U Americi najavljuju veliku snijeznu mecavu u nekoliko drzava. Kazu da se ne ocekuje uobicajenih nekoliko pahulja , vec da se radi o pravoj snijeznoj oluji i formiranju pokrivaca od desetak i vise cm...
Pogled za štampanje
U Americi najavljuju veliku snijeznu mecavu u nekoliko drzava. Kazu da se ne ocekuje uobicajenih nekoliko pahulja , vec da se radi o pravoj snijeznoj oluji i formiranju pokrivaca od desetak i vise cm...
Snijezni talas povodio je Minesotu ,Juznu Dakotu i jos nekoliko drzava.
Ponovo ista prica od prosle godine. Hladni talas krene prema Evropi i promijeni pravac pa zahvati Americki kontinent...
Kakve su najave za decembar ?
Na mnogim sajtovima nema ni pomena snijega za prvatri dana ...
Na Alpima ima snega, evo jedna fotografija od juče (slikana sa oko 3100m) i vidi se i da na nižim visinama ima dosta snega:
Prilog 14090
(Mölltaler Gletscher)
Tako da, bez brige, biće snega :sm004:
Wlad , super fotografija . Mislio sam na ove nase planine ...
Najave za pocetak decembra su jadne . Samo kisa bez snijega . Govorim o planinama u Crnoj Gori , dok na Kopaoniku i Staroj planini najavljuju snijeg prva tri dana decembra.
Izgleda da ce i ova zima biti topla. Pregledao sam neke stare slike i primijetio , da kada je god snijeg u Podgorici pao u decembru ta je zima bila super na planinama, sa puno snijega.
Ako ove godine ne padne kod nas ( u Podgorici ) snijeg do 20 decembra , nece ga biti ni preko zime , moja prognoza :):):)
Moja prognoza je da će ga biti ove zime :)
Da li će biti snega na openingu (početak decembra) je po meni totalno irelevantno, ako se sećamo ranijih vremena nijedan centar kod nas nije otvarao svoja vrata pre 25 decembra bez obzira na količinu snega.....
To si u pravu . Znam kada ga nije bilo ni za Novu Godinu na Durmitoru i Bjelasici, a onda krajem januara napada i ostane do maja. Nije rijetko bilo skijanje za 1. Maj ...
Da vidimo nase prognoze za Januar .
Što mislite, hoće li biti snijega i niskih temperatura ?
A da otvorimo kladionicu na tu temu? :smoke:
Dajem kvotu 1.3 da do 15. januara neće biti više snega nego prošle godine.
Hahaha , dobra ideja.
Mislim da će do polovine januara biti najmanje 7 sniježnih dana i da će biti snijega kao i prošle godine u to vrijeme , ako ne i više .