-
Danas sam proveo fantastičan dan na skijalištu. Puno turista,lijep i sunčan dan... Moram ponovo sledećeg vikenda ako budem slobodan :)
Ovo kucam sa mobilnog pa ne mogu postaviti fotografije, ali mozete ih vidjeti na mom blogu :
www.skimonte.blogspot.com
-
** Ski centar Kolašin 1450 i ove godine poziva sve zainteresovane učenike, studente, građane Kolašina ali i sve ostale da se uključe u akciju saređivanja staza našeg skijališta. Akcija se ogleda u uklanjanju sitnog kamenja sa pojedinih djelova ski staza. Za svaki dan učešća u akciji svaka osoba će dobiti PO DVA jednodnevna ski pasa, koje će moći iskoristiti u toku naredne zimske sezone.
Kroz ovu akciju svi će moći da obezbijede dovoljan broj ski pasova za rekreativno skijanje u toku naredne sezone.
NAPOMENE:
-Akcija će se organizovati od 14. septembra do 30. oktobra, svakog radnog dana u periodu od 09 do 15 časova.
-Ski centar neće organizovati prevoz do skijališta.
-Na kraju svakog dana će se obilaziti zadati teren i vršiti kontrola učinka, nakon čega će se učesnici evidentirati u spisak za dobijanje besplatnih ski pasova.
-Zainteresovani mogu dolaziti grupno ili pojedinačno.
-Za ovu aktivnost je potrebno sa sobom ponijeti rukavice.
-Za učešće u akciji nije potrebno prethodno prijavljivanje i broj učesnika nije ograničen.
Uprava ski centra Kolašin 1450
-
Svaka cast na akciji . Za sest sati laganog rada dobiju se dva ski passa.. Ko uspije da podje tri cetiri dana obezbijedio je bsplatno skijanje na Jezerinama..
Pretpostavljam da se nece dijeliti ski passovi,vec da ce se ucesnici evidentirati po imenu i br.lk ... tako da ce ski pass dobiti kad dodju na skijanje.. U suprotnom bi se lako doslo do desetak passova...
-
-
Misljenja sam da se niko ili ti slabo ko pojavit tamo :)
Ipak smo mi u CG!
-
Da je srece da se skupi 50 ljudi i ocisti stazu za desetak dana cijelu...
-
Ocemo li Peja ja i ti? :))
-
Moze li mi neko reci, da li postoji neki prevoz iz Kolasina do skijalista, u kojoj kolicini i po kojoj ceni?
-
Ako mislis za sad... stopitanje i taxi su opcije. Taxi je oko 5e ( 0.40 - 0.50e/km ) a mislim da ce stati svako ko ima slobodno mjesto u kolima...
Zimi imaju organizovani autobusi i kombiji...
-
Mislio sam na zimu. Planiram da posetim skijaliste predstojece sezone pa me zanimalo da li ima ikakve organizacije po pitanju prevoza i koje su cene, posto u mom kraju doci do skijalista bez sopstvenog prevoza je festa.
-
Imaš prevoz zimi svakodnevno... Idu razni kombi taxisti a ima i autobus koji vozi goste hotela i uvijek stane jos po neki skijas u njega pa i ako nije gost :)
Sada sak se čuo sa drugom koji radi na žici, akcija čišćenjq u zamjenu za ski pass je veoma uspješna. Danas je kaže bilo baš puno ljudi iz Bijelog Polja,Mojkovca i Kolašina...
-
Kojeg je datuma počela sezona prošle godine ?
-
-
Zna li se dje je Kolašin 1600 ?? Podnožje... vrh..
-
Lijevo od sadašnje kafane. Mislim da sad za sad odtoga nema ništa, mada bi bilo lijepo...
-
Polazna stanica je projektovana na oko 1575mnv, a izlaz je na vrhu Troglava 2.070 mnv.
Kod polazne stanice je planirano turističko naselje. Trebalo bi da naredne sezone ovaj lift bude stavljen u f-ju. Biće šestosjed. Staze su projektovane prema FIS standardima.
-
-
Interesantan plan. Po njemu, više će se širiti postojeće skijalište nego ovo novo. U suštini, to će biti sve jedno skijalište, ovaj Kolasin 1600 je samo nadogradnja na drugo brdo i podnožje sa smještajem itd...
Uglavnom, dobro bi bilo kad bi se počelo :bootyshak
-
Interesantan plan, jedino što mi konekcije među liftovima deluju malo čudno, ali pozicije staza/žica su odlične.
Ako nastave dosadašnjim tempom možemo očekivati realizaciju za jedno 50 godina ;)
Što se tiče sadašnjeg funkcionisanja skijališta imaju da uče još mnogo, prvo i osnovno pravilo da radi manje ili jedna žica kada nema gužve je sistem funkcionisanja skijališta koji je prevaziđen pre 20 godina.
-
Moraće to da promjene u svakom slučaju. Država je investitor ove nove žičare, tako da se mora napraviti dogovor sadašnjim vlasnikom oko funkcionisanja skijališta, jer jedno bez drugog nema smisla.
Prošle godine su pominjali varijantu da se osnuje preduzeće Skijališta CG, gdje bi Država bila većinski vlasnik, a postojeći vlasnici ski centara manjinski vlasnici. Mislim da bi to bio dobar model, tj. bolji od ovoga sada gdje Država svakako pomaže svake godine Kolašin 1450.
