Ima i za to rešenje. Kad kreneš da se skijaš offroad uviješ ga u alu foliju i sutra malo će da ga očita. Ne možeš nas zaebati.
Pogled za štampanje
Ima i za to rešenje. Kad kreneš da se skijaš offroad uviješ ga u alu foliju i sutra malo će da ga očita. Ne možeš nas zaebati.
Ili okačiš CD oko vrata, odbija radar i onemugućava očitavanje :jester:..
uuu, davno zaboravljena "tehnika" :D
Evo praktičnih saveta
http://www.rpi-polymath.com/ducttape/RFIDWallet.php
o kakvoj se ovdje skijaskoj ozni prica
da ti neko uzme kartu zato sto vlastito dijete ucis da skija :awm2:
a sto se skijanja van staze tice ovdje ce skijaska patrola da ti pokaze gdje da skjas van teren sa ponosom da promovise sve sto skijaliste ima da ponudi
a tu vas gone sa bukagijama pa tu je jebo lud zbunjena
i ja se pitam zasto toliki ljudi idu u inostranstvo da skijaju umjesto da podrzavaju lokalni turizam
sta je sljedece kad budu pravili kakvu akomulaciju za osnjezivanje u sredini ce ostavit kakvo ostrvo sa zatvorom ...:hair:
Ma može da ti očita ski pass wireless malo sutra - može ako ga staviš normalno u džep (RFID inače koriste za SkiData), ali dovoljno je da ga staviš*iza mobilnog u isti taj džep i nema šanse da ga očita - provereno.
U svakom slučaju, ako idete offpiste (a ne offroad ;)) u zabranjene zone, sklonite važeći ski pass a ako vam neko traži pokažite taj od 1 vožnje i nema frke (nema tu slike i ničega što ima veze sa identitetom).
Mogu samo da vas mrze posle ovoga! :D
U pravu je Flexon, to je nasa sramota. J... nas kao budale, a mi kukamo po forumima. Mogu da ti uzmu ski pass kad hoce (ako ucis nekog da skija, ako vozis van staze, ako je nesto lose raspolozen), nazvrlja neko obrazlozenje na parcetu papira i sve sto se desi- neko napise post na nekom forumu! Postoji li neki nacin da se borimo ovoga?
Ma imaju futrole za sve što ima rfid. Ima sada i viza kartica koje se izdaje sa ovom tehnologijom.
Samo tada na rampi treba otpakovati iz folije ili izvaditi iz futrole ski kera...
Ne znam koliko su uopšte "rigo-grozni" po pitanju otimanja ski pasa?
Imam utisak da je to malo naduvano. Prosle godine su na dubokoj lika koji je u isto vreme prolazio rampu samnom nesto zaustavili komentarisali, ali nisu mu oteli pas, kao samo opomena.
Povodom ovoga sam pričao u jednom privatnom razgovoru sa par ljudi iz GSS-a i oni imaju svoje viđenje priče. Prilično su ubeđeni da problem prave neeksplodirane kasetne bombe koje su cepale po Kopu 99-te, ako se setimo onog nesrećnog deminera koji je radio u rejonu Krčmara i ostao bez ruku možda ima smisla. Ali meni ta priča baš i ne pije vodu jer smo par godina kasnije vozili kud smo hteli i niko nije pravio problem, zašto bi sada?!
Drugo, ako uzmemo u obzir da je medicinska pomoć na Kopu na stazama besplatna, tj. uključena u cenu ski pass-a (bar je tako bilo) i ako vide problem u tome što bi imali više posla i cimanja po nepristupačnim terenima neka primene pravilo da van uređenih staza skijaš na sopstvenu odgovornost i da će ti pružanje pomoći u takvim uslovima izaći na nos u vidu računa i problem rešen.
Čuli smo i priču da ima zaštićenih biljnih vrsta koje se ne smeju ugrožavati. Pa neka ograniče te zone kao zaštićene (pominjali su da su na delu između Duboke 1 i Krčmara) i neka tu kažnjavaju ali ne može da bude zaštićena zona sve što je van staze!
Na kraju krajeva, da je kod nas nešto normalno ne bismo mi ovde ni nagađali o čemu se radi, javno bi nam rekli razlog je taj i taj i gotova priča. Nije mi jasno ako već kopiramo zakone i modele ponašanja od EU, zašto ovde pravimo totalno drugačija pravila?!
Osiguranje koje se dobija uz kupovinu ski pasa ne pokriva troskove povreda koje su se desile van staze. Samo "izmedju stubica".