Pozdrav dobri ljudi,
ima li snega na Divcibarama, sta se desava gore
niko da se javi sa svezim informacijama.
Pogled za štampanje
Pozdrav dobri ljudi,
ima li snega na Divcibarama, sta se desava gore
niko da se javi sa svezim informacijama.
Informacija od pre sat vremena :
Suv steg veje jakim intenzitetom...ako ovako nastavi bice dovoljno da staze rade za vikend....za sada nema dovoljno za skijanje...
Toliko znam za sada....pozzzzz
:yay::yay::yay::yay::yay:
Hvala Jelka sta bih ja bez tebe i tvojih tako brzih informacija!!!
Svaka cast!!! Ajde kucni informaciju i u petak i kad dodjem u subotu ujutro vodim na kuvano vino kod Pepe!!!
Xeeee... I ja dolazim u subotu - ako bude dovoljno snega (posto nemam zelju da setam po susnezici i blatu na planini za vikend)!!
U petak popodne cu znati kakvo je stanje tamo..
Pa javljam ovde oko 6h.. Jer moram da rezervisem apartman..
Vino naravno.. uvek za!! :cug:
ako napada eto i mene gore, da probamo tu novu stazu........:ski:
Aj ako opet nesto saznas, javi, posto sam u BG-u i ne dolazi mi se ako ne bude skijanja. Jutros sam zvao bakutu gore i kaze mi da nema bas nekog snega, ali je ona stara baka i nije bas pouzdana. A i selo je malo nize, pa se nadam da na stazi ima snega i da ce uz nocasnje padavine biti za vikend.
E, pa i mi smo iz Bg. Ondak se svi lepo nadjemo na stazici pa posle skijanja
na vince da se zagrejemo, xa xa xa:dziveli:
btw...moze i rakija
vidimo se gore!
Samo da bude snega. Zavistan sam od belog http://www.skijanje.rs/forum/attachm...1&d=1264078246 Posle 7 dana bez snega, padam u depresiju.
Bice.. bice!! Za sada tamo ima 15-tak cm.. Ovde u Valjevu je odjednom pocelo da veje i nestaje - sto znaci da tamo zestoko pada!! :dziveli:
A sutra vam oko 6h javljam sta je i kako je!!! :ok:
Izgleda da je tanko sa snegom. Sto moja baba rece "malo preko kondura". Svratim na buvljak posle, pa izmerim kondure, da znam koliko je u cm. :sm022:
Nista od staza ne radi, a lici mi da, ako nesto za vikend bude radilo, da ce to biti mala staza.:glavaozid
@Jelka, ako budes gore danas, javi veceras koliki je sneg!
P.S. Metrom, molim te, ne kondurama! ;)
E ovako....
Sneg pada, kazu da ga ima dosta ali ne dovoljno za skijanje - tj. zicare!!!
Jer, verovatno cekaju da napada vise od 50cm pa tek onda da tabaju staze!!!
Mislim da ni tanjiric nece raditi, jer prvo provere koliko ima ljudi - pa ako vide da je malo onda se prave blesavi.. jer ispod 20 - 30 ljudi na stazi nece da tabaju sneg i pustaju tanjir u rad, nego piju kafe kod Pepe i cekaju kraj radnog vremena da idu kuci!!! :awm2:
Sve u svemu, ko je spreman da nosi dasku ili skije na ramenima i penje se uz brdo - moze da dodje... za sankanje je super... ;)
A ko zeli da "uziva u carima" nove staze i koga mrzi da se pentra gore-dole ipak ce morati da priceka.... jer kazu da staze nece pustati u rad ovaj vikend!!!
- Nikolino, ja idem sutra na Divcu... Toliko od mene :glavaozid
Evo me na divcib. Ovde veje,ima dovoljno za skijanje,ali oni ce mozda tabati staze..I pustiti sutra zicaru..JOS UVEK NE ZNAJU!KRETENI
Nadamo se da ce sve biti ok, u suprotnom, idemo kod Kusturice, gore je izvesno da ima snega i skijanja, sinoc cak bilo promotivno nocno skijanje, besplatna zica i kuvano vino. Staza nikad bolja, tako kazu oni koji su bili.
Jelka najlepse te molim da nas izvestis da ce sutra raditi zicare...:sm017:
Zna li neko jel' jos besplatno kod Kusturice? :dontknow:
Pardon!!! "Da li ce raditi zicare?" Molim vas ako neko zna neka javi...
Da da da bitno je da li ce raditi kod Kuste sad placanje manje vise
Sve zavisi od snega i nece znati do ujutru. Za svaki slucaj ce danas pripremati stazu, pa ce ujutru odluciti. Nova nece sigurno.
Mislim da ce kod Kusturice sutra biti naplacivano. Besplatno je bilo samo nocno skijanje, promotivno. Mislim da i to sad naplacuje. Ovo dnevno skijanje sigurno nece biti besplatno, mislim da je 1000 din dnevni skipas.
E ovako... Kao sto kaze Nikolino - novu nece sredjivati i pustati u rad..
