To je onaj gornji deo daske koji ide iznad kantne ili...?
Pogled za štampanje
To je onaj gornji deo daske koji ide iznad kantne ili...?
Posto vise ne planiram da idem na skijanje, gde bi mogao da kvalitetno konzerviram skije
U garazi,kupis vosak i peglu i bacis se na posao :)
Vosak za skije. Vidjeh prije mjesec dana Race skije veselo upeglane pčelinjim voskom!!! I nisu bile ostrugane. Loodilo.
Zivim u Beogradu. Sta se podrazumeva kad si rekao servis , sta je uradjeno na skijama pre konzervacije
Uradi se kompletan servis, dakle popunjavanje podloge, ostrenje i onda se nanese deblji sloj voska. To kosta 750 din. Sledece sezone pre skijanja, donese, uklonimo taj vosak i nanesemo novi sloj, ispoliramo i spremne su za sneg. Dekonzervacija isto kosta 750 tako da konzervacija i dekonzervacija izadju 1500 din, koliko kosta i redovan servis.
Kolega sa posla mi je rekao da je isao u Beosport i da su mu tamo uradili neku strukturu pre voskiranja. Sta ti mislis da li to ima neke veze , vidim da se razumes
Potpuno je svejedno gde ces odneti skije na servisiranje i konzervaciju, bitno je samo da gledas da uvek po mogucstvu nosis u jedan te isti servis i da budes zadovoljan.
Ista meta novo ostojanje!
GDE RADITI servis u BG ove godine?
Ja radim u Salto M i ne planiram da menjam
Jel imaju Wintersteiger ili rade na nekoj drugoj? Rade masinski ili ima i rucni servis i koji predlazes?
u pitanju je rc4, nije ostrena ni jednom do sada
Evo linka gde je dosta toga objasnjeno a možeš videti i kojim masinama raspolaze servis a i na koje nacine može da se uradi servis.
https://m.youtube.com/watch?v=SRfTf-1H-I0
A evo i teme na forumu kako je sve pocelo.
http://skijanje.rs/forum/showthread....ighlight=Salto
I, koji nacin predlazes, rucno ili masninski? Iskreno vise su mi se svidele masine gde skija sama ima pomer kad radi bocni ugao, a ne kada je rukom pokrece.
Mislim da je masinom obrada jednaka na svim delovima kao sto i ti kazes. na taj način se kantne ravnomerno trose. Onda uvek nosis u isti servis i skiju možeš da obradiš 40 i vise puta (najmanje).
Ali svakako mogu goran ili dzoninho da odgovore na ta pitanja.
Ja bord servisiram u Markoniu na 25maju od 2007
dragi prijatelji , evo posle duzeg vremena da se i ja oglasim.Najbolji ski servis , da li je ikada pitao ko je najbolji ski serviser? , ako mislite da svi mi koji mlataramo sa kojekakvim sokocalima koje kuvaju lovacki paprikas kompjuterski a pored izleti skija gotova i ajd na sneg vestak led struktura tupi ostri obaraj , edge base , boze koliko stranih strucnih izraza kao manifest kp-yu. Maltretiramo se bezveze , moj najbolji serviser je cika Djole od koga sam ucio zanat , Delic i pancevci , mene svrstajte gde hocete.Zasto ovo napisah -bas zbog favorizacije ski servisa , kao sto milion puta rekoh :nema lose skije ima losih skijasa isto tako :nema losih ski servisa ima losih ski servisera , ako mislite da se i kod mene ne javi problem varate se , zovem cika Djoleta ikonu naseg zanata a on nesebicno skokne kod mene jer kada mi pozovemo onda je stvarno problem.Moram priznati da iznad svakog servisiranja mi , vlasnici servisa ako iole imamo savesti stojimo kao koordinatori nad nacinom izrade svakog servisa , na kraju krajeva moj zivotni posao i jeste krenuo davne 1989 kao serviser , prodaja je trgovina rental je snaga i umece , a moja ljubav SERVIS, sve ostalo je inmaginarno a SERVIS je ljubav gde ovaj plemeniti zanatluk polako zamenjuju masine (po meni vojska bez redovnog sluzenja vojnog roka) shvatite ovo kako hocete ali ski servisera je sve manje kod nas kao i fakultetski obrazovane dece koja ostaju ovde. koji je najbolji ski servis ? - nemam pojma vise ni ja
Pa kad se ovde pita koji je najbolji servis misli se valjda i na alat i na servisera tj ko najbolje odradi posao. Inace moja skija je juce bila kod Vas na servisu, ja sam zadovoljan. :)
2@salto
Bez podilazenja...posto sam i sam serviser nekih drugih stvari, procenio sam da imamo isto razmisljanje o SERVISU kao zanatu, i odlucio skije iz Loznice doneti do Vas prosle godine...nisam pogresio!
Ete toliko..
Jedva nadjoh temu. Da li je moguce odraditi popunjavanje baze, i obradu iste, a da se pritom ne diraju kantne? Kantne su mi jos fabricke i poprilicno su ostre, a podloga ima nekoliko riseva od mozda pola mm dubine pa bih voleo da to saniram bez diranja rubova.
I jos jedno pitanje. Da li je moguce da ovaj Fischer ovoliko lose drzi vosak? Drugov Salomon i moj Fischer mazane isti dan pred skijanje, moje skije pobele posle 2 dana, njegove i dalje u jako dobrom stanju posle 4 skijaska dana. Voskirao sam sam oba para, tako da ne mislim da je u pitanju uticaj servisera :D
Risevi od pola mm cak i dublji se ne krpe. Napune se voskom, a cela povrsina voskira. Mislim mogu da se krpe ali je bezveze da zbog sitnice punis podlogu zakrpama koje ce vise da degradiraju vozne osobine od samog risa.
