Video sam da si se ti odusevio,tako da cemo verovatno probati i to :)
Pogled za štampanje
Video sam da si se ti odusevio,tako da cemo verovatno probati i to :)
pazite samo na zadnju krivinu pred kraj, da ne izgubite sanke ko moj drugar
Hahahahah ok
Jel bilo potrebe da se nose pasosi na stazi kad ste prelazili u Svajcarsku?
Ja nikada na skijanje ne nosim pasoš, pa ni na Ižglu ;), niko me nije ni pogledao kada smo prelazili u CH a ne da je tražio..
Zakon kaze da neki od licnih dokumenata mora da se ima (Ausweis za domace i pasos za strance). Kontrole na stazi ima onoliko koliko i van nje - dakle nema kontrole i pasos ti ne treba sve dok ne napravis neko njesra.
Pre 2 sezone sam se lično uverio kako je colner (carinik) izasao iz one barake na Viderjoch-u (izmedju B2 i N1) i tražio matorom Nemcu da otvori ranac.
Mom kolegi koji je išao sezonu ranije na Išgl su tražili i pasoš. Samo to, bez ikakvih neprijatnosti.
Treba imati sa sobom neki dokument, zlu ne trebalo.
http://s4.postimg.org/smgx4qlyl/DSCN4961.jpg
upravo tako..mi smo bas prilikom kupovine ski pasa u Ischglu, pitali devojku na salteru jel nam treba pasos, ona name je odgovorila, 99% da nam nece trebati, ali kao nije lose imati ga kod sebe...
A ovo vas čeka u centralnom baru :sm019:Prilog 13270
Prilog 13271
Pazi ovoga sa sve kacigom u baru, sigurnost pre svega hahaha :cug:
Jel ovo u toku skijaskog radnog vremena :D:D
A ja se sve vreme pitam što ste bre navalili da idete tako daleko, a ono škola skijanja brate, ako ako...samo verovatno su časovi malko skuplji.:sm021:
A isto u pozadini se vidi jos jedna drugarica ...lijepo Veljko Boga mi, lijepo...:ok:
Par slika za pocetak. Tu smo jos 7 dana pa ce biti jos toga ;)
Ishgl odlican. Ogroman broj staza. Za sad ga uporedjujemo sa Soldenom,pa ce nesto duzi izvestaj biti baziran na tome. Danas suuunceeeee i brdo snega. Veliki broj ljudi. Verovatno zbog vikenda...Sinic je izgleda padao sneg,pa nisu stigli da ga utabaju,tako da su se na najprometnijim stazama pojavili i hupseri...Temleratura od -7 ujutru do +2 na kraju...
sve u svemu super za pocetak...bravo....uzivajte... i ja sam prosle godine bio u Soldenu, i kad bi uporedio oba skijalista, ne znam, oba su extra, jedino sto sa sigurnoscu mogu da kazem je da je Ischgl dosta zahtevniji, i cini mi se da ima dosta duzih staza
ako vec skijate 7 dana, posetite i Serfaus, stvarno je lep ski centar, a i 6 dana u Ischglu su vam sasvim dovoljna...uzivajte i pisite nam
Danas jos jedan suncan dan. Malo manja guzva nego juce. Ujutru staze savrsene,tvrde,perfektne za dobro naostrene skije :)
U pravu si za duzinu staza. Ima par baaaas dugackih crvenih. Cini mi se da su staze u Soldenu bile mozda cak i bolje sredjene. Mada,tamo je max temperatura bila -10,ovde u toku dana ode do +2. Ali ujutru, na samom pocetku,deluje mi da negde ne poravnaju bas perfektno staze od hupsera od prethidnog dana,kao u Soldenu...
Takodje,u Soldenu ima vise prodavnica,sto opreme,sto prehrambenih. Naselje deluje lepse i kompaktnije nego Ischgl.
Autobusi su mnogo prakticniji u Soldenu. Ovde su oni klasicni putnicki,pa se skije stavljaju pozadi u neki improvizovani bunker,dok su u Soldenu niskopodni,siri autobusi,gde lepo uneses skije sa.sobom,jer ima.dosta mesta...
