Petak polaaaaaaazaaaakkkkkkkkkkk :yay::yay::yay:
Pogled za štampanje
Petak polaaaaaaazaaaakkkkkkkkkkk :yay::yay::yay:
Srećna Vam Nova godina. Sa društom idem u zadnjoj nedelji februara u Arabbu. Nekoliko pitanja. Imamo dolomiti superski 7, pa šta je Vaš predlog šta iskijati za tih 7 dana i da li ići automobilom do pojedinačnih skijališta ili koristiti žičaru? Koji je put najbolji do Arabbe, preko Austrije ili preko Italije? Za koliko se vremena realno stigne do Arabbe (mislim sa nekim normalnim pauzama)? Eto toliko ako se nešto još setim .........:)
Ja bi na tvom mestu išao isto kao za Corvaru - pa onda za Arabu.
pa jesi li ti pročitao ovu temu u potpunosti? Jedna te ista pitanja....te uvijek isti odgovori....:dontknow:
Čemu takav sarkastičan ton u odgovoru :confused: Pitao sam prvenstveno za neki lični predlog šta bi vredelo iskijati za tih sedam dana po danima obzirom da smo pozicionirani u Arabbi a svaki dan bi hteli da skijamo na drugom skijalištu: Za sada sigurno idemo Araba i Marmolada, Alta Badia, Val Gardena, Cortina d' Amprezzo .......
Bio je to samo predlog (a daleko od sarkazma), da u odgovarajučuj temi pročitaš i nađeš odgovor na dosta pitanja koja postavljaš....sve se nađe u temama o Dolomitima, Val Gardeni, Arabbi, Alta Badii...i ako ideš na dopust, to bi trebale biti slatke brige.....a mene mrzi odgovarati (i očigledno i druge) na jedna te ista pitanja.....želim ti ugodan i lijep dopust u Dolomitima.... :sm018:
Prijatelj s zenom sledeci vikend dolazi u Corvaru, kaze da se odrzava neko internacionalno poznati fest kulinarstva, kao najbolji kuvari dolaze i to je kao bas got to be there event. Kao karte nemoguce tesko nabaviti a inace kostaju 100eur. Nisam ga nikako shvatio sta placa 100eur. Zna li iko ista o ovome? U pitanju je AUDI CHEF'S CUP SÜDTIROL
ovo je u pitanju....http://www.chefscup.it/en/Home.aspx :sm011:
Znam da je to. Mene interesuje jeli iko ikada bio posto kolega zove da im se pridruzimo a gledam da ucesce kosta 1000eur za svih 6 dana. 100eur je dan po cjenovniku. Ima sve opisano pod programom. All you can eat+after party+casovi kuhanja svih 6 dana
araba je skroz na jugu dolomita koliko me sjećanje služi, tako da na skijama ne možeš do Kromplaca ili slično. Gdje god da odeš nećeš pogrešiti, a mnogo toga moraš propustiti. Ja sam svojevremeno bio u alta badiji pa mi je lako bilo ići bilo gdje. Jedino sam u kortinu i kromplac išao autom. Kromplac je daleko a htjeli smo da poslije ostanemo u Bruniku(divan gradić),a Cortina je malo slabije povezana(valjda). Prevoj je bio suh pa smo otišli autom,cca 1h, i na večer ostali u gradu.
Mislim da smo ja i žena za 2-3 sata prešli alta badiju i otišli na Marmoladu, odmorili se , jeli, i do kraja dana se laganini vratili u hotel
Želim ti mnogo snjega i sunčanih sati kao što je meni bilo.
Može na skijama iz Arabbe do Kronplaza, preko Badie, lično proverio. Taj put ukljucuje i vožnju ski busom 20-ak minuta izmedu La Ville (mi smo isli korak dalje spustili se Sponatom i krenuli iz Pedraces-a) i Picolin-a koji je posle preko S. Vigilia zicama/stazama povezan sa Kronplaz-om. Ceo put traje oko 2-2.5 sata i razlicito traje u jednom i drugom smeru. Taj put ne podrazumeva nikakav ekstremizam (bila i devojka u ekipi) ali ni preterano kilavljenje i razvlacenje. Ako se krene oko 9 ima se vremena za uzivanje na Kronplazu.
