Ma ne sumnjam, vidio sam kako vozi Gran risu, vjerovatno je bolji i od tate :sm011:
Pogled za štampanje
Ma ne sumnjam, vidio sam kako vozi Gran risu, vjerovatno je bolji i od tate :sm011:
Seceda danas :ok:
Prilog 6558
plan skoro ispunjen.:ski:
sada da govorim o stazama nema svrhe jer su ukusi i iskustva različiti.
cortina je predivna planina i vrijedi otići, val gardena također, a i arabba.
ma staza ima svugdje za svakoga i proveo sam se super.
alta badia mi je malo pre pitoma ali zato sam je stavio na prvi dan radi zagrijavanja a poslije sam je prelazio za 1h da bi otišao na arabbu.
staza champinoi u val gardeni mi je jedna isto od ljepših.
kromplac je ok ,odskijaš ga u danu i ne vraćaš se jer su sve ostale planine mnooogo lijepše za oko.
bilo je kao što mi je i rečeno "sabajle dizanja i leganja" ali ovo drugo pogotovo nije bilo nikakav problem. ipak sam morao smanjiti tempo radi svoje gospođe ali i to je bilo pametno. npr: iz la vile preko alta babie do porto veskove i odustali smo od marmolade da bi se opušteno vratili do preporučenog restorana "puntia trieste" i tu proveli sat vremena u hrani i piću.HRANA JE MRNJAUUUU. malko skuplje ali s razlogom
is istih razloga nije ostvarena ni seceda ni sella ronda što mi nije ni krivo.
treba nešto ostaviti i za drugi put.
sve u svemu , PREDIVNO
tražio sam "švajne haksne" kako si mi i rekao ali mi je zadnja izmakla za minut pošto smo "okasnili" na ručak(došli smo nešto prija 2h.!?!).jeli smo rebarca i svinjski odrezak.
Ajde jedna pomoć za vašeg druga. Trudim se ali ne uspevam da pohvatam koja mesta pripadaju kojem skijalištu. Kapiram da je Corvara glavni grad Alta Badia-e, da je Araba mesto koje se nalazi u istoimenom skijalištu... Ali bilo bi od koristi da na jednom mestu bude spisak koja mesta pripadaju npr. Val Gardeni, koja Alta Badiji, koja Arabi... i ne znam da li ima još neko skijalište na Selli?
Dolomiti SuperSki pass pokriva 12 skijališta, ali da se ne širi priča možemo suziti "izbor" na one koje se nalazi oko Sella Grupe (tj. skijališta koja su povezana stazama/žicama).
Skijališta oko Sella Grupe (masiv Sella se nalazi u sredini) možemo podeliti u 4 dela, redom u smeru kazaljke na zidu (tln): Val Gardena, Alta Badia, Arabba & Marmolada, Canazei.
U Val Gardena dolini se nalaze 3 mesta: Ortisei (DE: St. Ulrich), St. Cristina, Selva Gardena (Wolkenstein).
Alta Badia: na obodu su Colfosco i Corvara (skoro će da se spoje ;)), La Villa, Pedraces, San Cassiano.
Arabba: Arabba, Malga Ciapela (Marmolada).
Canazei: Canazei kao najveće mesto, Campitello.
Naravno postoji još mesta usput ali iz ovih mesta možeš direktno da odeš žicom na skijanje (iz ostalih moraš autom/ski busem). Možda sam još nešto propustio ali to što se sećam za mesta koja su povezana žicom (oko Sella masiva).
Naravno imaš još dobrih skijališta okolo do kojih možeš da stigneš autom (a važi isti ski pass), npr. Cortina...
Na ovoj mapi možeš solidno da stekneš utisak o tome: http://www.skimap.info/europe/italy/...i_superski.jpg
Skimane, reci mi molim te da li ima veza sa žicom iz La Vala ka Alta Badia (pa samim tim i sistemom) ili mora da se ide kolima/busom?