A kontam da ce to nocas malo da prisrede, mozda i naprave nesto snega ako bude minus. Ipak ce i sutra biti guzve.
Pogled za štampanje
evo fotogarfija i videa od danas http://vesti.knjazevac.org.rs/2012/1...taroj-planini/ inače počela je JAKA ledena kiša da pada (po zatvaranju staza)..:hair:
Danas bilo 1000 ljudi ...
http://i2.wp.com/vesti.knjazevac.org...size=640%2C300
Već tri dana traje svečano otvaranje nove ski sezone na Staroj planini.
Svečanom otvaranju skijaške sezone prisustvovale su poznate ličnosti, glumci, pevači, voditelji, koji su se skijali sa gostima novog hotela Falkensteiner, takmičili u sankanju na džakovima i uživali uz di-džeja i snou bar-u.
Mnogobrojnje goste njih blizu 1000, sa gostima iz Rusije koji su danas bili na Staroj planini mogli su da se skijaju zajedno uz Zeku “Milionera“, Nigora,Marijane Mićić,i Ajs Nigrutina, koji su na ,,svoj,, način uveseljavali goste.VIP zvanice su uveseljavali skijaše uz izvođenje DJ muzike kao i vrtoglave egzibicije na skijama, sankanje na džakovima,
Inače danas je temperatura na Babinom zubu bila +2 C ,snega je bilo 50.cm na stazama, a 30. cm van staza, vetar je duvao 2-5 m/sekundi.Žičare koje trenutno rade: Jabučko ravnište-gondola, Dečiji park-pokretna traka.
Naša novinarska ekipa je ceo događaj prenosila uživo, a deo snimka možete videti an našem TV Kanala na sledećoj adresi .www.tv.knjaževac.org.rs dok kolaž fotografija možete pogledati u nastavku teskta.
–>
detaljnije
Jutros uz teške napore zbog ledene kiše koja je ,,okovala instalacije,, radnici Skijališta Srbije su u 9 .30 pustili u rad Staze na Jabučkom ravništu.
Oprez za sve vozače put od Klisure ,,Korenatac,, ispred Kalne do sela Crni Vrh je okovan ledom.Putari su se u toku prepodnevna uz teške muke probili i očistili tu deonicu koja vodi do ski centra Babin zub na Staroj planini
kao prvo, odma` da cestitam svima koji su
imali cohones da po onom klizalistu jutros krenu gore, sto iz
ZA, sto iz Nisa, Pirota ili vec...od Knjazevca do Crnog Vrha, bilo
je jako, jako zanimljivo jutros.
skijanje odlicno, po principu 'za dobru svinju, nema lose ...'
temperatura cudo ...u s. Crni Vrh je bilo hladnije,
nego na izlazu iz Gondole, gde je cini mi se islo i do 7-8C...uglavnom oblacno, ali toplo.
staza 7 sasvim ok, ove druge progledale...nije ni cudo, s obzirom na temp.
popustile su posle 12-13, sto je i logicno.
ja sam zadovoljan, nego ne videh ove forumske spisatelje gore, narocito macku :D
pozdrav!
evo i nekih slika,ne zamerite na kvalitetu kada
budem sebi kupiJo taj ajfon i sl,ima i ja da gi scepim:D
ено мене! седим у снегу :)
Данас сам ишо ко фотограф :)
Лед, ма какав лед кад вози Муна!
Нема шта да причам о стази и снегу, чекају минус да покрену топове, али по мојој процени, не вреди ићи барем још недељу дана.
Фотке ћу да ставим у ону тему ,,фотограф'' :)
Jao, bese zajebano jutros. Bas mi se ogadila voznja, a pogotovo na jednom delu gde su svi stali pa sam se cak razmisljao i da okrenem kola nazad. Na kraju resili da montiramo lance i da isteramo nekako. Isplatilo se jer smo pristojno izblejali na planini. Snega je manjkalo, ali po vec pomenutom principu vezanom za svinje, nama je bilo ok. Veceras ili sutra ocekujte klip.