-
Da ne bude zabune da sam dežurni kritičar, ali meni Boka group djeluje samo kao šminka
Daj Bože da bude nešto od ovog. Mislim da ekonomije nema ni sad a ni ubuduće ako ne promijene drastično pristup i politiku. Vrijeme je majstorsko rešeto, pa živi bili i vidjeli šta će se dešavati.
-
-
Počeli su radovi za Ski centar Kolašin 1600. :) Grade se garaže, pomoćni objekti, restoran i sl na polaznoj stanici. Tender za žičaru je poništen, a da nije u maju je trebala da bude isporuka.. Ali bi trebalo da do početka naredne sezone bude isporučena žičara. Inače za sada neće biti povezan čak ni stazama sa Kolašinom 1450. Produžiće se regionalni put od Jezerina do polazne stanice. U početku će funkcionisati kao zaseban ski centar. U planu je kasnije da se poveže stazama, a nadam se i žičarom.
-
Zna li ko jesu li nabacili vjestackog snijega na onu stazu od 400m ?
-
-
Svaka im cast. Konacno se sjetili da se na -15c noću moze napraviti snijeg. Snijega ce izgleda biti sve manje, nadamo se samo niskim temperaturama da se bar vjestacki napravi.
Ako ovako nastave zime, prelazim na mountain bike :)
-
Zna li neko kakva je situacija na Jezerinama?pada li snijeg?
-
Palo je oko 20cm. Možda ako ovako nastavi srijeda je realna opcija za opening.
-
strasno kako su postali neozbiljni...nikakvih informacija sem jedne slike...sprdaju se ljudi definitivno
-
Bio ja danas gore..bilo dobro, radilo i dvosjed, kljuc ni pokusali da utabaju nisu...ostalo sve ok...od danas dnevni ski pas 15e al su izbacili iz ponude poludnevni..vrijeme izmisljeno za skijanje danas
-
Bio juče (subota) na Bjelasici, prvi put ove sezone. Konstantan dobar minus. Staze otvorene skoro sve, pripremljene tu i tamo, moglo bi bolje. Definitivno oni samo pređu ratracima preko staza, bez želje da neke dijelove koji su standardno sa kamenjem malo jače prekriju ili prepeglaju neravnine. Izgleda da mora pasti bar metar snijega da bi to napravili. E sad, mislim da je juče bio najveći broj ljudi na Bjelasici od kad ja idem. Na šestosjedu je bila ogroooomna gužva i baš se značajno čekalo. Isto tako na dvosjedu i vučnici Jezerine. Primjetan je bio veliki broj djece iz školica i klubova iz okolnih gradova. Albanaca standardno gomila. Posebna priča je parking. Bio je krcat doslovno, a na prilazu centru najmanje kilometar i po su bili parkirani automobili, ponegdje sa obje strane. Mi smo krenuli nešto ispred 15 časova i izašli tek poslije 16 sa parkinga. Užas! ZAdovoljstvo košta 5€, kao što Peja reče nema poludnevnog passa. Sve u svemu nije bio loš dan ali parking i ukidanje passa za pola dana su definitivno nešto što daje veliki minus čitavom skijalištu. Imam slika ali na žallost ne mogu da ih aploudujem....
-
Evo quick update iz kolasina..vrijeme super danas bilo, hvali snijrga tako da su staze poprilicno lose uredjene...al dan mnogo lijep za ne biti na planini...
'Atrakcija' dana pucnjava u restoranu...ladno neko momce poslije tuce, trk po pistolj pa ispali 2-3 metka u vis pred punim restoranom...valjda su ga uhapsili, nisam vidio jer smo svi skupa pod sto bili..
-
-
Bio sam juče sa ženom i djecom na skijalištu. Kako žena ne skija ona je sjedjela u restoranu, a ja sa djecom lagano. U neka doba kad su se već umorili, krenuo sam sa njima put terase da naprave pauzu. Taman kad se mlađa ćerka počela peti stepenicama nastala je pucnjava i manji stampedo naroda sa terase. Malo su se djeca preplašila ali ništa strašno. Srećom nisu vidjeli imbecila sa pištoljem. Zato mi je žena bila na 2 metra od pucnjave, ali kako je rodom iz Nikšića nije joj strano da prisustvuje vatrenim obračunima.:)
Šalu na stranu, pobili su se valjda momčići par dana ranije u Kolašinu, pa se kao posle izmirili u prisustvu roditelja i onda opet bilo vjerovatno ono "što me gledaš tako" i opet tuča, pa pištolj da se ovi prestraše. Uglavnom, kretenizam prve vrste, nema šta. To mogu samo oni koji dođu na skijalište šminke radi. Mi koji volimo snijeg, planinu i skijanje, nemamo kad za te budalaštine.:)
Dan kao dan dobar, obzirom na količinu snijega koja je pala prije neki dan, staze korektne, sa ledom na strminama i nezaobilaznim kamenjem. Ko je htio da skija trebao je doći na prvu žicu i onda se do 12 moglo ufatiti lijepo skijanje. Kasnije se zbog plusa razvalilo i pojavili se već pomenuti krši.
Stavio bih i koju sliku, ali ne mogu, prijavljuje grešku kao i mnogim drugim.
-
-
-
-
1 prilog(a)
Prilog 15368
Poslednji "trzaji" ;)
-
Ove sezone zbog povrede koljena i skočnog zgloba sam samo jednom otišao na skijanje, naravno na Bjelasicu. Sezonu 2017 nadam se da ću dočekati spreman...
Sent from my SM-G350 using Tapatalk
-
Jesu li formirane cijene ski passa za ovu sezonu ?
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk