Jedini u Evropi? Neko te grdno slagao...
Pogled za štampanje
Jedini u Evropi? Neko te grdno slagao...
Jedine u Evropi? Grdno se varas :smoke: I na Balkanu ih ima par, ja znam za onu na Zlatiboru(Tornik) i Kozuf(Makedonija).. Vjerovatno ih ima jos.. Dakle jedina nije, ali moderna svakako jeste.. :smoke: .. Mada ne vjerujem da ce biti u upotrebi prije sljedece sezone...
@Panzer - Ne bih se slozio sa tvojom konstatacijom, da ce sa tim novim sestosjedom biti najbolje skijaliste u regionu. Prelistaj malo po netu :)
Na sajtu meteo zavoda CG jedna novina. Pored visine snijega u gradovima, sad postoji i info o visini snijega na Bjelasici, pretpostavljam da su mislili na skijaliste Jezerine. Trenutno stanje je: BJELASICA*: 60/160 (podnozje/vrh), dok je u Kolasinu trenutno 6 cm snijega.. Svaka cast, konacno jedna veoma bitna informacija na netu. :ok:
Sajt meteo zavoda: http://www.meteo.cg.yu/
DAN ZALjUBLjENIH OBILjEŽIO TURISTIČKI VIKEND U KOLAŠINU
Sveti Valentin na skijama
http://www.pobjeda.co.me/slike/vijesti/1234747126.jpgKolašin, 15. februara - Još jedan turistički vikend ispod Bjelasice i na Bjelasici bio je - pravi. Ovaj su obilježili oštra zima i hladnoća, koja je planini davala posebnu draž. Ne toliko hladno da "otkida", ali dovoljno oštro, kako to i priliči polovini februara, koji je, u protekla dva dana, potsjetio na najbolje dane ove sezone.
Da hladnoća ama baš nikome ne smeta, pobrinula se tradicija i datum koji se zove - Dan zaljubljenih. Sveti Valentin je ovoga puta proslavljen na skijama.
Odavno Kolašin u februaru nije imao više vikend - prenoćišta nego ovog petka i subote. Potvrđuju to i recepcije hotela "Bjanka" i "Lipka", zatim malih hotela "Brile" i "Čile", kao i ostalih smještajnih kapaciteta. Petak i subota veče su podsjetili i na one novogodišnje kolašinske atmosfere. Najviše je bilo gostiju iz Albanije, a karakteristično je da su ovoga puta i mladi i stari krenuli na planinu, jer je tradicija i navika da se Sveti Valentin obilježi putovanjem sa onima koji se vole. Na svakom koraku fotografisanja, zagrljaji, osmjesi...
-I na skijalištu Jezerine se, atmosferom i brojnošću gostiju, osjetio Dan zaljubljenih, potvrđuje Miloš Medenica, šef skijališta. -Proteklog vikenda urađene su dvije gotovo istorijske stvari za skijalište i uopšte Ski centar “Kolašin 1450". Završena je montaža iz helikoptera žičare - šestosjeda "Viline vode", koja se jedino na taj način mogla montirati, i time se ušlo u završnicu cijele investicije. Takođe, od prošle nedjelje se proizvodi prvi vještački snijeg na Bjelasici. Proradili su topovi za snijeg, ali nam, na sreću, nijesu bili potrebni, jer je palo novog snijega - od pola metra pa do metar i po. Staze su bile maksimalno spremne, a Dan zaljubljenih je učinio da na Bjelasici uživaju i oni koji skijaju i oni koji su došli da na drugi način upoznaju planinu, kazao je Medenica.
Dr. D.
Izvor: http://www.pobjeda.co.me/citanje.php...2-16&id=158638
Na sajtu meteo zavoda uvedene detaljne info o stanju na Bjelasici( ski centar Kolasin 1450) .. Trenutno stanje je :
18.02.2009. 14:00 Kolasin 1450
Temperatura: -6 do -8°C
Visina snijega: 82 do 155 cm
A sto je najbolje, jos pada velikim intenzitetom!! :yay:
ja trebo danas doc ali zbog nevremena u podgorici otkazani letovi...
sam nek pada gore :D bit ce jos bolje :D
sam da se smiri vrijeme u podgorici u petak pa da avion moze sletjet onda provjerit stanje na jezerinama :D