Originalno postavljeno od
Danilo26
realna procena trajanja puta od BG do stare planine u odnosu na put do kopa je nekih pola sata do 40 minuta vise, naravno istim tempom voznje
isao sam i tamo i nazad preko temske, znaci od skretanja sa puta za pirot do kalne ima 30km puta koji nije toliko u rupama, znaci nema kratera i rizika cepanja guma i otpadanja tockova, ali je ceo put u zakrpama tako da se ne mozze preko 60-70 cak i na ravnim deonicama, ja sam bukvalno zaboravio koliko nasi putevi mogu biti losi, za ovaj deo treba negde 35-40 minuta
drugi deo je od kalne do centra, ima 25km i tu variraju skroz nove deonice, pa do situacija gde kroz neko selo jedva i jedan auto da prodje putem, ko je bio sigurno zna o cemu pricam, realno za ovu deonicu treba 35 minuta
na ovo kad se doda BG-Nis od 1h 45min nekim tempom 160 i jos 50km do skretanja za temsku za sta treba 40 minuta jer se osim sicevacke moze voziti opusteno 100-110 dolazimo do negde 3h 45 minuta bez pauze
kad se uradi autoput prema pirotu ova opcija ce biti jos brza, a put od temske do kalne po meni ima sasvim ok konfigraciju i puno bi se dobilo samo da se ceo presvce novim asfaltom, inace od kalne do temske smo u nedelju oko 4 popodne sreli za ceo put bukvalno 3 vozila????