-
To sa gaženjem skija u redovima kao i bacanje skija po stazi ispred kafića, nema veze sa Skijalištima. Ista kategorija je i sačekivanje na žici, da bi se vozili u istoj korpi. To je pre svega odraz kućnog vaspitanja.
Sad u decembru, radi samo KG, ogromni redovi i ljudi propuštaju po 2-3 korpe da bi se vozili zajedno.
Naravno da skijališta mogu da pomognu sa ogradama, dogovaranjem sa kafićima da postave nosače za skije ispred lokala, da opominju ove čekače, ali ipak sve kreće od nas korisnika...
-
Nazalost nece se to skoro promeniti ... sve to ide iz kuce a zalosna istina je da se sad model ponasanja uzima iz raznih zadruga a idoli su prostaci,sponzoruse krimosi i razni likovi iz takvog miljea. Roditelji se sve manje bave svojom decom a pink to radi umesto njih ... zaista zalosno
-
-
Zaboravih da napišem, kada su pustili Duboku 2 evo kako izgleda “red” za Duboku 1 [emoji23]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...6b47c7bced.jpg
-
ali ja ne razumem kako to da se staze ( duboka ) tabaju tek od 11:00 i onda ni do 13:oo ne budu sređene ?!!! iznenadilo ih to malo snega u sred januara, pa nisu stigli ujutru?
-
Tabali su oni staze sve uveče ali je sneg padao do 5h ujutru. I onda naravno sa svežim snegom preko utabanih staza sve se “razvali” brzo.
Tako je svuda u svetu, kada ima svežih padavina staze se brzo razvale.
Izlazili su preko dana da tabaju pančić i duboke (ono što sam ja video) ali to nema nikakvog efekta - rade to samo da ne kukaju neiskusni skijaši.....
Večeras isto veje (hvala bogu [emoji3]) i sutra će ceo dan tako da će staze 100000% biti mekane / razvaljene vrlo brzo kao što je i logično.
Jedini lek za taj “problem” je da se nauči skijati po svim uslovima.
-
nije problem nauciti skijati po dubokom snegu vec nemar i nerad nadleznih, nije vejalo toliko snega da nije moglo ujutru da se sredi. Bila sam i po inostranstvu i verujmi sa mnogo vise novonapadalog snega staza je ujutru spremna za skijaše, a ne da mi stavljaju barikade u udarnom terminu i ne puste me da skijam jer oni tada sredjuju staze
-
Ja sam bio i u Tri doline, a i u Dolomitima, pa mogu reci da kad padne sneg uvece onda sutradan skoro sigurno nisu ispeglane staze :)
-
Budu ujutru staze ispeglane, ali izdrže sat-dva.
A naučiti skijati po dubokom snegu, bogami jeste to pproblem. :)
-
1 prilog(a)
Možda će nekome ova info biti od značaja :)
Prilog 17875