Rekoh necu sad da uporedjujem,ali je nozda bolje dok su utisci svezi :)
sto se tice buseva, nama su nailazili i ti nizi gde skije unosis unutra i ovi gde stavljas skije pozadi, iskreno meni lakse da ih bacim pozadi nego sa njima unutra...
Definitivno Ischgl bolji sto se samog skijanja i staza tice. Raznovrsnost,povezanost,duzina...VRHUNSKI!!!
Za ostalo,prednost dajem Soldenu-samo mesto,broj prodavnica,autobusi...mada,sve to pada u zaborav,kada se nadjes na stazi :ski:
definitivno duzina staza je na strani Ischgla, iako Solden ima vecu visinsku razliku, valjda konfiguracija terena je na strani Ischgla...mada je meni i samo mesto nekako lepse od Soldena, koji je rasporedjen samo uz glavnu ulicu, vise manje...
p.s. a vidim vreme vam je skroz bezveze... :-)
Hahahah da vreme ne valja nista (kuc kuc u drvo) :)
Fantasticno.
Evo da i ja opet malo zacinim temu, konacno sam zavrsio, nas vec sada tradicionalni after-ski movie, pa izvolte...nemojte da me kritikujete zbog duzine filma...haha...imate premotavanje :op
https://www.youtube.com/watch?v=dbZG...ature=youtu.be
Ipak Ischgl bolji u svemu,osim po broju prehrambenih prodavnica. Sto je i normalno,jer je ovo bas skupo,mondensko mesto,pa gosti verovatno jedu ili po hotelima ili po restoranima. Sve vristi koliko izgkwda skupo. Prodavnice opreme,kafici,restorani,prodavnice,hoteli...centar prelep (kad sam ono pisao prvog dana,nismo isli do trece gondole,gde je u stvari pravi centar naselja). Sve deluje bljestavo,namenjeno ljudima sa podubljim dzepom....
Sve u svemu-Ischgl No.1 dok/ako (ne) naletimo na nesto bolje :ski:
A evo kako puca Atomic od drugara na stazi Prilog 13530Prilog 13531
Ni manje ni vise nego atomic sl ti..kako je ovo uspio?
Krenuo da pada,okrenuo se ledjima naopacke prema nagibu i zabio skiju pod 60 stepeni u odnosu na stazu jedno 30cm duboko u sneg i povukao svom tezinom (95kg) skiju. Vez otvorio,ali skija se izgleda toliko savila da je pukla
auuuu...ne verujem...jel njemu ok...?
Njemu nista :)
dobro je to je najvaznije...taman ce da proba neke nove skije iz rentala...hah
Ma vec kupio ludak Fischer RC4 Wordcup RC ;)
ma da...sto je sigurno sigurno...
To bi bilo to sto se Ischgl-a ove godine tice. Sutra naza za BG. Utisci-FENOMENALNI!!!
Ko god ima prilike,treba da poseti ovo skijaliste. Fenomenalna povezanost,pa se lako i brzo dolazi sa jednog kraja skijalista na drugi. Fenomenalne staze,dosta jaaakooo dugackih (npr. crvene 40/41 sa desne strane,80ica koja ide prema Samnaun-u),dovoljno plavih,sirokih za full carving tipa kuk do poda,par jako dobrih crnih sa finim nagibom (14b koja se nastavlja na crvenu 24ku)...Sve u svemu-za svakoga po nesto :ski:
Vreme nas je posluzilo fantasticno'od 8 dana skijanja,6 pefektno suncanih,1 sa smenom paperjastih oblaka i sunca, i ovaj danasnji sa suncem do 12 sati. Kao poruceno :ok:
Pozdrav svima iz fenomenalnog Ischgl-a
I slike izgledaju bas fenomenalno, koji aranzman ste imali?
Isli smo u svojoj reziji. Rezervisali preko booking-a. Privatna kuca,nocenje sa doruckom
Trebali ste bre i do Serfausa na dan kad ste vec 8 bili u Ischglu...