Ovo nije moja pamet vec odogovor servisera meni kada sam hteo istu stvar kao ti.
Svaka skija drugacije "prima i trosi" vosak. Isto vazi za skijase. Ako skijas na kantnama vosak ce duze da traje nego nekome ko se lezerno spusta skijama celom povrsinom skije.
Ma vozim na kantnama skoro sve vreme i prvog dana mi podloga pobeli uz kantnu, ali sutradan vec pobeli cela, narocito u sredisnjem delu skije. Vrhovi i repovi tu i tamo. Riseve sam hteo da popunim jer ih ima nekoliko, pa reko da ne stoje, ali su plitki. Ostavicu verovatno bez servisa i ove sezone onda, jer su kantne zadovoljavajuce. Hvala na odgovoru.
Mozda nisi dobro sastrugao visak voska sa skije jer oce i neke vrste voska da pobijele..mada to je totalno drugacija tekstura nego kad pobijeli jer je skija ostala bez voska..
Da li zna neko koji servis u Beogradu ima masinu sa keramickim diskovima? Salto M?
Mislim da salto m ima dijamante za bok, a ima i keramiku i jos nesto valjda za bazu, nemam pojma. Inace, da pohvalim, covek mi je uradio mnogo dobro servis svaka mu cast, ali je fora sto je radio onaj stariji lik koji bas dobro zna servisirati, i imao je vremena radio polako.
Zna li neko gde je moguće u Beogradu kupiti stege za servis skija (ski vise)?
U Beosportu nema.
Mozes sam napraviti drzach, ima na netu mnogo resenja.
Kada sam pravio uradio sam na brzaka i nisam mnogo istrazivao planirajuci kasnije da uradim bolji i na kraju ostadoh na ovom starom i evo sesta godina prodje.
Guma je zrela za menjanje(kupio sam u Tigru neku traku za vezbanje pa planiram da umesto ove stavim to mada je tanja od ove unutrasnje gume za kola). Na vrh moze i itison da se stavi.
Na drzacima imam kao sto se vidi 3 proreza, jedan dubok u koji mogu i bordovi da se stave i dva klasicna da tako kazem. Jedan od ta dva je pod uglom od 45 stepeni. Drzache mogu da rotiram za 180 stepeni tako da mi dublji prorez moze biti blize.
Sto sam izbusio tako da mogu da setam sa drzacima po zeljenoj duzini(slika 2 - tackice). Na sredini zategnem skiju lastisem za kola. Sto sam uradio siri da bi imao radnu povrsinu vecu a imao sam dasku od shanka iz stare kafane :D pa greota bila da se skracuje.
Neke stvari mogle bi se promeniti ali to su samo finese.
Izvinjavam se zbog krsha :D
Prilog 15627
Prilog 15628
Klik na sliku ili ovde za galeriju u google drive
Hvala ti na uputstvu, korisno je! Na zalost, uvek je frka sa vremenom, kada pogledam vreme i energiju potrebno da drzac napravim, izadje me preskupo.
Servis skija radim celoj porodici iz ljubavi, smiruje me to posle posla, ni to se ne isplati... znam. Al' sta cu kad' volim 😊.
Dakle, stoji pitanje - gde kupiti u Bg?
Ne zbam gde u bg ima, ali sam video da ima na Fiserovom strandu na Expo zimu
Aha... znaci Gora. Hvala.
Pozovi ih i pitaj, neko je promovisao tu opremu na njihovom standu, ne verujem da su oni. Neke zelene masine, stege, ostraci itd
Wintersteiger je bio na gorinom standu, a zastupnik im je firma VITA iz Slovenije, mada mozda je moguce preko Gore poruciti nesto... Pozovite pa pitajte.
I ove godine, MOJ izbor je SaltoM... odradjene Elan 888 i Kastle MX88 koje su upravo kupljene...osim servisa pregledane i torziono i na svaki drugi nacin. Posto sam iz Loznice, najavio se ranije i skije odradjene na LICU MESTA. I ponovo prisustvovao servisu na Goranovo insistiranje i , blago receno, video sta je SERVISER. Pozdrav i za @Dzoninha koji je "iz prikrajka" pomogao u organizaciji.
Koja turpija se koristi za skidanje p-tex-a sa klizne povrsine? Vidim da neko skida sa metalnim strugacem, neko sa turpijom a neko na kraju koristi smirglu. Koje finoce treba da bude smirgla za obradu klizne povrsine? Pretposvljam da je neka najfinija tzv. vodena smirgla.
@Grimani jel mozes da nabacis par linkova sa resenjima za drzac ?
Moram sa kompa imam par bookmarka tamo...sutra nadam se...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...54ed9da294.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b3d39ac0f1.jpg
Nova guma
Koji je dobar servis na Novom Beogradu? Sevisiram svake godine dvoje skija. Salto M je dobar ali je podigao cene i daleko mi je od stana.
Tek sad dodjoh do kompa. Nisam bookmarkovao nego sam sacuvao linkove na GDrive u tekst fajlu, jedva nadjoh.
- Omiljeni :D
- Ovo sam razmisljao zgodno je za pomeranje ali ipak sam se odlucio za rupe
- JEdan praktican za licne skije ili skije sa rental vezom zbog ovog srednjeg dela(na prvom linku u komentarima pise kad uradish prilican(1000) broj skija nema vise potrebe za srednjim delom...zaista)
- video klip ali polovicno resenje...ok je za 45 stepeni ukoliko je problem izrezati
Postavio sam novu temu tako da ovaj post moze da prebaci tamo:
http://www.skijanje.rs/forum/showthr...432#post101432