Ako sam dobro razumeo...:Citirati:
Originalno postavljeno od bojo
Freeride/meki vez/meka cipela.
Pogled za štampanje
Ako sam dobro razumeo...:Citirati:
Freeride/meki vez/meka cipela.
@bojo:
sto se tice vezova(od onog sto sam ja probao) najbolje i najprakticnije se pokazao goltesov vez koji je kombinacija mekog i step-in veza (pricao sam na nekom ranijem topicu). sada imam flow meki vez koji bi trebao da bude jos bolji ali to me pitaj tek kad se vratim sa sneg jer sam vez kupio u oktobru ove godine i nisam stigao jos da ga isprobam. dasku definitivno kupi freeride tj, to su fr-fs daske jer se na njima najlakse uci, pa kad se odlucis za stil voznje koji ti odgovara lako ces menjati dasku ako to bude potrebno. cipele definitivno meke, bez razmisljanja.
dobro si razumeo brate...hvalaCitirati:
Originalno postavljeno od CianiD
jesi li protivnik klasicnog step-in ili nisi probao? jel odgovara fr za staze i za duboki sneg?Citirati:
Originalno postavljeno od dyape_zmay
Provlacila se ta prica vec...Citirati:
u kratkim crtama, Step-In trazi i adekvatnu cizmu, kompatibilnu, trazi skoro idealnu cistu podlogu da bi mogao da se 'zakljuca', tj. klikne... Pogodan za pocetnike bas zbog onog stani-kreni, otkaci, gurkaj se, zakaci opet kaiseve ;)
FLOW ce te primiti sa skoro svakom ciznom, nivelacijom gornjeg dela (tzv. powerstrap) mozes uticati na fleksibilnost, moze mekse a ako pritegnes bice more responsive - slicna je prica i za zadnju sajlu, ne sme biti pretegnuta !
Step-In ima prednost prilikom pada, u zavisnosti od modela, tj. proizvodjaca, cizme ce se odvojiti od boarda - sto se kod klasicnog veza i FLOW patenta nece desiti, pa su vece sanse da ti 'daska' povredi nogu il' nesto vise _ne_daj_Boze_ !
1. Ne znam ni jednog profi vozača da vozi step-in
2. Lično sam video kako jedan primerak st.-in pucu posle 10 dana agresivnije upotrebe. Igrom slučaja pad je ispao ok, ali lik je morao da baci i cipele i vez. To nije prvi slučaj da se to dešava, doduše to je bilo pre par godina pa su valjda dotle malo napredovali
Step-in isključivo za rekreativce.
FLOW nisam probao ali kažu ljudi da je totalno ok. Realno on je modifikavija klasičnog mekog veza i deluje mi ok.
@bojo:
nisam probao tvrdi vez jer mi je noga u tom slucaju prilicno "zarobljena". u mekom vezu, u zavisnosti kako ga podesis, noga moze da bude malo "slobodnija" i da ti to olaksa voznju. meni u svakom slucaju pomaze. danas sam na kopu probao flow vezove i mogu ti reci da su odlicni. podesio sam ih tako da vrh cizme (tj gornji deo) ima mali hod u pravcu levo-desno i da powerstrap ne bude previse stegnut, kako se i preporucuje u user manualu. bas sam zadovoljan.
da dopunim lord-a:
pricao sam sa jednim momkom sa nbgd-a u banskom upravo o step-in vezovima posto ih je on tada koristio (prvi put da ih koristi). prilicno je bio nezadovoljan i rekao je da ce se vratiti na meke. sigurno da ima ljudi kojima vise tvrdi odgovara, ali ja ih nisam sreo.
ja ve zatezem do koske sto bi se reklo... a sto se tice daske,neces verovati da sam sam sebe daskom prilikom pada udario u glavu...prve sezone...hvalaCitirati:
Originalno postavljeno od Flow
ja sam rekreativac,jednom godisnje skijam...i ako kojim slucajem zakacim po neki vikend...Citirati:
Originalno postavljeno od LORD
sta je flow?
mozes li malo da mi opises vezove ako te ne mrzi da cukas... izvini ali stvarno neznam ali nije me sramota da pitam...Citirati:
Originalno postavljeno od dyape_zmay