-
ja cisto sumnjam da bi bilo neko veliko snizenje to u zadnjoj minuti nema logike da daje zbog ostatka sestoclane grupe (recimo) koja je vec tu
zamisli ti dodjes i platis 180 po osobi i onda dodju jos dvoje i kazu
mi smo platili 100 ovih sest bi se bas sugavo osjecali i mozda trazili lovu nazad ako nebi dobili onda organizatori zasigurno gube musteriju za ubuduce
meni nekako ima vise logike da se skupi grupa od osam i da se nagodi
sa organizatorima za cijenu nekog vikenda kad nije popunjeno
jer ja cisto sumnjam da su popunjeni stalno jednostavno izneses ponudu
pa sta bude i 180 dnevni jeste masna cijena ali ta vrsta skijanja
pa imas jos planinu za sebe pa puder neprocijenjivo
ljudi daju vise love ljeti po danu da se prze na suncu a jedini servis koi dobiju
je eventualno kakvo pice sa kisobranom
mislim da i uz masnu cijenu ovo vrijedi ako covjek moze da priusti
-
Pa dobro ako mislite da 180e je OK onda OK.
Kako i da je, ja poznajem terene gde vas oni vode i mogu vam rece da necete zazaliti (o parama i ne razmisljam, to je ipak za mene previse).
Ako planirate za Mart (do kojeg ima jos samo jedna nedelja) je isto tako OK posebno sto je dosta napadalo oveh dana. Trenutno stanje spored merenja metereoloskog zavoda iznosi vise od 100cm stim sto oni mere u podnjozju ski centra, a tamo gde vas oni vode ima sigurno mnooogo vise. Prognozu za vreme mozete pratiti na www.meteo.gov.mk ili tacnije za Popovu Sapku na
http://www.meteo.gov.mk/PrognozaSlik...gram.asp?K=901
ako bude ko isao neka izlozi utiske posle tog vikenda.
A da, moja preporuka da to ne bude vikend nego dani u toku sedmice, i ipak probajte da se nagodite, verujem da se moze cenkati.
-
evo nekih slika dok se puni youtube...
http://i41.tinypic.com/1ptq15.jpg
http://i42.tinypic.com/15wl9fn.jpg
sta se desi kad sa atomic betonkama(sx12) krenete u metar novog snega:
http://i39.tinypic.com/34h875f.jpg
PS kad sam sa Gunom prvi put usao u ovaj novi sneg od metra(nije bio bas puder, bio je malo tezi) napravio sam kolut unapred kada su vrhovi potonuli... kad sam se navikao da se zabacim unazad super je bilo glisiranje mada je to bio sneg za skije 100+ u struku
-
-
E da se oglasim i u vezi sa skijama...
Gun je prava skija za mene(u nekim trenucima mi se cinilo da je vez trebao jos malo nazad ali je ovo dobar kompromis zbog okretnosti)...van staze odlicno surfa, bilo bi jos bolje da sam malo laksi, na stazi odlican(pod uslovom da nije led), radijus tamana za poluduge i duge zavoje, podnosi brzinu fino(jednom sam palio gps i dostigao sam 71.5 km/h a isao sam posle toga par puta i brze i osecao sam se poprilicno sigurno)...u svakom slucaju ostaje u mom vlasnistvu do daljnjeg...pohvala za podlogu koja izgleda kao da nije isla po kamenju koje sam overio...
Seth...kratko sam ga vozio ali lepo ide...smetalo mi je to sto je malo tvrdji od guna i sto nije tako okretan na stazi...a mozda je to i zbog toga sto sam ga probavao prvog dana dok se nisam navikao na sire skije...van staze bolji u dugim zavojima ali ne drasticno...
E sad malo za "tramvaje" koji se voze po kopaoniku...nagledah se dosta sirih skija...sve neki sareni volkl-i (mantra, bridge na kojem je namontiran Duke(vozi ga momak iz gss-a)), elani 888, salomon 1080, videh i neku opasnu blizzard lopatu...u svakom slucaju lepo sto se kod nas ljudi vise ne boje pravih skija...
-
-
Inače, Tadija, da znaš, mnogo ljudi koji skijaju na Kopu, a nekoliko njh je iz GSS-a, imaju već dugi niz godina široke skije, mnogo pre nego što je postojao ovaj forum (onom sa mantrom nadimak je "tetka"). Neki od njih osnovali su freeride klub, snimili nekoliko filmova, a zadnji prošle godine na Staroj planini. Pre 5-6 godina snimili film spuštajući se sa svih vrhova u Srbiji i Crnoj Gori, a na najnepristupačnije vrhove peli se helikopterom(zahvaljujući g.Miletu Dragiću koji ga je posedovao, a igrom slučaja skijao i on sa nama juče) i taj poduhvat zvao se Snowmania. Jedan moj vrlo dobar drug je član tog tima, pa sam tako i ja upoznao mnogo ljudi koji skijaju na širokim skijama, i skijao sa njima, a nisu članovi ovog foruma. Na Kopu, kada napada svež sneg, svi su na širokim skijama,dok u normalnim uslovima skijaju na čačkalicama.
-
Pa zar -last minute- ne funkcionise po tom principu inace. Ako se prijavis 3 dana pred put, dobijes mnogo bolju cenu. Tako je za letovanja/zimovanja, zasto ne bi bilo i za ovo?
Naravno,kontam da moze da padne dogovor oko cene. Ako sredinom marta bude snega, mozda odem da probam.
Gledo sam taj film.Jel znas mozda ime tog freeride kluba?ili produkcije koja je snjimala film?
-
Patak, zna se da ima sigurno ljudi koji i imaju i voze široke skije i to mnogo bolje od nas - ali ih nema na net-u, nema filmova na YouTube i ne ostavljaju utiske - tako da ih mi ne znamo. Ja ne idem često na Kop, ali nisam, tj. vrlo malo sam ih viđao do ove zime - a verovatno si u pravu da ne voze te skije kada nema velikog snega.
Freeride je npr. default na Durmitoru, pošto tamo nemaju jake ratrage / ratrage sa vitlom koji mogu da srede staze gore - tako da je off-piste tamo moranje. Tamo znaju ljudi da skijaju po svemu sa svime, ali osim par izuzetaka (Daki npr) slabo se javljaju na forumima (na ovom, a i na drugima) tako da oni na netu ne postoje......
A ako nekoga nema na netu, forumima i sl. to znači da "zajednica", tj. pojednici nemaju koristi od toga - ne mogu da nauče od njih, dobiju savet itd. - tako je to nažalost......
Evo da pohvalim Dakijevu super sliku sa već pomenutog Durmitora:
http://photos-e.ak.fbcdn.net/photos-...42884_7855.jpg
P.S.
Patak: super je bilo skijanje vidim! :)
-
Naravno da je tako, samo sam hteo da kažem da nismo mi jedini zagovornici freeride-a, nego da je on postojao u Srbiji mnogo pre nego što smo mi počeli sa takvim skijanjem i sa razgovorima o tome na ovom forumu.