Pa gondola i jeste NJESRA!!! Valjda bi trebalo da postoji neki napredak... Toliko potencijala a u prvi plan se gura sekundarna sirovina, a sve zarad pokrivanja gresaka visih instanci. Ua gondola!!! UURRAA za Suncanu i Konjarnik!!!
Pogled za štampanje
Pa gondola i jeste NJESRA!!! Valjda bi trebalo da postoji neki napredak... Toliko potencijala a u prvi plan se gura sekundarna sirovina, a sve zarad pokrivanja gresaka visih instanci. Ua gondola!!! UURRAA za Suncanu i Konjarnik!!!
ко и све у Србији: цене пренапумпане да би са што мањим капацитетом остварио већи профит (што брже паре у џеп, нико не зна шта их сутра чека- можда Кипар преко Русије ко једног ,,нашег'')...
Ја вам предлажем да скокнете до Бора, премештен је и функцији је двосед који је био на Копаонику на Сунчаној долини; ски куче је 300 динара; позваћу сутра друга из Бора да каже кад креће са радом, али знам да са снегом немају проблема; стаза је много боља него онај Коњарник, а и реновиран је хотел ,,Језеро''
ја ћу највероватније да скокнем у недељу, да исфоткам мало и да напишем неки извештај...
што се тиче снега, у Пироту 2. дан како не стаје, значи да је горе у најмању руку завејано...
Велика је разлика између стићи до Коњарника и стићи до новог хотела, поготово кад ,,пирне ветрић (даљи рођак Сенди)''
Meni su ove nove staze oke. A sto mora staza da bude crna, zahtevna, teska da bi bila "dobra"? Meni licno ne. Iskreno, za "siroki karving zavoj" najvise mi odgovara staza novog cetvoroseda, Babin Zub, tako se zove, valjda, zaboravih. Ubedljivo najsira I najravnija staza bez bocnog nagiba, sa malim brojem skijasa i najduzim periodom dana dok ne "pukne"... Dolazio sam na na SP samo zbog Konjarnika I Suncane naravno, ali poslednji vikend na SP nisam ni otisao do njih... Znate I sami da zbog broja skijasa Konjarnik prvi pukne I to vrlo brzo, suncana takodje, a tu su I kamikaze, losi I prepadnuti skijasi na crnoj stazi, itd. Toga na onoj bledo-plavo-zelenoj stazi nema. Neverovatno, ali pocetnika na toj stazi vrlo malo bilo onda...a gondola je prica za sebe-apsolutno mi odgovara kad je hladno, ali to je samo verzija zice. Na tu zicu se lako montiraju sedeznice-korpe umesto kabina, kabine su tu zbog promocije skijanja, pocetnika I gostiju hotela. Kad (ako) nikne jos staza, mozda se kabine premeste negde?
ma ne mora da rade, i onako ću da provedem većinu dana na plavoj stazi jer su drugari početnici, ali opet mislim da nije tesko organizatorima da napišu otvaranje tad i tad ovo je kulturno umetnički program od staza rade te i te... Ništa tesko i onda ako ja planiram sam da dodjem a vojim crne staze lepo ću da odložim skijanje za sledeći vikend.
off: Romane covece ziv li si? Kako Masa? :)
on: e ja BAS volim gondolu i ove plavicaste livadice! :D
:) i ja volim da se spuštam niz moju ulicu ali nemam gondolu da se vratim posle kući :)
Evo sad pricao sa ljudima iz skijalista na SP... kaze covek sutra samo staze oko gondole ali u petak je izvesno da proradi i Konjarnik a za subotu gotovo sigurno. Rece da je tek juce pao ozbiljan sneg i da im treba vremena da obezbede staze mrezama itd...
Aj` zivi bili pa videli... zovite skijalista i vrsite pritisak i u BG i na SP :ok::ski:
Razumem ja vas, ali razumem i Skijališta, pušta se staza po staza da to bude kulturno i bezbedno skijanje. A ne sve od jednom pa da bude raspad, povrede i haos na skijalištu..
