Da, dobro si skontao, ali moje iskustvo kaze da je slicno i na vrhu i na pojedinim delovima sa vrha..sve u svemu, ja svakako nikada ne idem pre Nove godine..kad zapada krecem..
BTW, upravo odgledao S Jahorine s ljubavlju na RTRS uzivo...
Pogled za štampanje
Stize pola metra 25og :o
Na snow forecastu najavljuju od 27 do 30.12. skoro metar snjega. Na web camu danas gledam, blato dobro izbilo na sve strane. Temperatura 6 C. Ove sedmica skijanja gore nema
Nesto se kuva oko prelaska granice Republike Srbije za stanovnike Republike Srpske..ne nadjoh ZVANICNO saopstenje, a proverih na granicnom prelazu Trbusnica (Sepak) kod Loznice i Mali Zvornik(Karakaj) gde su mi potvrdili da su dobili Uputstvo da stanovnicima Republike Srpske NIJE potreban negativan PCR test za ulazak u Republiku Srbiju. E sad jos uvek nisam uspeo saznati da li ce biti ( za sada NIJE tako objasnjeno!) i povratak iz Republike Srpske za stanovnike Republike Srbije omogucen bez negativnog PCR testa..verovatno da hoce.
Ono sto videh, a da je zvanicno, je da je omogucen ulaz drzavljanim republike srpske bez pcr testa, ali uz obavezno navodjenje mesta prebivalista jer idu u karantin od 10 dana. Do danas su se oni smatrali kao strani drzavljani, te su u srbiju mogli uci SAMO uz PCR. Znaci od danas mogu i bez pcr, ali idu u karantin od 10 dana.
Za ostalo jos nisam pronasao nista zvanicno :)
Zamolio bih te za link ka ZVANICNOM saopstenju. Ja ga nisam nasao. O kakvom karantinu,gde karantinu? Ti ljudi nisu iz Srbije vec iz Srpske..
JEDINI zvanicni link o Uslovima
http://www.mfa.gov.rs/sr/index.php/t...72020?lang=lat
Cek, vidim da se vijamo po dva foruma, ajd da vidimo koja te situacija zanima posto postoji mogucnost da te nisam ispratio bas.
1. Drzavljanin Srbije prelazi u republiku srpsku -> koliko znam nema nikakva ogranicenja (ni pcr ni karantin u Srpskoj)
2. Drzavljanin Srbije se vraca u Srbiju iz Srpske -> za sad obavezan pcr ili karantin od 10 dana koji je moguce prekinuti ukoliko se testiras u Srbiji i test pokaze negativno
3. Drzavljanin Srpske prelazi iz Srbije u Srpsku, uslovi isti kao pod 1.
4. Drzavljanin Srpske prelazi iz Srpske u Srbiju, do saopstenja jutros je morao imati PCR test jer se smatrao kao strani drzavljanin. Danas doneta uredba da ima ista prava kao i obican drzavljanin Srbije kad se vraca u Srbiju, te vaze uslovi navedeni pod 2.
Sa cime od ove 4 tvrdnje se ne slazes?
Sa delom da je objavljeno zvanicno saopstenje i satackom 2.... 10 dana karantina za drzavljane Republike Srpske-gde ce karantin sprovesti? Dosli bili kod mene i vratili se u Republiku Srpsku. PCR im svakako nije potreban za ulazak u Srbiju tako da ne razumem da "vaze uslovi navedeni pod 2".
Sve u svemu, post sam napisao sa nadom da ce se dogoditi logicno, da ce i gradjani Republike Srbije po povratku iz Republike Srpske biti oslobodjeni bilo kakvih uslova za povratak a da ce to doprineti nasem eventualnom odlasku do Jahorine na skijanje kada sneg zapada.
Prilog 17842
Prilog 17843
Taman na vreme a prognoza za naredne dane kaze odlicno.