Auu auu ... ne zelim da verujem da je ova teorija zavere tacna, mada lici na realnu pricu iz ove nase mucene zemlje ...
Pogled za štampanje
Auu auu ... ne zelim da verujem da je ova teorija zavere tacna, mada lici na realnu pricu iz ove nase mucene zemlje ...
Dobro vece, svima sretna Nova godina, Badnje vece i Bozic.
Koliko iz price shvatam, staze su poprilicno nesredjene... Da li to znaci da sluzba odrzavanja radi lose kao i prosle godine ili su u pitanju vremenski uslovi? Da li neko ima podatak kolikim ljudstvom i mehanizacijom raspolaze skijaliste i da li se ta brojka uvecala u odnosu na proslu godinu?
Ono sto hocu da kazem je to da je sve funkcionisalo vise nego dobro do trenutka kada se skijaliste prosirilo. Prosle godine je sluzba odrzavanja ostala ista a kilometri staza se vise nego udvostrucili i pocelo je da "puca" na sve strane od priprema staza pa do redara koji su se razvukli na sve strane i na kraju ih nije bilo nigde. Po mom skromnom misljenju, ako se na tom organizacionom delu nista nije uradilo, ne nadajmo se boljem skijanju. Tako da ovoga puta vise verujem da je organizacija kiksnula nego da je u pitanju teorija zavere.
cao, ne znam ko koga tu... kao u dinastiji, kako bi to rekao Gidra, ali mislim da stara planina nece skoro da zazivi i jednog prostog razloga. previse je para ulozeno u kopaonik i nece se tako lako dozvoliti da mu neko parira. jos kada sam bio klinac, nekih 80-tih, pravi skijasi su pricali o babinom zubu i njegovom potencijalu....
evo danasnjeg izvestaja sa stare planine:
vremenski uslo vi su na prvom mestu paradoksalno losi-znaci vetar duva ubija,magla je tolika da se apsolutno dezorjentiste,a ziva u termometru je pokazivala -10 a na to dodajte vetar od 20m u sekundi i dobijate jednostavan rezultat,uslovi za skijanje blagoreceni nemoguci,staze su ubi boze vetar je oduvao na veci deo staze pogotovu u gornjem delu gondole sav sneg te je samo ostao zaledjeni prvi sloj koji se pre neki dan topio pomesan sa blatom i kamenjem...toliko od mene
@dr kolew@
Auuuu... tragedija od vremenskih uslova, prakticno je bespotrebno izlaziti na stazu.
Da li iko ko cita ove postove ima tacnu informaciju sta se desava sa konjarnikom i kratkorocno i dugorocno?
takva je stara u decembru/januaru, uostalom kao i vecina planina,
nepredvidiva...oko nove je bilo perfektno vreme.
nedostatak snega je evidentan, ali su same staze bile odlicno pripremljene.
p.s.pogledajte boju neba, vetra je bilo u tragovima...
vrlo bitno sam zaboravio - cestitam svima koji praznuju Bozic,
Hristos se rodi i da se zivi i zdravi skijamo ove
godine na Staroj...
pozdrav!
https://lh3.googleusercontent.com/--...4H1Sn4/sat.jpgSinoć su gledaoci Radio Televizije Srbije - RTS-a u emisiji SAT mogli da pogledaju reportažu o Staroj planini.
Zbog prazničnih svečanosti mnogi naši sugrađani su propustili da odgledaju prilog sa Stare planine , te ih ovom prilikom podsećamo da ovaj prilog mogu pogledati..
detaljnije na
Inače
Prvi dan Božića doneo je novih 17 cm snega na Staroj planini, temperatura se danas kreće u rasponu od od -6 do -9,oblacnost 6/10 , na stazama snega ima od 20-40cm, brzina vetra 2 -10 m/sek , vidljivost 50 m a oblacnost 8/10
Trenutno na Babinom zubu rade sledeće žičare: 2.Sunčana dolina, 7.Jabučko ravnište, 5.Babin zub, 6.Rudine, Dečiji park
Ne radi žičara : 1.Konjarnik
Na Suncanoj danas bolje nego juce, staza posle novog snega skoro idealna sa jako malo skijasa. Na Babinom zubu skoro nemoguce skijati zbog magle, na gondoli onako... bolje nego juce, ali daleko od dobrog.
Izgleda da ce u sredu da puste Konjarnik.
Ha ha, koja sreda po redu???
Neka sacekaju da se raspust zavrsi i svi ovi praznici.
Uvek je taj odgovor ZA NEKI DAN...!!!
A taj dan ce doci po zavrsetku ovih praznika i raspusta, pa letos kad krenuuuuuu...
Ja ne postujem neproverene informacije ;)
Trenutno -15 kod Planinarskog doma!
Druze, znas li pravi razlog zbog cega ne pustaju konjarnik? Ako smem da pitam, od koga si dobio info da ga u sredu pustaju? SS ili neko drugi..?
Pravi razlog ne znam, ono sto mi je receno je da koriste minuse da naprave sto vise snega i da bi mozda pravili jos neki dan, ali da je mnogo pritisaka da se staza pusti tako da ce morati da je puste.
Recimo da je izvor SS...
Na fotografijama - ratrak na vrhu Konjarnika i Suncana u 10h na -12 stepeni C.
Do podneva bilo fino skijanje - Suncana i Babin Zub. Zatim magla i jak vetar... na B. Zubu nemoguce skijanje, na gondoli onako, a poslednja 2 sata smo nas 4 imali privatnu stazu na Suncanoj...
