Ne vidim razlog zašto bi se brinuo ako je to InterSport verzija?
Pogled za štampanje
Ne vidim razlog zašto bi se brinuo ako je to InterSport verzija?
Kod nas je u InterSportu 160 e , je je trenutno popust 20 posto . Da sam je kupio izmedju 1. i 3. dec imao bih 30 posto popusta ...
Puna cijena je 200 e .
Čitajući o ovoj pancerici na internet sajtovima, vidim da ima veoma dobre ocjene. Hvale je da je pogodna za cjelodnevno skijanje i da ne izaziva veliki zamor i nije teška. Ove se ocjene baziraju vjerovatno na modelu Impact 90 .
Ako to bude tačno, kupio sam odličnu čizmu za moje široko stopalo, i za relativno male pare.
Odlicna je ovo pancerica.Ja imam Salomon Xwave flex 80, udobna, mozes cio dan setati u njoj.Sledece godine kupujem isto salomon, samo sa tvrdjim flexom.
Exbaker, bas mi je milo da ti se pokazala dobrom. Kuoi taman ove kao moje, mada si ti bolji skijas pa vidi i nee flex 100 imaju u istoj radnji za slicnu cijenu...
Vise puta sam objasnio na forumu, ali ajde jos jednom posto mozda nisi procitao a takodje znam da imas averziju prema onome sto ja pisem i uvek kontriras ali nema veze.
Intersport, kao veliki trgovinski lanac, pravi za sebe po narudzbini cipele koje obicno nose oznake X. Tako recimo postoji Nordica Firearrow X, Sportmachine X, Salomon Impact X, Atomix Hawx 85 od pancerica, ili Elan waveflex 9 i 11 skije itd itd.
Ti modeli, ne postoje u zvanicnom katalogu proizvodjaca i obicno nose boje najjaceg modela iz te serije a najslabiji flex, i nemaju nista od "opreme" koje nose cipele iz te serije. Na primer, Firearrow X je zelene boje, kao Firearrow F1, ima 100 flexa kao Firearrow F4, ima potpuno drugaciji ulozak od cele serije Firearrow cipela, mnogo prostiji i jeftiniji, a kosta isto kao Firearrow F3...
Veruj mi da nemam nikakvu averziju prema tebi :-)
Čovek je kupio odličnu cipelu koja mu odgovara za skroz OK novce a ti mu ubacuješ crv sumnje bez potrebe. Moje mišljenje.
Ti izgleda imaš problem kada je u pitanju diskusija ;-)
Prošle zime u Villachu uzeh Hervis verziju Salomon Impact HS 100+. Hervisove specifičnosti modela su:
- Impact je serija koja se više nije dio zvanične Salomon ponude, tj. to je stara serija
- Zvanični Impact modeli su imali oznaku CS (Custom Shell), a ovo HS je vjerovatno od Hard Shell. Znači model bez opcije laganog zagrijavanja i prilagođenja školjke na najširem dijelu pancerice.
- Uložak ispod stopala je obični komad spužve (sunđera).
Sve u svemu, fenomenalna pancerica. Ubacio sam Sidasov uložak i odradio razvlačenje školjke na skočnom zglobu pa mi je sad pancerica genijalna. Čak mi više paše od nove X serije, jer ima veći predni nagib. Cijena je bila ispod 140 EUR kad se vrati PDV.
Napisao sam samo da se nadam da nije platio 400 dolara tu cipelu jer ne vredi toliko. Evo veceras sam bio u Intersportu, imaju sve modele koji se rade za njih i to recimo NXT NX, NRGY H3 X, X PRO X90 itd itd. Poenta price je da ti modeli imaju mnogo manje opreme od modela koje "kopiraju" a ne kostaju manje. Npr, u Intersportu model NXT NX koji ima 100 flexa kosta 35000 a malo manje kosta NXT N2 koja isto ima 100 flexa i daleko je bolja cipela. Tako da sam hteo samo da skrenem paznju da Impact 90 i Impact X90 nisu ni blizu slicne cipele a kostaju odprilike slicno.
Te cipele prilikom narucivanja opreme, na stokovima mozete da nadjete na hiljade i cene su im neuporedivo manje. Zato mogu da se nadju po povoljnim cenama modeli stari god ili dve. Ne kazem da su te cipele lose, ali nisu ni blizu modelima koje "kopiraju".
Stevo, posto si naveo dobar primer, konkretno eto proizvodnja te HS verzije je daleko jeftinija od CS verzije a veruj mi da u istoj godini proizvodnje, kostale su slicno, sto nije ni blizu realno. A takodje garantujem da je "original" model dugotrajniji od "kopja" modela jer sam ja prvi pre 3 godine kupio Atomic HAWX 85 u Intersportu i nosio sam je dva skijanja i posle toga prodao jer tih 85 flexa sa pocetka, posle 2 skijanja je mnogo manje.
Uf, ne znam ko me uopste tera da se trudim da nesto pisem i objasnim iz najbolje namere. Takodje evo neka se javi neko sa foruma ko me zna, ko je imao priliku da dodje i poprica samnom, da se nesto posavetuje a koga sam zajebao ili dao pogresan savet ili se nisam potrudio da maksimalno ispostujem...
Zato mi je wlad krivo, sto na svaki moj komentar vezan za opremu, ti pokusas da omalovazis ako nekad nesto kazem... Ti si dosta stariji od mene, i duze si "forumas" ali to ne znaci da se u neke stvari bolje razumes a ja pak uvek pokusam da naucim nesto novo i iz tvojih postova i iz Stevinih i od ostalih starih forumasa. Samo sam ja ipak trenutno malo vise od tebe u prilici da neke stvari vidim, cujem, probam prakticno i uzivo a ne samo da zakljucim ako nesto procitam. Nikad nisam bio zlonameran i nikad nisam nekoga zajebao ili nagovorio da uzme nesto sto mislim da nije dobro, bez obzira sto radim u prodavnici ski opreme.
Po sredi je samo nesporazum :). To je uobicajeno u forumskoj komunikaciji, gde ne mozes da vidis coveka sa kojim pricas, ne cujes ton, ne vidis mimiku lica, gestikulaciju, osmeh, itd.
Zato je lako pogresno shvatiti poruku koja je opisana samo otkucanim recima, a lisena svega ostalog sto prenosi smisao. Ne treba sve primati k srcu i prihatati kao negativno :).
Dzoni je drugar i po, tu sumnje nema.
I zato Dzoni ne primaj sve k srcu kada se pise na forumu :). Uvek ce biti raznih pitanja i razlicitih misljenja, da ih nema forum bi bio mrtav. Srz kvalitetne diskusije je argumentovano suceljavanje razlicith misljenja.
Bas zato je lepo sto te je wlad "isprovocirao" pitanjem (i mene je isto interesovalo) i razlicitim misljem da napises to sto jesi, jer smo sada bogatiji za tvoje znanje.
Aj :dziveli:
p.s.
citajuci ovih dana forum vidim da nas je vecina istih dimenzija, visine, tezine i nogatosti. mogli bi proizvodjaci da nam daju neke popuste sto im cistimo magacine od velikih brojeva pancerica koje niko ne kupuje u Evropi :). to me podseti da videh u Intersportu u Merkatoru Tecnopro pance velicine 30.5 flex 60 za ~5000 din, pa ako nekome od nogatih treba da zna gde ima bagatela.