Stari dvosed radi i dalje sporo, a novi 6sed izgleda neće do marta, bolje da nisu ništa obećavali......
Pogled za štampanje
Stari dvosed radi i dalje sporo, a novi 6sed izgleda neće do marta, bolje da nisu ništa obećavali......
ŽELJEZNICA NIJE UVODILA VANREDNI PREVOZ
Ništa od skijaškog voza
ND Vijesti, Podgorica
January 12, 2009
Željeznica Crne Gore u toku praznika nije uvodila vanredni režim vožnje zbog, kako su kazali, smanjenog interesovanja putnika. U ovom preduzeću još uvijek ne znaju da li će organizovati voz za skijaše do Kolašina.
- U zimskom periodu saobraćaju tri para vozova za Srbiju, a u toku sezone sedam, dok je broj lokalnih vozova ostao isti - rekla je PR Željezničkog prevoza Kalina Adrović.
Ona je dodala da je Željeznica 31. decembra i prvog januara organizovala besplatan prevoz putnika koji su koristili kušete i spavaća kola.
D.Đ.
VIŠE HILjADA GOSTIJU UŽIVALO NA SKIJALIŠTU NA JEZERINAMA
Privilegija biti na Bjelasici
http://www.pobjeda.co.me/slike/vijesti/1231712046.jpg
Kolašin, 11. januara - Oni koji su jutros, oko devet sati, iz Rijeke Mušovića, Biočinovića, Selišta ili Smailagića Polja krenuli ka Kolašinu, imali su priliku da vide kolonu automobila kako voze ka Bjelasici. Ulica Boška Rašovića, koja je od nedavno jednosmjerna - imala je gotovo neprekidnu kolonu. Planinsko jutro, mraz, ali još više sunca, bili su potvrda da je današnji boravak na Bjelasici bio privilegija.
Sve što je proteklih dana ponudio Nju ski-centar "Kolašin 1450", uz izvanredne vremenske uslove, bio je razlog da se ovaj vikend provede na skijaškim stazama Bjelasice.
Kolone vozila su se formirale i prije samog dolaska na parking, a registracije su potvrdile da su u današnjem prekrasnom izdanju Bjelasice uživali i gosti iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Albanije... I nakon ovogodišnjih praznika, nastavljena je dobra posjeta i turista iz Rusije. Registracije iz susjednih gradova, samo su potvrdile da ni dva sata vožnje nije bilo predaleko za uživanje.
-Današnja nedjelja je najposjećeniji dan ove sezone na Bjelasici, naglašava Vesko Sekulić, šef restorana na Jezerinama. Uspješan uvod dali su sunce i snijeg, dobro pripremljene staze, a posebno ponosna je danas bila Ivana Peković, izvršna direktorica Centra, jer je bilo privilegija danas biti na Bjelasici.
Izvor: www.pobjeda.cg.yu
ima kakvih slika od vas koji su bili na jezerinama?
evo,ja sam se sad upravo vratio sa jezerina....sta mogu reci...ponedeljak je,slabo koga na stazama,staze su stvarno extra odradjene i sami pogled sa parkinga na njih daje dozu adranalina..ali kad sjednete na korpu koja vozi 20 min do vrha,taj adrenalin nestanea i danas kljuc nije radio...sto se tice 6-sjeda,vidio sam da je probivena trasa kuda ce zicara proci i da su izliveni temelji stubova..danas je mehanizacija radila na prilaznoj stazi koja vodi do 6-sjeda(pored tanjirace)...sluzbenik mi je rekao da ce biti zavrsen za 10-15 dana...
Živi bili - pa videli :), ali za 10-15 dana, jako teško (da ne kažem nemoguće) - ja sam dobio info negde u martu - šta je bliže pokazaće budućnost ;).
A to što kažeš 20 minuta za Ćupove - pa to je razlog valjda da Ivana ne bude ponosna (iako u članku kaže da je ponosna ;)) :D.
Ne valja ništa ako ne radi Ključ zato što na skijalištu nema gužve, valjalo bi da se ugledaju na Kurševel (to im je ciljna destinacija ;)) pa da im sve žice stalno rade...
Evo i par slika sa tela, koje sam uspio da prebacim.. Subota 10.01.09.
1) Trasa za sestosjed,
2) Slikano sa zice, donji dio,
3) Moja malenkost :)
Ovih dana bih trebao da idem opet gore, pa cu napraviti bolje slike... Pozz :sm018:
Ček, ako ja dobro vidim na ovoj slici, ni polazna "stanica" 6seda nije postavljena?
Znači, trasa je raskrčena, izbetonirane su stope a ostalo je da se postave stubovi, ulazna i izlazna stanica, postavi sajla i korpe i sve to istestira - i to će da urade za 10-15 dana?! ;)
Hm, po ovoj prvoj slici - to će još da potraaaje...
@miloš: počeo si da "trošiš" magare8? :)