Evo kako je to izgledalo juce na planini:
http://youtu.be/NP2UZTiNeyk
Znaci bilo je veoma vrlo :sm022:
ma kaki sneg, kaki bakraci - selim se bre ljudi, ne znam ni di su mi gace i carape, kake crne skije i pancerice, to nestalo u akciji...a tek pare, ni to ne znam di nestade.. :glavaozid
po svoj prilici ove sezone ima da se skijam samo preko interneta.. :sm011:
мачка, мој чоек :)
pozdrav ljudi, jer smo rekli da je znak raspoznavanja
crveni karanfil?! ili bese nismo :D...
videh vas na planini...
nego beogradjani (citaj macko), ubice vas te nekretnine...
nisi valjda uzeo kredit za stan, ako jesi, neces samo ove godine da se
skijas na internetu:D
eto nas beogradjana, cim prorade sve zicare, da ne kazem ove normalne i vredne...
ко је реко ракија? :)
нисам хтео да отварам нову тему, па ћу овде: админ је лепо објавио званичну најаву Скијалишта Србије о инвестицијама за сезону 2013/2014. То је у теорији тако, а у пракси је следеће: Скупштина Србије мора да одобри средства за те инвестиције (ЈП), да се распише тендер, од којих обично прва два пропадну, тако да ће 3 нова четвороседа и вештачко оснежавање које ће пратити те нове стазе каснити (као што су ове сезоне каснили са вештачким оснежавањем на Јабучком равништу; дуго је био минус горе, али топови нису радили јер је тестирање завшрено много касно, а и после су имали проблема са главним вентилом на великом језеру)
Можда сте знали, можда не, али Коњарник 2 ће бити стаза за фрирајд и неће се табати :yay::sm019:
то је најава за 2013/2014, када ће званично бити отворена... то тада ко и до сада :) нико те не тера да падаш и тражиш колце :РррР
Bas kao sto Ivan rece, i prosle sezone je bila za freeride. Samo one stencuge pri vrhu su bas zajebane! Ko ne poznaje teren, neka se drzi leve strane ;)
Ja planiram sutra da odem. Vidim da sada pada sneg a sutra kao sunce i oblaci...Gledam web kamere i nema nigde nikoga :D
ја сам, док сам возио, углавном био испод жичаре :) не знам о којим стенама причате с леве стране :)
Ja koliko se secam ta staza je uvek bila zatvorena a druga je prica sto su neki tamo vozili a i neki cak izgubili skij(u)e :cool:
колко је људима штапова, рукавица и остале опреме испало и колко је тога Пирке нашао и вратио :) и пиво једном сам ишо да тражим :)
Ako je za pivo i opremu onda je opravdano :ski:
Колко сам пута скије, у рукама држао, људима, како би исте закачили. Знате ону стрмину на Коњарнику где се не каче лако скије :) Љубљење на жичари, ех, били су то дани :)
Здраво Пријатељи,
желим да питам да ли постоји погодан за фрийрайд терен на Старе планине и неки од вас тера ли да скија у недељу. У суботу, мала група долазим из Бугарске и да ће бити драго да се састане са неким од вас и да разговарају области за скијање. Бићемо у Конак Голема река у село Црни врх. Пиво је од нама. :cug:
Превод Google translator! :sm021:
hoće li raditi konjarnik za vikend?
Ал га преведе с тај гугл овајди се много... :)
Говори си по нашки, че се разберемо некако...
Њама снег за фрирајд. А кој че иде да кара ските и бордовите, не знам, ск'по много...
у недељу много трудно, мора старе коске да одну малко, а и бира не пијем
не памтим када смо ланци турали, али шоферат се родил с волан у руке :)
E SRB PI je KRALJ!!! Bravo Aleksa, a bas bi i mogao jedno pivo.
Хвала за информация. А относно пиво - и я предпочитам вино и ракия. :)
не пијем кад карам борд :)
A ti karaj nesto drugo onda
Zna li neko kako stoje stvari sa stazama, osnežavanjem, Konjarnik i Sunčana kao i novi četvorosed ?
Da li će biti moguće sutra u subotu skijati se na pomenutim stazama, ili u nedelju ?
Очекује се да пусте четворосед ,,Бабин зуб'' сад за викенд... сад сам звао друга...
Гориво, млеко, чај, супа, шкембе чорба, 6 јаја, 4 виршле :) Жене
Mislim da realno nema snega. U nedelju je falilo svuda, a nisam siguran koliko je palo od tada.