-
Druze stvarno ne znam sta da ti kazem, ja sam Banjcanin i potpuno sam upoznat sa top losom poslovnom politikom ali sta da se radi, sve mi deluje kao da ih mrzi da rade a primaju plate sa budzeta i to je, Opstina slabo ulaze tako da su i rezultati losi. Nadamo se boljim vremenima. A to sto su ti rekli da prosle godine vise nije radila nego sto jeste, to je iz razloga sto je stalno zica ispda iz sistema zbog dovoda struje cini mi se a i postoji neka problematika sa koturacama, koje nikako da sredi, naravno to nije reseno ni ove sezone a zakljucak mozes sam da izvedes. Ponavljam, da bi nesto dovelo turiste a i novac mora da se u to ulozi, a ova garnitura Opstinska jednostavno nema osecaj za to i to je to.
-
Od sutra pocinje sa radom zica na Gocu, skipass cena 400din dnevni a nocni 500din, nocno skijanje za sada samo petak i subota, ukoliko bued vece interesovanja i jos snega mozda bude i tokom nedelje nocnog skijanja ali najbolje pozvati SC za info. U principu neophodno je da na stazi bude vise od 10 skijasa da bi se zica pokrenula.
-
Pozdrav drugari, evo ovako, juce sam proveo dan na Gocu, vreme je bilo prelepo staza je solidno bila utabana danas je verovatno jos bolja, jos uvek kao i juce i danas pada sitan suv sneg na Gocu. Guzve iako je raspust nema, na stazama je bilo 20 do 30 skijasa. Naravno uslovi nisu kao na Kopaoniku ali ko nije mnogo zahtevan a voli da malo udahne svezeg vazduha da provede dan na snegu i da se preznoji malo u skijanju, zadovoljice se i danom provedenim na Gocu.
-
Hvala na informacijam dolazimo za vikend ako bude radilo.I ako imate neki kontak za smestaj interesuju me vikendice.
pozzz
-
Pa 99% sam siguran da ce za vikend raditi staza. A ukoliko budem saznao neki info za smestaj u vikendicama napisacu, stvarno nisam u toku sa time jer nisam imao potrebu za tim smestajem iz razloga tog sto mi je staza 15km udaljenosti od kuce :).
-
Evo slicica sa Goca.
http://www.dodaj.rs/f/o/uj/46WSXDit/goc-1.jpg
http://www.dodaj.rs/f/e/b7/2Ev3z9CS/goc-2.jpg
Snega ima mozda i najvise u nekolio prethodnih godina i gore je prava zimska idila. Nazalost, velika zica ne radi i verovatno nece ni proraditi jer je tu potreban remont i ko zna sta jos...
Mala radi, ali ta staza je jako kratka i moze da posluzi za pocetnike, decu ili da te mine zelja, ali spustanje se meri u sekundama...
Steta, ima potencijala da bude zanimljivo jer ima i smestajni kapacitet, a blizu je Kraljeva, Banje...ne znam koliko je ulaganje potrebno da proradi velika zica.
-
Bas steta sto ne radi ovaj jednosed. Trebalo bi da malo ski drustva iz Kraljeva i uprava hotela poprica sa Opstinskom vlascu pa ako imaju volje da pomognu malo i srede situaciju. Mislim da ta Kraljevacka strana nije los potencijal, ali..... duga je to prica kao i za mnoge druge stvari.
Pozzz svima
-
Da, ja sam iz tog kraja i jako mi je zao, ali mislim da je to dosta povezano i sa cinjenicom da je poslednjih godina bilo malo snega i verovatno niko nije imao interes da ulaze.
A vidim da se ulagalo u druge sadrzaje, poput terena i balona...
Mislim da bi ljudi koji nemaju mogucnosti da odu na Kop ili neka druga jos skuplja skijalista imali mogucnost da uzivaju u skijanju za manje novca.
-
Potpuno se slazem sa tobom, mnogi su zbog finansija ograniceni i mogu da priuste sebi da odu do Goca i to je to ali mnogima pa i meni je bitno da provedem lep dan ili vikend na planini, da udisem lep svez vazduh i da malo skijam, sve ima svoje cari i na kraju budes opet zadovoljan onime sto sebi mozes da priustis. A sto se tice odrzavanja zicare, pa i Banjska strana ima slicnu situaciju kao i Kraljevacka sa snegom, to je ta nadmorska visina, pa opet zicara radi, jedino se javi problem sa strujom kad padne neka grana na dalekovod :) ali to uglavnom brzo rese.
-
Freeride na Gocu
Da dam i ja jedan kratak izvestaj. Bio juce(nedelja 15.01.).
Vreme promenljivo sa snegom i kracim suncanim intervalima. Temperatura u blagom minusu, visina snega oko 50-60 cm( slobodna procena).
Ono sto je bilo najlepse, bio je spust do medjustanice. Sa tri zaustavljanja do dole, iskljucivo zbog uzivanja i da ne bi prekratko trajao, spust trajao par minuta, dok je izlazak do gore trajo tacno sat vremena. Osim mene izgleda da danima niko nije pokusavao nista slicno. Naravno staza neutabana i prilicno zarasla u siblje. Obzirom da sam bio sam, nisam pokusao da sidjem do pocetne stanice, tj donjeg dela staze koji je kraci ali i mozda najekstremniji sto se tice domacih planina. Guzva oko ski doma gde je mala staza prilicno velika, kolona parkiranih automobila bila cak do mostica( oko 300-400 metara).
Sve u svemu lepo iskoriscen dan, a kao i svi ostali nadam se da ce se neko setiti da osposobi jednosedesnicu.
Okacicu kasnije i par slika