Novu temu na forumu otvaras tako sto kliknes na opciju 'New Thread'.. Dok slike ubacujes preko opcije 'Menage Attachments'(max 5 slika po postu).
Pogled za štampanje
Pre mislim da ne radi nedeljama već, Krčmar 2sed se pokvario i neće raditi ove sezone - tako da ostaje silazak na njega sa Duboke 1.
Danas je bilo razbijanje od skijanja, počelo je jakim vetrom (i sa samo 3 žičare [ne računam mašinac i sl.]) da bi se posle pootvaralo dosta drugih...
Skijanje odlično, naravno van staze, same staze nisu ujutru sređivane a preko noći je palo 10-15cm svežeg snega a i ispod je sneg mekan tako da je bilo "neravno", olakšavajuća okolnost je da je mekan sneg pa skije plivaju preko svega toga :ok:.
Najbolja off-pista ruta danas je bila od međustanice Duboke 1 do dna - ispod stubova, bio je svež sneg (neizvožen) tako da je to bila najveća uživancija :D.
da li neko zna do kada ce raditi centar?
radice dok bude snega...kao i Karaman, rtanj, marine vode, jaram..za ostalo je pitanje...
Nisam siguran, ovih 3 dana što sam bio na Kopu, svaki dan je radio Pančić (ne od jutra, nego ga posle puste kada se vetar "smiri") a Centar koliko sam video nije radio ni jedan dan...
nisam bila precizna,nisam mislila na zicu centar,nego na kopaonik kao ski cenatr!izvinjavam se!
Pitas za kraj sezone na Kopu..
2oo7 sam uskrs slavio na Kopu,mislim da je bio 8.aprila ili tako nesto. Neki hoteli su vec bili zatvoreni,ali su sve staze radile do 11.aprila,kada se sneg skoro otopio i mi otisli kuci.Te godine su staze radile do 15.aprila iako nije bilo snega na stazama,tj bilo ga je 2-3cm.Tada su se zatvorili i Jugobanka,Dijamant itd.
2008 sam bio u istom periodu i bilo je 20-tak cm snega. Za razliku od 2007,kada je u tom periodu bilo jako malo snega a sve staze radile,2008 je radio samo Karamn i Pancic ,pa smo kuci krenuli 10.aprila . Iza nas je ostalo jos 5-6 skijasa na celom Kopu,i sa jednim sam se cuo da su im vratili pare i otisli kuci ranije jer nije bilo skijasa,iako je snega bilo 15cm.
Ove godine ne smem da rizikujem,pa svoju skijasku sezonu zatvaram 05.aprila. Ne bojim se za sneg,njega ce biti,nego da nece biti nikog,i da ce ljudi zatvoriti skijaliste. A i nisu ludi da im drndaju zice zbog 20 ljudi,a imaju vise osoblja koje obsluzuju zicare. Gledajuci danasnju live camera, mislim da su moje slutnje opravdane,jer ispred konaka nema vise od 20 vozila a na stazama u trenutku kad sam gledao nije bilo nijednog skijasa ,a u aprilu.....mozes misliti....
Neka se jave ljudi ko ce biti 05.aprila,da se vidimo na caju negde...
Ma ludilo od turizma - umesto da udare po merketingu jer ima snega : aranzmani, popusti, prolecno skijanje, ludilo, vesti, jutarnji program... a oni zatvaraju hotel po hotel, konak po konak. Ljudi sede u Beogradu i ne misle o tome da na Kopu ima metar i po snega, da mogu da sednu u auto ili bus i dodju. A i ako dodju... Ja sam se vratio pr eneki dan. Bio sam 2 nedelje, za to vreme promenio 4 sobe u Konacima, od toga 3 zbog njihove neorganizovanosti i zatvara ja Maglica i Brvenika!!! I onda sretnemo porodicu koja je dosla na Kopaonik, i kazu jedva su nasli sobu, nem anigde, pola dana cekali... Normalno, kada su @#$! zatvorili sobe. Umesto da se trude da ih pune, oni se trude da ne rade. Pa takve bi trebalo kazniti, imaju sneg, mogucnost da drasticno produze sezonu, da se prica o tome, a oni je guse. koliko novce u prometu, koliko poreza, koliko radnih mesta? Sami sebe unistavamo, ne treba nam svetska kriza!
Da dodam, deluje da ce biti snega, i ja bih voleo da makar za uskrs recimo dodjem gore na jos par dana, ali dzaba ako nemam gde doci, jedino da pravim iglo!
Svake godine odem na nekoliko vikenda na Kop i uvek isti performans od strane recepcionera. Ne bitno koji termin je u pitanju, da li februar,mart ili april, kad zovem Konake, Jat ili Dijamant, sa recepcije se javlja glas koji ti svojim tonalitetom stavlja do znanja da ima posla preko glave." Nema mesta za vikend,cekamo goste koji rezervisu za celu nedelju,pa se javite u petak uvece". Naravno , kad god sam otisao, bilo je sasvim dovoljno mesta. Prosle godine kad sam zvao Jatove appartmane, u martu, odbijen sam ,nema mesta. U Konacima sam posle nekoliko pokusaja jedva dobio obecanje da mi cuvaju jedan apartman. Odem gore i oni me smeste na V sprat . Nema lifta do gore nego ides peske kroz neke montazne stepenice. U potkrovlju ,polurazvaljen namestaj sa nekim gredama koje presecaju citav prostor ,neki podupiraci.... da ne duzim vise u opisivanju app. uglavnom ,pokusacu da okacim sliku sa skijanja iz tog perioda. Prepoznacete o okojoj se zicari radi, a slika vam pokazuje kojiko ljudi je bilo na skijalistu tog marta 2008. Mozete misliti kakva je guzva bila u Konacima(nigde nikoga)
...i posle nam kriv djavo, sto ne znamo da radimo, strasno...cccc