Pa odlicno... neka puste sutra staze oko hotela, u petak Suncanu i u subotu Konjarnik... ima dovoljno i snega i vremena ako postoji dobra volja!
Prvi sneg je uvek zeznut za skijanje, sto zbog same "tvrdoce" snega, odnosno nedovoljno pripremljene staze, sto zbog nepripremljenosti skijasa zeljnih skijanja. Nije dzabe stari savet da se prvi sneg izbegava ako je moguce - doduse, to je jos iz doba kada nije bilo topova...
Ako nekoga zanima suta je otvaranje staza na Staroj planini.
Radice sve 3 staze na Jabuckom ravnistu..... a Konjarnik ce verovatno biti pusten u subotu ( nezvanicno ).
Veliko otvaranje ski sezone na Staroj planini dešavaće se od 13.do 16.decembra, a pripremljeno je mnogo zanimljivih događaja, u kojima će, pored ljubitelja skijanja, gostiju Hotela „Falkensteiner Stara planina“, učestvovati i brojne poznate ličnosti.
detaljnije http://knjazevackevesti.blogspot.com...sezona-na.html
ja planiram subotu,ima li nekoga ko ide cetvrtak ili petak?
koristile bi informacije iz prve ruke...
VLADA 019 imas li broj info centra u Kalni?
Zbog velikog interesovanja brojnih skijaša obajvio sam program dešavanja u ova tri dana sa spiskom gostiju i pratecom satnicom i sadržajem ..
detaljnije
Citirati:
Nema Srbija samo Kopaonik ni Stara nije toliko matora
Pokusao sam da pronadjem info ovde na forumu, ali mi izgleda ne uspeva, ili sam dovoljno lenj da trazim malo bolje ...
Zanima me sledece: Da li su topovi za vestacko osnezavanje postavljeni na svim ostalim stazama na kojima nisu postojali prethodne godine, ili samo na nekim i na kojim tacno?
@ macak011 @
Veliki pozdrav za g. Macka 011, a naravno i za sve forumase. Vidim sva poznata imena, te ocekujem konstruktivne rasprave...
Macak, hvala na pitanju, Masinka je extra... trenutno trazimo pantalone jer su stare iscepane od onomad... treba pogoditi boju, pa model, pa cvetice, pa... sta da ti kazem... zensko :-)
Ja sam se plasio da ce da se uke..a i da ce da pravi dramu ali (hvala bogu) JOK, jedva ceka da ide na skijanje...
e još jedna informacija. Popust u snow sport academy je samo za goste hotela.
@Roman
Odlicno za Masu, divno! Vrlo vazan momenat da se ne plasi...
Veliki pozz za sve vas I bas se radujem da ste svi u stroju za ovu sezonu!
Svi smo ko zapete puske... Jos da prodjemo onaj prv trenutak na stazi, ali sam ubedjen da nece biti frke (doduse i da bude, ne mogu joj zameriti). Dosta je vuce i Mateja, pa jedva cekaju da krenu zajedno nizbrdo.
Ruku na srce, gore se ipak radi i polako pocinje da poprima oblik ski-centra. Letos sam cesto bio na SP, mada samo do Konjarnika, i svaki put je neko bio na stazi. Zanimljivo je da donji deo staze bez snega deluje dosta strmije. A koliko sam video ona (gledajuci uzbrdo) desna ,strmija, strana je ociscena od panjeva i spremana je za skijanje. Da li neko zna nesto o tome. Mislim da sam procitao da treba da stigne i tabac sa vitlom...
Imam neke lepe slike od letos a ne znam kako da ih postavim. Da li moze neko da mi ukratko kaze kako se to radi. Bilo je prosle godine ali sam zaboravio :-(
Кажу да К2 не може да се испегла са ратраком без витла. Колко сам читао званично на скис.рс, то чудо ће да набаве за сезону 2013/2014, кад праве и 3 нова четвороседа...