Pogled na stazu B. Zub sa ski puta od Suncane do B. Zuba.
pa ovo je hrana za oci... cuo sam iz "dobro obavestenih izvora" da je na BZ neko, blagoreceno, organizacijsko rasulo - jel' to tacna konstatacija..? Ako je tako, nek ide sve u pm, ja BZ volim vise od kopa i tornika, a ova dva su mi bliza kako okrenes, a rade punim kapacitetom od danas... :(
Taman prave staze za mene :)
ehehehehe, neka neka...ipak si gledao u pasulj, priznaj! :)
Nisam primetio nikakvu neorganizovanost... Sto se tice momaka koji se vide, svi posveceni poslu i iznad svega ljubazni i na usluzi. Mozda postoji neki problem u organizaciji, ali to kao gost ne mogu da vidim.
https://lh6.googleusercontent.com/-A...k%25202013.jpg
Prema zvaničnim informacijama do kojih je došla naša redakcija od sutra će u funkciji biti ski staza Konjarnik na Staroj planini - Babinom zubu.
Puštanjem u funkciju staze Konjarnik na Babinom zubu dobija se pun kapacitet od 13 kilometara odlično uređenih staza, različitih težina, pripremljene su za skijaše svih kategorija
Od sutra rade žičare žičare: 1.Konjarnik , 2.Sunčana dolina, 7.Jabučko ravnište, 5.Babin zub, 6.Rudine, Dečiji park.
Posetioci našeg web sajta i socijaknih mreža imaće svakodnevno uvid u vremenske prilike i fotografije iz ski centra Babin zub na Staroj planini.
detaljnije
Meni su tražili u hotelu, za vreme trajanja raspusta, 90 € po osobi dnevno, deca plaćaju punu cenu (i imaju besplatan ski-pas) :) Ako je hotel pun, onda stvarno nema krize kod nas ;)
@macak011@
U organizaciji definitivno postoji problem... to znamo jos od prosle godine. U hotelu su ove godine "ekonomske" cene, a jopopo je naveo tacnu cenu, tako da se ne ocekuje guzva. Po mom izvoru, nezvanicnom, za Novu godinu je bilo otprilike 0 gostiju (+/- neki covek).
A valjda ce sutra da puste i Konjarnik...
http://www.skijalistasrbije.rs/sr/od...staroj-planini
evo zvanicnog obavestena sa sajta SS ...
U garažu ne puštaju ni pod razno, kao da zlato čuvaju unutra. Imaju neku budalu koja je kao kuče, samo reži i raspravlja se, i sve usmerava na parking ispred do kafića
Pa to znam od prosle sezone ali sam mislio da je to zato sto je garaza bila prepuna, pa nije bilo mesta za "prave" goste hotela. Ako vec broj gostiju tezi nuli, ne vidim ni jedan zdravorazumski razlog da ne pusta ljude u garazu. Izgleda da je to bilo samo u promotivnom periodu - mozda bi im se isplatilo da je ove sezone naplacuju, bar neki cvonjak da uzmu... Frankenstajn hotel.
Neću ja u garažu, ja do Konjarnika na parking pa žicom dalje :) Vidimo se sutra ujutru, ko je tamo ili ide za vikend, neka se javi :)
Mac sa dve ostrice: ako ne radi konjarnik, moras nazad u kola pa do frankenstajna, a ako duva vetar, moras nazad do konjarnika... solomonsko resenje je da odes do eps-a pa peske na suncanu, ako nadjes mesto za parking!
Razmisljao da dodjem za vikend ali napustam tu ideju svaki dan pomalo, na zalost... :(
Najteže je budali objasniti da je budala! Kada bi dozvolili garažu, možda bi za predah svratio i u Frankeštajn hotel na osveženje, ovako većina nema nikakve potrebe da svraća u pomenutu instituciju. Rekla budala budali da ne pušta nikoga i ovaj zarad radnog mesta grize. Mogu reći da retko ko na osveženje uopšte ulazi u hotel (gledao ja i video).
tacno tako...rekoh, ako su "mudri" uzece neki dinar, ovako...bzvz
Konjarnik nije radio jer nema web kameru!!! Mislim da je to jedan veoma bitan razlog... :)
Narode, imam jedno glupo pitanje.
Obzirom da sam skijaš početnik, i da razmišljam da prvi put idem na Staru planinu sledeće nedelje na 7 dana, kažite mi da li gore ima da se iznajmi oprema? Obzirom da još uvek nisam kupio svoju, ovo bi moglo da bude jako bitno... :)
Borise
Imas kucicu za iznajmljivanje opreme pored hotela (izmedju godnole i hotela). Prosle godine je bilo i na Konjarniku, ali obzirom da ga jos uvek nisu otvorili - ne znam da li ce biti kada ti odes. Takodje, imas na par mesta iz pravca Knjazevca, videces natpise.
Hvala Miloše,
Kad kažeš pored hotela, na koji hotel misliš?
i obzirom da prvi put idem, i da manje-više ne znam da skijam, svaki savet je dobro došao. :)
Borise, ajmo od pocetka. na babinom zubu ili staroj planini, kako ti je lepse. imas kao stare gradjevine planinski dom i EPS-ov hotel. od novih gradjevina imas novi hotel. ovde ga pominju i kao frankestanov hotel. to je novi i fancy hotel i pored njega je gondola
u pitanju je novi hotel na jabučkom ravništu pored njega ima bela barakica ili ti kontejner. Imaš iznajmljivanje i u novom hotelu ali je duplo skuplje.