Još na to ski pas od 3000
Šteta što ga nije bio prošlog vikenda. :awm2:
Pogled za štampanje
upravo sam stigao odozgo:
1.bruka i katastrofa
2.radi samo sidro
(99% ljudi se vozi samo od polovine
pretpostavljam da znate zbog cega)
3.projekat one podloge q..c palac im je
toliko uspeo da ga eno danas vade
na Konjarniku jer izgleda ne mogu da utabaju
sneg(koga ima-nije nesto, ali ga ljudi ima)
4.gospoda su bila dovoljno pametna da ne ukljuce
Konjarnik makar za izvlacenje, nego su svi morali kolima
gore po onoj vukojebini - a parking mesto, znaci secam se...
5.niko nije siguran da kaze dal` ce proraditi Konjarnik i kada
- znaci nedelja veliki znak pitanja
6.ako ovo procitaju gospoda iz tzv.javnog preduzeca
(koje nikako nije javna kuca) mozda bi mogli da nam
nadoknade stetu koristeci ruke i usta ...(naravno da sam
mislio na neki adekvatan govor;)
Ovo je za one koji su eventualno hteli sutra da krenu ,mada
nije lose da svi vide onu tj.ovu jad i bruku!
au Z L I sta naprica brate!
...pa mi ujutru iz negotina ceo bus... sta sad?!
...a da ti iz ss-a...ma daj ja mislio ozbiljna firma...ccccv
ama na telefon da se jave i kazu nesto???:sm022:
upravo zbog takvih ljudi koji imaju planove
sam i dao info...
a ako vec krenete bolje da je bus jako dobar sa
jako dobrim gumama(ukoliko ne puste Konjarnik)!
aj pa srecno!
Što lepo ne gazduju Kopaonikom, a ovo daju pod koncesiju kao što su Bugari uradili sa skijalištem Bansko. Lepo uzeo neki francusko-italijanski konzorcijum i za 2-3 godine napravili čudo. Ovako Stara Planina će postati skijalište 2050.
Otvaranje sezone na Staroj je opet proteklo u katastrofalno pripremljenim, odnosno totalno nesredjenim stazama. Pa ne moze se noc pred dolazak skijasa valjano pripremiti staza.. To je trebalo gospodo raditi znatno ranije..
Radilo je jedva sidro i to na nase strogo insistiranje, iako su nam celni ljudi Skijalista obecavali kompletno sredjene staze i rad obe zice. Kamenja na stazama opet ima u velikoj meri, iako smo od nadleznih dobijali informacije da je to proslost. Izgleda je i sadasnjost i buducnost.
Sta se cekalo kada je snega bilo preko pola metra, zasto radovi sa drenazom nisu zavrseni kada je to trebalo? Dal je u pitanju cist nemar radnika koji to gore sredjuju, povrsnost u radu celog javnog preduzeca ili mozda i jedno i drugo.. ali jednostavno tamo nista ne funkcionise kako treba.
A gusonja je prosle godine na otvaranju sezone, jako promisljeno obecao 21 novu zicaru za ovu sezonu. Takva izjava je do te mere neodmerena, da je logicnije bilo obecati 10000 evra prosecnu penziju nego prosuti takvu nebulozu. Mozda je jeftina travarica iz planinarskog doma ucinila svoje..
Gospodo gde se dede nas novac i kakav investicioni razvoj vi nama obecavate?
Realno od te Stare planine tesko da ce ikada da bude nesto... Steta za onako lep kraj i potencijal koji planina zaista i ima..
Verovatno ovaj komentar nije baš za ovu temu, ali me je ponukala ova poslednja poruka, mislim da je zaključak na kraju, tj. deo "Steta za onako lep kraj i potencijal koji planina zaista i ima" upravo realnost.
Stara Planina sada ima samo "potencijal" i ništa drugo, nažalost. Infrastrukture nema, smeštaja nema, snega nema (kao da ga je 4sed "ukleo") i na kraju preduzetništva nema. Mnogo elemenata tu nedostaje, a mislim da ih i neće biti jako-jako dugo.
Nadam se da grešim, ali tako mi sve to liči.
Na Babinom zubu je tokom noci palo 10 cm snega. Danas ce raditi gornja staza (Suncana dolina), a verovatno nece donja staza (Konjarnik). Sneg pada i ako tokom dana padne jos 10 cm snega, od sutra ce raditi i donja staza - prvi put ove sezone bice onako kako treba.
-------------
http://www.suvaplanina.com/
http://www.suvaplanina.com/stara_planina.htm
------------
Na prezentaciji "Skijalista Srbije" (www.skijalistasrbije.rs) stoji da od danas 5.1. radi i staza Konjarnik (cetvorosed) na Babinom zubu.
Ako bi neko da proba.....
Ja cu verovatno u sredu gore pa dobijate neki info...