Mislim da nam je brža opcija da krenemo kolima do Kronplatza ako se ne varam.Da li postoji ski bus iz Pedracesa do La Villa?
vjerovatno jeste brža ali opet propuštaš mnogo toga na putu do kromplaca.
Ako odeš autom i budeš tamo u 9h imaš cijeli dan.
To ti je sve sad filozofija. Ono što je sigurno, to je da nećeš pogrešiti šta got da odabereš.
U 9h Stani na skije, kartu u ruke i idi što dalje u raznim pravcima. U 12h kreni natrag.
A autom nekad i nije brže. Meni je jednom od la ville do predivne Val Gardene
trebalo autom preko prevoja bar 20-30 minuta više nego na skijama; a putevi su bili suhi.
@Peja01
I Sella Rondu ćeš brže preći kolima, ali većini nije prioritet brzina... Od La Ville se ski busom ide do Picolina kroz Pedraces. To si mogao i sam da zakljucis da si pogledao kartu i potrudio se da shvatis o cemu sam pisao. Lepo ti je neko rekao da pogledas starije postove i karte pa da onda pitas ako ti je nesto nejasno. Tebe to ocigledno mrzi a ocekujes od nas da nas ne mrzi da svaki put iznova detaljišemo.
Dobro, možda sam nešto i propustio iz prethodnih postova. Nije u svakom slučaju namerno ili zato što me mrzi. Skijanje shvatam kao opuštenu zabavu a ne ništa pod moram ili obavezno. Otuda moj opušten pristup pitanjima koja nisam pripremio kao diplomski rad. :)
Nas četvorica smo smešteni negde u ovim apartmanima:
http://www.skifun.rs/index.php?lnk=t...v.php&hot=1611
Možda se i sretnemo :dziveli:
Teško.....u gužvi kakva je u gradu (vidjet češ i sam)...mada sam barem 2-3 puta tokom odmora u Arabbi, jer su mi tamo staze vrh....znam za te apartmane...na putu su prema Passo Pordoi (imam ih čast gledati svake godine u augustu, kad pravim Sella Rondu na biciklu, pa imaš malo više vremena za po koji detajl.....)
Sta reci, snega ko u prici na Marmoladi i preko 2 m, sve sto bih rekao bilo bi suvisno, jos se nisam vratio, mislim jesam al samo fizicki:glavaozid:glavaozid
Meni su preostale slatke brige....apropo kad idem ne želim si uopšte više snega nego što jeste...samo da bude preko noči jasno i temperature oko -15, a preko dana sunce i temperature oko -1....evo samo to da je....i tako da je svih 7 dana ....:bootyshak:yay:
Pozdrav svima.Ja i drugar idemo 8 februara u alta badiju.Citam postove i vidim da je vecina ljudi poznaje bas dobro.Zamolio bih za pomoc i savet.Mi smo solidni skijasi,skijamo uglavnom crvene staze.Zanima me vas komentar za lokaciju smestaja.
http://www.lamiri.it/index.php/en/ba...lta-badia.html
Gde je najbolje ici na skijanje odatle,kako(ski bus,auto)?
Procitao sam sve u temi,ali posto idemo prvi put,ne znamo gde je lokacija na kojoj smo smesteni.
Svaki komentar i pomoc je dobrodosla,a ima vas dosta koji ste tamo"domaci"pa ne sumnjam da cete nam pomoci da i nama skijanje u alta badia bude nezaboravno.
Hvala unapred
Pogledaj link koji si okačio - pa umesto satelitskog snimka klikni na "Map" snimak i prikazaće se žice na mapi - pa ćeš tačno videti na kojoj si poziciji u odnosu na žice - nisi daleko po mapi.
Što se tiče pitanja gde skijati: svuda :)
Smešten si jedno 100-150 m od Sport hotela Teresa, i oko 500 m od donje postaje sedežnice Sponata (sa free parkingom), koja je vezna sedežnica za dalje prema La Villi.....Tako da možeš i peške ako te nije muka, jer je donja postaja na vrh malog brda....Ja sam smešten jedno 150 m prije tebe....:sm011:
Hvala ljudi,znaci nisam bas negde bogu iza tregera:-)
U Arabbi a i u Dlomitima snežno zatrpavanje narednih dana:
http://www.arabba.it/index.php?page_id=1188
U Italiji nikad vise snega nego ove godine :) zato u Austriji nije bas kako smo navikli...
