sneg padao do malopre, krupan a mokar, sve zavisi od temperature dalje, ako stegne bice ok
Pogled za štampanje
sneg padao do malopre, krupan a mokar, sve zavisi od temperature dalje, ako stegne bice ok
Biće snega, biće snega idem i 26-27.03 tamo :ski:
@sunCica, bas si optimista :ok:. Valja iskoristiti 10/sezoni. Ima i varijanta 6/sezoni za 4980 din. Padnes kao ja, polomis kljucnu kost i vrate ti pare za preostala 4 dana :dontknow:
Ne hvala, mislim da je bolje da mi propadne 4 dana skijanja, jer se meni pass isplatio za ova 3 vikenda.
Najbitnije je to što mi je lakše da u decembru izdvojim novac, 8.300, za ski pass, nego u februaru kad mi je potrebno još love za put i smeštaj. Ovako izdvojim po 4500 za vikend i mogu nekoliko vikenda da skijam, onako bi mi bilo potrebno 7000 što bi mi već bio problem da izdvojim.
Naravno da neces da padnes i polomis bilo sta. Menjao bih 5 tih 10/sezoni za svoju kljucnu kost. Nadam se da ces se lepo provesti i skijati jos ta preostala 4 dana. :sm018:
Da nastavim pricu
Utorak
Osvanuo sunčan dan ali je ubrzo krenula kiša i polse mokar sneg. Haos. Ja nisam izašao u 9 a klinac je bio mokar strava. Taj dan skijao samo noćnu do 22.
Sreda dan kao i ponedeljak u osnovi staze nesto lošije za nijansu sa delovima koji se moraju zaobilaziti... Odskijali puna dan.
Četrvrtak
Videli smo da može i gore da bude. Magla i jak vetar ne rade staze, tek da se nešto se vrti. Gde je bar ono lepo vreme od ponedeljka. Posle se malo razvedrilo pa je bilo skijanja kako tako. Radilo je malo zica u suštini Duboka... I dalje se dan nastavio sa periodima totalne magle i sunčanim perodima.
Današnji dan Petak 18.03
Danas smena Magla Kiša Sneg. Staze u stanju kako juče stim sto su 4 i 4a su u gornjem delu oguljene do zemlje i zatvorene su. Primetno je da na svim stazama ima delova koji su progledali. Pohvalno je jedino što je svaki takav deo obelezen mrežom i štapovima.
Sve staze koje sam prošao od samog jutra su bile u lošem stanju teške i raskvašene spore itd. Međutim to nam nije smetalo da skijamo do zadnje žice.
Meni današnji dan izgeda optimistično mučilo se vreme da sneg pada ali oblačno je bilo i dosta vlage. Potrebno je samo da temperatura krene u minus i to je to.
Noćašnja staza Malo Jezero je izgledala isto kao i preko dana samo je malo poravnata. I u toku noćnog skijanja počinjao je sneg ali nije nastavio da pada.
evo malo slika...
Krčmar danas.
Gornji deo Krčmar
Generalno gledano izabrali smo lošu nedelju ona pre je bila odlična a izgleda i ova što dolazi će bitno bolja od ove naše.
Da je moglo da se skija skijalo se e sada nije baš onaj gušt.
Evo malo prognoze za narednu nedelju
Na sajtu skijališta Srbije uvek piše da npr. na Kopu ima 12cm snega, a na osneženim stazama 45cm. Gde oni izmere tih 45cm?
http://www.kolasin1450.com/
Pogledaj ovi nasi kako jos ljepse lazu i kamere toboze pokvare svake godine u martu.
mogu da nas farbaju za 50cm utabanog snega jer to nikad nije vidjeno na ovim prostorima ccccc:hair:
Sreca sto su ove godine pustali topove inace od skijanja nebi bilo gotovo nista, pa neka oni za sebe utabavaju u to 50cm;)
Da li neko zna kakva je situacija na Kopu ovih dana,da li ima skijanja,koje staze rade?
I kakve su prognoze narednih dana?:)
http://www.infokop.net/info/ski-kamere-2.html
Ne izgleda lose,samo ne znam kakva je prava situacija na stazama...
Pa čini mi se da je malo snega napadalo, a čobano neće da puste topove ako pada sneg. Mislim da će to vikenda sve biti razrljano, oguljeno itd. Trebalo bi da idem ovog vikenda, ali nisam optimista, ne nadam se kvalitetnom skijanju.
ja se nadam bilo kakvom, da jos malo izgulim bord i potrosim jos ta 2 dana ski passa koja su mi ostala, glupo da propadnu, a u aprilu vec na Savu, prolece je vreme za reku :D
Proleće na severnoj Zemljinoj polulopti počinje u subotu, 20. marta. Proleće stiže u 18.32 po srednjoevropskom vremenu i trajaće 92 dan. Mislim da ću posle ovog vikenda okačiti skije na klin.
Meni će ostati 2 dana viška, ali isplatilo se, pa ću i sledeće god uzetiisti, samo ću krckati malo ranije.:ski: Vreme je za rolere, mada sam sezonu još davno otvorila.
Ja krećem sutra na Kop. Do subote. Ako neko hoće da udomi svoj ostatak sezonskog ski pasa neka mi pošalje pp. A ima i dva mesta u kolima.