Odlicno, do tada cemo da ga vozimo po dubokom :)
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...27262616_n.jpg
Današnji sunčani dan je kao stvoren za otvaranje Ski sezone na Staroj planini.
Program dešavanja 13-16.12.2012
- Svakog dana od 10-15h Snow Bar i DJ Snow Party
- Svakog dana od 10 do 13h besplatna škola skijanja
idt itd... :sm019:
Stara planina dobila WEB kamere na sajtu Skijališta Srbije
http://www.skijalistasrbije.rs/sr/we...-stara-planina
Danas sunacno na Staroj -Visina snega 60 cm , na stazama 35 cm temepratura - 12 C
To su kamere za nadzor iz ,,kontejnera,, skijalista Srbije. koje kontrolišu radnike, prodaju ski pasa, kolicinu skijasa...
Čekamo kamere za Gradjanstvo tj skijaše :ski: live prenos ne shotove snimaka
P.S.
Kamere su tu bile od prvog dana ako ste primetili tačno su gledale i snimale svakoga ko kupuje SKi pas !?
ali ako je slika od danas, dan je ekstra za skijanje, jedva čekam subotu !!!
Pa slika se obnavlja imate u desnom uglu datum i vreme. To slike koje su nastale sa kamera koje su dovoljnje (tj bez pasworda) za pregled.
Čekamo pojaviće se ip već ...
Prvo otvaranje skijališta BZ koje sam propustio :(
Razlozi poznati :sm008:
Sta pricaju za subotu,hoce li pustiti jos neku stazu?
незванично, данас сам се чуо са другом, горе је инструктор, требало би Сунчану, ал још ништа сигурно...
Ja koliko znam od popodne rade topovi na Konjarniku...;)
Još malo vesti za nove/stare skijaše na Staroj..
Predstavljamo Vam fotografije novog ugostiteljskog objekta na Babinom zubu.
Radi se o restoranu skijališta Srbije čiju je konstrukciju projektovala firma Piramida doo iz Sremske Mitrovice.
Ovaj restoran se nalazi na jednoj pod najlepših lokacija na Babinom zubu na Staroj planini.
Novi restoran je pozicioniran na prelazu preko Markove Livade ka Konjarniku, gde je nekada bio vidikovac u obliku pečurke.
detaljnije
Da bi povezali suncanu i jabucko ,morali bi da puste i stazu babin zub...sto i nije tako lose.
Pozdrav forumaši!
Evo malo svežih utisaka sa otvaranja sezone na Staroj Planini.
Organizacija skijališta kao i uvek na početku sezone loša (srpska boljka). Parking oko hotela nije bio očišćen pa je bilo puno problema za skijaše koji nisu odseli u isti. I ako je hotel bio gotovo prazan, menadžment hotela nije dozvolio parkiranje u zatvorenom parkingu. Nudili smo i da platimo ali kažu samo za goste hotela. Od žičara je radila samo gondola i staze oko nje 7,7a i 7b. Umesto da krene sa radom u 9h čekali smo do 11h. Staze još uvek nisu dobro pripremljene pa savetujem skijanje sa rezervnim parom skija. Na pojedinim mestima na stazi ima zemlje i kamenčića. Ovo naročito važi za staze 7a i 7b. Ako vam je potrebno servisiranje opreme ili iznajmljivanje ono postoji u hotelu ali su cene veće nego u Austriji :((( (recimo mali servis skija košta 1500din). Sumnjam, ako ne bude dodatnih padavina, da je moguće kvalitetno skijanje na konjarniku i sunčanoj dolini.
Vreme je bilo fenomenalno, sunčano i bez vetra. Uz ponešto dešavanja oko hetela: promocija, ski egzibicija, besplatnog kuvanog vina i rakije i nije bilo lose za prvi put ove sezone.
pa dobro ,majku mu,zar nisu sve staze pokrivene topovima?
sta,znaci sada treba da iznajmim skije da ne bih upropastio svoje???
bruka...:eek: