-
Osim ako ne skijate van ski centara nego se sami penjete na neke planine kolima pa se spuštate, ne treba vam terensko nego putničko vozilo sa zimskim gumama i u 99% slučajeva nećete imati nikakvih problema tako da je uvek najbolje rešenje što udobniji automobil. A lada njiva je automobil, kao što i samo ime kaže, za njivu :sm021:
-
Slazem se samo delimicno .
Smatram da za nekog ko ima sportsko aktivan pristup zivotu ,SUV vozilo je odlican izbor.auto koje im malo povisen klirens i ima pogon na sva 4 tocka je jako pozeljan.Ne razmisljate o lancima ,ne uglibate se kao drugi u sneg i blato i defintivno imate sigurnost+.
U gradu je super sa ovim vozilima ,pregledna su i zgodna za parkiranje i voznju.
Gubite malo na brzini na auto putu i nesto malo na potrosnji.
-
...i na stabilnosti i osećaju u vožnji... 4x4 može i u običan automobil pa je suv u prednosti samo u dubokom snegu je će se teže nasaditi na sneg, a u takvu situaciju ćeš doći samo ako se baš potrudiš.
Svakako sve se svodi na želje i mogućnosti.
-
Onda ,ako je stabilnost i uzitak u pitanju ,onda zadnja vuca ,a ne prednja kao sto vecina vozi.
-
Novi SUV-ovi sa vazdusnim ogibljenjem nisu nista gori sto se osecaja za voznju ticu u odnosu na klasicne limuzine...
-
Možda se ne razumemo skroz ali upravo je to kombinacija gde imaš najmanje osećaja, tj. nemaš osećaj u volanu šta se dešava(feedback) već sve ide lagano kao na nekoj igrici gde ti zadaješ komande a automobil posredno radi sve ostalo.
Što sa druge strane ne znači da oni ne leže odlično i da se ne naginju u krivinama, samo nikad osećaj neće biti kao u nekoj (sportski nastrojenoj)limuzini.
-
slazem se,ali ja sam za kompromise koji pruzw voznja nekog novijeg suv-a :)
-
Ja sam za limuzine koje imaju 4x4, kao audi quattro ili subaru awd :ok:
Slažem se da 2x4 sa zimskim gumama mogu da dođu na destinaciju svakog normalnog ski centra, ali bezbednost 2x4 i 4x4 se ne mogu porediti, sigurnost koju daje 4x4 pogon na klizavom terenu nema cenu..
-
Imam ogormno vozacko iskustvo ,preko 20 godina i mnogo mnogo hiljada kilometara i stojim iza onog sto sam zapisao ,i slazem se sa onim sto je i wlad rekao.Problem moze da bude sa vozilom 4x4 sto ponekad daje i vecu sigurnost nego sto je realna ,to se narocito ogleda priliko spustanja niz planinu ,a narocito po ledu ,to neka ima svako u vidu ko ima 4x4.
-
Prevelika samouverenost za volanom je majka svih zajeba. Spuštanje niz planinu je i najveći rizik u vožnji. U toj priči se najbolje snalaze neka novija premium kola sa elektronskim pomagalima (ESP, ABS sa EBD, itd...). Dobre gume se podrazumevaju.
U svakom slučaju najslabija karika je ljudski faktor, zato pamet u glavu.