A tanjirce (staru stazu) danas nisu tabali.. Decko koji radi tamo je hteo da taba (na nasu inicijativu) ali mu Vujic nije dao.. Verovatno mu se ne isplati a ljudi je bilo bas dosta!! Svi smo se pentrali i spustali po ne utabanoj stazi.. :glavaozid
I za sutra tesko - jer i ako je utabaju i puste tanjIr to ce biti popodne, a u 4h se vec spusta magla i pada mrak.. Vazno da su napravili kafic na pocetku staze (verovatno da cekamo da proradi zica).. i pijemo kafu i caj napolju..Tako da oni koji su spremni da vucaraju opremu uz brdo i dubok sneg - neka dodju!!!
Skijasima bas ne bih preporucila a borderima DA
One koji su zaduzeni za staze treba :awm2:
POZZ SVIMA.. :smoke:
Koliko sam samo puta cekao da puste stazu (kao mora da nas ima 10), a za sat vremena bude 100 ljudi. Na Sretenje pretprosle godine smo cekali da se skupi 10 ljudi, a u 12 sati se skijalo 200m, a 150m se stajalo u redu. Ali su bili fer, pa nam vratili pare za skipass, pa paljba kuci.
Evo tabaju stazu! Da li ce pustati zicu to ne znaju..:sm022:
Hvala Jelka na obavestenju!!! Ako slucajno saznas da li ce sigurno biti pustena ti javi... Pozdrav iz Kosjerica!!!
Tanjir je pusten pre sat i po,ali je staza progledala na puno mesta,a gde te tanjir vuce je puno kamenja! Traze 600 dindzi za zicu a staza katastrofa!:sm022:
Bili, bordovali, ogulili daske (od sredjene staze) i dosli toplom domu.. :sm021:
Kao sto sam rekla, tanjiric je danas radio (15min radi, spadne sajla koju namestaju pola sata pa sve tako..) Staza je puna kamenja i nekih grana a posebno deo kuda te vodi tanjir!!! Neravna, puna brezuljaka.. Mislim da je dovoljno receno.. Bilo je ljudi, a najvise decurlije sa sankama koji su unistili stazu - jer je nisu tabali juce.
Nova staza nije tabana i pustena u rad jer verovatno cekaju metar snega!! Posto su pametnjakovici posekli svo drvece na vrhu tamo sad siba vetar i sklanja sneg.. :glavaozid Tako da ce za to morati da sacekaju da dosta napada..
Sve u svemu nije bilo lose osim tog pentranja po stazi.. A otvoren je i "kafic" u podnozju staze.. EVO I NEKIH FOTKI....
Prilog 4099
Prilog 4100
Prilog 4101
Prilog 4102
Zna li neko hoce li raditi nova staza za vikend 30. i 31. ? Evo sneg veje u Beogradu tako da je tamo sigurno puno snega, a koliko vidim samo to je bio problem prethodnih dana, manjak snega. Aj ako neko ima neke informacije neka javi. :)
Ima li kakve sanse da sutra rade zicare na Divcibarama ? Stara ili nova svejedno je ? Na koji broj telefona mogu da se saznaju prave informacije ?
Nova nece sigurnno. Javim kasnije za tanjir!
Ako se iskupi 10ak skijasa, radice tanjir i danas, mada je slabo ljudi. A sutra skupi sto vise, zovi i sa ulice da naprave guzvu dok ne puste zicu! Snega ima 25-30cm i jako pada.
Imam proverenu informaciju da ce stara poceti sa radom u petka, dok je za novi potvrdjeno sigurno u za vikend, ukoliko bude interesovanja , mozda i ona pocne sa radom u petak !
E, ja zaboravih da pisem informacije od danas. Nije bilo interesovanja za malu stazu i nece raditi ni sutra i kao sto rece Jelena81, radice u petak i za vikend, kada ocekuju porast interesovanja i sneznog pokrivaca, mada ga i sad ima oko 25cm. Uzgred, u Beogradu 12cm.
Ima dovoljno snega i hladno je, a suncano. Radice tanjir sigurno, a i velika staza je spremna, pa ako se malo organizujete i iskupite, radice danas, a sutra i prekosutra ce nas biti dovoljno, siguran sam.
Ima li neko ko planira da skija u toku sledece nedelje? Nas cetri-pet dolazi verovatno u utorak-sredu iz Beograda. Prvi put idemo na Divcibare, a koliko vidim zice ne rade stalno. Hoce li raditi u toku nedelje? Ako je neko raspolozen mozemo i da se organizujemo, pa ce nas sigurno biti dovoljno (ako sam dobro shvatio potrebno je 10 ljudi da bi pustili zicu u rad).
I jos jedno pitanje: hoce li raditi rental?
Ispravka:
Pomerili smo put za ponedeljak. Sva pitanja koja sam postavio su i dalje aktuelna.
kava je situacija danas bila na novoj stazi? kolicina snega?
dolazim ujutru na jednodnevno skijanje pa ne bih da se neprijatno iznenadim
Ja sam bio juce, skijao pola dana na novoj stazi, poludnevni ski pas je 650 din od 12:30-16:30 ili do 16, ne znam, otisao sam malo ranije. Staza je oguljena, ali moze da se skija. Iznajmio sam board na staroj stazi, dal bese oko 600 dinara/dan. Ima mnogo da se pesaci od "parkinga" do staze. Nije bilo vece guzve na novoj stazi.
Radila je i stara staza, ali je naravno bila ogromna guzva.
Pozdrav!
Znaci da ces ponegde naleteti na travu ili kamenje koje nije pokriveno snegom. Mozes malo i ostetiti kliznu povrsinu!