Cela poenta tog 10 dana u sezoni je da vam i ostane koji dan viska ali da vas bas briga za to. Tako se vodi biznis.
Uzgred, jesu li zice na gobelji uopste radile ove sezone?
Nisu, kao ni suncana dolina, gvozdac/ledenice i bele reke.
Jbga ljudi.... prosle godine sam bio u januaru(iz nostalgicnih razloga jer nisam isao na KOP vishe od 10 godina) nije bilo puno gostiju i oni su odlucili da forsiraju samo zacarani krug KGB/Duboka/Pancic. smorio sam se najcrnje kazu kao nema snega.....jedan dan radio je mali karaman i ja odlucih da bacim oko do Gvozdca kad ono fini sneg do kolena(visok sam 190cm) naravno zica ne radi i pride dolazi lik koji me umalo puskom nije oterao odatle...uh dodao bi samo da idem cesce napisoa bi kao pailhead u signature
Zbog smaranja ljudi na forumu, i pljuvanja po kopaoniku, trebalo bi da budem banovan :(
Da, na Gvozdcu je bilo u nekim periodima snega sasvim dovoljno za skijanje i bez vestaka. tamo inace ima mnogo vise snega nego na zvanicnom merenju, posto je severna strana i sunca skoro i da nema, a takodje rupa je pa vetar dodatno nanosi sneg.
Sto ga nisu pustili, pitanje je za SS
Данас одлично скијање, као у сред фебруара. Стазе су се држале цео дан. Температура је била дошла до нуле, стазе су јутрос биле добро испеглане, није било гужве. Црна дубока и Крчмар у пола четири поподне су имали врло мало хупсера и леда. Плаве стазе су биле као писте. Сутра би требло да буде мало лошије, најављују температуру до +4, петак и субота већ топлије. Ко се двоуми, по мени треба да дође, на стазама има снега доста, само ће од петка сигурно бити и качамака. Критично је од 12 до пола три. Ја сутра трошим десети дан од 10/сезона, и мислим да је време да се затвори сезона.
Pozdrav svima.
Nakon dve godine odsutsva sa ponovo se vratih na kop (period 26.02.-04.03.) i ne mogu sa sakrijem odusevljenje.
Ni manje snega ni boljih staza, izgleda da je kombinacija vestackog i prirodnog snega najbolje resenje. Ljudi zaduženi za uredjivanje staza su, zaista, majstorski obavljali posao. lako je primetiti da su staze bolje obelezene, pogotovo, veze ka drugim stazama, znakovi za upozorenja su svuda postavljena i vidi se da ima velikih pomaka po pitanju bezbednosti. Medjutim, najvecu pretnju po bezbednost skijasa su, zapravo, sami skijasi! Što oni koji jurcaju glavom bez obzira i pri vecem broju skijasa na stazama, ili pak oni koji su sebi uzeli velik zalogaj i odabrali stazu neprikladnu njihovom skijaskom umjecu. Ako se uz to uzme i vikend, koji je po obicaju krcat, dobije se zaista problematicna situacija na stazama. Mislim da bi ljudi zaduzeni za bezbednost morali nesto da ucine kako bi upozorili ili na drugi nacin sankcionisali problematicne skijase. Tokom mog boravka zaista sam se svacega nagledao, pogotovo na Crvenoj Dubokoj, a silazak do poznatog Rtnja da i ne pominjem, pa tamo se svaki dan neko skrši.
Zaista mi nije bilo svejedno biti u guzvi na stazi sa neobzirnim skijasima. Takodje, ne mogu da sakrijem svoje odusevljenje sa majstorski uredjenim stazama. Zato, evo par fotografija i jedna mala virtelna setnja Kopaonik Ski Staze
http://i87.photobucket.com/albums/k1...Zica_rtanj.jpg
http://i87.photobucket.com/albums/k1...nik/pancic.jpg
http://i87.photobucket.com/albums/k1...nik/Duboka.jpg
http://i87.photobucket.com/albums/k1...nik/centar.jpg
http://i87.photobucket.com/albums/k1...paonik/FB3.jpg
Odlicne slike svaka cast:ski:
Vobra tebra! :sm021:
:sm017::sm017::sm017::sm017::sm017:
Svaka čast za slike.
Super slike kao i ove na linku koji si dao!
Respect:sm017:
Ova virtuelna setnja je FENOMENALNA!!!
head cyber xp 60 :) old school. dobre fotke sa cime si slikao?
Dslr Canon 450d sa Sigma 8mm Fisheye objektivom. Vidni ugao je 180 stepeni pa su malo neobicne fotke. :)
I u period od 12 do 19.03 sam sretao likove koji su snimali nešto ovako slično.
Jedan je sa kamerom i stalkom snimao a drugi je pravio "gard" upozoravo skijaše na prepreku.
Pretpostavio sam da je to snimano za Google a videćemo šta će se pojaviti.
Bančilo slike i 360vr.rs su super, poslužilo vas je i vreme staze su perfektno ispale...
Hvala svima! :) :)
Evo nekoliko fotografija, vece rezolucije, spremljenih za Google Earth.
http://www.360vr.rs/images/GE.gif Klik na ikonicu za preuzimanje kml liste.
Potrebno je neko vreme kako bih ih Google prihvatio pa ce biti vidljive i bez preuzimanja ove liste.