Što nema u Austriji snega? Evo već par nedelja je na Koruškim skijalištima preko 2 metra snega.. Malo manji sneg je u Tirolu, ali ništa dramatično..
E upravo na Tirol i mislim ;) Duplo manje snega nego prosle godine...
U alta badiji danas ceo dan pada sneg,a tako vreme najavljuju i za sutra.Lose skijanje skroz...
Iznajmi širu skiju za sutra a od utorka vas očekuje lepše vreme..
Jel mozda neko od forumasa ovde trenutno?
evo...još malo pa krćemo....po prvi puta i nešto deblje skije sa mnom (posudio Stöckli Snake od sina)....mnogo se lepše ide sa njima po dubokom nego sa Fischer GS ......ja se ipak nadam, da mi neče trebati.....:bootyshak
:hair:Baš nemajo sreče u Alta Badii..opet odron....ovaj put iznad sedežnice Borest (za one koji ne znate, to je ona povezna sedežnica između Corvare i Colfosca)....odron došao skor do glavne ceste odnosno do kasarne Truppe Alpine...
http://www.funivie.org/cantieri/thum....php?album=330
Posle 3 meseca bezuspesnih i ocajnih pokusaja da se ulogujem na forum, konacno sam uspeo. :)
Elem, iscitao sam ceo forum, upio sve vase savete i komentare, bio u Alta Badii i spremam utiske, kako bih preneo najnovije informacije i kako bih jos nekome mozda pomogao da se odluci za najbolje skijanje EVER!
Uskoro nastavak, pozdrav.
Prosle nedelje smo bili u Alta Badii. Supruga I ja, 7 nezaboravnih dana, fenomenalno skijanje, sjajno vreme, mnogo snega, savrsene staze, pristupacne cene, itd.
Ali da krenemo redom.
PUT – Isli smo kolima, Hundai i30 karavan 1.6 dizel (pisem ovo da bi mogli da uporedite koliko bi vas ispao put). Putarina u Srbiji 350rsd (3 eur), putarina u Hrvatskoj prva je oko 16 eur, druga je 6.5 kuna, znaci skoro 1 eur. Vinjeta u Sloveniji 16 eur. Tunel Karavanke 7 eur. Radnik na ulazu u Karavanke nam je rekao da za Austriju ne treba vinjeta jedino ukoliko se iskljucimo na prvom izlazu posle tunela, ali obzirom da smo imali oko 70km autoputa kroz Austriju, uzeli smo I AUT vinjetu, koja kosta 8.5 eur.
Krenuli smo iz Beograda u 9:10 ujutru, u La Vili smo bili u 18:20h. Ukupno 850km, 9 sati voznje, od cega poslednjih 2 sata je van autoputa, kroz mala austrijska mesta, ali veoma dobrim putem gde moze da se vozi I do 80km/h. Pravi I jedini uspon krece poslednjih 25 minuta, tako da iako ste vozili skoro ceo dan, to ne predstavlja neki preterani napor. Sve u svemu, put se do Alta Badie ne oseti (mozda delimicno I zbog adrenalina koji ne prisutan jer se ide na skijanje).
Sto se tice benzina, trenutno je najjeftiniji u HR, onda u SRB, pa SLO I na kraju najsuplji u IT. Obzirom da se cene menjaju, najbolje vam je da pratite http://www.fuel-prices-europe.info/ Azuriran pregled cena benzina, da mozete da planirate unapred gde da sipate.
Putevi su potpuno ocisceni, nema nanosa, leda, snega, dobro obelezeni.
U povratku smo isli kroz Italiju na jug, jer smo hteli da svratimo u outlet kod Venecije. Na predlog vlasnice apartmana isli smo preko Cortine D’Ampezzo, I onda prema Veneciji. Osim prevoja izmedju Alta Badie I Cortine (vremenski oko 50 minuta) ostatak puta sjajan za planinske uslove. Dovoljno sirok, dosta mostova tunela, sve do autoputa, I kasnije lagano. Putarine u Italiji su 3.5 eur I 6 eur. Verovatno ako se ide direktno prema Sloveniji je putarina nesto jeftinija, ali neznatno.
Od Beograda do Alta Badie I nazad smo potrosili oko 120 litara dizela, sto znaci da nas je put sa sve putarinama I benzinom izasao oko 230 eur! Neko je vec pisao da ga je put kostao oko 250 eur pa da potvrdim da je moguce.