sa Pancicevog vrha ka pocetnoj stanici pancic ekspresa ?
Ima li kamenja na stazi na Staroj Planini kada je ova visina snega ?
Hvala!
Nisam bio na Kopu pa da uporedim.
7 je plava staza gde je i najveca guzva.
7a i 7b su crvene koje se zavrsavaju na plavom delu.
Sve su relativno kratke, ko bolje skija brzo ce mu dosaditi.
E PA LJUDI ,MALOPRE STIGOH SA STARE PLANINE. put u super stanju,nema snega ,leda i slicnih problema(posto smo isli preko deonice svrljig-kalna to cu posebno obrazloziti u PUT DO STARE PLANINE).dnevni ski pass 560 din,3 staze oko gondole,super sredjene ali u toku dana od sunca pocele da popustaje.... povremeno bila manja guzva ali su cak i ubrzali gondolu oko 13h... sve u svemu prelepo skijanje,iznajmljivanje opreme jeftino..dan prelep kao iz bajke,uzivanje u pravom smislu... ocekuje se velika guzva za vikend ali vredi biti gore u svakom slucaju.... ubacicu slike kasnije