Hm, nadam se da te necu razocarati..
Pozicija smestaja je super, u samom centru, tacno preko puta onog carobnog hotela Cavallino Bianco i pesacke zone sa prelepom crkvicom koja je i zastitni znak Ortiseia, lokalima, buticima, ski rentom.. I cena ti je za takav smestaj skroz realna tako da ne verujem da si mogao mnogo povoljnije proci. Tu u blizini je i Spar gde mozes kupovati sve sto ti treba po cenama kao u nasim supermarketima, cak i povoljnije! Odmah pored je i ski lift za Alpe di Siusi tako da mozes komotno obuti pancerice i skije u ruke pa na lift. Mislim da nema vise od 50m.
Medjutim, AdSiusi nije nista narocito, lepo je otici jedan x, videti jer je gore stvarno lepo, napraviti par fotografija jer se odatle SASSOLUNGO vidi kao na dlanu i to je to. Sto se tice skijanja, staze su preravne, slabo je povezan deo na vrhu lifta koji ide iz Ortiseia sa ostatkom skijalista Alpe di Siusi a liftovi su najstariji u celoj regiji VG. Dakle, siguran sam da ces i ti otici jedan dan, videti i odluciti se da ostatak sedmice provedes na Secedi i svim drugim delovima VG koji su neuporedivo bolji od AdS.
E, za to ces ipak morati ili autom ili ski busom :sm022:Ja sam bio smesten na suprotnoj strani mesta, kada gledas fotke sa sajta tvog smestaja to ti je jos iza crkve gore. Bio sam u neposrednoj blizini lifta za Secedu ali sam isao kolima jer je taj deo grada na velikoj uzbrdici. Medjutim, ako imas zimske gume( a moras ih imati i zbog zakona i zbog realnog stanja na terenu) ne boj se, neces imati nikakvih problema, sigurno! Jedina uzbrdica ti je ta kroz samo mesto Ortisei do lifta za Secedu ali je uvek perfektno ociscena tako da vozis kao leti. Tvoj smestaj je u samoj dolini, put so Santa Cristine i Salve je potpuno ravan kao da vozis kroz Vojvodinu, tako da ti je jos i najbolja varijanta i moj drugarski savet da lepo kolima ili ski busom odes 5-6km do Santa Cristine, parkiras se na free parking i za cas si ili na Secedi. Taj prilaz Secedi je i bolji i moderniji a i spust sa vrha je mnogo lepsi, siri i suncaniji nego prema Ortisei. Tu ti je i Val Gardena Ronda Express pa si brzo i na drugoj strani na Mont de Sëura i cuvenoj world cup stazi Saslong koja je nevidjeno dobra! Ta strana je i povezana sa Sella Rondom.
Nemoj da si razocaran sto ne mozes peske do Secede jer si u samom centru, Ortisei je kao iz bajke, centar je nestvarno lep, posebno nocu. Mislim da je najbolji izbor za smestaj od sva tri mesta u Vg. Videces da nije nikakav problem otici par km do S.Cristine i tu si, u istinskom ski raju!!Jedan da otidi obavezno do Corvare, ima oko 15 km serpentina ali je prelepo, i obavezno odskijaj i Arabu pa javi kako je bilo.
Nadam se da sam pomogao, ako imas jos neka pitanja, tu sam :sm004: